Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוכמת ההמונים - ברי מים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המים בארץ באיכות מעולה מהברז, כל עוד הצנרת הינה תקינה אצלך

מים עומדים תמיד תמיד יהיו באיכות פחות טובה ממים זורמים, ומים שעומדים שעות במתקן... תחפש בגוגל על תיקנים ותמי4 מספיק להתרשם מזה

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שוב, כל אחד והשימושים שלו, היה לי בר מים 4 שנים, לא התאים, גזל חשמל על מצב חיסכון יותר מ 2 המקריים או יותר מהמכונה והמייבש כביסה יחדיו,

גם אצלנו הוא על מצב חיסכון. יחד עם זאת אנו מכבים את כפתור ההפעלה המצוי מאחור, וכך תמיד יש מים קרים, ואין מים חמים בהמתנה קבועה.

כשרוצים מים חמים מדליקים שוב את הכפתור שמאחור, והמכשיר מחמם מים.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

משתמש רק באוסמוזה הפוכה מלאה, 4 פילטרים גדולים סטנדרטיים ומיכל 8 ליטר.

אין מה להשוות מבחינת איכות טעם המים.

גם חמי היה כזה שחושב שאוסמוזה הפוכה היא אם כל המים הבריאים והטובים.

אחרי יותר מ-10 שנים שהם שותים מים כאלה בבית, נוצרו לו אי אילו דלקות שונות ומשונות בגוף. אצל כל המומחים שהוא היה אצלם, היה לו חסר במינרלים מסוימים. החסר שלו התבטא באבץ, מגנזיום ועוד איזה מינרל מוזר שהושלמו על ידי תוספי תזון של המינרלים המדוברים. פתאום עברו לו כל הדלקות לאחר כשבועיים +/-.

הוא הגיע לאיזה מומחה שלאחר ששאל מיליון שאלות שאל אותו מה הוא שותה. כשהוא שמע שהוא שותה מאוסמוזה הפוכה, הוא הסביר לו מה הבעיה. הבעיה היא שמחסנית המינרלים והויטמינים לא מחזירה את המים לערכם הקודם, מה שגורם להפרת איזון מינרלים במים והפיכתם לרועץ לגוף במקום למיטיב.

אז אני בכל מקרה ירדתי מהעניין, אולי רק מסנן סיליפוס וגם זה רק למכונת הכביסה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

מוזר..את כל המינרליים הללו גוף האדם מקבל בארוחות רגילות.

נכון שהאוסמוזה בסופו של תהליך מזקקת את המים לרמה של עקרים

נטולי ערכים ואת הטעם הזה אני אוהב.

ערכי התוספים במים מזעריים ואין בהם לשנות איזון בגוף האדם

כל עוד הוא אוכל כמעט כל מזון בין אם הוא מוקפד/ג'אנק.

אולי היה במתקן הספציפי הזה ישב משהו בקטריאלי חזק שגרם לתופעות?

פורסם

גוף האדם רובו מים ואתה שותה כמויות גדולות של מים, הרבה יותר ממזון ובמיוחד המזון שכיום, ברובו מעובד עוד מחומרי הגלם והחיות עצמן.

אז כן, בהחלט ייתכן מאוד שבגלל אוסמוזה הפוכה, אדם כזה או אחר יסבול מחוסר מינרלים בגוף, נכון לחלוטין ומוכח מחקרית ומדעית.

לגבי החבר'ה שהתערבו להתקדם לא להתקדם... בסה"כ תמי 4 יכול לספק בכיף 1.6 ליטר מים קרים לקנקן וגם 1.4 ליטר מים חמים מאוד כאשר בליטר הראשון הם יהיו רותחים.

אלו הם הנתונים הטכניים של המכשיר אז ממש לא מדובר על כמה כוסות, חבל להטעות סתם בשביל האג'נדה האישית :wink:.

ברור לכולם, שבמידה ויש אדם שמארח כל יום כל היום, הוא צריך בקבוקי מים במקרר אין ברירה או לחלופין, מתקן תמי 4 תעשייתי בבית. במידה ומישהו מארח בכמויות אז ההוצאות הכספיות שלו גבוהות בפי כמה מכל המתקנים האלו משולבים יחדיו וההוצאה על בקבוקים, כיבוד, שתיה מתוקה וקפה הן ברמה אחרת לגמריי.

כשיש אורחים בסופ"ש ויודעים, תמיד אפשר להחזיק בבית שישיה בארון וכמה בקבוקים מתוקים בקטנה ולהכניס אותם באותו הבוקר למקרר או למקפיא לקירור מהיר, שום ביג דיל ובאמת שאין סיבה לריב, חלק חובבי בקבוקים וקנקנים וחלק חובבים מתקנים איכותיים קטנים שעושים את העבודה שנים רבות, עובדה.

כפי שנאמר, זה באמת תלוי פר בן אדם ולפי סגנון ואורח החיים אבל לא יודע מהיכן הביאו שכאשר יש הרבה אורחים בבית מישהו אשכרה יעמוד למלא קנקנים אחד אחריי השני מהתמי שיש לו גם ככה 1.6 ליטר מים קרים במיכל, ברור שזה בקבוקים ומתוקים כנראה כך או כך, יש מה לשתות.

המתקן הוא תענוג, קרים וחמים/רותחים בלחיצת כפתור, נוח בבקרים לקפה או להתארגנות והמים זמינים תמיד. הסננים מגיעים עד כחודש לפניי מועד ההחלפה, אני מחליף תמיד 20-30 ימים לפניי המועד הנדרש להחלפה ואיך שזה מגיע, ממש לא עושה חשבון כך או כך.

מעולם לא חוויתי טעם לוואי והכל תלוי בצנרת בבניין, באיזור, מאגר המים של הבניין ומשתנים כאלו ואחרים.

*** יש לנו סנן מרכזי בכניסה לדירה גם כן לסינון דברים גדולים בעיקר.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

קיבלתי מתנה מאח שלי תמי בר פמילי תקין לגמרי (הוא שידרג לפרימו, בתשלום חודשי), קניתי את הקיט של המעקף (190 ש"ח בתבור סחר בחיפה, עם שני פילטרים. אפשר למצוא בפחות גם). ההתקנה ממש פשוטה - PLUG AND PLAY, והכל עובד פיקס.

כשהנורה תפסיק לעבוד נעשה לה ביטול בתפריט טכנאים, וזהו. במקום לשלם 80-90 ש"ח לחודש, ולא סוחבים יותר בקבוקי מים.

המים מעולים בלי טעם לוואי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

(כמעט) 60 שנה על מי ברז, אפס תקלות, אפס עלויות.

בעשור האחרון יש במטבח מקרר עם בר מים קרים, אז אם אני נמצא בסביבה אני שותה אותם, אם אני רחוק - ניגש לברז הקרוב ושותה ישירות ממנו. גם כאן הפילטרים לא זולים - למעלה מ-300 ש"ח למקורי (סמסונג), פחות מ-100 ש"ח לתחליפי עם תוית NSF. החלפה פעם בחצי שנה.

ההערה לגבי מינרלים נכונה, במיוחד מאז שמרבית מי הברז בישראל מותפלים. לאחרונה מתברר כי במים יש מחסור ביוד (במי המוביל והבארות בישראל אין מחסור כזה) - לא ברור לי אם יצרני המים התחילו להוסיף יוד, עניין שעולה פרוטות.

ד"א בעבר שמעתי מפי מומחים טענה שכל המסננים הללו מהוים בעקר מדגרה למיקרו-אורגניזמים, ושלמעשה המים המסוננים פחות בטוחים ממי ברז. בסופו של דבר המים בישראל הם מהאיכותיים והבטוחים ביותר בעולם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דעתך תשתנה קצת כשתקרא את הדברים הבאים:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001177071

אף אחד לא באמת מבטיח לך מים איכותיים, האחריות למעשה היא עלייך.

זה שיש לנו תשתיות טובות ובדיקות תכופות זה סבבה, אבל זה לא תמיד מספיק ועובדתית? יש עיר בימים האחרונים שהודיעו לתושבים להרתיח מים (קח בחשבון שהבדיקה הגיעה לאחר שעות רבות שרבים מהם שתו את המים הללו).

הייתי פחות יוצא בהצהרות לגבי טיב המים בישראל, זה רק במזל פשוט ועדיין אנחנו מתנהלים כמו מדינת עולם שלישי בנושא.

פורסם

מה שלא הורג אותך מחזק אותך.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

יש לך הוכחה לכך שהברים האלה פותרים את הבעיה ולא מכניסים בעיות חדשות?

זוכר את פרשת הבריטה שהכניסה מתכות כבדות למים המורתחים?

אני רואה את הברים האלה כמשהו שדוחפים לך על ידי תרגילי יח"צ, לא כמשהו שבאמת מועיל. משהו כמו מובילאיי. אם אתה רוצה לשכנע אותי ביעילותם הראה לי מחקר שמשוה בין קבוצת אנשים ששתו מים מברים לבין קבוצה של שותי מי ברז, ותוכיח ששותי מי הברים אכן חלו פחות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדיוק, אני לא רואה שום צורך בזה.

איך אנשים משלמים כל כך הרבה כסף על ברי מים, הזוי.

תרגילי יחצנות ברמה גבוהה, סחתיין.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

המים בארץ באיכות טובה מאוד.

אצלי בבית מי ברז לשתייה קרה.

מי אוסמוזה לבישול ולשתייה חמה (אשתי לא סובלת אבנית על הקומקום/סירים).

הבעיה היחידה אם כבר בארץ היא תקן חנקות גבוה יחסית לשאר העולם הנאור ועם זה רק אוסמוזה יכולה להתמודד. לא תמי 4 ולא אלקטרה.

לגבי מחסורי מינרלים, מכוני ההתפלה מחוייבים להוסיף רק סידן. למרות שלכל הנוגעים בדבר היה ברור שבמים אלה אין יוד ומגנזיום ברמה מספיקה. הסיבה לכך שלא מוסיפים היא עלות.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

זוכר את פרשת הבריטה שהכניסה מתכות כבדות למים המורתחים?

איזו פרשה?

חיפוש בגוגל לא עזר לי מידי...

אנחנו משתמשים בבריטה מעל שנה (מאז אין אבנית בקומקום), והעניין שהזכרת לא מוכר לי.

פורסם

הרבה שטויות עפו כאן באוויר.

איפה ראיתם שאמור להיות ערך כלשהו של יוד במים?

אולי במדינות עולם שלישי מבצעים כך חיטוי, בארץ השיטה המקובלת והנפוצה היא כלור.

לגבי האזכור של זיהום והרתחת המים, שום בר-מים או מסנן כלשהו לא נותן יתרון בעניין זה, רק חיטוי יעזור- לדוגמא כלור או uv.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

1. לפני די הרבה שנים התברר כי מים שסוננו במסנני בריטה והורתחו גרמו שחרור מתכות כבדות מחלקו הגלוי של גוף החימום. כאמור זה היה לפני הרבה שנים, וכנראה שבריטה שינו את המסנן - אבל לא כל מערכת נבדקה לתקלות מסוג זה.

2. היוד אינו משמש לחיטוי. מדובר במינרל חיוני לגוף שהמים הם מקור עיקרי שלו. היוד חיוני לפעילות בלוטת התריס, שהינה חלק ממערכת הבקרה של חילוף החומרים ועוד כמה פונקציות. בישראל הוא קיים בכמות מספקת במי המעיינות\בארות, אך יש צורך להוסיפו למים המותפלים, והדבר לא נעשה, לפחות עד לפני מספר חודשים. מבחינה כלכלית מדובר בעלויות זניחות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...