Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנסה את מזלי כאן - אולי למישהו יהיה רעיון לפתרון למצב פרט להשלמה איתו. בחודש יולי 2017 מכרתי אייפון 7 באיביי, נקנה תמורת 1800 ש"ח לערך וארזתי את המשלוח. הכתובת היא של אדם משכם (שטחים). קיבלתי את הכסף ולא חששתי לרגע (כי יש לי את ההגנה של איביי וההגנה של פייפל, מה זה משנה למי אני מוכר), ביררתי עם דואר ישראל האם ניתן לשלוח לכתובת הנמען ושלחתי. לא היה עדכון במעקב של דואר ישראל, והקונה פתח עליי קייס באיביי. כאן הטעות שלי. ממנה למדתי, אבל בכל מקרה: מתוך חשש מאיביי, זיכיתי את המוכר כי חשבתי שהם יכריחו אותי לעשות זאת (שוב, הבנה שגויה שלי של הפוליסה שלהם, ונסיון בעיקר כקונה) וקבענו שברגע שהוא יקבל את החבילה פשוט ישלם לי.

התחלתי בירור מול דואר ישראל, והתברר שהחבילה נמסרה ב-24.7.17. המעקב הוא של דואר פלסטין משכם, אין מעקב של דואר ישראל. יש מסמך חתום שלהם, עם שם המקבל וחתימתו. תעודת זהות או פרטים נוספים אין, אבל הכתובת היא הכתובת שלו ומספר הטל. הוא שלו (מספר ישראלי). יצרתי קשר עם הקונה, הוא טען שלא קיבל דבר. הצגתי לו את המסמך שקיבלתי מהבירור עם דואר ישראל, טען שזאת בכלל לא החתימה שלו.

איביי מתנערים מאחריות, כי לטענתם אני עצמי זיכיתי את המוכר. הקייס שלהם לא מפריע להם, גם לא העובדה שהצגתי מסמך המעיד על קבלת המשלוח.

אם אני אובייקטיבי לחלוטין - או שהפריט אבד, או שהאדם קיבל טלפון במצב חדש לגמרי חינם.

איפה נמצאת כאן אחריות והגנה על המוכר? האם יש עילה לתביעה של אחד הגורמים - דואר ישראל, דואר פלסטין, איביי?

מדובר בכמעט 2,000 ש"ח בגדול, לא סכום כסף קטן. כמובן כמו שציינתי יש טעות שלי, אבל בראש שלי אמרתי "אהיה גזעני ולא אשלח אליו רק כי הוא משכם?". שאלתי בנוסף את הקונה והוא טען שהזמין הרבה פעמים מישראל, המשלוחים מגיעים והכל בסדר.

חייב להיות קצה חוט.

תודה מראש על ההבנה והעזרה

If you can dream of something, you can achieve it

הייתי עם הגברת, אני חושב שאם הייתי מזכיר את המילים ״רכב״/״פורום״/״ניקוי״ הייתי ישן בספה או בטרקלין ;)
פורסם (נערך)

ברגע שאישרת זיכוי לקונה - אין דרך חזרה.

כמו כן לא הבנתי את ההקשר בין גזענות לזה שהלקוח שלך הוא משכם? מה הקשר לגזענות?

ולגבי האם הוא חתם או מיתחזה - אין לך הרבה מה לעשות כי הדואר שלנו מסתמך על הדואר שלהם, שכאמור מוכיח שיש חתימה וכו' ונגד הדואר שלהם אין לך מה להתלונן או לנסות לתקשר איתו ולהאשים. יותר קל - סליחה על השפה - להוציא פלוץ מאדם מת מאשר להתנהל מולם.

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
פורסם

רק אוסיף שכאשר מתים השרירים מתרפים (גם בפי בטבעת) והנפיחות יוצאות מעצמן בלי יותר מידי מאמץ.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

נראה שהכסף אבוד. מה תוכל לעשות? זאת המילה שלו מול שלך.

הוא טוען שלא קיבל וסביר להניח שזה מה שהוא ימשיך לטעון ואתה כבר זיכית אותו. הדואר נתן לך הוכחה שהחבילה הגיעה ליעדה.

גם אם תתבע אותו באופן אזרחי תצטרך להשיג ראיה שהוא זה שאכן בא לדואר, חתם ולקח את החבילה ולא מישהו אחר שחתם במקומו כפי שהוא טוען.

יכול להיות שאכן הוא לא קיבל את החבילה ואי אפשר להאשים כאן אף אחד.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

להבא:

א'- לא מזכים עד הרגע האחרון שאתה יכול, על מנת לאסוף את כל המידע בצורה האמינה ביותר. כל בירור עם דואר כזה או אחר עושים לפני זיכוי.

ב'- לא שולחים לשטחים. לא משנה אם ליהודי, ערבי מוסלמי, ערבי נוצרי, איש ירח בודהיסטי, או מפלצת הספגטי המעופפת בכבודה ובעצמה. זה מתכון לצרות, הדואר שם לא הכי מסודר בלשון המעטה.

ג'- לסמוך על זרים באינטרנט בפלטפורמה אנונימית מעבר לדברים קטנים זה.... לא הכי חכם. תשתדל להימנע.

פורסם

לא הייתי אומר מגיע לך.

כולנו טועים והעיקר זה להפיק לקחים לפעם הבאה.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם
מגיע לך.

תודה ליעד. מגיע לי למה?

Pika- תגובה מפורטת ובדיוק הלקחים שאני מפיק מהמקרה. שילמתי שכר לימוד (שיכלתי למנוע אמנם), אך יש לי את הנסיון הזה עכשיו.

לגבי טלפון - העלתי את ה-SERIAL NUMBER באתר של אפל והטלפון אוקטב אחרי ששלחתי אותו. הוא לא נעול או משהו כזה, אבל אני מחפש דרך ליצור קשר עם אפל כדי להסביר להם על המקרה ולנעול את המכשיר.

הייתי עם הגברת, אני חושב שאם הייתי מזכיר את המילים ״רכב״/״פורום״/״ניקוי״ הייתי ישן בספה או בטרקלין ;)
פורסם
אל תיקח ללב.

אני בטוח שליעד צוחק ולא מתכוון ברצינות.

ברור, לא לוקח. עניין אותי מה עומד מאחורי התגובה והאם יש משהו כזה :D

• תוכן חדש...