Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בתהליך מכירת רכב (יש לי אחד שרוצה למכור, יד ראשונה, נקי, פרטי ודגם אמין ושומר ערך).

הרכב עלה על הכביש ב23.11.2010.

הקונה מתעקש על לוי יצחק (שיותר זול בכ-4000 ש"ח) - ולוי יצחק מתעקש שלרכב בשנתון 2010

אין השפעה בשקלול מחודש עליה על הכביש.

נאמר שמחיר המחירון הוא X אחרי שקלול לרכב מהדגם שלי מודל 2010.

ינואר 2011 זה כבר X+3000.

הקונה מתעקש שלפי לוי יצחק אין הבדל וכל הרכבים מ2010 (בין אם עלו בינואר על הכביש, ובין אם באמצע דצמבר)

יתומחרו באותו מחיר.

סיכמנו בלחיצת יד על המתווה הבא: טענתי שהרכב שלי לטעמי צריך להיות שווה X+1500 (כי עלה בסוף שנה)

והצעתי להוריד 2000 ש"ח (חצי מהטסט שזה כ-700) ועוד כי תכלס זה לא הורג אותי, אני מכיר את הקונה (מינוס גדול) וקצת על הדברים הקטנים והשריטות הקלות שיש לרכב בן 6.5.

זה היה לפני 3 שבועות, כשחיכיתי לרכב חדש. קיבלתי אותו בסוף השבוע, ויצא מחירון חדש שלא משנה את המחיר.

בא הקונה וטען שבדק בחברת הביטוח שלו ואמרו לו שאין הבדלים בין כל רכבי 2010 מהדגם וביקש להחזיר את מחיר הייחוס ל-X ומשם שאוריד 2000 + עוד חודש שעבר לטסט. סירבתי, והצעתי להוריד סה"כ 1600,

מה שהוריד את מה שאקבל על הרכב ב-1300. הנודניק ניסה להוריד עוד 500 ואני די מתעקש כרגע.

כל נושא חודש העליה על הכביש לא מאוד הגיוני לי - 2010 זה לא כזה ישן... ומדובר על רכבים בסביבות ה-60 אלף. זה הגיוני שלא יהיה הבדל בין רכב מ 1.10 ל 12.10?

פורסם

לא ברורה לי בכלל הגישה.

מחירון זה קנה מידה. לא תורה מסיני. יש רכבים שנמכרים תמיד ב-50% מהמחירון, ויש כאלו שב-120%. אף אחד לא מבטיח לא לקונה ולא למוכר שהעסקה תיסגר במחיר מחירון על השקל.

לשאלתך, יש פה בערך מיליון שיקולים חשובים יותר מ-500₪ לכאן או לכאן. למשל, אתה באמת מעוניין למכור רכב כבר לא ממש חדש למכר? אם משהו יתקלקל עוד שבוע הוא יאשים אותך? ידרוש שתשתתף בעלות התיקון? יהיה איתך ברוגז לשארית חייכם?

ועוד: כמה אתה לחוץ על הכסף? אתה חייב לכסות מינוס ענק על הרכב החדש עוד שבוע? או שזה בכלל לא מעניין אותך? ה-500₪ האלה מהווים סכום משמעותי עבורך? אם לא תיסגר עסקה, יש לדעתך ביקוש לרכב הזה? ניסית לפרסם אותו? אולי בכלל קונה שמוכן לשלם משהו שאפילו קרוב למחירון הוא פראייר לא נורמלי? אולי אתה לא רוצה להוציא את אותו מכר פראייר? כמה שווה הזמן שלך להראות את הרכב לקונים פוטנציאליים, לתת להם סיבוב ולקחת את הרכב לבדיקה? ואז שוב לנהל משא ומתן?

בקיצור, השיקול של מחירון כן או לא הוא לגמרי משני פה, לדעתי. מכירה של רכב היא עסקה שפתוחה למשא ומתן, מי שלחוץ יותר (או שסתם אין לו כח לחפש) לרוב נאלץ להתפשר. אתה כנראה כבר יודע לבד אם שווה לך להתפשר על ה-500₪ האלו, או לחפש קונה אחר. האם זה בסדר שהמחירון זהה לשנה שלמה (או האם זה בכלל מצב) זו ממש לא שאלה רלוונטית (לדעתי).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לא ברורה לי בכלל הגישה.

מחירון זה קנה מידה. לא תורה מסיני. יש רכבים שנמכרים תמיד ב-50% מהמחירון, ויש כאלו שב-120%. אף אחד לא מבטיח לא לקונה ולא למוכר שהעסקה תיסגר במחיר מחירון על השקל.

לשאלתך, יש פה בערך מיליון שיקולים חשובים יותר מ-500₪ לכאן או לכאן. למשל, אתה באמת מעוניין למכור רכב כבר לא ממש חדש למכר? אם משהו יתקלקל עוד שבוע הוא יאשים אותך? ידרוש שתשתתף בעלות התיקון? יהיה איתך ברוגז לשארית חייכם?

ועוד: כמה אתה לחוץ על הכסף? אתה חייב לכסות מינוס ענק על הרכב החדש עוד שבוע? או שזה בכלל לא מעניין אותך? ה-500₪ האלה מהווים סכום משמעותי עבורך? אם לא תיסגר עסקה, יש לדעתך ביקוש לרכב הזה? ניסית לפרסם אותו? אולי בכלל קונה שמוכן לשלם משהו שאפילו קרוב למחירון הוא פראייר לא נורמלי? אולי אתה לא רוצה להוציא את אותו מכר פראייר? כמה שווה הזמן שלך להראות את הרכב לקונים פוטנציאליים, לתת להם סיבוב ולקחת את הרכב לבדיקה? ואז שוב לנהל משא ומתן?

בקיצור, השיקול של מחירון כן או לא הוא לגמרי משני פה, לדעתי. מכירה של רכב היא עסקה שפתוחה למשא ומתן, מי שלחוץ יותר (או שסתם אין לו כח לחפש) לרוב נאלץ להתפשר. אתה כנראה כבר יודע לבד אם שווה לך להתפשר על ה-500₪ האלו, או לחפש קונה אחר. האם זה בסדר שהמחירון זהה לשנה שלמה (או האם זה בכלל מצב) זו ממש לא שאלה רלוונטית (לדעתי).

מסכים לגמרי שמחירון הוא קנה מידה, וזה מה שניסיתי להסביר לקונה. אם מתחילים ממחיר מסויים לא אכפת לי להוריד יותר, אבל אם מתחילים ממחיר נמוך יותר אני לא מתכוון להוריד הרבה.

הפער הוא אכן בסביבות ה-500 ובהחלט ניתן לגישור בעסקה של כ-56-57 אלף ש"ח. לי הם לא סכום מהותי מדי והרכב החדש נסגר בהלוואה טובה (אז הכסף מהרכב הזה הולך לסגירת הלוואה ישנה גרועה יותר).

מדובר בקורולה GLI במצב באמת טוב (יד 1, פרטי, 84K מ-11/10) אז אני מאמין שסחירותה גבוהה ואוכל למכור אותה יחסית בקלות.

מה שהארת כאן זה את הקונה הנודניק (זה מכר לא קרוב אבל לא מספיק רחוק) ואם הוא יתנהל אחרי המכירה כמו שהציק לי במהלך המו"מ, אולי באמת לא שווה לי להתעסק איתו אחרי כן.

פורסם

אני רוצה למכור אבל לא לחוץ למכור. עדיין לא התחלתי לפרסם כי הבחור רדף אחרי וממש חיכה לרכב. שני רכבים (או שלושה רכבים בחנייה) לא משהו קריטי בעיני. זה לא מבקש אוכל ואני כן מאמין שאוכל למכור מהר.

פורסם

מהסתכלות בלוח המכירות, אני חושב שכדאי לך להתפשר על 500₪ ולמכור את הרכב. מי שמבקש יותר ממך על הדגם הזה - רק טויוטה סלקט ( אבל הם נותנים שנה אחריות מלאה, כמו לרכב חדש ). יהיה לך קשה לקבל את המחיר שנקבת בו ( מעל 55К ).

סתם דוגמה :

yad2.co.il/s/c/oacarq

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מהסתכלות בלוח המכירות, אני חושב שכדאי לך להתפשר על 500₪ ולמכור את הרכב. מי שמבקש יותר ממך על הדגם הזה - רק טויוטה סלקט ( אבל הם נותנים שנה אחריות מלאה, כמו לרכב חדש ). יהיה לך קשה לקבל את המחיר שנקבת בו ( מעל 55К ).

סתם דוגמה :

yad2.co.il/s/c/oacarq

יש בזה משהו, אבל אולי עדיף להניח לקונה הנודניק ולהוריד למישהו אחר את ה-500 כדי לסגור מהר :-)

פורסם

טוב, זאת כבר החלטה רגשית ולא כלכלית.

במצב השוק של עכשיו, אם יש לך קונה למחיר טוב ושני רכבים בחניה, לא ממהרים לנפנף קונה, גם אם הוא נודניק. חודש נוסף של ביטוח לרכב לא נחוץ לא עולה ? המחירון אולי יירד?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מכר שלי רצה למכור סיריון פרטית יד ראשונה , מטופלת וק"מ שפוי לשנתון .

בא אחד והציע קרוב למחירון .

סיבה טכנית כלשהי מנעה חתימת עסקה ובינתיים הקונה ברח , עבר יותר מחודש ודממת אלחוט או הצעות נמוכות.

עשה לעצמך טובה , תתגמש ומכור.

מבטיח לך שתשכח את ה500 שקל האלה מחר בבוקר.

פורסם
טוב, זאת כבר החלטה רגשית ולא כלכלית.

במצב השוק של עכשיו, אם יש לך קונה למחיר טוב ושני רכבים בחניה, לא ממהרים לנפנף קונה, גם אם הוא נודניק. חודש נוסף של ביטוח לרכב לא נחוץ לא עולה ? המחירון אולי יירד?

גם בזה יש משהו :-)

פורסם

מסיפורים של חברים שמנסים למכור רכבי יד שניה במצב טוב, השוק ממש לא להיט וקשה להיפטר מרכבים. כל הקונים מנסים להוריד ולא מוותרים.

לא יודע כמה המצב של חברי משקף, אבל אני הייתי מנסה להיפטר מהרכב מה שיותר מהר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...