Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת מנוע ביונדאי גטס 2005 1.35

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעשה במנוע של יונדאי גטס 1.35 2005

הרכב הנ"ל של קרובים נקנה ב 2008 מחברת השכרה ולפי ספר הטיפולים והדוחות הראו שעשה את כולם בזמן ולא נראה שהוזנח וגם דוח מצב של הבדיקה לפני קניה היה סביר. לאחר הקניה עשה טיפולים לפי הספר. לפני כ 4 שנים הלך המנוע עקב כשל בראש המנוע, עייפות החומר ודליפת מים בראש המנוע, שזה מוזר לי מאוד. הוחלף המנוע במוסך רציני (לא מוסך יבואן, אבל מוסך גדול שמתמחה ברכבים קוריאנים), כי שכנעו ששיפוץ ראש מנוע או החלפת מנוע עולה אותו הדבר. המנוע שהורכב לבסוף הוא לא הראשון שהגיע להרכבה לא השני אלא השלישי שלפי דעת המוסך היה במצב הכי טוב מכל השלשה ותקין, זהו מנוע מיבוא ולא מהארץ מפרוק. מיד לאחר מספר קילומטרים של נסיעה התחילה נורית השמן להבהב ובדוק מנוע נדלקה. אמרו לי לחזור אליהם בנסיעה איטית. שם פתחו קארטר עשו ניקוי, אמרו רשת השמן ששם הייתה סתומה, אמרו שניקו אותה ושמו שמן ומסנן מחדש והעניין הסתדר. לקחו כ 5500 שח על החלפת המנוע הזה - יותר מאוחר התברר שזה גזלה.

לפני מספר חודשים (אחרי כ 4 שנים מההחלפה) התחילו להישמע תקתוקים, הלכתי למוסך אחר וקטן מזה שהחליף המנוע. אמרו שזה בעיית המרימים ההידראוליים, עשו שם ניקוי עם חומרי שטיפה (פלאשינג) ועשו ניקוי קארטר ושהיה מלא מלא בבוצה ולא עזר. בהזדמנות הזו של פתיחת הקארטר נמצא שהרשת שם למטה סתומה והייתה מחוררת וקרועה כבר במספר מקומות כדי שהשמן יעבור. את זה כנראה עשו במוסך הקודם שהחליף את המנוע כשהרכב חזר אליו לאחר קילומטרים בודדים ולא דאגו שם להחליף את הרשת הסתומה אלא חוררו אותה ולא חשבו על לנקות בכל זאת את כל המנוע. הכי גרוע שהוא התקין מנוע סתום עם בוצה ולא דאגו לנקות אותו.

בהמשך של התקתוקים שלא נפתרו, במוסך השני, הם פתחו את מכסה השסתומים והתגלה שחור בעיניים ממש מלא זפת, מלא מלא בוצה על כל המערכת כאילו אף פעם לא החליפו שם שמן ואו השתמשו בשמן מאכל והזנחה נוראית. זה אומר שהמנוע שהורכב לפני 4 שנים במוסך הקודם הגיע כך, הורכב כך וכזה גרוע הוא היה המנוע שהורכב, אין אפשרות אחרת.

מייעץ לכל מי שיעבור החלפת מנוע, לראות במו עיניו לפני הרכבת המנוע גם מתחת למכסה השסתומים וגם בקרטר האם נקי מבוצה, זה מה שביקשתי ורציתי לעשות אבל הם קראו לי בסוף אחרי שהרכיבו ונשבעו שבדקו והכל טוב מאוד והראו לי שני מנועים אחרים שלא הרכיבו ברכב.

עכשיו החלטתי שאני אעשה בעצמי ניקוי יסודי של כל מה שיש מתחת למכסה השסתומים, אעדכן בהמשך.

פורסם

רק אני רואה פה דפוס קבוע ?

הרכב נקנה ב 2008 - ב 2014 הלך המנוע.

המנוע מיבוא הורכב ב 2014 ועכשיו ב 2018 יש בעית בוצה.

אפשר קצת יותר פירוט מבחינת אופי הנסיעה שלכם ?

כמה ק"מ הרכב עובר בשנה?

עירוני לא עירוני?

מי נוסע עליו?

מי עושה לו טיפולים ? מתי? איזה שמן ?

לדעתי הלא מקצועית (ואני לא מקצועי), בעיה היא הטיפולים ואופי השימוש שלכם

לא סביר שהורכב מנוע עם בוצה והוא החזיק 4 שנים ועבד בשקט.

פורסם

נכון, אני רואה פה כמה נקודות זילזול של המוסכים השונים...

1) מוסך כלשהו ניקב את המסננת במקום לנקות היטב או להחליף

2) מוסך אחר - החליט שרעשים במרימים ההידראוליים דורשים פלשינג למנוע וניקו רק את הקרטר ולא חשבו לפתוח גם את מכסה השסתומים.

3) למרות שהרכב עבר 2 מוסכים הוא עדיין מתקתק, וממה שאני מכיר מטויוטה 2003 עם בוצה .. זה מתקתק כמו פצצה,

לא שמעתי את התיקתוק ...אבל אם הוא מתקתק חזק אז רק רק עיניין של זמן עד שהמנוע יקרוס .

אחרי שעברנו על בעית המוסכים.. נחפש מה הכשלים מסביב.

1) רכישת רכב מהשכרה (3 שנים !!), כמה ק"מ היה לרכב הזה? , זה חתיכת הימור שהקונה לוקח.

מקבלים הנחה של כמה אלפי שקלים ומהמרים ... או שהכל עובר בסדר או שמשתמשים בכסף שנחסך לתיקונים.

2) עוד לפני המוסך שהחליף מנוע ... איך הלך המנוע? נזילת מים? התחממות? 300,000 ק"מ ?

להמשיך ?

בקיצור ... זה לא רק המוסכים

פורסם

א) הרכב נקנה ב 2008 אחרי 3 שנים מהשכרה עם 90,000 וניירת לכאורה אמינה של טיפולים ובדיקה לפני קנייה, קנה אותו נהג יחיד, אין לי בעיה עם קניה כזו.

ב) המנוע הלך ב 2014 אחרי 150,000 (10,000 לשנה) כך פתאום בדרך נתפס המנוע, עקב חורים בתוך הראש במעברי המים כנראה מקורוזייה (כל השנים היה נוזל קירור כמו שצריך), כולל אטם ראש שהלך, כנראה עייפות החומר / מזל רע וכו.. - חבל אבל אין לי תלונה על זה. המנוע מתחת למכסה השסתומים נראה נקי וללא בוצה וזאת לאחר שעשה עוד 60,000 מהקניה.

ג) התלונה היא שהמוסך הראשון שהרכיב מנוע שהיה מפוצץ בבוצה. לא יכול להיות שהיה נקי, כי כבר בדקות הראשונות והקילומטרים הראשונים נסתם ונדלקו נוריות אזהרה. נכון נסע 4 שנים כך עם המנוע הזה (המוחלף) והגיע ל 190,000 (10,000 לשנה נסיעות מעורבות) ואז הגיעו התקתוקים מידי פעם ואחר כך עברו להיות קבועים שהם חזקים ביותר שנשמעים ממרחק רב.

ד) המוסך השני בסדר היה, אמר מראש נלך מהקל לקשה, התחיל עם פלשינג והחלפת השמן והמסנן וניקוי הקרטר (וראה שהרשת כבר מחוררת) ולא עזר, אז התקדם לראות מה הולך מתחת למכסה השסתומים והכל בתאום איתי וכשאני במקום רואה הכל, ועדיין ניסה באזור הפסנתר לפתוח סתימות עם ספרי קרבורטורים וכל מיני סיכות לדחוף לנכבים מסוימים ולא עזר. נשאר רק לעבור לניקוי כללי יסודי של המערכת הפסנתר כולל החלפת הליפטרים, וזה יקר. בימים אלו אני התחלתי לעשות בעצמי, יצא הרבה יותר זול והרבה יותר טוב (מקווה), אעדכן.

ה) אני מטפל ברכב את הטיפולים השוטפים, שמנים, מסננים, מי קרור, נוזל בלמים, פלגים וכו.

מקווה שעניתי לכולם.

פורסם

כמו כל השנים מסנן מקורי ושמן חצי סינטטי 10W-40 תקן SL של חברות רציניות וטובות. לפי הספר, פה לא הבעיה.

כמו שאחרי 60,000 מהקניה המנוע היה ללא בוצה אבל נגמר מסיבה אחרת, אותה שיגרת טיפולים אחרי שהוחלף המנוע ועד היום אחרי 40,000, ההבדל שעכשיו הוא כולו מלא בוצה ובטוח שכך המנוע הורכב לפני כ 4 שנים. עוד פעם אני אומר שגם מיד לאחר היציאה מהמוסך היה צריך לחזור כי נסתמה הרשת ממה שהלך שם והם כנראה חוררו אותה כדי ששמן יצליח לעבור. אז לא חשבתי על זה כי סמכתי על מוסך גדול ומכובד לרכבי יונדאי וקיאה הקוראניות.

פורסם (נערך)

אני לא חושב,

כיוון שיש לקרוב משפחה אחר שלי בדיוק אותו רכב מאותה שנה שנקנה מליסינג, אני מחליף שם את השמנים ותמיד עם 10W-40 חצי סינטטי ולא מהיקרים שיש, ואין בעיות וגם נראה נקי מאוד כשנפתח לפני שנה להחליף אטם מכסה שסתומים.

ההסבר הפשוט לבעיה ברכב שעליו נפתח השרשור היא במנוע המטונף שהמוסך הרכיב בו לפני 4 שנים. :oops:

עריכה אחרונה על ידי gil5
פורסם

מחכים לתמונות...

ואיך התיקתוקים? נעלמו ?

ואם אתה מחליף שמן ופילטר שמן לבד, אז את הטיפול הבא תעשה ממש קרוב.

עדיף לייתר ביטוחן להוציא עוד 150 ש"ח להחלפת שמן, מאשר לגלות עוד 3000 ק"מ שחתיכות גריז סתמו איזה מעבר.

פורסם

התקתוקים נעלמו לגמרי, כמו חדש.:lol:

ונכון אצטרך להחליף שמן ומסנן קרוב, נראה לי עוד מספר חודשים, אני גם אראה לפי צבע השמן במדיד.

התמונות ממש בקרוב.

• תוכן חדש...