Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כולכם עונים ברצינות, אבל השאלה שאני שואל את עצמי, האם לובינסקי באמת מוכר רכב בן 15? אין לו מה לעשות בחיים?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

תנסה להיכנס לאתר של לובינסקי טרייד ולמצוא שם רכב מבעלות פרטית.

אחרי כמה דקות הבנתי שכל מה שאני רואה שם זה רכבים יוצאי ליסינג.

זה מהווה רמז עבה מאוד לכך שלא מדובר בטרייד-אין של יבואן שמוכר את הרכבים האיכותיים שלקוחות פרטיים מסרו בעסקאות טרייד לרכב חדש, כמו שחבר של פות"ש ככל הנראה ציפה למצוא וזה אולי מה שגרם לו לבצע רכישה כל כך פזיזה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש להם חברת ליסינג, ברור שימכרו רכבים שלהם אחרי ליסינג, לרכבים פרטיים מטריד אין יש שם גם, אבל רכבים כ"כ ישנים, אני בטוח שיש להם צינור שיווקי אלטרנטיבי, שמתאים לרכבים ולקוחות שבדכ קונים רכבים כאלה.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורסם

נכון, יש אחוז גבוה מאוד של רכבים מ "פריים ליס" - חברת ליסינג לא קטנה בבעלות לובינסקי. מניסיון, רכבי סיטרואן ופיג'ו של פריים ליס מטופלים במוסכי היבואן ויש תיעוד מלא במחשבי החברה. אני מכיר כמה אנשים שמאוד מרוצים מהשירות של חברת ליסינג הזאת בכל מה שקשור לטיפול ברכבים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שי,

כשאני לא מבין במשהו, אני הולך לקבל את שירותיו של מי שזה המקצוע שלו.

אני לא מבין הרבה במקרקעין, אז אם הייתי קונה דירה ב 500,000 ש"ח או ב 2,500,000 ש"ח, הייתי הולך לעו"ד לענייני מקרקעין - בשביל שיבדוק לי את הרישום של הנכס וכל הבירוקרטיה מסביב. את מצבה של הדירה אפשר לבדוק גם דרך חברות בדק בית שיש כיום בשוק.

כשבן אדם שלא מבין כלום במכוניות ומכונאות, הולך לקנות רכב (וזה לא משנה אם הרכב עולה 4,000 או 40,000 או 400,000 ש"ח) - הוא צריך ללכת למישהו מקצועי שיבדוק לו את הרכב. מכונאי, מכון לבדיקת רכב, למוסך הקבוע שלו וכד'... המינימום של המינימום.

אם אין לך כסף בכלל ואתה קונה רכב בכמה אלפים בודדים - זה אומר שעליך להיזהר בריבוע (התקציב סופר דל ולכן במקרה של תקלה אין לך את הכיסים העמוקים שיאפשרו לך את התיקון, אחרת סביר להניח היית קונה רכב צעיר יותר עם פוטנציאל תקלות קטן יותר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא מעניינת אותי חברת הליסינג ואופן הטיפול שלה ברכבים.

אני גם ככה לא מתכננת לרכוש מהם גלגל, שלא נדבר על רכב.

אבל הנקודה היא שלקוח שמגיע למגרש טרייד אין שנושא את שם היבואן מצפה למצוא שם מבחר מסוים, בפועל מה שהוא מוצא שם זה רכבים שסיימו את קריירת הליסינג שלהם.

כשאני ישבתי בסוכנות של לובינסקי, קיבלתי הצעת טרייד אין עבור הרכב הפרטי שלי מטרייד מוביל, לא מ"לובינסקי טרייד" וזאת לא הסוכנות היחידה ברשת שעובדת בצורה כזאת.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אם אתה מחליט לקנות פלאפון מתצוגה ללא אחריות, אבל יש שם צריבת מסך קטנה בחלק העליון שפספסת ב 5 דק שראית את הפלאפון, אבל אף אחד לא אמר לך עליה כלום. האם במצב כזה אתה מסיר אחריות לגמרי מהרשת שמכרה לך?

דוגמא טובה, אבל אני אקח את זה צעד אחד קדימה - הבעייה היא כזו שלא ניתן לראות. אתה בודק את הטלפון כפי יכולתך והכל עובד. אתה יורד לחניון, מחבר את הטלפון למטען, והכל טוב. אחרי 15 דקות. הטלפון מפסיק להיטען ומסתבר שמנגנון הטעינה הלך וצריך להחליף אותו.

לא מכיר חברת סלולרי, עם כל כמה שהן גרועות, שלא תיקח זאת על עצמה.

כשבן אדם שלא מבין כלום במכוניות ומכונאות, הולך לקנות רכב (וזה לא משנה אם הרכב עולה 4,000 או 40,000 או 400,000 ש"ח) - הוא צריך ללכת למישהו מקצועי שיבדוק לו את הרכב.

איציק

כלומר מה שאתה אומר זה שלובינסקי הוא לא "מישהו מקצועי בתחום הרכב"? הבן אדם הלך ללובינסקי כדי להרגיש שהוא קונה ממומחה. ממישהו שאמנם לא נותן אחריות, אבל הוא אמין, והרכב תקין. לפחות כרגע. הקונה הרגיל לא מבין במהות המונח המדוייק AS IS. הוא יודע שאין אחריות. לא ברור לו שיכול להיות שהכל תקול ברגע זה.

מדובר ברכב של כמה אלפי שקלים. משהו בסדר גודל של סמארטפון. אף אחד לא לוקח מומחה שיקנה איתו סמארטפון. ההנחה היא שלובינסקי עומדים מאחורי מה שהם מוכרים.

עופר ואחרים - אתם כנראה צודקים שלובינסקי לא חייב לו כלום (אלא אם הסתירו מידע). אבל הוא פשוט לא חכם אם זו הגישה שלו. שירות איכותי הוא משהו טוב לעסק שמביא לקוחות. לי היתה הזמנה על 3008 פרימיום דיזל שביטלתי אחרי שראיתי שני שרשורים בפורום שגרמו לי להבין שלובינסקי לא באמת שינה את גישתו השירותית מהתקופה בה היתה לי C5 (2008-2012). כבר הייתי מוכן לסלוח ולתת הזדמנות שנייה. היו לי גם השגות על המכונית, אבל בהינתן יבואן אחר, סביר שהייתי קונה. אני משוכנע שהשרשור הזה יגרום לו לאבד עוד לקוחות. אז הוא לא חייב לפעול בשירותיות. אבל כשיש יבואנים שנותנים יחס אחר - גם אני לא חייב לקנות ממנו.

פורסם (נערך)

מורזליקה - לפני כשנתיים בערך בוצע שינוי במערך הטרייד של לובינסקי.

בעבר לובינסקי החזיק מערך טרייד גדול ועצמאי. מי שהיה בגלילות יכל לראות הרים של רכבים פשוט שוכבים שם.

הם קיבלו החלטה אסטרטגית להפסיק את זה ולהעביר את המערך לטיפול טרייד-מוביל.

ואכן כמויות הרכבים ששוכבות אצלהם ירדו משעמותית.

כנראה שהם השאירו מערך חלקי לצרכים כאלו ואחרים.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

כלומר מה שאתה אומר זה שלובינסקי הוא לא "מישהו מקצועי בתחום הרכב"? הבן אדם הלך ללובינסקי כדי להרגיש שהוא קונה ממומחה. ממישהו שאמנם לא נותן אחריות, אבל הוא אמין, והרכב תקין. לפחות כרגע. הקונה הרגיל לא מבין במהות המונח המדוייק AS IS. הוא יודע שאין אחריות. לא ברור לו שיכול להיות שהכל תקול ברגע זה.

מדובר ברכב של כמה אלפי שקלים. משהו בסדר גודל של סמארטפון. אף אחד לא לוקח מומחה שיקנה איתו סמארטפון. ההנחה היא שלובינסקי עומדים מאחורי מה שהם מוכרים.

כאשר רכב נמכר בגרש טרייד אין בתור "AS IS" אין שום הנחה שהם עומדים מאחורי מה שהם מוכרים, אלא בדיוק להפך.

בנוגע ללובינסקי ("מישהו מקצועי בתחום הרכב") - אני לוקח אותך צעד אחד קדימה:

רוב האנשים שקונים דירה מקבלן (שהוא הרי מומחה בבניית דירות, נכון ?) לוקחים בדק בית - וזה למה ?

בדיוק מהסיבות שמתוארות לעילה ולעילה כאן בשירשור...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני יודע ואתה יודע מה AS IS אומר בענף הרכב. רוב האנשים לא מבינים את זה ובענפים אחרים זה גם מתנהל אחרת.

גם בענף הרכב יש גורמים שמתנהלים אחרת. אני משוכנע שביוניון מוטורס היו מטפלים במקרה אחרת, וכך גם בסוכנות סובארו ברזילי בירושלים (אבל לא בהכרח בכל סוכנויות סמל"ת). צ'מפיוםן היו מחייבים אותו על זה שהתקשר אליהם ובזבז להם את הזמן.

לא מדובר בדירה. מדובר ברכב בעלות של מספר חד ספרתי של אלפי שקלים. אף אחד לא יקח בדק בית בשביל אוהל.

וההשוואה שלך לענף הבנייה אומרת הכל. הוא ידוע כענף בעייתי מאוד (אחוז אדיר של פשיטות רגלבשנה על מנת להתחמק מאחריות למשל). כצרכנים עלינו לעודד ענפים אחרים (כמו גם את ענף הבנייה) להתנהל יותר טוב ולתת לנו שירות ראוי.

התרומה הצנועה שלי לעניין היא להחרים את לובינסקי ואת צ'מפיון עד ששני היבואנים האלה יתחילו להתייחס ללקוחות שלהם בכבוד.

אם היו לי מספיק שותפים - הם כבר היו משנים את דרכם מזמן.

פורסם
שי,

אני לא מבין הרבה במקרקעין, אז אם הייתי קונה דירה ב 500,000 ש"ח או ב 2,500,000 ש"ח, הייתי הולך לעו"ד לענייני מקרקעין - בשביל שיבדוק לי את הרישום של הנכס וכל הבירוקרטיה מסביב. את מצבה של הדירה אפשר לבדוק גם דרך חברות בדק בית שיש כיום בשוק.

כשבן אדם שלא מבין כלום במכוניות ומכונאות, הולך לקנות רכב (וזה לא משנה אם הרכב עולה 4,000 או 40,000 או 400,000 ש"ח) - הוא צריך ללכת למישהו מקצועי שיבדוק לו את הרכב. מכונאי, מכון לבדיקת רכב, למוסך הקבוע שלו וכד'... המינימום של המינימום.

אם אין לך כסף בכלל ואתה קונה רכב בכמה אלפים בודדים - זה אומר שעליך להיזהר בריבוע (התקציב סופר דל ולכן במקרה של תקלה אין לך את הכיסים העמוקים שיאפשרו לך את התיקון, אחרת סביר להניח היית קונה רכב צעיר יותר עם פוטנציאל תקלות קטן יותר).

איציק

לא טענתי אחרת ואני לא חושב כי אין רשלנות בכך שהקונה לא בדק את הרכב.

יחד עם זאת מאחר והדברים ברורים לך, לי ולמי שמכר לרוכש את הרכב, הייתי מקווה שחברה מכובדת תערוך סוג של תאום ציפיות עם הלקוח, תבהיר כי מדובר ברכב שלא נבדק, תציע לקחת אותו לבדיקה או לפחות לסיבוב ולא "תתלכלך" בשביל כמה אלפי שקלים כמו אחרון סוחרי הרכב. אגב גם אחד כזה, ברוב המקרים היה לפחות שולח את הקונה למוסכניק חבר ולו כדי לנסות ולראות אם אפשר לבוא קצת לקראתו...

אגב- גם אני קיבלתי מסוכנות ראשית של לובינסקי הצעת טרייד אין לפיג'ו משומשת מאת טרייד מוביל ונאמר לי כי טרייד מוביל (ולא לובינסקי טרייד כפי שניתן היה לחשוב) מספקים את שירות הטרייד אין לרוכשי רכבים חדשים.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
א

גם בענף הרכב יש גורמים שמתנהלים אחרת. אני משוכנע שביוניון מוטורס היו מטפלים במקרה אחרת, וכך גם בסוכנות סובארו ברזילי בירושלים (אבל לא בהכרח בכל סוכנויות סמל"ת). צ'מפיוםן היו מחייבים אותו על זה שהתקשר אליהם ובזבז להם את הזמן.

שתי דוגמאות מעולות.

אין "צ'מפיון טרייד" יש להם את אוטודיל, גם אין סמל"ת טרייד. גם הם משתמשים בשרותי אוטודיל וטרייד מוביל.

ככה אין ליבואן או לשמו הטוב כל קשר לטיב הרכב ואופן המכירה שלו. מאמינה שגם החברות הנ"ל עובדות עם סוחרים קטנים כדי להעביר לשם את הרכבים הישנים והבעיתיים במיוחד.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
לא, לא "מגיע" לו.

אבל מגיע ללובינסקי טרייד שבמידה והמקרה המתואר נכון, לקוחות יחשבו פעמיים לפני שיעשו עמה עסקים, כי הם מתנהגים במינימום הנדרש ההכרחי לפי חוק ולא מילימטר מעליו. מאחר ועדיין ישנם לא מעט עסקים שמוצאים לנכון לתת ללקוחות שלהם מעט מעבר, עדיף לקנות מהם.

אין עסקים שנותנים מעבר. אתה רוצה "מעבר", אתה משלם "מעבר".

אתה יכול ללכת לטרייד אין של טויוטה ולקנות קורולה בדוקה במצב טוב, עם אחריות, במחיר-מחיר.

זהו שטרייד אין יבואן לא נתפס אצל רוב הלקוחות כמגרש שמוכר מכוניות בנות 15. אין לי חברים סוחרי רכב אליהם אני יכול להפנות קושיות, אבל כשרכשתי מטרייד אין יבואן תמיד עודדו אותי לצאת לנסיעת מבחן והציעו לי לבצע בדיקה.

נסיעת מבחן יכול היה הקונה לבצע גם הפעם. זו לא אחריות המוכר "לעודד" (כמו שמעודדים ילד קטן להכין שיעורי בית). המוכר מוכר, הוא לא שירות ייעוץ. בדיקה, חברות המוכרות רכבים לא מעודדות לקחת לבדיקה, נהפוכו, הן מספקות בדיקה משל עצמן, שזה בדיוק ההפך.

קונה ממומחה במה?!

בקנייה של רכבים במצב מצויין?

אם המוכר לוקח אחריות על הרכב, אז יש אחריות על הרכב. אם הוא לא, אז כל בר דעת, שלא מצפה שיתייחסו אליו כמו ילד שצריך לשמור עליו, מבין שהאחריות במקרה הזה עליו, וכאמור, זה מגולם במחיר הרכב. מי שקונה As Is ולא מבין את משמעות המילים הללו, זו בעיה שלו.

זה לא תפקיד המוכר לחנוך את הקונה.

לך לבית משפט עם הגנת "אני טמבל ואני לא מבין מה אני עושה". בהצלחה.

לא טענתי אחרת ואני לא חושב כי אין רשלנות בכך שהקונה לא בדק את הרכב.

אה... יש לקונה אחריות. מעניין.

אז למה המגרש צריך לקחת את כל האחריות עליו ולבטל לו את העסקה, כמו שהמלצת?

הייתי מקווה שחברה מכובדת תערוך סוג של תאום ציפיות עם הלקוח, תבהיר כי מדובר ברכב שלא נבדק

אתה קצת בבלאק-אאוט.

יש תיאום ציפיות, קוראים לזה חוזה, שם כתוב שהוא קנה את הרכב As Is, שזה אומר שהרכב לא נבדק ולכן אין אחריות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני יודע ואתה יודע מה AS IS אומר בענף הרכב. רוב האנשים לא מבינים את זה ובענפים אחרים זה גם מתנהל אחרת.

אתה מתעקש להפוך את כלל הלקוחות ל"שא תמים".

הם לא מבינים, הם לא יודעים, הם סתם נכנסו לאיזה חנות ויצאו עם רכב בן 15 ללא אחריות...

בן אדם נכנס לטרייד אין ומציעים לו רכב עם אחריות של הטריידאין ב x שקלים...

מצד שני אומרים לו בוא תיקח רכב במצב as is באלפי שקלים פחות. גם אם הוא סתום רצח הוא ישאל מה זה as is ומה זה כולל. במקרה שלנו, עובדה שהוא לא מבין כלום במכוניות אבל ידע גם ידע שחתם על קניה של רכב עם 0 אחריות - ולא לקח לבדיקה !!

מה זה אומר ? שהוא ידע שהוא קונה חתול בשק בלי בדיקה אבל האמין לדמיון הפרוע שלו שאם תהיה בעיה הם יתקנו לו, בגלל שזה טרייד אין רשמי של יבואן.

זה ממש לא שא תמים כמו שאתה חושב....

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא מבין למה עסק לא קטן שמשקיע המון ביחסי ציבור ופירסום, לא שוכר איזה יועץ קטנטן בתשלום זניח, שיסביר לו שלא מתעסקים עם כלי רכב שאינך יכול לספק להם סוג של אחריות וליווי לפרק זמן הגיוני שיתאים לפחות למה שנותנים המתחרים שלך, אם יש לך ענין בשימור מוניטין. יש להם שם בלובינסקי די קשרים ודי אפשרויות להפנות כלי רכב כאלו או קליינטים כאלו למקומות אחרים, אם לא מתאים להם לזרוק אותם מכל המדרגות.

פורסם
אין עסקים שנותנים מעבר. אתה רוצה "מעבר", אתה משלם "מעבר".

אתה יכול ללכת לטרייד אין של טויוטה ולקנות קורולה בדוקה במצב טוב, עם אחריות, במחיר-מחיר.

נסיעת מבחן יכול היה הקונה לבצע גם הפעם. זו לא אחריות המוכר "לעודד" (כמו שמעודדים ילד קטן להכין שיעורי בית). המוכר מוכר, הוא לא שירות ייעוץ. בדיקה, חברות המוכרות רכבים לא מעודדות לקחת לבדיקה, נהפוכו, הן מספקות בדיקה משל עצמן, שזה בדיוק ההפך.

בקנייה של רכבים במצב מצויין?

זה לא תפקיד המוכר לחנוך את הקונה.

לך לבית משפט עם הגנת "אני טמבל ואני לא מבין מה אני עושה". בהצלחה.

אה... יש לקונה אחריות. מעניין.

אז למה המגרש צריך לקחת את כל האחריות עליו ולבטל לו את העסקה, כמו שהמלצת?

אתה קצת בבלאק-אאוט.

יש תיאום ציפיות, קוראים לזה חוזה, שם כתוב שהוא קנה את הרכב As Is, שזה אומר שהרכב לא נבדק ולכן אין אחריות.

כמו שאמרתי אני לא נכנס לתמחור של לובינסקי. אנחנו גם לא יודעים כמה שולם על האוטו ואיך זה עומד ביחס למחיר השוק. אם האוטו הזה נסחר בחצי מהמחירון והקונה שילם מחירון מלא ומשוקלל - האם אתה חושב שעכשיו כן מגיעה לו אחריות?

במקרה הנדיר שסוחר מוכר אוטו שאין לו שום מושג לגביו, הוא לא בדק אותו ולא יודע אם הוא בכלל נוסע מעבר לשער המגרש ראוי שיגיד זאת מפורשות, אם שמו הטוב חשוב לו ולא יבנה על כך שהקונה יבין זאת לבד מעמוד 8, סעיף 57(ד) לחוזה אחיד (עופר אני אחסוך לך - אתה לא צריך להפנות אותי לסעיף הנכון והמדויק למרות שממש מדגדג לך במקלדת). אם הראיה של לובינסקי טרייד נבחנת בכמה אלפי השקלים ששולשלו לחשבון הבנק שלהם, ותו לא, אני לא הייתי עושה עם כזה טרייד אין עסקים, אבל מסתבר שיש פה כמה אנשים שלחלוטין כן.

למרות מה שאתה מנסה לטעון, אני לא חושב שמישהו אמר בדפים האחרונים שיש לקונה מה לחפש בבית משפט במקרה כזה, אלא העניין צרכני ושירותי לחלוטין.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...