Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש ברשותי שברולט קרוז 2010 LS ,מנוע 1600 סמ"ק. המוסך המטפל מצא שיש להחליף מנוע (יש הרבה שמן במים). המוסך המליץ לוותר על החלפת מנוע ולמכרו במחיר אפסי, לאור ההשקעה שיש להשקיע (בררתי וההצעות שקיבלתי הן

בין 6000-8000 ש"ח), ולאור האמינות הנמוכה , לדבריו, שיש למנועי שברולט.

מה דעתכם האם שווה להשקיע בהחלפת מנוע בשברולט? האם מחזיק מעמד לפחות שנתיים?

ראיתי מספר מוסכים שמבצעים החלפת מנוע ביניהם : לידור מוטורס (אזולאי) בת"א , מרכז המנוע בחולון

נאור באזור י"ם, קבוצת איצ'יאוטוס, איתי מוטורס

אני גר באזור השרון, כך שיש עדיפות למוסך באזור השרון או ת"א, אבל כמובן הכי חשוב זה איכות התיקון. אשמח להמלצה

תודה רבה,

ליאור

פורסם

המוסך צודק, החלפת מנוע עולה בערך כמו הרכב הזה.

אני ממליץ לא לתקן כי גם הגיר הוא רולטה רוסית, חפש קיה פורטה, מאזדה 3, יונדאי I30, או משהו בסגנון באותו שנתון במחירים ריאלים. יהיה הרבה יותר בריא.

פורסם

שמן במים, זה אינו בהכרח שיפוץ או החלפת המנוע.

ברכבים הללו קיימת מחלה, או תופעה, של קולר שמן שנפרץ. וזה לא סיבה לזרוק את האוטו לפח.

הוא נמצא מתחת לפחית המגן של סעפת הפליטה. לרוב, צריך רק להחליף את האטמים שלו וזהו.

כמובן שזו הוצאה כספית לא מבוטלת, ו"על הדרך" יש להחליף כמה צינורות מים, מיכל איבוי, ולנקות טוב טוב את המערכת.

ואם אכן תברר את הסיבה האמיתית להימצאות שמן במים, כגון קולר שמן, עדיף לתקן ולהמשיך.

כל זה בתנאי, שגיר הרכב תקין.

פורסם

תודה על התגובה !

האם יש למישהו ניסיון עם אחד המוסכים שציינתי ובפרט

מרכז המנוע בחולון , קבוצת איצ'יאוטוס או איתי מוטורס ?

אשמח להמלצה על מוסך אחא באזור השרון/ת"א לצורך החלפת מנוע?

תודה,

ליאור

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

יש לי שברולט קרוז 2010 מנוע 1.8 LT ואני עם אותה בעיה.

אני לא יודע אם להחליף מנוע או לא.

מצד אחד נתקלתי בכמה בעיות עיקריות.

1. הרכב מתחמם מידי פעם מעל המידה הרצויה (מגיע ל 120 עד 125 מעלות שזה שלושת רבעים בשעון חום ) וכשהמאוורר מתחיל לעבוד הוא מתקרר מחדש.

2. אחרי נסיעה ארוכה כשמכבים מנוע צריך להמתין 40 דקות עד שעה עד שהמונע מתקרר ורק אז ניתן להתניע.

3. הרכב שותה מים (ולא כמו גמל) אבל המוזר הוא, אני יכול לנסוע שבוע בלי למלא מים או אחרי נסיעה אחת כל המים נעלמים.

שמן לא חסר לרכב והוא לא מעשן.

שני מוסכניקים בדקו אותו, אחד פשוט אמר לי שזה מנוע כי האגזוז יורק מים.

השני פירק את הכוהל ביקש ממני לנסות להתניע ואמר שזה מנוע.

ושאלותי הן:

האם ניתן לקבוע בוודאות שזה מנוע לפי הבדיקות שהזכרתי ?

האם שווה לעשות בדיקת לחץ הפוך ?

מבקש את עזרתכם.

האם זו יכולה להיות בעיית קולר שמן?

פורסם

צריך לבצע כמה בדיקות לפני שסתם מחליפים מנוע משומש שגם בו לא ניתן לדעת את מצבו.

1. בדיקת נזילות ממע' קירור עם משאבת לחץ יעודית וחיפוש נזילות.

2. בדיקת פעולת מאורר הרדיאטור אם היא בזמן, מהירויות וכו'.

3. בדיקת לחץ הפוך (ליקייג') למנוע.

לא כתבת כמה ק"מ יש למכוניתך.

בברכה  -  רפי לין

פורסם

היי רפי 

לרכב יש 160 אלף קילומטר, 

אני יודע שהמאוורר עובד מעולה ( שומע אותו כשהרכב מתחמם גם הסל"ד של המאוורר עולה עם החום).

לגבי המים ובדיקת לחץ, איפה אפשר לעשות את זה ?

• תוכן חדש...