Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק מה שאני מחפש עכשיו זה 2 סניורים, וללהק סביבם כמה ג'וניורים שיקבלו מהם הכוונה

אבל עליהם אני ממש לא יכול להתפשר, כי הם יקבעו איך יראה המוצר שלי בסופו של דבר

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא יודע מה קורה בקרב אנשי היי טק אבל בתחום המכונות קשה למצוא אנשים בלי קשר לוותק. אין לא חסרי ניסיון וגם לא אנשים בני 60+.

אם אתה מדבר על מהנדסי מכונות, יש לא מעט חסרי נסיון חסרי עבודה. החברות הרלוונטיות בשוק (גם הפחות מוצלחות מביניהן) מסננות לפי ממוצע מצטבר גבוה באופן כמעט מופרך (לדוגמה, מהטכניון דורשים 85 בלא מעט מקרים. לפחות מ 20% מהבוגרים יש ממוצע כזה שם.) או שדורשים בוגר טרי מהאוניברסיטה- עם ניסיון, שזה הזוי כמעט באותה מידה.

שלא מוצאים כאלו, מתלוננים בחברות שיש "מחסור במהנדסים".

פורסם

להתלונן תמיד אפשר.

בגלל זה כמעט תמיד ההשמה היא דפוקה. גם כי מחפשים משהו שאין או כי מתפשרים על מישהו לפי קריטריון מונפץ.

משכנתא זה קל

פורסם
בדיוק מה שאני מחפש עכשיו זה 2 סניורים, וללהק סביבם כמה ג'וניורים שיקבלו מהם הכוונה

אבל עליהם אני ממש לא יכול להתפשר, כי הם יקבעו איך יראה המוצר שלי בסופו של דבר

גם 2 סניורים יכולים להפיל את המוצר שלך. מס׳ שנות הניסיון הוא לא בהכרח הקובע. יצא לי להכיר אנשים עם המון שנות ניסיון שלא התנסו בבניית תשתית נכונה. שזה מאוד הגיוני כשאתה עובד למשל סה״כ 5-6 שנים בחברות על מוצר קיים ולקוחות משלמים. מתי כבר תתנסה בבחירת דטהבייס שיאפשר לך scaling טוב, פרימוורקים נכונים וכו׳?

אבל שוב, אני מכיר בscope הקטן שלי (פיתוח ווב) אולי אצלך זה אחרת

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
אם אתה מדבר על מהנדסי מכונות, יש לא מעט חסרי נסיון חסרי עבודה. החברות הרלוונטיות בשוק (גם הפחות מוצלחות מביניהן) מסננות לפי ממוצע מצטבר גבוה באופן כמעט מופרך (לדוגמה, מהטכניון דורשים 85 בלא מעט מקרים. לפחות מ 20% מהבוגרים יש ממוצע כזה שם.) או שדורשים בוגר טרי מהאוניברסיטה- עם ניסיון, שזה הזוי כמעט באותה מידה.

שלא מוצאים כאלו, מתלוננים בחברות שיש "מחסור במהנדסים".

בחיים לא ביקשתי תעודה ולא שלחתי למבחני התאמה. שיחה עם המועמד, תתחיל לעבוד ואחרי יומיים אני יודע אם יש סיכוי להוציא ממנו משהו (אין לי בעיה עם ניסיון והכשרה. אני אכשיר ואשלים את מה שחסר).

הסיבה שאני מעדיף כאלה עם ניסיון של שנה זה שהם כבר אחרי השלב שהם חושבים שהם יודעים הכל ושווים מיליונים אבל לא פוסל גם מועמדים חסרי ניסיון לחלוטין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אז ברכותיי נהג לילה, אתה לא 99% מהמגייסים בתעשיה בישראל. זו נקודת מרמור מאוד גדולה בקרב בוגרי הנדסת מכונות בטכניון....

פורסם

ספר לנו מה אתה מחפש, יש כאן המון חברי פורום שעוסקים בתחום (ואני בניהם) אולי נוכל להעביר מפה לאוזן או אולי אפילו תגייס חבר פורום.

פורסם

מהנדס/ הנדסאי עם ידע בשרטוט. עדיפות ידע בעיבוד שבבי ו cnc.

אני לא עסק גדול ולכן הוא יגע בהכל החל מתכן ושרטוט דרך ייצור (ברמה האדמיניסטרטיבית והעברה לייצור. עיבוד שבבי, מסגרות גיפור, צבע והרכבות). מגורים אשקלון והסביבה כדי שיוכל להגיע בצורה סבירה לעבודה.

פורסם
אז ברכותיי נהג לילה, אתה לא 99% מהמגייסים בתעשיה בישראל. זו נקודת מרמור מאוד גדולה בקרב בוגרי הנדסת מכונות בטכניון....

נהג לילה צודק ה-100 אחוז.

ידידי, בוגרי טכניון או בוגרי הפקולטה למדעים מדוייקים על שם סטאלין צריכים קודם כול לקחת קורס כיצד להשתמש בקליבר בצורה נכונה שלא נדבר על מיקרומטר או מדיד הברגות...

צר לי לאכזב אותך אבל בתור אחד שעובד בתעשיה יותר מ-30 שנים נתקלתי במהלך העבודה וגם ראיינתי בוגרי הנדסה שהדבר היחיד שמעניין אותם זה איך לעוף לתפקיד ניהולי. לאחר שהם מתיישבים על הכסא מול מחשב עם תוכנת תיב"מ וצריכים להוציא שרטוטי ייצור לחלק פשוט הם מבינים כמה הם לא יודעים לעומת תכנת CNC או כרסם שיודע גם לתכנן ולייצר את החלק מבלי עזרתם. תתפלא לא חסר פועלי ייצור גם כאלה.

שלא נדבר על עבודה מול קבלני משנה שמתקשרים אלייך באמצע היום ואומרים לך שהחלק נמצא על מכונת ה-CNC ויש בעיה טכנית מסויימת וצריכים פתרון מעכשיו לעכשיו ולאחר שתי דקות מתקשר מנהל הפרוייקט למה הדברים לא זזים הם מבינים שצריך להתחיל ללמוד והדרך לתפקיד ניהולי רחוק מאי פעם.

זו המציאות שאני מכיר וכנראה גם נהג לילה.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, קצת פספסת- לא הייתי ציני, נהג לילה לא חוטא בדרישות ההזויות של כל עסק בישראל אלא מגיע עם דרישות הגיוניות. גם לדעתי כל מהנדס למעט מהנדסי תוכנה צריכים לדעת לעבוד בסיסית עם כלים. בדיוק היום חטפתי כוויה כי חבריי לצוות הפרויקט בחיים לא נגעו במלחם בחיים שלהם- והשאירו אותו דולק, זרוק על השולחן עם הקצה בולט החוצה, ולא בסטנד שלו.

דרישות רלוונטיות לתפקיד זה הגיוני לחלוטין.

"אנחנו פוסלים אותך בגלל שחדו"א 2 חירבש לך את הממוצע" או "3 שנות ניסיון, הזמן משנה, לא משנה אם התפקיד היה רלוונטי בכלל למה שאנחנו מחפשים" זה לא הגיוני- וזה המצב בשוק.

פורסם

לא כל מי שיודע ללמוד יודע גם ליישם והפוך. אני צריך מהנדס כמו שמרק תיאר ואת זה שום ציון לא מנבא.

בשורה התחתונה אני עובד עם בן אדם ולא עם תוכנת מחשב. אני צריך שיבין, שיחשוב ושיתפקד ולא שאתן לו תרגיל ויפלוט לי תשובה. מכל התואר מה שמעניין אותי זה איפה למד ומה היה מסלול ההתמחות שלו. אם עבד כבר אז אפילו זה לא מעניין אותי (אלא אם עבד בתחום שלא משיק לשלי בכלום) אלא מה עשה בעבודה ולמה עזב.

פורסם

^

הרוב לא ככה.

ואני מהנדס מכונות שלא התקבל לחברה שהוא כבר עבד בה מעל שנתיים (במיקור חוץ) - בגלל ממוצע.

משכנתא זה קל

פורסם

אני בוגר להנדסאי מכונות וסטודנט לשנה שלישית להנדסת חשמל. אחת הבעיות הגדולות של סטודנטים שהם מתעסקים בבולשיט כמו לתרגל תרגילים.

העולם האמיתי כ"כ שונה מהאקדמיה שזה מדהים אותי כל פעם מחדש: בחיים צריך להפעיל את ההיגיון וקצת מחשבה, ובאקדמיה בדיוק ההפך.

לפעמים אני מצטער שאני לא למדתי מכונות, כי המשרה שנהג לילה מאוד מפתה סטודנט/בוגר (כאחד שהתעסק באיכות בצד של הלקוח).

פורסם
^

הרוב לא ככה.

ואני מהנדס מכונות שלא התקבל לחברה שהוא כבר עבד בה מעל שנתיים (במיקור חוץ) - בגלל ממוצע.

בכלל לא מבין את העניין של עובדי קבלן לאורך זמן. אם אני צריך עובד אז אני צריך אותו ורוצה אותו אצלי. אין לי עניין לחסוך עליו 100 שקל, שחברת בוח האדם תיקח לו עוד 2000 שקל ושהוא יידפק. גם אלה שמגיעים מכוח אדם אני משתדל לקלוט אצלי בשנייה שההסכם עם חברת כוח האדם מאפשר. לא רוצה לממן סוחרי עבדים על הגב של העובד.

• תוכן חדש...