Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

אשמח לתשובה מלומדת רק ממי שיודע.

אני מחפש לקנות רכב שני למשפחה. האוטו ישמש רק לנסיעה לעבודה.

רוצה כמה שפחות הוצאות עליו (דלק, טיפולים, רישיון).

מה עדיף לדעתכם? רכב עם נפח מנוע קטן ממשפחת מיני. אלטו למיניהם או רכב גדול יותר שמונע ע"י גז?

אני יודע שגיר ידני מפחית את צריכת הדלק אבל הייתי מעדיף אוטומט.

תודה רבה לעונים, אתם תעזרו לי מאד בהחלטה.

פורסם

הכי עדיף (לדרישותייך) זה רכב משומש במצב טוב, קטן, בעל מוניטין אמינות טוב, מחירי חלפים זולים וסחירות נמוכה.

אין נוסחת קסם או מחשבון ידוע מראש. שים לב שהתקנת מערכת גז היא לא עסק זול, שלוקח לך מקום בתא המטען, עלול לגרום נזק למנוע וגם מחליש אותו (לכן רוב ההסבות לגז מתבצעות ברכבים אמריקאיים גדולים, חזקים וצמאים).

מה התקציב שלך?

פורסם

יש גם רכבי מיני אוטומטים חיסכונים מאוד, השאלה מה התקציב שלך.

ומה כמות הקמ שאתה צפוי לעבור?

רכבי מיני יתנו לך הוצאות החזקה זולות, בין אם זה ביטוחים,צמיגים,צריכת דלק.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נסיעה לעבודה- השאלה כמה ק"מ כל יום בערך ?

לנסיעות ארוכות,הייתי מוותר על מכוניות המיני כמו פ'גו 107/אייגו/כל מכונית רובוטית אחרת וחברותיהן ומחפש לפחות סופר מיני- ניסאן מיקרה/סוזוקי סוויפט/סוזוקי ספלאש.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני מתכוון לעשות 50 ק"מ ביום. יש לקחת בחשבון שאצתרך לעשות עליה של 650 מטר בערך בהלוך. לכן צריך אוטו שיסחוב את העליה (ואולי גם עם מזגן). אם זה יהיה אוטו חסכוני, אז הוא יהיה גם האוטו הראשי לנסיעות ארוכות יותר.

אם זה אוטו גפ"מ, אז אני מתכוון לקנות שכבר מוסב ולא לעשות את ההסבה בעצמי.

התקציב שלי עד 30K ואני צריך אוטו שמצד אחד יהיה כמה שיותר חסכוני או במילים אחרות כמה שפחות הוצאות עליו ומצד שני נוח וחזק לנסיעה.

הבעיה עם גפ"מ שאולי הוא יהיה חסכוני בדלק ונוח בנסיעה אבל לא בטיפולים בגלל שבכל זאת מדובר באוטו גדול.

הבעיה עם אוטו סופר מיני שהוא יהיה חסכוני בדלק ובטיפולים אבל לא הכי נוח.

הייתה לי בעבר סוזוקי ספלאש אוטומטית שאהבתי מאד. אוטו טוווב!!!!!!

אשמח לחוות דעת על סוזוקי ספלאש ידנית. מבחינת גיר, חוזק.

וגם על פיז'ו 107 אוטמטית/ידנית אשמח חוות דעת.

תודה.

פורסם

ה107 בין החיסכוניות בקטגוריה, לא יקרה לאחזקה עם אמינות טובה במיוחד הידנית.

הרובוטית גם חיסכונית מאוד אבל בעיר הגיר פחות נעים, אם יש אפשרות לידני האבה יותר עדיף.

יש גם את הפיאט פנדה מהדור האחרון, שקטה ונוחה יותר מהפיגו, גם כן חיסכונית ובעלת תא מטען גדול יותר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רכב דיזל ידני כלשהו לא בא בחשבון?

עונה גם על דרישת הדלק וגם על הכוח בכלל, ובעליות בפרט.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם
רכב דיזל ידני כלשהו לא בא בחשבון?

עונה גם על דרישת הדלק וגם על הכוח בכלל, ובעליות בפרט.

אתה יכול לפרט קצת? לא חשבתי בכלל על כיוון של דיזל. אתה יכול לתת מס' דוגמאות?

פורסם (נערך)

רכב דיזל בתקציב של 30K זה סיכון.

היית אומר 50-60 היה על מה לדבר, ב30 אתה תמצא נבלות אחת אחרי השנייה.

בשביל כמה שאתה מתכנן לסוע, קח לך מיני ידנית משומשת, 107, C1, פיאט פנדה, כולן יעלו עליות.

היום מוכרים C1 חדשה ב49 אלף. תנצל את זה לטובתך תמצא לך אחת שנת 2014-15.

בגלל שלרכב הזה אין שוק עם התמכחות קלה ומתיחת תקציב קלה תוכל ולמצוא אפילו 2016. רכב עם אחריות (!).

אם עלות אחזקה ורכישה זה כל מה שאתה מחפש - לא תמצא יותר טוב מזה.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם (נערך)

אני אישית לא הייתי רוצה לעשות 50 ק"מ כל יום ויום עם C1 בלי לזלזל חלילה ברכב הנ"ל.

אם אפשר למתוח קצת את התקציב אפשר למצוא רכב דיזל מעולה.

גם ב30 אפשר למצוא משהו טוב רק צריך סבלנות.

סתם ככה מחיפוש מהיר :

מוכרים עכשיו איזה רכב עם נתונים מטורפים ששלחתי לך בפרטי!

לעזאזל אני לא צריך עוד אוטו ויש לי חשק לקנות אותה.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

באופן כללי אני לא מסמפט במיוחד רכבים ארופאיים. מה היתרונות של דיזל?

האם דיזל 1.5 אותו דבר כמו בנזין 1.0/1.2 מבחינת עלויות דלק?

למה עדיף דיזל כאפשרות להוזלה בהוצאות דלק?

פורסם

רכבי דיזל עתירים במומנט, וחסכוניים מאוד (לרוב).

הרכב ששלחתי לך בפרטי, עושה 1:20 בערך מחוץ לעיר ואולי אפילו יותר, ויש לו 24 קג"מ על מרכב קל מאוד.

פורסם

דיזל ב-30K זה הימור גדול ומתכון די בטוח לצרות.

אני יכול להמליץ לך על סיאט מיי של חבר שמפורמת בלוח של הפורום ונכנסת בתקציב.

(החבר כרגע בחו"ל יחזור ברביעי הבא - לכן אני לא מקפיץ את המודעה)

גם גז זה עניין של מזל, והתאמה של המערכת למנוע של הרכב. יש לי שכן שכנראה מחזיק את הרכב החסכוני ביותר במדינה.

פיג'ו 107 עם מערכת גז (הוא ויתר על תא המטען לצורך העניין)

יש שכן אחר שהתקין מערכת גז על קשקאי, ושימוש לא נכון גמר לו את המנוע. אישית אני לא מתלהב מהרעיון של רכב מונע בגז.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

לא כל כך מסכים אתכם. גם ב30K יש רכבים טובים (פוטנציאלית כן?), חיפוש זריז ביד 2 יוכיח זאת, בטח ובטח אם ירחיב את התקציב, לא חשוב... :p

עם זאת אני לא לגמרי משוכנע ש50 ק"מ ביום מצדיקים רכב דיזל או הסבה לגז בכלל. כשאני חושב על זה, מדובר בנסועה יחסית נמוכה בחישוב שנתי כולל.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
פורסם
גם גז זה עניין של מזל, והתאמה של המערכת למנוע של הרכב. יש לי שכן שכנראה מחזיק את הרכב החסכוני ביותר במדינה.

פיג'ו 107 עם מערכת גז (הוא ויתר על תא המטען לצורך העניין)

:-D

כשה-107 עוד הייתה טרייה בארץ קניתי אחת ידנית (חדשה) ועשיתי לה גז, שילמתי "ראשוניות" לטכניון משהו כזה, כאילו אב-טיפוס.

הבחור שבא מהטכניון לבחון את הרכב לא האמין, התעצבן וחשב שהמוסך מנסה לצחוק ומבזבז לו זמן.

מאז היא ירדה מהכביש.

בכל מקרה בנוגע למערכות גז, מהניסיון שלי אם אפשר במקום גלגל ספייר לשים מיכל, ואם הספייר קטן אפשר להעמיד אותו קשור בתא מטען (אפילו ב-107! היה לי עוד מקום לשקיות וארגז קטן בצד).

ט.ל.ח

• תוכן חדש...