Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי התופעה הפוכה: אם קניתי משהו באתר מסוים, במשך שבועיים רצוף איחשף לפרסומות על מה שקניתי... די מטופש.

כנראה שיש יותר סיכוי למכור סבון לאדם נקי מאשר לאדם מלוכלך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הנקודה שקשה להסביר היא: גוגל ופייסבוק לא *צריכות* להאזין כדי להזין פרסומות שתואמות למה שנדמה לכם שאתם חושבים בסתר. אתם מפזרים כל כך הרבה מידע בלי לומר מילה...

הן לא "צריכות". זה עוד כלי. כמו nlp, כמו אתרים שאתה נכנס אליהם, כמו gps, וידאו במקומות ציבוריים, סרטונים שאתה רואה ביוטיוב או פורנהאב או כל מקום שאתה רואה בו סרטונים.

דווקא ההצגה של הפיצריה האזוטרית מהדוגמא שלי ממחישה עד כמה הטרגוט שלהן הוא עדיין גרוע, כי הסיכוי שאני אזמין משם הוא 0. וזה לא סוד שחלקים נרחבים מתעשיית הפרסומות, על כל הסוגים, ברשת מתעסקים בדיוק בבעיה הזו, של לא רק להציג פרסומות אלא להציג פרסומות שיובילו לרכישה.

שוב, יכול להיות שכרגע אין האזנות. יכול להיות שגם עדיין יש אפילו פער טכנולוגי מבחינת גודל המידע שצריך להמיר (למרות שבטח גם זה פתיר) ויכול להיות שהפן החוקי (יש כזה באמת בכל מקום בעולם?) עוצר אותן. אבל גם אם כן, תנו לזה עוד שנה - שנתיים, וזה יהיה שם. ומבחינת רמת הפגיעה בפרטיות, זה לחלוטין לא שונה ממה שמציעים אמזון עם הrekognition שלהם כבר היום.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מי שמכניס אלקסה לביתו, ברצינות, בעיה שלו, שלא יצפה לכלום...

אגב, אתה שוב נכנס לנקודה בעייתית מבחינה לוגית. קיים כלי, מבחינתך משתמשים בו או משתמשים בו עתידית (??) ולעזאזל המציאות. במציאות גוגל ופייסבוק לא מקליטות, בגלל שמעבר לפן החוקי, בפן ה*מעשי* הן פשוט *לא צריכות*.

בשביל להבין מדוע הן לא צריכות בכלל, אני ממליץ לעשות את התרגיל המחשבתי הפשוט: לו אתם הייתם גוגל, עם כל אתר בעולם שמשדר לכם קליקים, הרגלי גלישה ומיקום, איך הייתם בונים את המנוע שממקד פרסומים (בלי לצותת)? קצת משקיעים מחשבה ומגלים שזה לא מסובך ברמה העקרונית.

אבל לאאאאא, לא רוצים להשקיע מחשבה. רוצים תשובות. אה, סליחה, לא רוצים תשובות, רק רוצים אישור למטרה שצוירה מסביב לחץ. הוחלט שמצותתים, לא משנה העובדות, ומשם ממשיכים בקונספירציות.

זה מה שמנחם כל כך בקונספירציות, הן אוסף של תשובות לכל דבר, בלי חשיבה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אגב, אתה שוב נכנס לנקודה בעייתית מבחינה לוגית. קיים כלי, מבחינתך משתמשים בו או משתמשים בו עתידית (??) ולעזאזל המציאות. במציאות גוגל ופייסבוק לא מקליטות, בגלל שמעבר לפן החוקי, בפן ה*מעשי* הן פשוט *לא צריכות*.

האפשרות להקלטה קיימת. אמאזון, בפעם השלישית, מוכרת מוצר שמאפשר לזהות פרצופים של סלבס שעוברים ברחוב מתוך וידאו.

זו לא קונספירציה. אין שום דבר קונספירטיבי בזה. זו לחלוטין שאלה טכנית ומשפטית: האם חברות הענק משתמשות ביכולת טכנולוגית זמינה, והאם ניתן לעשות את זה באופן חוקי, או שמה עדיין לא.

במקום לדרג את היכולות הלוגיות שלי, תנסה, בבקשה, להבין מה אני אומר: האם מקליטים אותנו? כנראה שלא. האם זו קונספירציה לחשוב שכן? לא. אתה יכול להבין את ההבדל בין השאלה הזו לבין "האם כדור הארץ שטוח?" מניח שכן.

בשביל להבין מדוע הן לא צריכות בכלל, אני ממליץ לעשות את התרגיל המחשבתי הפשוט: לו אתם הייתם גוגל, עם כל אתר בעולם שמשדר לכם קליקים, הרגלי גלישה ומיקום, איך הייתם בונים את המנוע שממקד פרסומים (בלי לצותת)?

אם הייתי צריך להגיע לירושלים (בלי תחבורה בעולם), הייתי רוכב על חמור או על סוס או הולך ברגל.

אם הייתי צריך להגיע לירושלים (אבל בלי רכב פרטי, רק עם תחבצ), הייתי נוסע לתחנה המרכזית בעיר, עובר לקו שאני צריך והולך ברגל את השאר.

אם הייתי צריך להגיע לירושלים עם רכב פרטי, הייתי פשוט מגיע למקום שאני צריך וחונה שם.

אתה פשוט החלטת שהן לא צריכות. זה לא נכון. הקלטה זה עוד כלי שמאפשר לטרגט בצורה טובה ומדויקת יותר. ואם אתה באמת לא מבין עד כמה *כל* כלי אפשרי חיוני לתעשיית הפרסומות מכל הסוגים, אז חבל.

אבל לאאאאא, לא רוצים להשקיע מחשבה. רוצים תשובות. אה, סליחה, לא רוצים תשובות, רק רוצים אישור למטרה שצוירה מסביב לחץ. הוחלט שמצותתים, לא משנה העובדות, ומשם ממשיכים בקונספירציות.

איזו מחשבה השקעת בדיוק?

תארת מנגנוני איסוף ברורים וידועים של חברות טכנולוגיה.

לפני עשור בערך לא היתה היכולת לאסוף מידע מבוסס מיקום כמו שיש היום. אז האנס של לפני עשור היה מתנשא ויורד פה על כולם שחברות ענק "לא צריכות" לאסוף מידע מונחה מקום, כי יש קליקים באתרים.

העולם מתקדם, אתה יודע. דברים משתנים. הטכנולוגיה זזה.

אז נשארנו עם שאלת החוקיות. יופי. זה כל כך קונספירטיבי לחשוב שחברות ששילמו מאות מיליוני דולרים בקנסות יעברו על החוק.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

נתחיל מהסוף. הן לא "צריכות", אבל זה נותן להן EDGE על התחרות, אז הן למעשה כן סוג של "צריכות".

ובאשר לפן החוקי. החוק אומר, "אתה יכול לעשות הכל. זה לא חוקי להיתפס" במיוחד כשמדובר בחברות ענק. כבר הוכח שגוגל משדרת נתוני מיקום גם כשאין שום דבר פעיל, שום אפליקציה שאמורה לעשות את זה, וכל ההגדרות לגבי שידור מיקום כבויות (מוגדרות על אל תשלח).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ועוד נקודה למחשבה, השרשור אומנם מדבר על חדירה לפרטיות (באמצעות האזנה), אבל האם גוגל ש"רק" "סורקת" את הג'ימייל של כולנו - האם זה בסדר? זה לא חדירה לפרטיות?

היום כל חברה שמכבדת את עצמה בונה פרופיל על כל משתמש, לאט לאט מצטרפים לשם עוד חלקים ובנוסף החברה לומדת עוד על המשתמש, בעתיד זה בוודאות יהיה קיצוני הרבה יותר - עדיין לא הבנתי מה הקונספירציה פה, זה מאוד נאיבי לחשוב שזה עובד אחרת.

פורסם

כדי להירשם לג'ימייל צריך לסמן "חיובי" בסעיף "קראתי את תנאי השימוש ואני מסכים להם". כל אחד יכול לשלם, אם רק ירצה, לחברה אחרת שתסדר לו כתובת דואר אלקטרוני בתנאים טובים יותר (בהצלחה! לא פשוט).

במידה ויש סעיפים בתנאי השימוש שלא נראים לך, אפשר לא להסכים להם, או לגרום לחקיקה שתהפוך סעיפים מסוימים ללא חוקיים ובכך למעשה לגרום לגוגל לשנות את תנאי השימוש. זה מה שקרה ב-gdpr, בצורה מעט עקומה וקצת מאוחר מדי.

מה שקרה בין השאר ב-gdpr זה אוסף סעיפים שמונעים מחברות מסוימות לאסוף עליך מידע ללא הסכמה מראש, עם שלל סעיפים מגבילים ומשונים חוץ מ... המשטרה והממשלה. בקיצור, לא השתנה דבר. הפרטיות נדפקה בכל מקרה, היא פשוט כרגע בידי הממשלות באיחוד האירופי. יופי נחמה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מה אכפת לי אם מאזינים או לא?

גם כשאני מדבר עם חברים או עם אשתי בפאב אנשים מסביב שומעים. פשוט פה יש אלגוריתם (ולא אדם) שמזהה מילות מפתח ושולח פרסומות. ממש לא מפריע לי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אכפת לך. את השיחה בפאב שכולם שומעים, כנראה אף אחד לא מקליט ויותר מכך לא מעביר לאף גורם שלישי. לעומת זאת, באפליקציות למינהם המנגנון של להקליט ולהעביר יכול להיות אוטומטי.

אפילו אם אין לך מה להסתיר, אתה לא תרצה שאיזה משפט שאמרת בהקשר כלשהו יגיע לאוזניים הלא נכונות.

כבר ידועים מקרים של סטטוסים לא נכונים בטוויטר שהובילו להשלכות מאוד לא נעימות למי שחיבר אותם.

פורסם

שיאזינו בכיף. שיצותתו, שיקראו מיילים ושיעקבו אחרי הGPS שלי.

אם זה המחיר שאני צריך לשלם עבור שירותי אי-מייל מתקדמים, מפות איכותיות, מ"ה מעולה לטלפונים, מנוע חיפוש שקורא את המחשבות שלי ומאפשר לי לבזבז פחות זמן על חיפושים ויותר זמן בפרודוקטיביות - תפאדל.

כל עוד אני לא עובר על החוק, לא בוגד באשתי ולא מוכר קטינים לעבדות, מה אכפת לי שהם מאזינים לי?

יותר מזה, אם זה מה שמאפשר להם לשלוח לי פרסומות שמתאימות למה שאני באמת רוצה לקנות, הם משרתים אותי לא פחות משהם משרתים את האנשים שמשלמים להם על הפרסום.

מה שהכי מצחיק בכל הסיפור הזה, זה שאף אחד לא רוצה שיפיקו עליו מידע, אף אחד לא רוצה שישתמשו בכלים שיטרגרטו אליו פרסומות, אף אחד לא רוצה לראות פרסומות בכלל, וכולם רוצים לקבל את כל השירותים האלה בחינם. אין דבר כזה. רוצים שלא יאזינו לכם? תשלמו על מייל, תשלמו על תוכנת ניווט, תשלמו על מ"ה לטלפון. תשלמו על תוכן, על יוטיוב, על פורנהאב, על מגזינים.

לא רוצים שיפטרו אתכם? אל תעלו פוסט מהים ביום שלקחתם מחלה. לא רוצים שיפסלו אתכם מלהתקבל לעבודה או שידפקו לכם בדלת שוטרים? אל תעלו תמונות שלכם דופקים שורות של קוק מבטן של חשפנית. האינטרנט יודע רק מה שאתם מכניסים לתוכו.

יש בעולם הזה שתי אופציות - או שאתה לקוח משלם, או שאתה המוצר שמשלמים עליו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לא קשה לבטל את זה.

בהגדרות גוגל אפשר להסיר את כל מה שנוגע לשיתוף מידע.

תכלס, לפני שבועיים חיפשתי איזשהו מוצר. קיבלתי טלפון של החברה (לא בוואצאפ או בטלפון, בדף נייר.)

התקשרתי אליהם, קיבלתי הצעת מחיר.

מאז הבאנר שלהם מופיע לי כמו נאד בכל מקום.

פורסם

כל עוד אני לא עובר על החוק, לא בוגד באשתי ולא מוכר קטינים לעבדות, מה אכפת לי שהם מאזינים לי?

אתה מדבר על מעשים שהם עבירה על חוק.

הבעיה היא במעשים שהם חוקיים לגמרי. כלומר אם ביצעת יותר מדי חיפושים על 11 בספטמבר והדקלת יותר מדי נורות אדומות בארגונים למינהם. אז בביקור הבא שלך בארה"ב, קצין הגירה עלול לשלוח אותך חזרה.

תשלמו על מייל, תשלמו על תוכנת ניווט, תשלמו על מ"ה לטלפון. תשלמו על תוכן, על יוטיוב, על פורנהאב, על מגזינים.

תן מוצר טוב, תן מחיר סביר - ישלמו. נטפליקס, ספוטיפיי, YOUTUBE RED, MAC OS, IOS. זה מצחיק שאפילו קיימים אתרים פירטים בתשלום ויש כאלה שמשלמים עליהם.

תן לי חבילת "גוגל" בעלות סבירה, אני אשלם.

לא היית משלם על ווצאפ?

פרטיות עולה הרבה יותר מהמוצרים האיכותים שאנחנו מקבלים בתמורה.

אל תעלו תמונות שלכם דופקים שורות של קוק מבטן של חשפנית. האינטרנט יודע רק מה שאתם מכניסים לתוכו.

זה לא נכון. במו עיניי ראיתי איך חבר "טוב" של מכר שלי העלה תמונה שלו שפוך עם קיא על עצמו וכמובן תייג אותו. לאחר זמן התמונה הוסרה, אבל האינטרנט לא שוכח.

פורסם

לא לשכוח את LineageOS

אנדרואיד בלי גוגל. כמו שאנדרואיד היתה צריכה להראות בהתחלה.

לכל החוששים.

פורסם
אכפת לך. את השיחה בפאב שכולם שומעים, כנראה אף אחד לא מקליט ויותר מכך לא מעביר לאף גורם שלישי. לעומת זאת, באפליקציות למינהם המנגנון של להקליט ולהעביר יכול להיות אוטומטי.

אפילו אם אין לך מה להסתיר, אתה לא תרצה שאיזה משפט שאמרת בהקשר כלשהו יגיע לאוזניים הלא נכונות.

כבר ידועים מקרים של סטטוסים לא נכונים בטוויטר שהובילו להשלכות מאוד לא נעימות למי שחיבר אותם.

מי שירצה לעשות שימוש במה שאני אימר יקליט אותי גם בפאב ואפילו בשירותים. אני כעיקרון לא כותב את מה שלא הייתי מעז להגיד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה חלק מהעניין, אין מישהו שלא עובר על החוק.

ואתה לא יכול לדעת אם משהו שעשית או כתבת לפני שנים פתאום ישמש נגדך בגלל שינוי של חוק או נורמות חברתיות,ואת זה אנחנו רואים כבר היום.

• תוכן חדש...