Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לקנות רכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זבולון - החלק הראשון של הפוסט שלך הזוי ומעלה. לא ממליצים לבחור בשלב זה של חייו על ספקולציות. אין לו עודפי כסף. לפחות עד כה הוא כנראה יודע להתנהל ויתעלם מההצעה.

רכישת רכב אינה זריקת כסף לפח. זו הוצאה שצריכה להיות מחושבת, מה העלות שהבחור מוכן לספוג מול התמורה של נוחות ההגעה לעבודה, לביתו ולכל מקום אחר. אבל אם הבחור נוהג 20,000 ק"מ בשנה וכנראתה שהם ורמים לפרנסתו. זו הוצאה לצורך יצירת הכנסות וקיום איכות חיים סבירה. בהחלט מסכים שיש צורך לשקול היטב את החלופות (תח"צ, רכב משומש או רכב חדש).

פות"ש - בתחשיב אתה צריך להביא בחשבון הרבה יותר מעלות רכישת הרכב: אם תרכושאת האיביזה תהיה לך הוצאה חודשית של 2000-3000 ש"ח לפחות: ירידת ערך (הסכום שעליך לחסוך כדי להחליף את הרכב בחדש בעוד מספר שנים) - 1000 ש"ח. ביטוח - 500 ש"ח. רישוי - 100 ש"ח. דלק - 1000 ש"ח בחודש. בקיצור - בסביבות 40% ממשכורתך תלך לרכב (וזה לא כולל החזר הלואה, אם תבחר בדרך זו). האם זה רצונך? לדעתי, אם הרכב חיוני לך רכוש רכב משומש שכבר עבר את עיקר ירידת הערך שלו, ובחר בדגם פחות מבוקש בשוק הגניבות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זבולון - החלק הראשון של הפוסט שלך הזוי ומעלה. לא ממליצים לבחור בשלב זה של חייו על ספקולציות. אין לו עודפי כסף. לפחות עד כה הוא כנראה יודע להתנהל ויתעלם מההצעה.

רכישת רכב אינה זריקת כסף לפח. זו הוצאה שצריכה להיות מחושבת, מה העלות שהבחור מוכן לספוג מול התמורה של נוחות ההגעה לעבודה, לביתו ולכל מקום אחר. אבל אם הבחור נוהג 20,000 ק"מ בשנה וכנראתה שהם ורמים לפרנסתו. זו הוצאה לצורך יצירת הכנסות וקיום איכות חיים סבירה. בהחלט מסכים שיש צורך לשקול היטב את החלופות (תח"צ, רכב משומש או רכב חדש).

פות"ש - בתחשיב אתה צריך להביא בחשבון הרבה יותר מעלות רכישת הרכב: אם תרכושאת האיביזה תהיה לך הוצאה חודשית של 2000-3000 ש"ח לפחות: ירידת ערך (הסכום שעליך לחסוך כדי להחליף את הרכב בחדש בעוד מספר שנים) - 1000 ש"ח. ביטוח - 500 ש"ח. רישוי - 100 ש"ח. דלק - 1000 ש"ח בחודש. בקיצור - בסביבות 40% ממשכורתך תלך לרכב (וזה לא כולל החזר הלואה, אם תבחר בדרך זו). האם זה רצונך? לדעתי, אם הרכב חיוני לך רכוש רכב משומש שכבר עבר את עיקר ירידת הערך שלו, ובחר בדגם פחות מבוקש בשוק הגניבות.

תגיד לי האם החישוב שלי נכון

מקדמה 30,000

36 תשלומים של 1,000 ש״ח

יתרה לתשלום 50,000 (שווי הרכב בעוד 3 שנים , כאשר הוא היום שווה 110,000 והוספתי 5,000 על ריבית הלוואה שאני מעריך , לא בדקתי)

חוץ מה1,000 ש״ח הלוואה

800 ש״ח בגין דלק

120 ש״ח בגין טסט

100 ש״ח בגין טיפולים (1200 שקל בשנה)

500 שקל ביטוח

סה״כ 2500 ש״ח

לאחר מכן מוכר את הרכב ב50,000 ומכסה את יתרת ההלוואה (אולי ישאר עודף אם לא יהיה ירידת ערך של מעל 50 אחוז כמו שחישבתי

האם חישבתי נכון?

פורסם

אם עדיין לא החלטת, עצתי לך היא לקננות רכב משומש, לא להשקיע יותר מ 70 אלף שח. זה מספיק כדי לקנות רכב תקין שלא יעשה הרבה בעיות. אל תקנה חדש ובטח לא בכל הסכום שחסכת, אלא אם יש לך הורים אמידים ואז אין לך בעיה לבזבז הכל והם ישלימו לל. ההתלהבות מרכב חדש ונוצץ עוברת מאוד מהר, ובטח עם המכה הראשונה שתעשה או שריטה שסתם יעשו לך. אם תעבוד בתחום בטח תקבל מתישהו רכב מהעבודה, וככה לא תפסיד המון במטרה להפטר מהרכב שקנית. בהצלחה!

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

פותח האשכול לפי הבנתי שאל גם מבחינה כלכלית, ולכן הצעתי את אשר הצעתי.

רכב חדש הוא כיף גדול התגשמות חלום ועוד הרבה דברים. אבל פה זה נגמר, לפעמים קשה לראות את המשך החיים בגיל הזה.

אני הצעתי מניסיוני האישי ולא כמו תגובת העדר האוטומטית של "תהנה בחיים כל עוד אתה יכול".

בסופו של דבר זאת החלטה שלו, כדאי שישמע מגוון דעות ויוכל לקבל החלטה מושכלת.

רכב ישן יותר ואמין ייתן לו מענה קרוב למושלם לצרכים היומיומיים ובהמשך אני משער שיקבל רכב חדש מהמעסיק.

בכל מקרה בהצלחה בכל החלטה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

יש בעצם עוגה שצריך לחלק אותה.

לא הייתי מוציא מההון העצמי שלך 100,000 ₪ חבל על הכסף.

תרכוש את הרכב במימון חלקי. תשלומים של עד 1500 ₪

את הכסף שיש לך תשקיע, אל תשאיר אותו בשום אופן בפק"מ.

תרכוש לך דירה קטנה בפריפרייה ליד מוסד אקדמאי או תיק השקעות סולידי.

הכסף צריך לעבוד.

חסכת סכום יפה מאוד, תשקיע אותו בתבונה.

אני מניח שבשלב זה או בעתיד הקרוב בחייך ,יהיה לך יותר קשה לחסוך. ברגע שתעבור לשכירות , החיסכון שלך יפגע קשות.

בהצלחה

פורסם

כל הכבוד.

דבר ראשון התעלם נא מעצות יודעי דבר שמפוזרות פה, בקשר להשקעות בבית בחו"ל או במניות.

תחסוך ותתנהל כמו שאתה מתנהל - כשתחליט שאתה מוכן לרמת סיכון כזו או אחרת, התייעץ עם איש מקצוע מומלץ.

כנראה ששאפו ענק מגיע גם להורים שלך.

בגילך, הייתי אחרי צבא והרווחתי קצת יותר ממה שאתה משתכר כרגע (בעבור 200 שעות+- בחודש).

כשיכולתי קניתי רכב ראשון, מאותו רגע, ההכנסה שלי נהייתה 5 במקום 8 באופן כמעט קבוע 2-3 הלכו על הרכב.

כשיש רכב אתה כבר רוצה ליסוע, ודלק זה לא באמת פקטור, ביטוח אתה גם ככה משלם, טסט אתה משלם, טיפולים אתה עושה, לפחות ננצל וניסע, ואז פתאום אתה נוסע לנגב, נוסע לגולן, נוסע לפה נוסע לשם - זה אחלה אבל חשוב שתראה שמעבר לרכישה, יש פתאום הוצאות. וזו רק ההתחלה.

ההבדל מורגש בחודשים הראשונים מהרגע שאתה יוצא מהבית.

אתה מגלה שלהחזיק בית, באופן הכי מינימאלי עולה סביב ה 5-6.

ואתה לא מבין איך אנשים שמשתכרים במינימום מצליחים בכלל נשום אם אתה משתכר מכובד יחסית, מכווץ תחגורה, עם בת הזוג חושבים על כל שקל, מקצצים במה שאפשר, וגם במה שלא ועדיין, בלי ילדים, הוצאה קבוע של 6 בחודש. ועם זה אתה אמור עוד לחסוך כדי שמתישהו תגיע לדירה, עדיף לפני שיבואו הילדים כי אז באמת ההוצאות מתחילות.

עצתי לך - המנע מלקנות רכב. ואם בכל זאת צריך - קנה משומש, ב30 יש לא מעט רכבים מעולים בתקציב הזה בני 3 בני 4.

כשתיהיה אחרי הבית, אחרי הלימודים ואחרי החתונה ההוצאות וכו'. תתפנק.

פורסם

השנקל שלי:

בהמשך הדרך יהיה לך מאוד קשה להגיע לרמת החיסכון הנוכחית. אני לא הייתי קונה רכב חדש במצבך (אבל זה אני). הייתי גם זורק את כל רשימת הדרישות שלך לפח (מצטער על הבוטות), וקונה את הרכב הכי חסכוני וזול שאני מוצא (ספלאש / ספייס סטאר / מיקרה). לחלופין הייתי עושה רישיון על ידני כדי לא לסבול בגרוטאות האלו וקנה 208 אקטיב ידנית (משומשת כמובן).

מה שהייתי מאוד נזהר ממנו זה לרכוש כרגע דירה, בעיקר בפריפריה. גם אם תחליט שכן, כדאי לברר טוב מאוד מה העלויות הכרוכות ברכישה כזו (מיסוי, שיפוץ עו"ד, מתווך וכו'), מה הסיכונים (מינוף, חוסר פיזור, נזילות נמוכה) לפני שאתה רץ לקנות דירה. שלא תצטער אח"כ.

גם תיק השקעות צריך לדעת לנהל (ולא שאני יודע). איכשהו משברים בבורסה מגיעים משום מקום למשקיע הממוצע, גם אם בדיעבד היה ברור לגמרי שהם יגיעו. דוקא תיקים "סולידיים" שמשקיעים באג"ח עשויים לסבול בתקופה הגבוהה מעליית תשואות (כלומר, ירידת מחירים) בגלל הריבית העולה בארה"ב.

או בקיצור, תבין טוב טוב מה אתה עושה עם הכסף ומה הסיכונים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

מי שמכיר אותי בפורום הזה יודע שהתגובות שלי לצעירים שמחפשים "רכב ראשון" בדרך כלל לא אוהדות. אבל בדרך כלל מדובר בחבר'ה שחסכו 20 אש"ח ולא מבינים שרכב זו הוצאה שאינה מסתיימת ברכישה. פות"ש, למרות היותו צעיר, מבין הרבה יותר, כנראה נוהג בצורה בוגרת ושואל שאלות נכונות, ולכן התשובה שלי אליו שונה. עם זאת, בשונה מהודעת הפתיחה, אני לא רואה ברכישת רכב הגשמת חלום אלא פעולה שמצריכה מחשבה. תחושת "הגשמת החלום" חולפת תוך מספר שבועות, וכאשר הרכב יהיה בן חודש תפסיק להסתכל עליו מהחלון ולרדת כל בוקר ללטף אותו.

1. רכישת רכב אינה זריקת כסף!! זו הוצאה. בדיוק כמו קניית מזון. השאלה היא האם לקנות לחם אחיד בסופר או לחם מפונפן במאפיה, שעולה פי 3. כל אחד יבחר בהתאם ליכולותיו, צרכיו (לחם ללא גלוטן?) וסדרי העדיפות שלו. כך גם תחבורה - זה מוצר חיוני, ועתה נותר לבחור בין חופשי חודשי, רכב משומש או רכב חדש. שוב - כל אחד יבחר בהתאם ליכולותיו, צרכיו (אין דין מי שמסיע ילדים לביה"ס ושב הביתה, סה"כ 15 ק"מ ביום, כדין בעל עסק שנוסע 200 ק"מ ביום). כמוכן "צרכים" אינם רק צרכי תחבורה אלא צרכי הקיום הכלליים, כולל צרכים עתידיים, והבחור רואה אותם בעין, כבר חושב על מגורים עצמאיים עם בת זוג, עניין יקר שמצריך הערכות בטווח ארוך.

2. השימוש החלופי בכסף - כתבתי כבר בתחילת השרשור - פו"ש צריך לחשוב על העתיד. לא להמר על כספו. זה א אומר לא לקנות מניה כזו או קרן נאמנות אחרת, אלא לבחון כל השקעה בכובד ראש - האם הוא מסוגל לספוג הפסד כזה או אחר על מנת להנות מהסיכוי לרווח מסויים. שוב, עניין אישי מאד.

3. בוא נניח שהמספרים שהבאת בהודעה #18 נכונים (ולדעתי הם נמוכים, ההוצאה החודשית תהיה יותר גבוהה). עדיין שכחת את היתרה (שאתה מעריך ב-50,000 ש"ח, קרוב לודאי שבהחזרת הרכב יימצאו פגמים ותדרש לשלם יותר). אותם 50,000 ש"ח גם הם חלק ממחיר הרכב. חלק אותם ל-36 תשלומים חודשיים וכבר הגעת לעלות חודשית כ-4000 ש"ח!! זה אומר שהרכב החדש יעלה לך יותר ממחצית שכרך. האם זה מתאים לסדר העדיפות שלך? בגישה שלי - ממש לא. אם אני במקומך הייתי מסתפק בתח"צ או ברכב יד שניה קטן וזול לתחזוקה. תביא בחשבון (כפי שמישהו הזכיר) שמרגע ש"תצא מהבית" כל שקל יחסר לך, הן מהחסכונות והן במאזן השוטף שלך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תראה, זה תלוי.

כמו שאתה אומר, אתה חיי על חשבון ההורים וסועד על שולחנם.

בגילך, המצב אצלי היה שונה, אני זה שפרנס את הבית והייתה לי אז מאזדה לאנטיס 2004 שחלק מחברי הכנופיה עוד טיפלו בה. המאזדה התחילה לעשות יותר מדי בעיות, אבל שירתה אותי נאמנה במשך 5 שנים (רכשתי אותה בגיל 17 שנת 2012).

בגילך, למרות שפרנסתי את המשפחה והייתי חייל בשירות חובה, הצלחתי לחסוך קצת יותר ממך והגעתי להחלטה שאני רוכש הונדה ג'אז חדשה מהחברה. הסיבה העיקרית היא שהייתי חייב רכב אמין, חסכוני, ושייסע 30-40 אלף ק"מ בשנה בלי בעיות (לטיפולים של אבא שלי). רכשתי אותה בסכום של כ- 100,000 ש"ח במזומן. אני לא מאמין במימון, לא מאמין בהלוואות. כשיש לי אני קונה.

אצלך המצב שונה בתכלית. תרכוש רכב במזומן ע"ס 30-40 אלף ש"ח מחברת ליסינג אפילו שתגיע עם שנה-שנתיים אחריות, או מיד שנייה מאדם כלשהו.

בנוגע לכספך ששוכב בעו"ש, חבל, המדד עלה מתחילת השנה בכ- 0.8%, איני מתכוון לייעץ לך מה לעשות איתו, גש ליועץ השקעות בבנק ותעבוד איתם על משהו.

פורסם

פות״ש ממליץ לך לקנות רכב יד שנייה, עד סכום של 50,000 מזומן בלבד.

רכב שישרת אותך עד 5 שנים קדימה, לפחות. באמינות ובנוחות. את שאר הכסף תפקיד בתוכנית חיסכון טובה ותמשיך לחסוך אליה כל חודש.

הייעוץ הוא כלכלי נטו ולא הגשמת חלום. בדרך הזו תגשים חלומות בקלות בשנים המתקדמות יותר.

ברכה והצלחה.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

איזה כיף שפתחתי פה פוסט,

תודה על כול התגובות הבהחלט מחכימות, רק חיזקתם את מה שהלב שלי אמר לי כשישבתי מול הסוכן בסוכנות במעמד החתימה.

חסכתי את הכסף הזה בעבודה כול כך קשה של יומם ולילה , מנעתי מעצמי כול כך הרבה דברים, מצחיק שהכול היה בשביל האוטו- ופתאום אחרי שכול שקל הגיע ביזע האוטו כבר פחות מעניין

אולי בעתיד.. נתחיל להתבסס קודם,

החלטתי להקציב סכום אחר,

35,000 ש''ח מקסימום-

אני צריך רכב שיקח אותי 20,000 קילומטר בשנה

אוטומט בלבד,

חסכוני חסכוני חסכוני

ואם אפשר שגם יראה טוב.. זה בונוס

לגבי מה לעשות עם הרבע מיליון ששוכבים בחשבון, קיבלתי המלצה ממספר מכרים להשקיע בדירה באזור הפריפריה (?) למודי הניסיון בפורום, האם כדאי ללכת לכיוון כזה, או לשמור את הכסף בחיסכון

אני מעדיף לא לסכן את כול מה שיש לי בחיים, אבל מצד שני אם אפשר ליצור כסף נוסף, למה לא

פורסם

כיון שעבדת קשה, וכיון שיש לך תכיות לעתיד, הכל מקבל פרופורציות שונות.

לגבי השקעת הכסף - לפני שאתה מקיע בנדל"נ (או בכל מסלול השקעה אחר) בצע מחקר מעמיק. תביא בחשבון שאתה בשלב בחיים שבו הלב אומר להמר, השכל אומר להיות שמרני ושקול. אולי צריך לפסר את הסיכון בכמה השקעות כך שלא כל הביצים יהיו בסל אחד. אבל זה אני, זקן שמרן שכמותי.

פורסם

נראה שהנושא הזה הפך להתייעצות לגבי המשך מהלך חייו של פות"ש מאשר ייעוץ ברכישת רכב :lol:

שורה תחתונה ובלי הרבה בלבולי מוח: כסף בא, כסף הולך. אתה צעיר, וחסכת סכום יפה. אם זה החלום שלך - תעשה את זה. חיים רק פעם אחת ורכב חדש ובמיוחד רכב שכל כך רצית הרבה שנים יסב לך הרבה אושר. קצת מתנדנד? תקנה את הרכב חדש פשוט בתנאי מימון. אם לאחר תקופה מסויימת תחליט שפחות מתאים לך - תמכור אותו, תוסיף את הדלטא ותחזיר את ההלוואה. שילמת נטו על הירידת ערך פלוס מינוס.

בהצלחה!

2016 BMW M235i.

פורסם
לגבי מה לעשות עם הרבע מיליון ששוכבים בחשבון, קיבלתי המלצה ממספר מכרים להשקיע בדירה באזור הפריפריה (?) למודי הניסיון בפורום, האם כדאי ללכת לכיוון כזה, או לשמור את הכסף בחיסכון

אני מעדיף לא לסכן את כול מה שיש לי בחיים, אבל מצד שני אם אפשר ליצור כסף נוסף, למה לא

כרגיל, זה תלוי. במקרה הזה זה תלוי בטווח ההשקעה שלך.

אם אתה משקיע לטווח הרחוק (נגיד, 20-30 שנה) די בוודאות ערך הדירה יעלה בתקופה הזו ובנוסף תקבל תשואה על השכירות, אז זו יכולה להיות השקעה סבירה (למרות שלא נטולת סיכונים בכלל: לא תמיד תמצא שוכרים, ערך הדירה עלול לרדת במהלך התקופה אם פתאום תצטרך למכור, ריבית המשכנתא עשויה לעלות ולקזז את התשואה שלך וכו')

אם אתה משקיע לטווח קצר (נניח עד 5 שנים), התשובה לדעתי האישית היא ממש ממש לא. ובפרוט:

נניח שאתה בתור רוכש דירה ראשונה יכול להביא מהבית 25% מהסכום ולקחת משכנתא של שאר ה-75%, ואז לקנות דירה בפריפריה במיליון ₪. עכשיו, אם במקרה מחירי הדירות באותה פריפריה ירדו נניח ב-10% בעוד שנתיים, הדירה שלך תהיה שווה 900,000. לכאורה, מכה קלה בכנף, אבל חשוב להבין שהבנק לא סופג את ההפסד ביחד איתך, ומי שסופג את כל ההפסד (אם תרצה למכור את הדירה) זה אתה בלבד, וזה עולם אופטימלי שבו אין עמלת פירעון מוקדם למשכנתא, ובלי להתחשב בכלל בכל העלויות מסביב לדירה עצמה שהוצאת ברכישה ובמכירה. וכשאתה מפסיד 100,000₪ מתוך רבע מיליון, הפסדת למעשה 40%. שזה לא מפתיע - במינוף של פי 4, אתה מפסיד (וגם מרוויח) על ההון העצמי פי 4 מהשינוי במחיר הנכס כולו.

תוסיף לזה את העובדה שאם ח"ח מחירי הדירות ירדו, לא בטוח בכלל שיהיה כל כך קל למכור דירה בפריפריה, ואתה עלול להתקע איתה לתקופה לא קצרה ולספוג הפסד נוסף.

ועכשיו תיזכר שאנחנו אחרי עשור של עלייה יפה במחירי הדיור, ותבין איזה סיכון אתה לוקח על עצמך.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...