Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפש במהלך היום פרטים על הלוואות + המספר שלו נמצא במאגר כזה או אחר

SMS להלוואות גם אני מקבל. הרבה אנשים שאני מכיר מקבלים. ולא ניתן לתבוע את החארות כי אף אחד לא יודע מי הם והמוקד של הספקית לא משחרר מידע בלי צו בית משפט גם אם אתה הצד שמקבל את ההודעה. בדוק...

תמיד אם אתם מקבלים את הפלטפורמה חינם - אתם משלמים בזה שאתם המוצר (אם מבחינת מידע ואם מבחינת פרסומות וכו)

לחלוטין.

לדעתי סתם פרנואיד. מדובר במקרה פרטי של כשל המהמר (ע"ע) ולא בהאזנה כזו או אחרת.

בדומה לזה שעוברים ליד פנס רחוב מסויים, ובדיוק באותו רגע הוא נדלק/נכבה. יש נטיה לחשוב שאולי יש לך השפעה על הפנס.

יש לך מושג כמה פעמים המחשב של הקופה בחנויות שונות נתקע כשהתור שלי הגיע?... אחרי 10 כאלו הפסקתי לספור. אבל נעזוב את זה, כל מחשב הוא חיה בפני עצמו ועם GHOST IN THE MACHINE משלו.

כשל המהמר היה יכול להסביר את זה, אלמלא היו קורים דברים נוספים, זהים, על פני תקופה. לא קרה רק לי אלא גם לאחרים, וכנראה יותר מפעם אחת בלי ששמתי לב לכך.

אמאזון, למשל, די ברור וידוע שהיא משתמשת בבינה מלאכותית כדי לשפר את כמות הקניות דרכם. כמשתמש רשום (עם לא יותר מ-2 רכישות מאחורי), אני מקבל לעיתים מייל פרסומת עם מוצרים שחיפשתי באיביי...

אני יחסית עיוור לפרסומות. למדתי לא לראות אותן, ו-90 אחוז מהזמן זה עובד לי. כך שמאד יכול להיות שקיבלתי עוד כמות של פרסומות מותאמות אישית ולא שמתי לב בכלל.

גוגל אומרים בגלוי, לא זוכר איפה, ואפילו יש להם אפשרות בתפריטים לכבות את הפרסומות המותאמות אישית לפי הרגלי הגלישה והצריכה שלך. כמובן שהכל כבוי אצלי. זה לא משנה לי אם יראו לי פרסומת לבקבוק יין, סכין משובחת או טיטול (לילדים ו\או למבוגרים). אני קונה רק כשאני יוזם את הקנייה ולא כי שטפו לי את המח. עדיין, זה די מטריד לקבל דברים מותאמים ברמה הזו. מעניין מה היה קורה אם הכבלים היו עובדים בצורה הזו, והטלויזיה מנתחת את מה שנאמר.

היו ימים שהייתי מקבל המלצה לסרט כמו "Horrible Bosses" אחרי מה שאמרתי לאחר יום ארוך ועבה בעבודה למשל...

אתם מבינים עד כמה זה גרוע, שמה שאתם אומרים בפרטיות נאגר איפה שהוא? זה כמו 24\7 של "כל מה שתאמר עשוי לשמש נגדך" כמו שה

.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברוכים הבאים לשנות ה 2000

כולם היום אוספים מידע על כולם ובד"כ גם משתפים פעולה יחד

וכמו שליביו רשם, אנדרויד זה הדבר הכי פרוץ בעולם בשביל זה, טוב שלא כל אפליקציה שם יכולה לעשות מה שבא לה

אבל מה, אנשים "לא מאמינים" וכו', ממשיכים לשתף פעולה והחברות ממשיכות לאסוף מידע

כל חברה רצינית היום כבר יש לה פרופיל על כל משתמש, כולל הצלבות מידע וכו'

וזה לא רק באונליין, הנה כתבה מלפניי כמעט שנה:

https://www.thesun.co.uk/news/5170886/from-snooping-on-phone-photos-to-filming-you-at-till-all-creepy-ways-shops-spying-on-you/

black mirror זה כבר מזמן המציאות

פורסם

דיי נו, תאוריות קונספירציה שלא מבוססות על שום הוכחה מוצקה.

בהנחה ויש לכם גרסת אנדרואיד מודרנית בלי root ואפליקציות חשודות, אף אחד לא מאזין לכם.

אני מוכן להתערב עם מי שרוצה על 10,000 ש"ח. נבלה יום יחד ונדבר על נושא *שאני בוחר* בלי להתעסק בטלפון.

אף אחד לא יקבל לא פרסומת בנושא ולא נעליים.

פורסם

מקרה שהיה לי לפני איזה חודש:

ישבתי עם כמה חברים מהעבודה. דיברנו על להזמין פיצה. מישהו זרק שם של פיצרייה מאוד ספציפית לאוויר. לא הזמנו ממנה. אני בוודאות לא חיפשתי עליה כלום. יום למחרת בצהריים בדיוק, הפרסומת של הפיצריה הספציפית הזו היתה הדבר הראשון שראיתי בפייסוש.

איך זה קרה?

או שהם באמת מאזינים, ואני סקפטי לגבי זה, ממגוון סיבות. או שמישהו אחר ממי שהיה איתי באמת חיפש משהו על הפיצריה הזו, ומשם ההצלבה שלהם היא יחסית בבורה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בגדול, עד שלא לקחו לי (או משפחתי) את הזהות והאשימו אותי ברצח שלא ביצעתי או השתלטו על נכסי/חשבונות בנק, לא מעניין אותי אם יש לווין שמתצפת עלי במקלחת או מאגר נתונים של כל פעימת לב שלי או מילה שהוצאתי

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
מי?!

אני רוצה לבדוק את הנקודה הזו יותר לעומק.

61398 המחיר של טלפון סיני (שיומי)

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
מקרה שהיה לי לפני איזה חודש:

ישבתי עם כמה חברים מהעבודה. דיברנו על להזמין פיצה. מישהו זרק שם של פיצרייה מאוד ספציפית לאוויר. לא הזמנו ממנה. אני בוודאות לא חיפשתי עליה כלום. יום למחרת בצהריים בדיוק, הפרסומת של הפיצריה הספציפית הזו היתה הדבר הראשון שראיתי בפייסוש.

איך זה קרה?

או שהם באמת מאזינים, ואני סקפטי לגבי זה, ממגוון סיבות. או שמישהו אחר ממי שהיה איתי באמת חיפש משהו על הפיצריה הזו, ומשם ההצלבה שלהם היא יחסית בבורה.

או שאתה באופן קבוע רואה פרסומות לפיצריה הזאת, אבל מדסמס את זה אוטומטית ושוכח מזה תוך שניה. אבל באותו יום, בגלל הקונטקסט, זה נרשם אצלך כתופעה יוצאת דופן.

וצריך תמיד לזכור שקיים אלמנט המקריות. זה שאירוע הוא לא סביר לא אומר שהוא לא יקרה. העובדה שהמקרה שאתה מתאר הוא בודד (ועובדה שאתה זוכר אותו בבירור, בגלל שהוא כזה יוצא דופן), מעידה אולי דווקא על כך שהוא נדיר - ולכן מקרי.

לפי הרגשתי - אם לא היה מדובר באירוע מקרי, היית צריך להתקל בתופעה הזאת בתדירות גבוהה בהרבה (אם לא כל הזמן).

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

בחיים לא ראיתי פרסומת לפיצריה הזו (מדובר בפיצריה תל אביבית שיש לה איזה שני סניפים והפעם האחרונה שאכלתי בה הייתה לפני עשור בדיוק).

אני לא פוסל את האפשרות שמישהו מהאנשים שהיו איתי חיפש עליה ומשם הדרך לפיד שלי קצרה.

אני באמת בספק אם מבחינת נפח, יכולת ניתוח בכל שפה, עלויות מחשוב וstorage נדרשות פייסבוק מאזינה לנו כבר היום.

אבל זה ממש ממש ממש לא קונספירציה.

למה?

כי הנה והנה.

כלומר היכולת כן להאזין, להקליט, להוציא טקסט ושלוח פרסומות לחלוטין קיימת. ומשם זה רק עניין של עלות - תועלת - האם העלויות שהזכרתי למעלה שוות את זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

תגידו , אתם רציניים?

ברור שמאזינים

:shock:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
בחיים לא ראיתי פרסומת לפיצריה הזו (מדובר בפיצריה תל אביבית שיש לה איזה שני סניפים והפעם האחרונה שאכלתי בה הייתה לפני עשור בדיוק).

אני בטוח שאתה לא זוכר שראית פרסומת לפיצריה הזאת. אבל לומר שלא נתקלת בה מעולם? אתה יכול בכנות לומר אפילו באילו פרסומות נתקלת בשבוע שעבר בגלישה ברשת?

אנחנו כל כך מתורגלים בגלישה בדפים עם פרסומות שפיתחנו מנגנון שפשוט מדחיק את רובן. חוץ ממקרים בהם יש משהו יוצא דופן בפרסומת שעוקף את המנגנון הזה. גופי פרסום משקיעים כמובן המון מאמץ בלהבין מה עוקף את המנגנון הזה, והמנגנון שלנו עובר באופן קבוע אדפטציה לשיטות החדשות שהם מפתחים.

במקרה שאתה מתאר, לדעתי הקונטקסט של השיחה מאתמול פשוט עקף את מנגנון ההדחקה שלך. אלמלא השיחה, סיכוי סביר שלא היית זוכר בכלל שראית את הפרסומת הזאת.

בכל אופן, אני כמובן לא טוען באופן מוחלט שאין מעקב וכו׳. ברור שבאיזושהי רמה יש שימוש (לא מועט, ואפילו מרובה) במידע שנאסף עלינו באופן שוטף לצרכי פרסום. רק מנסה לספק הסבר חלופי למקרה שתארת שהוא - לדעתי - סביר יותר.

אני לא פוסל את האפשרות שמישהו מהאנשים שהיו איתי חיפש עליה ומשם הדרך לפיד שלי קצרה.

אני באמת בספק אם מבחינת נפח, יכולת ניתוח בכל שפה, עלויות מחשוב וstorage נדרשות פייסבוק מאזינה לנו כבר היום.

אבל זה ממש ממש ממש לא קונספירציה.

למה?

כי הנה והנה.

כלומר היכולת כן להאזין, להקליט, להוציא טקסט ושלוח פרסומות לחלוטין קיימת. ומשם זה רק עניין של עלות - תועלת - האם העלויות שהזכרתי למעלה שוות את זה.

הטכנולוגיה קיימת (או תהיה קיימת ממש מחר) - זה ברור וזו עובדה מוגמרת. אבל יש גם את העניין של האם פייסבוק יכולה לעשות זאת מבלי להתגלות. כי בכל זאת, כיום לפחות, מדובר בפעילות שהיא במקרה הטוב עמומה מבחינה חוקית.

פורסם

הנקודה שקשה להסביר היא: גוגל ופייסבוק לא *צריכות* להאזין כדי להזין פרסומות שתואמות למה שנדמה לכם שאתם חושבים בסתר. אתם מפזרים כל כך הרבה מידע בלי לומר מילה...

מעבר לכל, ההסבר על כשל המהמר.

אצלי התופעה הפוכה: אם קניתי משהו באתר מסוים, במשך שבועיים רצוף איחשף לפרסומות על מה שקניתי... די מטופש. זה קורה בסדרה מסוימת של אתרים, לא בכולם, ובכל אחד מהמקרים בוצע גם חיפוש אינטנסיבי וממוקד בגוגל על המוצר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לא מפתיע בכלל, היה לנו פעם קטע ענק עם החבר'ה.

ישבנו בפאב ותכננו טיול לחו''ל, אמרנו בוקרשט נשמע טוב ורק דיברנו על זה בע''פ.

אחרי זה שהגעתי הביתה והלכתי לישון,עברתי קצת על הפייסבוק.

כל הפיד שלי בפייסבוק היה מלא בפרסומים על דילים ויעדים בבוקרשט.

ככה הם, מאזינים תמיד. לי לא מפריע.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

היית במפגש , הפלאפון שלך עובד עם שירותי מיקום - עם עוד כמה חברים - גם הם אותו הדבר.

יש לך אותם ברשימת Contacts וברשתות החברתיות.

אחד או שניים או whatever מהם חזרו הביתה והקלידו חיפושים בגוגל על בוקרשט , חופשות , טיסות וכו.

המון חוקרי אבטחה רק מחכים ליכולת להוכיח דבר כזה עם כלים מתקדמים - אם זה היה קורה - בכל סדר גודל - היו תביעות ענק וכותרות בכל החדשות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בגדול, עד שלא לקחו לי (או משפחתי) את הזהות והאשימו אותי ברצח שלא ביצעתי או השתלטו על נכסי/חשבונות בנק, לא מעניין אותי אם יש לווין שמתצפת עלי במקלחת או מאגר נתונים של כל פעימת לב שלי או מילה שהוצאתי

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

א. זו בעיה עצומה בארה״ב (גנבות זהות אונליין והשתלטות על חשבונות בנק / פתיחת חשבונות בנק מזויפים , כרטיסי אשראי וכו) - לרמה שיש המון חברות שביטוח גניבת זהות זה הביזנס שלהן.

זו בעיקר בעיה כשגונבים / פורצים מאגרי מידע של נתוני Credit - כמו שקרה רק שנה שעברה לאחת מ3 הCredit beureus בארה״ב - והם נאלצו לתת לכל מי שהנתונים שלהם היו שם ביטוח כזה לכמה שנים , וגם לטארגט לפני כמה שנים שגנבו להם בBlack friday את כל הפרטי עיסקאות אשראי של 40 מליון כרטיסים.

בארץ זה עדיין לגמרי Low key לעומת מה שהולך פה.

ב. החלק של ההאשמה בעבירות על סמך זיוף נתונים ביומטרים זו אחת הסיבות העיקריות להתנגדות למאגרים ביומטרים שמבוססים על שמירת הנתונים המלאה ולא ״חתימה״ של הנתונים (שמאפשרת לוודא רק שפלוני הוא פלוני בצורה חד כיוונית).

במאמר מוסגר - קראתי קצת כתבות שמראות שעם ההתקדמות של המצלמות - אפשר לגנוב המון נתונים ביומטרים (לרמות מפחידות) מתמונות איכותיות...

(כל זה ובמאמר מוסגר - רוב הדברים האלו - כל עוד הם בפיקוח שאני חושב שהוא סביר לא מדאיגים אותי בטירוף)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לא מפתיע בכלל, היה לנו פעם קטע ענק עם החבר'ה.

ישבנו בפאב ותכננו טיול לחו''ל, אמרנו בוקרשט נשמע טוב ורק דיברנו על זה בע''פ.

אחרי זה שהגעתי הביתה והלכתי לישון,עברתי קצת על הפייסבוק.

כל הפיד שלי בפייסבוק היה מלא בפרסומים על דילים ויעדים בבוקרשט.

ככה הם, מאזינים תמיד. לי לא מפריע.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

הם לא. פשוט החברים שלך שאתם ביחד לרוב וגם נמצאים כאנשי הקשר שלך וגם בפייסבוק וכו', עשו חיפושים על כך ואתה קיבלת המלצות.

בדיוק כמו שאני פעם הרצתי כמה חיפושים על משהו והחברים הכי טובים שלי התחילו לראות את זה בפידים והצעות לפרסומות.

LIVIUR הסביר את זה כמה הודעות מעל, קל להבין מי נמצא איתך או עם מי אתה מבלה מבחינת המיקום ואילו אנשי קשר אתה מדבר איתם לרוב, בוואטסאפ/פייסבוק וכמה פעמים אתה מתוייג איתם והופ, אתה תקבל את ההמלצות שלהם והם את שלך גם כן.

• תוכן חדש...