Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

יש לי דירת גג. החלק שלי בטאבו.

אחד השכנים החליט להתקין על החלק שלי קולטים של דוד מכיוון שאין לו מקום אחר להתקין.

מה דרכי הפעולה האפשריות שלי?

בנוסף, לדעתי נגרם נזק לגג הרעפים כתוצאה מההתקנה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זרוק לו אותם למטה.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

תמיר אותם שייצרו בשבילך חשמל.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

הוא אדם שאפשר לדבר אתו?

לדעתי, אם זה לא מפריע, אני לא רואה סיבה שתצא מגידרך ע"מ להיות פוץ.

אפשרי לנסח חוזה בין שניכם (בלי עו"ד) שאומר שהשכן מכיר בבעלות שלך על השטח הזה, ושהוא מתחייב לפנות את הקולטים תוך (נגיד) שבועיים מרגע שיתבקש, וכמו כן יתקן כל נזק שנגרם במהלך ההתקנה.

אם אתה באמת לא עושה שימוש בשטח עליו הותקן הקולט, אני חושב שזה נופל בהגדרה של "זה נהנה וזה לא חסר".

פורסם

ברור לך שהשכן יודע שהגג הזה לא שלו, הוא פשוט קיווה שפות"ש לא ישים לב או שיפחד לדבר איתו.

עם אנשים כאלו אין טעם לדבר בהגיון.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם (נערך)

זו דעתי, ככל שאין בינכם ולו מידה של דיבור:

1. קודם כל לתעד ולהתחיל להכין תרשומת (שזה עוד בשלב התחלתי וקל יותר) מפורטת ככל הניתן. צלם גם וכד׳.

2. הבה איש מקצוע שיוכל לתת לך חו״ד האם ניגרם הנזק לרעפים מהתקנת הקולט ומה עלות תיקון? זאת כדי שלא תדרוש מה שאין ביכולתך להוכיח שהוא גרם.

3. הוצא מכתב ענייני עם אישור מסירה לשכן ולאחר שהבהרת כי הוא פלש לשטח פרטי שלך במעשיו וגרם לך נזק (ככל שהוא גרם אותו) הוא מתבקש:

1. לסלק את הרכוש שהתקין בשטח שלך ולהחזיר המצב לקדמותו בדיוק כפי שהיה.

2. להעביר לך סכום x בגין תיקון הנזקים.

כל זאת בתוך 14 יום. לא צריך לאיים מה תעשה הלאה- לאחר שבוע תזכורת ולאחר מכן תביעה לפיקוח על המקרקעין ככל הנדרש (אפשר לבד, עדיף עם עוד בשביל לא לשבור את הראש).

וכשזה נאמר, הפיתרון הזה הוא ככל דורין לכם יחסי שכנות בכלל. אם אפשר לדבר קודם, כמובן עדיף.

שאלות:

א. מה טיב היחסים בינכם?

ב. האם קיבלת התראה לפני שעשה זאת והבאת אי הסכמה?

ג. איך לעזאזל הוא הגיע לגג אם הוא בשטח שלך?

ד. מה היה הפתרון שלו עד כה?

אני אגב עשיתי טעות בכך שנתתי יותר מידי זמן לדיבור ולא פעלתי פשטני מהר יותר. זה בסדר לדבר, פעם אחת. לא הולך. צריך לפעול חזק ונחוש.

לגבי לעשות לבד- לא הייתי הולך על דין עצמי.

יש מקום להידברות, לא לבית ז@&״!.

זו דעתי

בן

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

מהבנתי את המצב. כנראה שהמתקין פעל על דעת עצמו והתקין את הדוד בחלק המשותף ואת הקולטים בחלק שלי (יש הפרדה ברורה).

המתקין טוען שאין לו מקום אחר להתקין את הקולטים ואף זרק איזה איום קטן לאוויר.

הדין ודברים די נגמר ברגע שזה עבר לשלב האיומים.

אני פשוט רוצה לדעת האם לגיטימי מבחינתי להזיז את הקולטים שלו מהגג שלי - תוך כדי ביצוע מינימום נזק אפשרי לקולטים, תוך כדי שמירת הזכויות שלי לתבוע אותה בעתיד על הזנק במידה ונגרם ולא להיות חשוף לתביעה?

פורסם

תבהיר לו את הבעלות בעזרת עותק של נסח טאבו ותאפשר לו 14 ימים לנקות את השטח להחזיר אותו לקדמותו , קרי כולל לתקן נזקים אם נגרמו לשביעות רצונך.

לא תיקן ? תקן ע"ח ודרוש את הכסף .

לא פינה ? פרק את חיבורי המים לדוד והקולטים ותשאיר אותם מותקנים אצלך עד אשר יפרק , במקסימום קיבלת קולטים ודוד חינם (או כמעט) ;)

אצלנו שכן התקין על הגג שלנו קולטים+דוד, אפשרנו לו להשאיר את הדברים שם עד שהיינו צריכים לאטום את הגג שוב, לפני האיטום ביקשנו ממנו יפה-יפה לפנות וכך קרה. במקרה נפלנו על שכן עם קצת ראש .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

1. האם אתה בטוח שהגג מוצמד לדירה שלך בצורה מסודרת בטאבו?

2. האם אתה בטוח כי לא רשום בתקנון הבניין המשותף כי למרות שהגג מוצמד לדירה X, רשאים שאר בעלי הדירות לעשות בו שימוש מקובל - כגון התקנת דודי שמש?

3. מי משלם על התחזוקה של אותו הגג?

פורסם

בואו נצא מנקודת הנחה שהגג שלי ואין על כך עוררין, אין טעם ללכת לכיוון הזה.

השאלה יותר מה מותר לי לעשות ומה אסור.

לי נשמע הזוי שלמישהו מותר להתקין לי משהו ברכוש הפרטי ולי אסור להעיף אותו, אבל אני רוצה לוודא שאני לא עושה משהו לא בסדר.

פורסם

אם שלך, ולא כתוב כלום בתקנון הבית המשותף על כך שמותר לו לעשות בגג שימוש למרות שהוא שלך, דרך המלך היא להגיש תביעה לצו עשה דרך המפקח על הבתים המשותפים.

פורסם

1. מן הראוי שלפני שאתה נוקט באיזשהו צעד חד-צדדי, תתן לו הזדמנות להגיב לטענותיך ו/או לתקן את המצב.

2. נניח ותפנה את הציוד באופן עצמאי, והוא ינזק ב-X ש״ח. עכשיו השכן תובע אותך בבית משפט על הנזק הכלכלי שנגרם לו. אתה תצטרך להוכיח שהנזק הכלכלי שנגרם לך כתוצאה מפעולותיו (אם בכלל אתה יכול להוכיח שהיה כזה) גדול מזה שנגרם לו, או שיש סיכוי שתצטרך לשלם את ההפרש.

שים לב - מדובר בתביעת נזיקין, ואני לא חושב שהפעולה הפלילית שהוא נקט (כביוכול) מבטלת את העובדה שנגרם לו נזק כלכלי (אבל אם אני טועה, אשמח אם יש כאן עו״ד שיוכל לתקן אותי). את הצד הפלילי (הסגת גבול וכד׳) ניתן אולי לפתור בתלונה למשטרה.

פורסם
מהבנתי את המצב. כנראה שהמתקין פעל על דעת עצמו והתקין את הדוד בחלק המשותף ואת הקולטים בחלק שלי (יש הפרדה ברורה).

המתקין טוען שאין לו מקום אחר להתקין את הקולטים ואף זרק איזה איום קטן לאוויר.

הדין ודברים די נגמר ברגע שזה עבר לשלב האיומים.

אני פשוט רוצה לדעת האם לגיטימי מבחינתי להזיז את הקולטים שלו מהגג שלי - תוך כדי ביצוע מינימום נזק אפשרי לקולטים, תוך כדי שמירת הזכויות שלי לתבוע אותה בעתיד על הזנק במידה ונגרם ולא להיות חשוף לתביעה?

בו נתחיל מהתחלה, מה אומר השכן?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...