Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב,

שאלו בעצתי והיות ואין לי מושג - אני מבקש עזרתכם כאן:

3 נערות ייסעו לברצלונה בתקופת החגים, למה שמכונה "טיול לפני גיוס". ראשית, את אחת מהן אני מכיר היטב (אחיינית) ומדובר בבחורה חריפה, איתנה ובעלת תושייה. ההורים חוששים ובצדק, אבל הגברת תהיה כבר בת 18 וחברות שלה נסעו כבר בחופש הגדול הקודם, לבדן. כך שענין ה"להגיד לא" - אינו על הפרק.

ראיתי בגוגל מפות את המלון שהן נרשמו אליו - ממוקם בלב העיר, כלומר לדעתי אין צורך עבורן בתחבורה ציבורית היות והכל במרחקי הליכה ברגל. חלק מהחבילה הוא שאטל, שיסיע אל המלון ובחזרה אל השדה ביום העזיבה. ביטוח רפואי יתבצע, כמובן. כסף לעת חירום - יהיה בגרב, והן יקבלו כמובן הוראות בטיחות כלליות.

מכאן והלאה - כל טיפ, רעיון, איך להתנהג, עד לרמת כמה טיפ נהוג להשאיר - כל שביב מידע וכו' שתוכלו לספק - תודתי לכם.

ברכות.

פורסם

לגבי טיפים - הספרדים לרוב מעגלים את המזומן שהם משאירים (כלומר שילמת 29.5 יורו - תשאיר 30) ובמקומות יותר פאנסי אז משאירים 10% (וגם זה בעיקר באיזורים תיירותיים מובהקים).

לגבי שאטלים - אני מתנהל בכל העולם באובר. לא מוניות ולא שאטלים ולא נעליים.

שיהיה להם מותקן ומקונפג למקרה חירום על הפלאפון. גם הרבה יותר פשוט מלהתנהל בספרדית (לא בכל האיזורים וכל הנהגים מדברים בכלל אנגלית. זו הנחה אופטימית) - כשפשוט שמים מיקום באפליקציה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הייתי עם בת הזוג שלי לפני מספר שנים בברצלונה. אני זוכר שהשתמשנו הרבה ברכבת התחתית של העיר בשביל להגיע ממקום למקום. הפרשי הזמן בין רכבת לרכבת היא עד 3 דקות (כאשר אני הייתי שם). אם זכור לי נכון אפשר לרכוש כרטיסיה למספר נסיעות וכך לחסוך עוד כמה יורו. הנסיעה הכי ארוכה ברכבת שעברתי היא 20 דקות.

בנוסף השדה תעופה רחוק מהעיר, והיא תצטרך אוטובוס. הנסיעה היא די ארוכה (לדעתי בסגנון של 30-40 דקות).

עוד משהו: באחד מהימים 2 גברים רבו מכות, ומיד האזרחים הפרידו. בארץ זה לא היה קורה. כלמר הרגשתי די בטוח להסתובב ברחובות העיר.

עוד טיפ: אם יש משחק של העיר נגד יריבה, ממליץ לצאת לחוות את האווירה של התושבים.

פורסם

כאמור,

חלק מהעסקה עם המלון הוא שאטל שיחכה בשדה ויסיע אל המלון וכמובן חזרה לשדה ביום העזיבה.

האם יש דגשים מסוימים בנושאי בטחון לנשים, לגבי היכן או מתי לא להסתובב שם בעיר?

מה מצב הכייסים שם? הם יש הרבה פליטים זרים?

פורסם

1. המרחקים בעיר גדולים, אי אפשר להסתמך על אוטופוס, צריך את התחתית, האוטובוס והפוניקולר שך מונטג'ואיק.

2. נקודת המוצא היא שכל המקומיים גנבים. את אשתי ניסו לכייס לא פחות מ-4 פעמים בשבוע אחד - צריך להתמגן (את הדרכונים ועיקר המזומן להחזיק בנרתיק מתחת לבגדים). כמוכן הרבה מאד רמאות בחנויות ומסעדות, לשים לב היטב לחשבון ולעודף שמתקבל, ורצוי להצטייד בהרבה שטרות קטנים כדי שגם אם נופלים קורבן למרמה הנזק יהיה קטן. אותי ניסו לרמות אפילו במקדונלדס בראמבלס (ניסו לחייב אותי עם מוצרים שלא הזמנתי).

3. לגב ביטחון לנשים - אין לי עצות מיוחדות (אנחנו יצאנו כמשפחה עם 3 בנים ולא הסתובבנו בעיר בערב) - אבל צריך להפעיל שכל ישר להיכן הולכים ועם מי מדברים, ולא להתפתות לכל מיני הזמנות חשודות. חוץ מזה לבדוק במרשתת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...