Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני שונא חברות קבלן ושונא לפרנס אותן.

לפעמים החוזה איתן כולל איסור לגייס באופן ישיר את העובד, אפילו אם יתפטר מחברת הקבלן מרצונו ובעצמו. אז גם אם העסקת עובד קבלן ואתה מאוד מרוצה ממנו, אתה במלכוד, ולא יכול לגייס אותו ישירות.

:turn-l:
פורסם
בכלל לא מבין את העניין של עובדי קבלן לאורך זמן. אם אני צריך עובד אז אני צריך אותו ורוצה אותו אצלי. אין לי עניין לחסוך עליו 100 שקל, שחברת בוח האדם תיקח לו עוד 2000 שקל ושהוא יידפק. גם אלה שמגיעים מכוח אדם אני משתדל לקלוט אצלי בשנייה שההסכם עם חברת כוח האדם מאפשר. לא רוצה לממן סוחרי עבדים על הגב של העובד.

כמו שכתבו לך פה ובעוד שרשורים - אתה צדיק והלוואי ו10% מהמעסיקים בארץ היו כמוך

אני עבדתי במפעל 8 חודשים ולא רצו לקלוט אותי (למרות שנתתי עבודה,היו הזמנות מפה לירח,ולבסוף האחראית שחררה אותי כי "אין עבודה"..)

גם אשתי במקום עבודה כבר 13 שנים,אבל השנה הראשונה כולה הייתה דרך כוח אדם מחורבן.

אני בכלל לא מבין למה רוב המקומות מעדיפים לבזבז כסף על עובד מכוח אדם מאשר לקלוט אותו ולחסוך את עמלת השיווק של הכוח אדם

כמה עולה עובד? משכורת + 10% מהשכר? (סתם דוגמה)

כנראה שזה כמו שכתבת,שלא תמיד מתאפשר\לוקח זמן..

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

כפי שציינו כאן חבריי, כל החברות מתחרות על אותו פלח קטן של מתכנתים ולא חושבות בכלל לגייס כאלה עם מעט\הרבה ניסיון.

נקודה נוספת היא שישנם הרבה משרות פתוחות לשפות טכנולוגיות ספציפיות, לדוגמא:

אם אתה מחפש איש JAVA בעל 5 שנות ניסיון ולא מוצא, למה לא לפתוח את האפשרות לגייס איש .Net עם אותן שנות ניסיון?

אדם מוכשר ילמד דיי מהר את הניואנסים הקטנים שבין 2 השפות הדומות האלה?

פורסם

אתה צודק וזה מה שקורה בפועל בלא מעט חברות שמשנות את ה-stack הטכנולוגי שלהן תוך כדי עבודה. מה שכן, הדוגמה הספציפית שהבאת מעט לא מוצלחת - ההבדל בין השפות אמנם זעיר אבל בין המערכות - שמים וארץ, כל מתכנת שתיקח יצטרך להתגבר על הפער האדיר בהבנת ה״ברזלים״ של השפות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אני בכלל לא מבין למה רוב המקומות מעדיפים לבזבז כסף על עובד מכוח אדם מאשר לקלוט אותו ולחסוך את עמלת השיווק של הכוח אדם

עובד קבלן לרוב לא תופס תקן, ונרשם בתור "הוצאה", לא יודע בדיוק איך זה עובד, אבל זה חשוב אם מדובר בחברה ציבורית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

^

בכל חברה.

תקן צריך לעבור מסע צלב כדי לפתוח ולשכנע להוסיף הוצאה מחייבת לטווח אינסופי.

עובד קבלן = תמיד יש עובד, לא צריך לדאוג לשלומו או אם קוראים לו משה או שלמה + זו הוצאה יחד עם הנייר טואלט והנייר מדפסת, לכן מאפשר גמישות מירבית ששווה כסף למעסיקים.

משכנתא זה קל

פורסם

ממש לא נכון.

זה אולי ככה בחברות מאוד היררכיות וגדולות. כשאני זקוק לעובד אני מגייס עובד וככה זה ברוב המקומות. עובד הוא אותה הוצאה בין אם הוא מכוח אדם ובין אם הוא "שלי". זה לא שחברת כוח האדם תשלח היום את שמעון, מחר את דויד ומחרתיים את גרישה על דעת עצמה אלא היא תשים אצלי את העובד שאני ריאיינתי ונמצא מתאים לתפקיד.

במקומות נורמליים עובד הקבלן גם יהיה שותף לכל הצ'ופרים של עובדי החברה חוץ מתגמולים כספיים. זה שהוא בא במיקור חוץ לא אומר שיש לו זנב וקרניים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

עבדתי בתור עובד כללי זמני במיקור חוץ ,בתפקיד מחשוב כללי באחת מחברות ההייטק הגדולות במשק.

היחס היה מחפיר - חברת מיקור החוץ פיטרה אותי בטלפון ואמרה לי לא להגיע למחרת.

אמרתי לה שזה ממש לא מכובד ושאלתי את המנהלת של הצוות מה קרה (שבפועל הועסקתי תחתיה) -

"ממש הייתה עצבנית וענתה בטון עצבני תפנה אל המעסיק שלך, אני לא המעסיקה שלך..."

לפחות שהיו אומרים לי את האמת / אתה לא מתאים לנו שלום ולהתראות....

אמנם לא היו לי שום זכויות/ניסיון ובאתי על תקן כללי לצוות המחשוב, אבל ציפיתי ליחס פחות מזלזל מזה.

אה ובנוסף לזה, הם כינו אותי בתור "TEMP" מלשון Temporary זמני.

היי, רינה ה- "TEMP" שלנו יגיע אלייך עוד כמה דקות.

אמרו את זה לידי מבלי להתבייש.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

בנאור, ממש לא נכון שאין לך זכויות ואישית הייתי מתלונן על יחס כזה אצל הממונים עליה.

אתה עובד שזכאי לשימוע, להודעה מוקדמת ולכל הזכויות כמו כל עובד אחר. נכון שלא מהבהמה שעבדת תחתיה אלא מהמעסיק שלך אבל זכאי.

מעבר לזה גם אם לקחתי עובד קבלן מחובתי לדאוג שיקבל כל מה שמגיע לו. זו חובתי הן החוקית והן המוסרית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בנאור, ממש לא נכון שאין לך זכויות ואישית הייתי מתלונן על יחס כזה אצל הממונים עליה.

אתה עובד שזכאי לשימוע, להודעה מוקדמת ולכל הזכויות כמו כל עובד אחר. נכון שלא מהבהמה שעבדת תחתיה אלא מהמעסיק שלך אבל זכאי.

מעבר לזה גם אם לקחתי עובד קבלן מחובתי לדאוג שיקבל כל מה שמגיע לו. זו חובתי הן החוקית והן המוסרית.

ברוך הבא לעולם.

כעובד מן מיקור חוץ במפעל גדול בדרום, אני די מסכים עם בנור: האחראי עלי מטעם המפעל שלח עובדים חזרה לקבלן דרך הקבוצה המשותפת של כל העובדים.

נראה מהצד שלפעמים מה שחשוב למנהלים הוא ציון טוב מהמצגת שיעשו למנכל. או בשפה אחרת: אפס ביחסי אנוש.

פורסם
עבדתי בתור עובד כללי זמני במיקור חוץ ,בתפקיד מחשוב כללי באחת מחברות ההייטק הגדולות במשק.

היחס היה מחפיר - חברת מיקור החוץ פיטרה אותי בטלפון ואמרה לי לא להגיע למחרת.

אמרתי לה שזה ממש לא מכובד ושאלתי את המנהלת של הצוות מה קרה (שבפועל הועסקתי תחתיה) -

"ממש הייתה עצבנית וענתה בטון עצבני תפנה אל המעסיק שלך, אני לא המעסיקה שלך..."

לפחות שהיו אומרים לי את האמת / אתה לא מתאים לנו שלום ולהתראות....

אמנם לא היו לי שום זכויות/ניסיון ובאתי על תקן כללי לצוות המחשוב, אבל ציפיתי ליחס פחות מזלזל מזה.

אה ובנוסף לזה, הם כינו אותי בתור "TEMP" מלשון Temporary זמני.

היי, רינה ה- "TEMP" שלנו יגיע אלייך עוד כמה דקות.

אמרו את זה לידי מבלי להתבייש.

תלוי בקבלן, ועוד יותר תלוי בחברה שמעסיקה אותך.

בעבודה הנוכחית שלי בחברת היי טק גדולה, התחלתי בתור עובד קבלן, והיחס לא היה שונה מדי - קיבלתי את כל התנאים חוץ מבונוסים, אופציות למניות וליסינג.

מעבר לזה לא זכיתי לאיזשהו יחס שונה.

אחרי שנה וחצי נפתח תקן והפכתי לעובד חברה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בכלל לא מבין את העניין של עובדי קבלן לאורך זמן. אם אני צריך עובד אז אני צריך אותו ורוצה אותו אצלי. אין לי עניין לחסוך עליו 100 שקל, שחברת בוח האדם תיקח לו עוד 2000 שקל ושהוא יידפק. גם אלה שמגיעים מכוח אדם אני משתדל לקלוט אצלי בשנייה שההסכם עם חברת כוח האדם מאפשר. לא רוצה לממן סוחרי עבדים על הגב של העובד.

היסטורית עובדי קבלן זו המצאה של המגזר הציבורי שאפשרה לגייס עובדים לשירות המדינה בלי להעניק להם זכויות של עובדי מדינה כלומר קביעות ופנסיה תקציבית.

במגזר הפרטי, מצד שני, אין קביעות ועובד קבלן זכאי לכל הזכויות הסוציאליות של עובד רגיל אז אין כאן שום חסכון מבחינת עלויות שכר. להפך, משלמים עמלת תיווך.

היתרון העיקרי שאני רואה בעבודה מול חברת קבלן זה היכולת להעיף עובד בהודעת SMS כי הוא כאילו עובד של חברת כוח אדם ולא של החברה.

הכי מעצבן אותי לראות חברות ענק מעסיקות מנקות בתור עובדי קבלן. מה הבעיה להעסיק אותן בהעסקה ישירה?

בעבודה הנוכחית שלי בחברת היי טק גדולה, התחלתי בתור עובד קבלן, והיחס לא היה שונה מדי - קיבלתי את כל התנאים חוץ מבונוסים, אופציות למניות וליסינג.

מעבר לזה לא זכיתי לאיזשהו יחס שונה.

מה זה לא קיבלת יחס שונה? מנעו ממך את כל ההטבות!

פורסם

לפחות קראו לי "ודים" ולא temp.

אני מסתפק במועט.

פורסם
^

הרוב לא ככה.

ואני מהנדס מכונות שלא התקבל לחברה שהוא כבר עבד בה מעל שנתיים (במיקור חוץ) - בגלל ממוצע.

איזה באסה. נראה על פניו שעניין הממוצע זה סתם סיפור.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...