Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אשתף אתכם בסיטואציה שקרתה לי אתמול:

אני נוסע בשמאלי בכביש 4 בשעות הערב, הכביש עמוס מאוד אבל התנועה בנתיב השמאלי מתקדמת במהירות של סביבות 30 קמ"ש. הנתיב הימני פקוק ובקושי זזים בו.

נהג מהנתיב הימני מתחיל באיטיות להכנס לשמאלי, שאני מגיע אליו הוא כבר כמעט חצי בתוך הנתיב השמאלי.

במקום לתת לו לעבור אני מחליט להמשיך לנסוע תוך כדי צפצוף וירידה לשוליים, אני די מניח שהוא נבהל כי בכל זאת אני מתקדם אליו יחסית מהר כשהרכב שלו כבר בזווית 45 מעלות לנתיב שלי.

אחרי שהנהג השלים את המעבר הוא התחיל לסמן לי עם אורות גבוהים, לצפף ולהצמד אלי בכוונה למשך כמה דקות.

כמובן שאני יודע שאני יוצא פה לא חכם וגם לא בטוח שצודק.

חושבים עם עצמי בכביש 4 הפקוק, הגעתי למסקנה שאני לרוב נוטה להיות צודק ולא נדיב על הכביש מאשר להיות חכם.

איזה סוג נהגים אתם חושבים שאתם?

עריכה אחרונה על ידי פול_טריילר
  • תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איך אפשר להיות צודק בלרדת לשוליים תוך כדי צפצוף, בשביל לא לתת לנהג אחר להשתלב בתנועה בפקק, כאשר הוא כבר עבר חצי נתיב?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

אני נוטה להיות מה שאתה קורה לו חכם. אני נוהג מתוך ההנחה שכל משתמשי הדרך, כולל אני עצמי, הם בחזקת אווילים גמורים, ולכן נוהג בצורה שתאפשר להימנע, ככל האפשר, מהתנגשות איתם בכל מקרה של שטות שהם עלולים לעשות.

הנהג שלפני: יכול מבחינתי בבת אחת לרדת על הבלמים באמצע כביש פתוח. אז אני שומר רווח.

הנהג שמשמאלי: יכול להחליט לעבור ימינה בלי להבחין בי, אז אני אשתדל לשמור מקום פנוי לפחות לאחד הצדדים בכל רגע נתון כנתיב מילוט.

הנהג מאחור: עשוי לפגוע בי מאחור ולכן אני אשמור יותר רווח מהרכב לפני כדי לאפשר האטה קלה יותר שלא תעמיד אותו בנסיון, אעצור מוקדם ברמזורים כדי שיהיה לי לאן לברוח וכדומה.

הנהג במסלול הניצב בצומת מרומזר: עשוי לעבור באדום, ולכן אני אעיף סדרת מבטים כדי לראות שהוא מאט בקצב שיביא אותו לעצירה לפני הצומת. אחרת - מתחילים לבלום.

הנהג מנגד בכביש חד מסלולי: עשוי לסטות לנתיבי ולכן אני אנהג קרוב ככל הניתן לפס הצהוב ואתזמן הגעה לקטעים צרים ללא אפשרות מילוט לימין כך שהתנועה מנגד תתפנה.

הנהג הנוסע במקביל אלי בפניה או מעגל תנועה: עשוי להרחיב את הפניה אל תוך הנתיב שלי או לחתוך לנתיב שלי, אם אני בפנימי, ולכן אני אתזמן את ההגעה לפניה כך שלא נהיה זה לצד זה.

יש עוד דוגמאות: התרחקות מרכב העומד בשוליים מחשש שהוא יצא או שהולך רגל יתפרץ מאחוריו. אם יש נתיב נוסף לשמאל, אני אתזמן את ההגעה כך שיש לי נתיב מילוט לשם במידה והנהג עובר יותר מנתיב אחד. התרחקות מרכב שעשוי לבצע פניה מנתיב אסור בצומת. האטה דרסטית לפני פניה עיוורת בכביש צר כי מישהו עשוי להגיח מנגד בצד הלא נכון. נסיעה אטית במיוחד ברחוב צדדי עם מכוניות חונות מחשש לילד שיצוץ בין רכבים, ועוד.

מה שאתה מתאר הוא נסיון להפגין אסרטיביות כלפי משתמש דרך אחר. חוט המחשבה הוא שאם אני אשאר באותה מהירות והוא יראה אותי מתקרב במהירות, הוא יוותר על ההידחפות. הבעיה היא שבתרחיש הזה סביר להניח שיווצר מצב שבו אתה קרוב אליו מדי ולו לכמה רגעים, וזו פשרה שאני לא לוקח.

מנסיון שלי, מופעי האסרטיביות הללו גם לא באמת עובדים ברוב הזמן. הרבה פעמים לנהג הנדחף יש שטח כביש גדול להאיץ בו כדי להצליח להידחף גם אם לא תאט.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
איזה סוג נהגים אתם חושבים שאתם?

לא כמוך.

להאיץ בשביל לא לתת לרכב אחר להשלים מעבר נתיב זה אחד הדברים המרגיזים שאפשר לעשות בנהיגה. הגעת הביתה חצי שעה יותר מוקדם בזכות זה?

פורסם

פרט לאיזה פעם או פעמיים שיצאתי מניאק בגלל שאותו נהג עצבן אותי אני די זהיר.

אחד הדברים שאני מאוד מקפיד עליהם זה שמירת מרחק. כמעט ולא תראה אותי בולם בלימת חירום ופעם אחת זה אפילו הציל לי את החיים.

נסעתי בכביש בין עירוני מאחורי איזה אלטיזכן שהעמיס הרבה יותר ממה שהעגלה שלו יכולה ופתאום נפל משם מה שנראה כמו מייבש או משהו כזה. אם הייתי קרוב עליו זה היה נופל עלי.

החוכמה בכבישי ישראל זה להשאר לנסות רגוע למרות כל המפגרים שנמצאים על הכביש ואם הם עושים שטויות (והם עושים הרבה) אז לתת להם לעשות אותם במינימום סיכון. להידחף להם או משהו כזה לא יעזור

פורסם

מעדיפה להיות חכמה. להיות צודקת דורש ממני יותר מידי עצבים וזה לגמרי מיותר מבחינתי. משתדלת לצפות את המתרחש מראש בלי לנסות ללמד מישהו לקח.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

יש פתגם בעיברית - אין הנחתום מעיד על עיסתו.

תשאל כל ציבור נהגים בכל מדינה איזה סוג של נהג הם - התשובה היא תמיד ׳מעל הממוצע׳ שזה סטטיסטית בלתי אפשרי.

מה שמשפיע על איך שאנשים נוהגים זה התרבות שמסביבם. צודק/חכם התרבות כרגע היא השרדות. לפעמים מתאים כח לפעמים לא. כשיסתיים פרק ההשרדות יהיה תוכן למילים צודק/חכם על הכביש.

פורסם

בד''כ חכם ומעדיף להימנע מכל סוג של ויכוח בכביש,

גם אם אני סופר צודק והשני בבון בלי רישיון,

אחרי יום קשה אני יכול להיות אגרסיבי במיוחד בכביש,

לא מזמן חינכתי נהג אוטובוס שחושב שבגלל שיש לו אוטובוס הוא מלך הכביש ויעשה מה שבא לו,

הוא לא ישכח את מה שהיה שם הרבה זמן.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

ואם זו הייתה אחותך או אחיך שהיו עושים זאת, האם הייתה מוותר להם, או דוחף אותם מהנתיב.

אחת הפדיחות זה שאתה מנסה לחנך נהג בכביש.

ופתאום אתה קולט שזה הבוס שלך עם הרכב של אישתו, זה יכול להיות קטע די טוב.

כולנו לחוצים, כי החום והפקקים דופקים לנו ת'מוח, אבל צריך להיזהר.

אתה אולי יודע לנהוג על-השוליים.

ומנגד ברכב שדחפתה חזרה לנתיב אולי יש מבוגרים, והנהג קיבל התקף לב.

או בחורה והיא נבהלה, ומהבהלה חתכה חזרה חזק, ונכנסה :wink: בי..

הנהיגה והנהגים בכבישים לפעמים זה עונש, אנו צריכים ללמוד לשחרר ולוותר.

ולפעמים גם לעזור לאחרים להשתלב בתנועה, זו גם אפשרות.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני נהג "חכם" לדעתי - כשאנשים רוצים לצאת מהחנייה ויש תנועה רבה אני נותן להם לצאת, ולפעמים מוותר על זכות קדימה כשהם כבר נכנסים לתוך הצומת ומתחילים לחסום את הכביש... כשמתפרצים לי לכביש אני תמיד עוצר ולא מנסה להמשיך להידחף. נוסע מ-2014 ללא מעורבות באף תאונת דרכים.

בכל זאת, יש מקרים בהם אני לא מוותר לנהגים. יש כביש קרוב לביתי שהוא חד סטרי - וזה מוביל לחנייה מצדדיו. כדי לחזור לכביש הראשי צריך לעשות עיקוף של 50 מטרים בערך. לא מעט פעמים אני נכנס לכביש הזה(שהוא חד סטרי!) ואנשים נוסעים נגד כיוון התנועה כדי לצאת לכביש הראשי מהר יותר. אני לא מוותר להם והם נוסעים אחורה ברוורס.

בדומה לכך, יש כביש דו סטרי אך מצדו האחד יש גם חנייה למכוניות שלא מאפשרות לשתי מכוניות גדולות לעבור(שתיים קטנות עוברות). בכניסה לכביש, יש תמרור עצור. אף אחד לא עוצר בעצור - אלא נוסעים ישר לתוך הנטיב הנגדי בכביש הזה.

פורסם

לא מזמן חינכתי נהג אוטובוס שחושב שבגלל שיש לו אוטובוס הוא מלך הכביש ויעשה מה שבא לו,

הוא לא ישכח את מה שהיה שם הרבה זמן.

הנטיה הטבעית שלי היא לחנך נהגים סוררים, בדיוק כמוך. עם הזמן והניסיון הבנתי שלא ניתן לחנך אנשים מבוגרים, ולכן אני משתדל להמנע מסיטואציות כאלה שעלולות להתפתח גם לאלימות. לא תמיד מצליח, אבל בהחלט מנסה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

חינוך זה המקצוע של אשתי. אני לא מחנך נהגים ולא נכנס ראש בראש פרט למקרים ממש נדירים שאני ממש עצבני (בלי קשר לכביש אלא מדברים אחרים).

לרוב אני לא מגיעכ למצב של מישהו שנדחף כי אם אני מזהה מישהו שרוצה לעבור אני מאפשר לו בלי שיצטרך להידחף. דקה לפה או לשם לא שווה את העצבים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...