Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב חדש אצלי, עד כה עבר יישור ישור קו, לפני הרכישה הבעלים הקודם ביצע טיפול תקופתי שכלל שמן פילטר שמן ועוד.

אצלי הרכב עבר פלגים, מצתים, סליל הצתה כחלק מיישור קו.

הרכב שנת2012 עם 72 אלף ק''מ.

מעיון בהיסטוריית טיפולים לא זכור לי שראיתי החלפה של פילטר דלק, האם קיים במנוע 1.2tsi פילטר דלק? מה תדירות ההחלפה שלו?

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לדעתי המדריך הזה אקטואלי גם לרכב שלך

תתכופף מתחת לרכב ותבדוק אם אתה מזהה את הפילטר

יום טוב גם לך

פורסם

גיששתי קצת בחו''ל, חלק אומרים שהוא לכל החיים, חלק אומרים 60 אלף ק''מ.

אני בכל מקרה בעד להחליף כי רע זה לא יעשה.

עוד זוכר את הפילטרים השקופים הפשוטים שבאמת היית רואה עליהם את הבלאי עם הזמן ככה שזה מתחבר לי...

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם (נערך)
הרכב חדש אצלי, עד כה עבר יישור ישור קו, לפני הרכישה הבעלים הקודם ביצע טיפול תקופתי שכלל שמן פילטר שמן ועוד.

אצלי הרכב עבר פלגים, מצתים, סליל הצתה כחלק מיישור קו.

הרכב שנת2012 עם 72 אלף ק''מ.

מעיון בהיסטוריית טיפולים לא זכור לי שראיתי החלפה של פילטר דלק, האם קיים במנוע 1.2tsi פילטר דלק? מה תדירות ההחלפה שלו?

אכן ייצרן הרכב לא ממליץ להחליף את הפילטר אלא במידה ובבדיקת לחץ הדלק יתגלה שלחץ הדלק נמוך כתוצאה מפילטר סתום.

הפילטר המותקן ברכבך הינו יחסית בעל נפח סינון גדול מאוד לעומת הפילטרים של תקופת הקרבורטורים וגם איכות הדלק השתפרה לכן אין שום סיבה להחליף

את הפילטר לפני 150K קילומטרים (המלצות בעלי מקצוע).

מחירו של פילטר מקורי או תוצרת MANN לא זול בכלל ונע סביב 180 שקלים. יש פילטרים יותר זולים סביב 90 שקלים אבל לא הייתי ממליץ עליהם.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
אכן ייצרן הרכב לא ממליץ להחליף את הפילטר אלא במידה ובבדיקת לחץ הדלק יתגלה שלחץ הדלק נמוך כתוצאה מפילטר סתום.

הפילטר המותקן ברכבך הינו יחסית בעל נפח סינון גדול מאוד לעומת הפילטרים של תקופת הקרבורטורים וגם איכות הדלק השתפרה לכן אין שום סיבה להחליף

את הפילטר לפני 150K קילומטרים (המלצות בעלי מקצוע).

מחירו של פילטר מקורי או תוצרת MANN לא זול בכלל ונע סביב 180 שקלים. יש פילטרים יותר זולים סביב 90 שקלים אבל לא הייתי ממליץ עליהם.

אתה מכיר מוסך שעושה בדיקת לחץ דלק יזומה כחלק מטיפול כלשהו? אז זהו שלא...

גם אם נפח האיחסון של הפילטר גדול לא צריך לחכות שהוא ייתמלא בגיפה וייסתם ובטח שלא יהיה נעים להרגיש פילטר שניסתם. תחזוקה מונעת עולה בייתרונותיה על תחזוקת שבר ואם הפילטר הוא חיצוני אז בכלל פשוט יותר להחליפו וכדאי בהחלט. זה רק יועיל. הלווואיי ובתחום הזה בארץ היו מקיימים רבע ממה שמהנדס קבע.

פורסם

בדיקת לחץ ייזומה בהחלט עושים ברוב המוסכים כאשר יש חשד מסויים שאולי הפילטר סתום. אין שום צורך להחליף את הפילטר לאחר 72K רק בגלל שמאור כתב שזה חלק מתחזוקה מונעת. תחזוקה מונעת צריכה להיות בצורה מושכלת ומהמלצה של בעל מקצוע אמיתי ולא מצפייה בגרגרנים ביוטיוב שמראים כיצד להחליף פילטר דלק ומתלהבים מההחלפה.

קרא אשכולות קודמים שאנשים החליפו פילטר דלק טבול או פילטר דלק שאין המלצה להחליפו ותראה שזה לא תרם במאומה לביצועי המנוע.

תן לי שלוש דוגמאות מהפורום שהחלפת פילטר דלק בצורה ייזומה ברכבים שבהם שהפילטר טבול במיכל או פילטר כמו ברכבי קונצרן VAG הוחלף בגלל שהוא 'סתום'.

אל תשכח שהפורום קיים יותר מ-12 שנים לכן חיפוש בפורום עשוי לשפוך אור על הנושא.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק צודק.

הייטי שלי מטופלת במוסך "אוטובדק" (היה מוסך מורשה בעבר אך הוא בהחלט מומחה לטיפול ברכבי VAG) - בטיפול האחרון, שאלתי מתי יש להחליף את מסנן הדלק ונעניתי בתשובה דומה להסברו של מרק.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

בתור אחד שצפה בחיתוך מיכל דלק (בתרגיל של כבאים ) נוכחתי לראות מיכל של דיהטסו שגמעה כמעט 120.000 עד השבטה ומה שהיה שם זה סוג של חול מסויים.

לכן אני מאוד מחזק את MAX.M ב100%

שנית לכולנו ידוע איך הרכבים שמומלצים להחלפת שמן כול 30.000 מגיעים למצב לא בריא, ולכן מחליפים שמנים לפני מה שמומלץ..

האקלים בארץ שונה מארצות השונות והדלק בתחנות חדשות העיקר מהול בליכלוך וחומרי שימור

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

• תוכן חדש...