Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

אני שמן - מה עושים?


nimrod7676
שימו לב! השרשור הזה בן 1417 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

העובדות בשטח מראות לנו שהמדינות שמתמודדות עם השמנת היתר הן בעיקר מדינות בהן הפסיקו לבשל בבית (כשהבולטות בהן הן כמובן אנגליה, ארה"ב וחלק מקנדה).

 

זה מה שעושה מזון מעובד תעשייתי שעשיר מ-א-ו-ד בסוכר, מלח ושומנים.

 

מעניין.

 

אני גם חושב שאכילה של מזון מן-המוכן או אפילו במסעדה, גורמת לאדם לאכול יותר מכפי שהיה אוכל אילו בישל את האוכל בביתו.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 290
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

משעשע אותי שכל המטיפים להמנעות מחלב ומוצריו שוכחים שיש תרבות של יותר ממיליארד איש (הודו) שבה חלב ומוצריו הם אבן יסוד בתזונה היומיומית, מטגנים בגהי (חמאה מזוקקת = סמנה), אוכלים יוגורט עם כל דבר, כמעט כל הממתקים על בסיס חלב מרוכז...

 

ועשרות מיליוני סינים עישנו אופיום למוות וזה היה חלק מרכזי בתרבות שלהם. אז?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תפסיק לאכול מוצרי חלב וקמח. תנסה לבנות תפריט ממזונות בעלי ערך גליקמי נמוך עד כמה שזה אפשרי במסגרת צבאית. בגילך תוך 3-4 חודשים יופיעו קוביות. (אבל קודם תבנה אותן)

 

אני לפני חצי שנה שקלתי 85.4 ק"ג על 1.72 ו-35% שומן. היום אנו שוקל 75.6 ו-19% שומן. מתאמן 3 פעמים בשבוע בחדר כושר שעה משקולות ו-35 דקות אירובי. לא משהו מטורף.

 

פשוט צריך להבין שהתפריט המערבי הוא רעל, רעל, רעל.

ההצהרה על החלב אינה נכונה.

נתוני % לא נכונים.

סוכר זה מה שמניע את גוף האדם וצריך לא מעט ממנו.

 

לא צריך לטפח אנטגוניזם לאוכל.

לא.

אפשר לחיות חיים שלמים ללא פחמימות וגם ספורטאים במינימום פחמימות - הרבה פחות ממה שצורך אדם בדיאטה ממוצעת

קיים הבדל עצום בין פחמימה בצורה מזוקקת (וזה מה שמקבלים בתפריט מערבי) ובין פחמימה שמגיעה עטופה בסיבים תזונתיים.

 

 

 

 

התנזרות ממוצרי לחם וחלב. מיליארדי בני אדם חיים מצויין בלי הזבל הזה.

סיבים תזונתיים זו המצאה של דיאטנים, אין צורך בהם ובטח שלא לבסס עליהם דיאטה.

 

שוב הצהרה שגויה לגבי החלב

דיאטה שמבוססת על משחקי קלוריות נידונה מראש לכישלון. הרזיה רצינית ולטווח ארוך מקבלים רק בעקבות שינוי מוחלט בתפריט ובסגנון חיים. התפריט צריך להיות מבוסס על אוכל מגון, עשיר, מזין ובעל ערך גליקמי נמוך. השמנה בטנית נובעת בעיקר ממזון בעל ערך גליקמי גבוה שמעיף את הסוכר לשמיים וגורם לגוף לייצר אינסולין בשביל לא למות. מזונות מבוססי קמח הם מטבעם בעלי ערך גליקמי גבוה מאוד.

 

צריך לשים לב שגם הרבה ירקות הם בעצם שורשים/פירות מבחינה בוטנית ובעלי ערך גליקמי גבוה לדוגמא גזר, חציל, תפוחי אדמה .

בדיאטה קודם כל צריך להיות מסגרת קלורית, אחרכך צריך לבססה את מרכיבייה, בלי 2 נתונים אלו הדיאטה נידונה לכישלון או להימור
ועשרות מיליוני סינים עישנו אופיום למוות וזה היה חלק מרכזי בתרבות שלהם. אז?
אתה שם לב שכל מה שאתה רושם אינו נכון?

 

קח בנאדם שמעשן משהו כלשהו ואפשר למצא בכל בדיקה מיידית נזק שהעישון גרם.

עדיין לא הגיעו לשום תוצאת בדיקה שנגרם לאדם נזק מצריכת מוצרי חלב גם אם חיי עליהם כל חייו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

gsi - פחמימות הן מרכיב חיוני בתזונה. השאלה היא לא אם אלא איזה וכמה. יותר מזה, אולי אינך יודע, אבל עודפי חלבון מומרים לסוכרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עודפי חלבון מומרים ונאגרים כשומנים, ובכלל כדי להגיע לעודפי חלבון צריך להיות אכלן חלבון רציני במיוחד, לא סביר שהאדם הממוצע מגיע לזה.

 

דיאטה שמבוססת על משחקי קלוריות נידונה מראש לכישלון. הרזיה רצינית ולטווח ארוך מקבלים רק בעקבות שינוי מוחלט בתפריט ובסגנון חיים. התפריט צריך להיות מבוסס על אוכל מגון, עשיר, מזין ובעל ערך גליקמי נמוך. השמנה בטנית נובעת בעיקר ממזון בעל ערך גליקמי גבוה שמעיף את הסוכר לשמיים וגורם לגוף לייצר אינסולין בשביל לא למות. מזונות מבוססי קמח הם מטבעם בעלי ערך גליקמי גבוה מאוד.

 

צריך לשים לב שגם הרבה ירקות הם בעצם שורשים/פירות מבחינה בוטנית ובעלי ערך גליקמי גבוה לדוגמא גזר, חציל, תפוחי אדמה .

 

שזה שינוי ההוצאה/הכנסה הקלורית. זה כמו הרבה ליצנים שחושבים שהם שמנים בגלל גנטיקה, אבל אז אתה מגלה שפה נשנוש ושם נשנוש והם מגיעים בקלות למעל 2500 קלוריות ביום.

 

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

gsi - פחמימות הן מרכיב חיוני בתזונה. השאלה היא לא אם אלא איזה וכמה. יותר מזה, אולי אינך יודע, אבל עודפי חלבון מומרים לסוכרים.
אתה יודע בכמה חוסר מעש צריך להיות וכמה כמות של חלבון צריך לאכול כדי שמה שרשמת יקרה?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון
זו בעיה של הגדרות מטעות. לא כל מזון מעובד הוא אכן לא בריא. מדובר בסוג מסויים של מזון מעובד עשיר בשומנים ובמלח, שנמכר בזול וגורם בעיות בריאות בשכבות רחבות.

עניין של סמנטיקה. כמעט כל מזון שאנחנו אוכלים עובר איזשהו תהליך עיבוד, בין אם זה בתהליך הבישול בבית ובין אם זה במפעל שמוסיף כל מיני רעלים לאוכל.

גם החנויות עצמן קוראות לזה כך. תמיד יש הפרדה בין בשר טרי למוצרי בשר מעובדים לדוגמא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עודפי חלבון מומרים ונאגרים כשומנים, ובכלל כדי להגיע לעודפי חלבון צריך להיות אכלן חלבון רציני במיוחד, לא סביר שהאדם הממוצע מגיע לזה.

לא ממש בעייה חוץ מזה שההמרה לא טובה לכבד ולכליות ע"ע דיאטת אטקינס.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שאפשר להבין מספר הדיעות רב וכל אחד (כמעט) חושב אחרת.

בכל זאת אני אוסיף את 2 הסנט שלי מהנסיון האישי שלי.

מה שעבד בשבילי היה הפחתה של כמויות המזון.

 

הייתי רגיל לכמויות מזון מסויימות שהייתי אוכל בארוחה.

כששמתי לב מה הכמויות שאנשים אחרים היו "מעמיסים" בצלחת לעומתי הבנתי שאני באמת אוכל יותר.

כשניסיתי לאכול בכמות שחבריי הרזים יותר היו אוכלים לא "שבעתי", הרגשתי שאני עדיין רעב.

לאחר שהשקעתי מעט מחשבה והרבה קריאה של חומר בנושא התחלתי להבין שהכמות שאני זקוק לה על מנת לשבוע נגזרת מנפח הקיבה שלי ושהנפח הזה לא מוחלט אלא ניתן לשינוי, בודאי בגיל צעיר.

על מנת להרגיל את עצמי לשינוי - הייתי צריך לבצע הכל באופן מאוד מדורג.

כלומר פשוט להעמיס מעט פחות מזון בצלחת ממה שהייתי רגיל בדרך כלל. בדגש על מעט פחות , שינוי מתון ולא קיצוני.

להשתדל לאכול קצת יותר לאט.

בסוף הארוחה לא לקום מהשולחן "מפוצץ" אלא טיפה יותר קליל.

גם אם אני עדיין קצת רעב, לשתות מים ולהמתין 20 דקות, שזה הזמן שלוקח "לתחושת השובע" להגיע.

ולשנות את התקליט בראש שהיה רגיל תמיד לסיים הכל מהצלחת.

אם אכלתי מספיק ונשאר בצלחת - לא חייבים לסיים. בסוף לא בא שוטר...

 

לאחר שמתרגלים לכמות קצת יותר קטנה, כבר לא רוצים לאכול הרבה כמו לפני. הבטן לבד עוצרת אותך.

 

אחרי מספר חודשים שהגוף מתרגל למצב החדש אפשר לנסות להפחית עוד קצת.

כמובן לא להגזים עם זה. להישאר עם כמויות בריאות לא יותר מידיי ולא פחות מידיי.

 

ארוחות ביניים גם יכולות מאוד לעזור, על מנת שלא להגיע לארוחה במצב "מורעב", כי אז אוכלים יותר.

 

עוד מעט אני סוגר 20 שנה מאז השינוי הנ"ל,

גובה 1.77 ומשקל 70 ק"ג.

במשך השנים הוספתי גם שינויים נוספים כמו דגש על יותר פירות וירקות ומזון טרי ופחות מזון מעובד. משתדל להמעיט במתוקים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שזה שינוי ההוצאה/הכנסה הקלורית. זה כמו הרבה ליצנים שחושבים שהם שמנים בגלל גנטיקה, אבל אז אתה מגלה שפה נשנוש ושם נשנוש והם מגיעים בקלות למעל 2500 קלוריות ביום.

אכן.

אני חוזר על המלצתי לפנות לדיאטנית/תזונאית מוסמכת.

 

בני הבכור (וגם אני בעקבותיו), פנה אי שם בתחילת התיכון כשהתחיל להתאמן לתזונאית.

 

מגבר צנום בגובה כמעט 2 מ', הפך חיש מהר לגבר סופר חזק ששוקל למעלה ממאה ק"ג.

 

השינוי כלל גם בדיקות דם תקופתיות כל חצי שנה, אכילה מאוזנת ע"פ תפריט מדוקדק ואימוני כוח + אירובי אינטנסיביים ביותר.

 

אגב, ביחידה שבה הוא משרת היום, יש גם מעקב קפדני של תזונאי על כל פיפס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה מתאר שינוי באורח חיים ולא רק שינוי תזונתי.

 

אני גם התגייסתי 53 קילו על 182 ו 30 שנה אחרי גדלתי ל 100 קילו וכרס עגלגלה. לפני חצי שנה הורדתי שתיה מתוקה ונשנושים למינימום וקצת לשים ברקסים בכמויות האוכל. אני לא מתנזר לחלוטין ואם בא לי איזו עוגה או משהו אני אוכל ובינתיים אני יכבר 7 קילו פחות בלי מאמץ ובלי להרגיש לא נוח עם זה.

תודה הגברת שרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

53 קילו על 1.82 זה תת תזונה לא?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...