Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אני שמן - מה עושים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נרקומנים זה לחוד, הזמן שהם משקיעים באימונים זה לא מדד לאדם הממוצע שמחליט לעשות ספורט "בכדי לרזות".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 290
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעניין שינוי אורח החיים, יש לי חבר טוב, טבעוני.

לא מהסוג שמטיף לכולם, מהסוג שעשה לעצמו חשבון נפש והחליט.

אני לא מדבר איתו על זה, כי אין לנו השקה בתפיסת העולם (כמעט), וזה בסדר.

אבל אנשים מטריפים אותו בשאלות ובכניסה לויכוחים. אחרי זה כועסים עליו שהוא "מטיף".

והוא עונה להם: אבל אתם שאלתם אותי...

ויש לו תובנה, בדיוק מה מטריף את האנשים.

זה לא זה שהוא שופט אותם מוסרית על מה שהם אוכלים. מה שמטריף אנשים, וזה אותו הדבר שמטריף אנשים כשהם פוגשים חוזר בתשובה, זו העובדה שמישהו אחר, יש לו משמעת עצמית וקיבל על עצמו אורח חיים קשה. לא סתם, אכבר משמעת עצמית. ולשנות את התזונה שלך כדי להיות טבעוני, צריך משמעת עצמית (אם אתה רוצה גם לאכול בריא, כי אפשר להיות טבעונית מאביס פחמימות ולהיות מאוד שמן ולא בריא, ואני מכיר גם כאלה).

וזה מה שמטריף את האנשים, שעומד מולם טבעוני חטוב עם קוביות בבטן, והוא כזה בריא כי הוא מוכן לעבוד על זה כל הזמן, להקריב את מה שצריך ולתחזק משמעת תזונתית, והם לא מסוגלים לגייס את תעצומות הנפש הנדרשות.

כי אם יש משפט שנכון תמיד, זה שאין ארוחות חינם (רק ארוחות שמישהו אחר משלם עליהם, ובתזונה זה לא עובד ככה...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

פאלו:

בשר אדום - די בקומצנזוס שכדאי להמעיט בו. כנראה שהמוצר מבוסס מידי בדיאטה המערבית מכדי שיהיה אפשר לותר עליו כליל.

מלח - אכן הכמות הרצויה נתונה בדיון.

פחמימות - מורכבות רצויות (כ-30% מהאנרגיה), פשוטות ובעלות ערך גליקמי גבוה - לא רצויות.

מזון מעובד - זה מונח הרבה יותר מדי גנרי. בדרך כלל הכוונה היא למזון מומלח ביתר, אבל לא רק. אולי המונח "בשר מעובד" יותר מתאים, וכוונה היא לכל מיני מוצרים כמו נקניקים ודומיהם.

שומנים - לא לשכוח בסופו של דבר מהוים מקור לכ-50% מהאנרגיה שאנו צריכים. די מקובל שעדיפים שומנים רב בלתי רוויים. אבל אפילו לגבי הרווים יש ויכוחים שמתלקחים מפעם לפעם.

ויש גם חידות לא פתורות. למשל, מה מקור הקשר בין משקאות תוססים מומתקים בממתיקים מלאכותיים לבין עליה במשקל וסיבוכיה. יש טענה שהמתוק מטעה את המוח, יש טענה (שמקורה במחקר במכון וייצמן) שמדובר בהשפעה על אוכלוסיית החיידקים במעיים, יש עוד תאוריות - אבל אף אחד לא יודע באמת להסביר את התופעה. גם נושא האומגא-3 לא ברור, יש מחקרים לכאן ולכאן, אם כי נראה שבקו התחתון אין הוכחה שהם מועילים. אבל עדיין יש המלצה לאכילת דגי ים שומניים פעמיים בשבוע. אפילו אם השפעתם היא רק על ידי הורדת שתי מנות בשר אדום מתפריטו של האמריקאי.

עוד דבר מעניין לגבי מאזן קלורי: פעילות גופנית משפעה עליו מעט מאד. נערכו מחקרים מעמיקים, ומתברר כי ציידים לקטים ואמריקאים יושבניים מוציאים בערך אותו מספר קלוריות ביממה. ובכל זאת פעילות גופנית מסייעת בשמירה על המשקל ובעיקר על הבריאות, גם בלי קשר להוצאה האנרגטית. למה? לא יודע.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

Kreios,

עכשיו קראתי כתוב ממש טוב.

כל הכבוד!

מישהו ליווה אותך בתהליך, או שעשית הכל לבד ובעצמך?

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם (נערך)
בעניין שינוי אורח החיים, יש לי חבר טוב, טבעוני.

...

כי אם יש משפט שנכון תמיד, זה שאין ארוחות חינם

למי שתהה מה לע#$% הקשר בין תזונה טבעונית לבין אלופי הארץ באיגרוף תאילנדי -

ממליץ לצפות בכתבה המשעשעת שבמרכזה עומדים חברים טובים שלנו:

טבעונים מאז ומתמיד בערך, ולא בגלל הקטע ה״מוסרי״ עד כמה שידיעתי מגעת.

אבל מה? מנהלים שגרת אימונים של אתלטים מגיל קטן. כוח מנטאלי אדיר.

עריכה:

רק בשביל האיזון, יש לי גם קרובי משפחה אתלטיים לא-טבעוניים-בעליל בעלי תיאבון משובח ואחוז שומן נמוך. אבל אתלטיים עם ראש אתלטי.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מזון מעובד - זה מונח הרבה יותר מדי גנרי. בדרך כלל הכוונה היא למזון מומלח ביתר, אבל לא רק. אולי המונח "בשר מעובד" יותר מתאים, וכוונה היא לכל מיני מוצרים כמו נקניקים ודומיהם.

העובדות בשטח מראות לנו שהמדינות שמתמודדות עם השמנת היתר הן בעיקר מדינות בהן הפסיקו לבשל בבית (כשהבולטות בהן הן כמובן אנגליה, ארה"ב וחלק מקנדה).

זה מה שעושה מזון מעובד תעשייתי שעשיר מ-א-ו-ד בסוכר, מלח ושומנים.

חבר את זה עם תרבות צריכה מגיל צעיר מאוד של משקאות ממותקים ואתה מקבל מגפת השמנת יתר.

עזוב "מומלח", קנה חומוס בחומוסיה, תכולה של 90% חומוס והיתר מי חומוס (לדילול המסה) וקצת טחינה לטעם.

קנה בסופר, ויש לך ביד מוצר של 45% חומוס (במקרה הטוב) והיתר טחינה מים ו..."שומן צימחי מוקשה" או בשמו הפופולארי, מרגרינה!(תכולה כוללת של 30% שומן).

אתה קונה קילו חומוס ואוכל במשך שבועיים? תקעת 3 חבילה מרגרינה!

2 חבילות כאלה בחודש? הוספת על פארש 6 חבילות מרגרינה לתזונה שלך.

ברוטב עגבניות לפסטה אני מפזר בערך חצי כפית סוכר בכדי "לשבור את החמיצות" על סיר רוטב שיספיק בקלות ל 5-6 מנות, אז למה לעזאזל ברוטב עגבניות של ברילה יש 5 גרם סוכר (2 כפיות) לכל 100 גרם!?!?!?!

http://www.foodsdictionary.co.il/Products/114/%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%91%20%D7%A0%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A0%D7%94

פורסם

Kreios,

עכשיו קראתי כתוב ממש טוב.

כל הכבוד!

מישהו ליווה אותך בתהליך, או שעשית הכל לבד ובעצמך?

תודה רבה!

את כל התהליך ביצעתי לבד וכנראה שזה גם קצת הסוד להצלחה.

כשזה בא ממך, נטו מהלב, אין סיבה שזה לא יצליח.

בין היתר היו קצת מאמנים אישיים וקצת תזונאי ספורט אבל בסופו של דבר זו די עבודה עצמאית.

עד היום כשאני כבר בן 34 עם ילדה ועוד אחת בדרך,

זה משהו שהתחייבתי לעצמי, לשמר ולטפח אותו כדי שלעולם לא אחזור שוב לימים ההם. :wink:

פורסם

משעשע אותי שכל המטיפים להמנעות מחלב ומוצריו שוכחים שיש תרבות של יותר ממיליארד איש (הודו) שבה חלב ומוצריו הם אבן יסוד בתזונה היומיומית, מטגנים בגהי (חמאה מזוקקת = סמנה), אוכלים יוגורט עם כל דבר, כמעט כל הממתקים על בסיס חלב מרוכז...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

באגירה, גם יוגורט הוא מזון מעובד. או ריבה, או גבינה. יודע מה - אפילו קישוא לא תאכל טרי אלא מבושל.

המזונות שעליהם אתה מדבר מאופינים לא רק בהרכב הכימי שלהם (הרבה שומן, הרבה פחמימות, הרבה מלח) אלא גם בדרך הצריכה שלהם - השקעה מעטה מאד בהכנתם וזלילה מהירה של מנות גדולות. ואולי החשוב ביותר - אלה מזונות זולים מאד, ולכן נצרכים על ידי השכבות הפחות מבוססות, שהן גם אלה שממעטות בפעילות גופנית. ואל תשכח שהמזונות אליהם אנחנו מתיחסים כ"בריאים" - למשל פירות וירקות - יקרים מאד בחלקים נרחבים של העולם. אני עדיין בטראומה מהביקור בסופרמרקט בשוייץ לפני כמה שנים, עגבניות שרי ב-70 ש"ח לק"ג. והסלט האמריקאי שמכיל רק חסה, יש גם מודל משופר עם 4 חצאי עגבניית שרי.

ד"א - השמנה הופכת לבעיה גדולה גם במדינות עניות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
באגירה, גם יוגורט הוא מזון מעובד. או ריבה, או גבינה. יודע מה - אפילו קישוא לא תאכל טרי אלא מבושל.

.

אתה לא באמת מתכוונן לזה, זו הרי סתם ווכחנות לשם הויכוח!

וגם הדוגמאות שלך בנוגע לשוויץ וחסה בארהב פשוט לא נכונות אל יותר ברמת כותרות בטמקא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מעובד הכוונה שמכניסים אליו חומרים משמרים, חומצות מאכל, מייצבי טעם וריח. לדוגמא, למה בקבב צריך להיות שומן צמחי רווי? הקבב גדל על עץ קבבים בגינה של אבי ביטר?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זו בעיה של הגדרות מטעות. לא כל מזון מעובד הוא אכן לא בריא. מדובר בסוג מסויים של מזון מעובד עשיר בשומנים ובמלח, שנמכר בזול וגורם בעיות בריאות בשכבות רחבות.

לגבי הדוגמאות עם העגבניות והחסה - אמנם אנקדוטות, אבל אתם צריכים להבין שהתזונה בישראל ממש לא מאפיינת את העולם המערבי, ופירות וירקות, שאצלנו נחשבים מזון בסיסי, ממש אינם כאלה במרבית העולם המערבי - וזו בעיה קשה של בריאות הציבור. רוצה עוד קוריוז? לפני 4 שנים הייתי כמה ימים בליסבון, שהיא פחות או יותר מדינה נם תיכונית. בארוחת הבוקר לא היו שום ירקות, ואנחנו, בחוצפה ישראלית, הבאנו את הירות שקנינו בסופר. כמה שנים קודם היינו במלון בברצלונה שבהו החלו לספק ירקות רק לאחר שקבוצה ישראלית גדולה התלוננה על המחסור בהם. ויש לי לא מעט דוגמאות דומות מעוד מדינות.

• תוכן חדש...