Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. יש לי טויוטה קורולה 2005. אחרי החלפת מצבר התחילה לפעול אזעקה שלא פעלה הרבה שנים. ישנו צליל חזק במשך 15-20 שניות וזה נפסק. האוטו מניע כרגיל בלי בעייה.אין לי מושג מה הדגם של האזעקה ואין לי את המפתח הקטן ממנה. לא יודעה האם זה קשור,לאוטו יש נעילה מרכזית ויש גם שלט של הנעילה (לא של האזעקה), אך השלט גם לא עובד כבר שנים , בגלל זה אני פותח וסוגר בעמצאות מפתח. השאלה היא, איך אפשר לנטרל את הצפצוף המעצבן של האזעקה?

פורסם

2 אופציות עומדות לרשותך

1. לזהות את הצופר בתא המנוע ופשוט לחתוך את החוט שלו.

2. לגשת לחשמלאי רכב שמתעסק עם מערכות סטריאו וכו' והוא ידע להתחקות אחרי כל החיבורים של המערכת הישנה ולהוציא אותה במלואה.

פורסם

באופציה 1 רצוי לבודד היטב את מה שחותכים. וכן רצוי לחנות ליד בעל עסק מקצועי שיוכל להציל אותך מהשטויות שעשית תמורת תשלום. או להצטייד במנוי גרירה + תירוץ עסיסי לכבלים החתוכים.

פורסם
2 אופציות עומדות לרשותך

1. לזהות את הצופר בתא המנוע ופשוט לחתוך את החוט שלו..

אם הולכים על האופציה הזו יש לנקוט במשנה זהירות. לפעמים הצופר מכיל גם את מח האזעקה ומגיע אליו קו מתח קבוע וקו אדמה. כשחותכים את הצמה בבת אחת יש סיכוי טוב לקצר בינהם ולהתחיל לשרוף פיוזים.

יום טוב גם לך

פורסם

חברה,תודה רבה לכם על התגובות המהירות. כנראה שאני אבחר באופציה השנייה ואלך לחשמלאי. לכן יש לי שאלה נוספת: כמה יעלה לי להוציא את האזעקה במלואה במוסך? אולי ,מבחינה כספית,כדאי פשוט להשתיק אותה?

פורסם

לדעתי שווה לך לנסות לבד. למה? כי זה כיף. מקסימום יש מוסך.

תתחיל להתחקות אחרי הכבלים שלה באוטו (צבעים שונים ומשונים והרבה הלחמות על הכבלים האלה). יש סיכוי שתאבד נעילה מרכזית ומרימי חלונות (אם קיים) כי היו מלא אזעקות עם מערכות אינטגרליות כאלה.

תתחיל מתא המנוע, ותעקוב אחרי הכבלים לתוך האוטו. לא מסובך במיוחד, אם יש לך ראש על הכתפיים ולא חתיכת פח חלולה.

מומלץ להיעזר בעוד מישהו על מנת להזיז מעט את הכבלים שנכנסים לתוך האוטו מתא המנוע על מנת להקל בזיהוי.

בגדול, האזעקה גם ניתקה לך את ההנעה ע"י מעקף למוח של האזעקה וחיתוך של הכבל של ההנעה מהסוויץ'. כל הלחמה שאתה מפרק תדאג לחבר את הכבילה המקורית (לא חייב עם מלחם, אבל תקפיד על הדבקה טובה עם איזו איכותי ושלא יהיו כבלים רופפים.

זהו בגדול. מאיפה אתה? אולי נוכל לבוא לעזור.

אני פירקתי אזעקה מקוללת מהמיצובישי שהיתה לי. לא הכי פשוט אבל גם לא מסובך מדי. בפורד שהיתה לי, הייתי צריך לפרק קופסת פיוזים במנוע על מנת לגשר על הניתוק שעשו עם האזעקה בהזנה הראשית של בית הפיוזים. הזוי, אבל היה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

1. לזהות את הצופר בתא המנוע ופשוט לחתוך את החוט שלו.

או במקרה הטוב (אם לא יקרה, כמעט בוודאות מה שאמרו איילי ויגאל) לפתוח פה עוד שבוע שרשור "יש לי זליגת זרם עצבנית, המצבר נגמר לי כל שבוע"

לפות"ש - הדרך הנכונה היא מה שהציע רועי בהודעה מעלי- הסרה מלאה של כל רכיבי המערכת והחזרת מע' החשמל ברכב למצבה המקורי.

בין אם לבד, או אצל חשמלאי.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
חברה,תודה רבה לכם על התגובות המהירות. כנראה שאני אבחר באופציה השנייה ואלך לחשמלאי. לכן יש לי שאלה נוספת: כמה יעלה לי להוציא את האזעקה במלואה במוסך? אולי ,מבחינה כספית,כדאי פשוט להשתיק אותה?

לי בזמנו הסירו קודן ב-150 ש"ח. זה היה לפני כמה שנים. יכול לבקש הצעות מחיר.

חפש מקומות של התקנת איתורן וכיוצא באלה.

יכול גם לנסות לאתר את הרמקול. אם מחוברים אליו שני כבלים פשוטים נסה לחתוך את הגידים בזה אחר זה.

זאת לא אפשרות כל כך גרועה, רק קח בחשבון השלכות אפשריות.

בהצלחה!

פורסם

^חוזר ומדגיש שוב- זו אופציה רעה.

האזעקה אמנם לא תצפצף, אבל כל הממסרים דרוכים, והאזעקה צורכת זרם פרזיטי גבוה יחסית לאזעקה בסטנד-ביי.

מה גם שזה פתח לתקלות חשמל נוספות.

כמו שאמרת- נטרול אזעקה פשוטה לא עולה כל-כך הרבה כסף. מה גם שהניתוקים מנוטרלים, כי פות"ש מעיד שהאוטו מניע בלי נטרול האזעקה.

חבל לאלתר במקרה הזה.

*אני כמעט בטוח שמדובר על האזעקה המקורית שהותקנה אצל פות"ש ע"י היבואן ("שלטי סנג'י").

פורסם

לאחר ההסבר של רועי אני בטוח לא יעשה את זה בעצמי )) דרך אגב, מה המחיר של התקנת נעילה מרכזית חדשה? יש לי אותה, אבל רק כשאני משתמש במפתח. השלט הפסיק לעבוד בהדרגה ,כלומר, כל פעם הייתי צריך לקרב את השלט יותר ויותר קרוב לאוטו עד שהפסיק לפתוח בכלל, למרות שהחלפתי סוללה והמנורה האדומה מהבהבת. במוסך לפני שנה אמרו לי שלא מתקנים את זה וצריך להתקין מע' נעילה מרקזית חדשה.

פורסם

אתה מבקש מהמתקין לא נעילה מרכזית שלמה, אלא רק שלטי נוחות.

כ-200 ש' לסט סיני בסיסי.

תעשה עסקת חבילה עם המפרק- גם יתקין חדש, ויעשה מחיר יפה על הכל (הוא "מסתובב" ממילא בדיוק באיזור ההתקנה כשהוא מפרק. כך שזה לא מוסיף לו הרבה עבודה).

• תוכן חדש...