Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני בעלים של קיה ריו 2003 עם 70,000 קילומטארז. לאחרונה אישתי קיבלתי רכב לתקופה זמנית מהעבודה, אז הקיה יושבת בחניה. אני שומע מהמון אנשים שכדאי אני אזיז אותה מדי פעם.

למה בדיוק? להטעין את המצבר? את המצבר אפשר להטעין שהרכב בחניה ודלוק? או שזה לא מספיק וחייבים ממש לנסוע איתו?

כל כמה זמן צריך לעשות עם הרכב סיבוב? שבוע? שבועים? חודש? וכמה זמן כדאי שהסיבוב הזה יהיה? 5 דקות בשכונה מספיק או כדאי שהסיבוב יהיה רציני יותר?

תודה!

פורסם

מה משך התקופה הזמנית של קבלת רכב מהעבודה, והאם במהלך התקופה הזאת לא יהיה צורך כלל ברכב?

אם החניה פרטית, אפשר להקפיא רשיונות לתקופה ולקבל החזר.

אם אין אמצעי מיגון מיוחדים, אפשר לנתק מצבר לתקופה של חודשיים-שלושה בלי יותר מדי הכנות מיוחדות. יש כמה שרשורים עם עוד המלצות לשמירת הצמיגים למשל.

אם המצבר מחובר, פעם בשבוע רצוי נסיעה של 20-40 דקות כולל נסיעה רצופה מחוץ לעיר, לטעינה מלאה של המצבר. לא תמיד האלטרנטור מייצר מתח דרוש לטעינה בסל"ד סרק, ולא ממליץ להעלות סל"ד בחניה.

פורסם

לצערי זה לא חניה פרטית, ולהבנתי לא מומלץ להקפיא רישיונות במקרה הזה? למקרה שהרכב יתדרדר לדוגמא ועלול לפגוע במשהו?

התקופה היא כחצי שנה. לתקופה כזאת אתה לא ממליץ לנתק את המצבר? ומה הכוונה ל "אמצעי מיגון מיוחדים"? אזעקה?

פורסם

כל המערכות באוטו כדאי שיעבדו, כולל אפילו צמיגים שייתייבשו אם האוטו לא יזוז, צנרות גומי וכו'.

כדאי להגיע עם האוטו לפחות פעם בשבועיים לנסיעה בין עירונית בטמפ' עבודה של המנוע.

גם טיפול יש לעשות, גם אם האוטו בקושי נסע - לפי מועד זמן ולאו דווקא לפי נסועה. השמן עצמו מתחמצן גם כשהרכב לא נוסע.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

האפשרות התאורטית שהרכב שלך יפגע במישהו בעת חניה מתייחסת לביטוח חובה.

הקפאת רישיונות מתייחסת לזכות לחניה בדרך ציבורית. אם אתם גרים בעיר, גם יש צורך תאורטי להחליף מקום חניה פעם בשבועיים לפחות (לפי התקנות) וצורך מעשי שהשכנים לא יראו קורי עכביש מתחת לרכב.

בנינו, עם כל הכבוד, זאת קיה ריו מאוד פרקטית ולא רכב אקזוטי שאתה שומר לאספנות.

קח בחשבון שאתה מוציא לפחות 4,500 שנתיים לפני דלק ולפני המטר הראשון על אגרה, בדיקה שנתית (טסט) ביטוחים וטיפול ממש מינימלי (500 ש"ח), מניח שבפועל מוציאים הרבה יותר. וגם ככה הרכב כמעט לא בשימוש (לפני קבלת הרכב מהחברה). לא גוזר מסקנות, אבל צריך לעשות חושבין בקשר להמשך אחזקתו. ירידת ערך כבר אין ברכב כזה, אבל גם ערך מוסף ביחס לרכב אחר שיוצע בשוק, אין. למעט הצורך במציאת הרכב הראוי, אם תצטרכו. בגדול, בסוף השנה ה-20 כנראה תפרדו מהרכב בכל מקרה.

מבאס ממש שאין תחבורה ציבורית ראויה בסופי השבוע כך שנגזר עליכם להמשיך להחזיק ברכב.

רז צודק כמובן לגבי הצמיגים ושאר חלקי הגומי, אם הרכב יעמוד תקופה ממושכת במקום אחד הצמיג מתעוות ואולי לא ניתן יהיה להשתמש בו.

אם נוסעים פעם בשבועיים כדאי להפעיל גם את המזגן.

הכי טוב יהיה להעביר לבן משפחה שישא גם בעלויות אגרה/ביטוח.

פורסם

תודה על התגובות המהירות!

הרכב הזה מטופל יותר טוב מאשר אני מטפל בעצמי :-)

כמו שאמרתם, הרכב כמעט לא רואה כביש. אני ובת הזוג עובדים בעיר, ומגיעים עם אוטובוס למקום העבודה (10-15 דקות נסיעה). הוא נוסע רק פעם בשבוע\שבועיים שמבקרים את ההורים. הוא עובר טיפולים קבועים למרות שהוא כמעט לא נוסע, ואני דואג שיטפלו בו רק בחלקים מקורים. הוא שמור מאוד ומגרד עכשיו את ה 60 אלף קילומטרז (נקנה מסבא נחמד שלא נסע איתו כמעט).

הרכב של אישתי הוא לתקופה של 5 חודשים כרגע בלבד (ואם הוא יהיה קבוע, אז באמת יש לשקול את ההחזקה של הקיה - אבל זה נדע רק עוד חמישה חודשים). הסיבה שאנחנו לא רוכשים רכב חדש או אפילו יד שניה ב 30 אלף שקל, זה כי אין לנו צורך. כמו שחונים בתל-אביב, אני כל בוקר מתעורר לדפיקה קטנה. רכב חדש שיושב בחניה וסופג כל יום דפיקה חדש זה כאב לב וביזבוז.

הוא סוגר לנו את הפינה. אני מניח שזה יגיע ל 2 טסטים בשנה (20 שנה), אנחנו נאלץ להיפרד - אבל עד אז, יש לנו עוד כמה שנים.

אגב, זה מעניין מה שאתם אומרים. הרכב היה יושב מדי פעם שלושה שבועות בחניה כי סתם לא יצא לנו לקפוץ להורים, או חודש שהיינו בחול בחגים ללא בעיה עם המצבר. לא ידעתי שכדאי להוריד אותו לכביש מהיר ל 20 דקות פעם בשבועים, אני אקפיד על זה יותר עכשיו.

• תוכן חדש...