Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מדובר על מנוע 1.6 BTS של VW.

חושב אולי להחליף את רצועת האביזרים לבד.

מהי דרך ההחלפה שלה במנוע הזה? לא מצאתי הוראות יצרן ברשת.

פורסם

מכיוון שאצלך קיים מותחן אוטומטי לרצועה תהליך הפירוק/הרכבה מאוד פשוטים. בכדי לשחרר את המותחן מהרצועה ולהחזיקו במקום ניתן להעזר גם במקדח בקוטר 4-5 מילימטר.

* שים לב לשחרר את המותחן בזהירות ולא לשכוח להסיר את כלי העבודה לפני התנעת הרכב.

מצורף קובץ המסביר את התהליך עבור סיאט איביזה 2007 מנוע BTS.

בהצלחה.

xsl=3.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה רבה מארק! הרצועה הוחלפה.

התהליך יצא מורכב דווקא בגלל חוסר היכולת לגשת לאותו בורג, והצורך למתוח את המותחן יחסית הרבה למרות שיש מעט מאוד מקום (כל פעם המפתח פגש איזה בורג אחר באמצע הסיבוב ומוט עם בוקסה לא נכנסו, בסוף ניגשתי מלמעלה ואיכשהו זה הצליח).

ההחלפה עצמה הייתה מאוד פשוטה, נראה שאפילו אין כיוון לרצועה.

20180130_150015.jpg

על הרצועה הישנה לא מצאתי תאריך ייצור ואין תיעוד להחלפה במוסך המורשה, יש מצב שהיא המקורית (הרכב שנתון 08 )?

מפתיע.

פורסם

בהחלט ייתכן שזו הרצועה המקורית. לשמחתינו טכנולוגית הייצור של רצועות בימינו מאפשרות אורך חיים מאוד ארוך של רצועה ואל תתפלא שרצועת אביזרים יכולה להחזיק גם 10 שנים או 150K קילומטרים.

על איזה כיוון של הרצועה החדשה אתה מדבר ?

פורסם

מרשים, אני מקווה שהרצועה החדשה תחזיק ככה גם כן.

כיוון הרכבה, אני רגיל לכך שיש חיצים.

בכל מקרה הרכבתי אותה כמו שהקודמת הייתה מורכבת (מבחינת כיוון ההדפסה).

פורסם

ברצועה חדשה אין משמעות לחצים מכיוון שהיא סימטרית בכול הכיוונים וניתן להתקינה גם בכיוון הפוך.

במידה ובמהלך טיפול 15K אתה מפרק את הרצועה לשם בדיקה אז רצוי להתקינה באותו כיוון סיבוב. אני נוהג לסמן עם טוש את כיוון הסיבוב של הרצועה.

בדרך כלל ברצועות תיזמון קיימים מספר חצים לרוחב הרצועה.

פורסם

ברשותי רומסטר 2008 עם מנוע 1.6 BTS , גם אני עדין עם רצועה מקורית עם נסועה של 115 אלף ( המכונית ברשותי מ 2011 ויש לי את כל היסטוריה הטיפולים )

כל שנה בטיפול המוסך בודק אותה והיא תקינה .

לדיברי המוסך כל עוד לא מתפתחים סדקים בצידה הפנימי היא תקינה , מאמין שבטיפול הקרוב בקיץ אחליף רצועה .

פורסם

מובן עכשיו מרק.

אבל מעלה את השאלה מדוע אם כך ברצועת טיימינג כן יש כיוון (בגלל השיניים?).

ברשותי רומסטר 2008 עם מנוע 1.6 BTS , גם אני עדין עם רצועה מקורית עם נסועה של 115 אלף ( המכונית ברשותי מ 2011 ויש לי את כל היסטוריה הטיפולים )

כל שנה בטיפול המוסך בודק אותה והיא תקינה .

לדיברי המוסך כל עוד לא מתפתחים סדקים בצידה הפנימי היא תקינה , מאמין שבטיפול הקרוב בקיץ אחליף רצועה .

הרצועה שלי גם נראית בסדר, היא אומנם יבשה אבל אין עליה סדקים.

החלטתי להחליף מכיוון שהתחילו שריקות מכיוון הרצועה אחרי הגשם. נראה אם זה היה מהרצועה או מהפולי בגשם הקרוב.

בכל מקרה המחיר הוא 60-70 שקל, סכום סביר לפעם בעשר שנים.

פורסם

רצועת תיזמון חדשה אין לה כיוון סיבוב והיא סימטרית לחלוטין וניתן להתקינה עם כיוון החצים או נגד.

החצים על גבי הרצועה תפקידם לעזור למרכיב הרצועה ליישר את סימוני הטיימינג שעל גבי הרצועה עם הסימון/סימונים על הפולי.

מצורפת דוגמא.

timing-belt-mark-300x225.jpg

• תוכן חדש...