Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני דווקא מסכים עם אושריקו. גם ככה הכבישים עמוסים וצפופים בארץ, המינימום שאפשר לעשות זה לחצות את הצומת במהירות סבירה שתאפשר לכמה שיותר רכבים לעבור באותו ירוק. מה זה סבירה? לא מצפה מאנשים לקחת את הסיבוב בחריקת צמיגים, אבל כשזה מאד איטי ביחס לממוצע המקובל זה מורגש ומעצבן במיוחד.

דמיינו מצב שיש רמזור פניה שמאלה קצר, וטור ארוך של מכוניות מחכות לפנות, והגאון התורן ברכב הראשון מתגלגל לו באיטיות בירוק, שלושה רכבים עוברים במקום שישה שיכלו לעבור אם היה זז בקצב סביר. לא מעצבן? הוא יעבור, על הזין שלו מה יקרה לכל אלה שמחכים מאחוריו.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רשמו כאן כל מני סיבות טכניות ובטיחותיות, אבל מנסיעה של 5 דקות אחרי חזרה מאירופה ואתה מבין את הסיבה: כולם שמים על האחרים ז.

אז מה אם מאחורי יש מלא אנשים שיתקעו עוד סיבוב ברמזור או יאחרו להצגה/סרט/קריוקי במרפסת? אני חייב לסיים לכתוב אסמס/לסיים שלב במשחק בטלפון/אין לי כסף לדלק ושכולם מאחורי יזדיינו (בסבלנות)

בדיוק זה.

לדעתי הם לא שמים ז', הם פשוט לא מודעים לעובדה שעוד מישהו קיים חוץ מהם.

אלו אותם אנשים שיעבירו עגלה מלאה בסופר, אבל יזכרו להתחיל לאסוף את המוצרים רק אחרי שהקופאית העבירה את כולם, ולפני שהם משלמים, כדי שגם אם יש לך מוצר אחד תמתין עוד עשר דקות. "אתה ממהר? סבלנות חביבי"

או אותם אנשים שיעצרו בנת"ץ "רק להוריד מישהו", ואז יפתחו איתו שיחה של חצי שעה כשחמישה אוטובוסים תקועים מאחוריהם.

או אותם אנשים שיחסמו כניסה לחניה של שלושה בניינים כי הם בדיוק "קפצו לשניה לחבר פה ליד, מה הלחץ גבר, תרגיע"

סתם אנקדוטה לסיום, בביקור קצר בקיימברידג' (אנגליה) נכנסתי לסופר. נעמדתי מאחורי מישהי עם ילד, שהעבירה בקושי ארבעה מוצרים. לקח לה איזה שניה יותר מהצפוי להוציא ארנק או משהו בגלל שהילד הפריע לה, אז היא פנתה אלי והתחילה להתנצל בהיסטריה, כולל משפט שאני כנראה כבר לא אשכח: "I'm such a terrible shopper". אני בגדול נשארתי ככה: [emoji33] . נראה לי שזה מתמצת את ההבדל בין ישראל לאירופה בצורה מצויינת.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

1. גם אני שמתי לב לשכיחות התופעה לאחרונה ובכל המקרים זה המשך התעסקות בטלפון (מותר הרי באדום) תוך כדי גלישה קדימה כדי לתת עוד הקשה בווטסאפ/וייז. [זה כמובן שונה מאלה שלא שמים לב לחילוף לירוק ואז כשצופרים להם הם מיד מזנקים]. וואלה זה לגמרי חצוף ולא מתחשב באחרים במיוחד ברמזורים קצרים.

2. יש כלל שמלמדים בנהיגה מתקדמת "אל תהיה ראשון": הראשון בצומת יחטוף את ההוא שגונב אדום בתנועה החוצה. עוד דוגמא שהראשון בכביש בין עירוני חשוך "מפלס" את הדרך למי שבא אחריו וגם מרחק האורות שלו מתווסף למרחק האורות שלך וכו'.

3. פניות שמאלה בירוק בארה"ב/אירופה שם נכנסים לצומת, מקבלים זכות קדימה מהתנועה החוצה שגם לה ירוק, ואז עוברים: זו הדרך הכי טובה לחנך לבדוק שהכביש פנוי גם כשיש ירוק.

4. ומשהו מהנה: פניית שמאלה פיטסבורג - https://en.wikipedia.org/wiki/Pittsburgh_left

פורסם
"אל תהיה ראשון"

אני דווקא מאוד אוהב להיות הראשון ברמזור (אם כבר לא הגעתי אליו בירוק), מהסיבות הבאות:

א. זה פוטר אותי מלהיתקע מאחורי מנומנם מזדמן שלא מסתכל על הרמזור ולא שם לב בזמן סביר שנהיה ירוק.

ב. אני יכול להאיץ ביציאה בקצב שנוח לי, במקום בקצב של זה שהכי איטי מבין כל הרכבים שלפני.

ג. אני נכנס לכביש (יחסית) פנוי במקום להשתרך מאחורי שיירה.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

עוד פעם זה קרה, בחור עם משאית קטנה חוצה צומת באיזור העבודה שלי בצורה סבירה (התחלת נסיעה) ואני אחריו, באמצע לא מגביר מהירות והרמזור כבר נהפך לצהוב.

באמת שהדבר הזה מוציא אותי מהכלים.

אל תגידו , תחשוב לפני כן , מה זה השטויות האלה? הבחור מתחיל נסיעה בירוק וגם אני, אני צריך לדעת שהוא חי בלה ללנד בתוך הצומת?

פורסם
אני דווקא מאוד אוהב להיות הראשון ברמזור (אם כבר לא הגעתי אליו בירוק), מהסיבות הבאות:

א. זה פוטר אותי מלהיתקע מאחורי מנומנם מזדמן שלא מסתכל על הרמזור ולא שם לב בזמן סביר שנהיה ירוק.

ב. אני יכול להאיץ ביציאה בקצב שנוח לי, במקום בקצב של זה שהכי איטי מבין כל הרכבים שלפני.

ג. אני נכנס לכביש (יחסית) פנוי במקום להשתרך מאחורי שיירה.

שמע כל הסיבות שציינת זה חצי כוח לעומת הסיבה הבטיחותית של אל תהיה ראשון. אני מנחש שאתה נוהג על גיר רגיל ולכן עניין התזמונים מפריע לך. אני למשל נוהג על אוטומט ותכלס ההעברה האוט' תמיד זריזה יותר וההוא עם הידני תמיד "מעכב" אותי - אני ממש יכול לשים לב מתי יש אצלו השהייה לטובת העברת הילוך (תמיד זה רכבים כמו איביזה, גולף ומוניות שאלה הדגמים הנפוצים לידני בימינו).

פורסם

להפך, אני נוהג על אוטומט ומתעצבן על הידניים שלוקח להם מלא זמן להגיע להילוך שיוט. הכי גרוע זה ברכבים מסחריים למיניהם.

לגבי סיבות בטיחותיות, אני לא יודע כמה משקל אני יכול לשים להם. "גונבי אדום" אפשר לזהות די בקלות ע"י מבט חטוף הצדה (לא שאי פעם נתקלתי באחד), ואני כמעט אף פעם לא נוהג על כבישים בינעירוניים לא מוארים.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

הבחור עם משאית קטנה נוסע בערך כ5-10 קמ"ש בירוק מוחלט ואני אחריו,

מה עובר על נהגים כאלה? אני לא מבין את הדבר הזה.

עוד פעם זה קרה, בחור עם משאית קטנה חוצה צומת באיזור העבודה שלי בצורה סבירה (התחלת נסיעה) ואני אחריו, באמצע לא מגביר מהירות והרמזור כבר נהפך לצהוב.

אל תגידו , תחשוב לפני כן , מה זה השטויות האלה? הבחור מתחיל נסיעה בירוק וגם אני, אני צריך לדעת שהוא חי בלה ללנד בתוך הצומת?

לא הפנמת עדיין שנהג משאית ( אולי עמוסה בביצים ) נוסע על ביצים. ולא יזנק כמו מכונית קורולה ספורט

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני הייתי עם אימפרזה קודם כל, וגם עם לנסר. ישר להאשים את הנסיכה, אה?:?

אני על הכבישים הרבה במסגרת העבודה עם מכוניות יפניות ישנות למיניהן, שם אני נתקל הרבה בתופעות הזויות מן הסתם.

פורסם

מזכיר לי את הימים בסדיר שהיתי עם האינטר החדשות של הצבא ולצידי היה רכב וברמזור המשאית היתה "טסה" והיתי משאיר אבק לרכב שלצידי אם הוא התמהמה לשניה, ואז היתי קולט איך כולם מתחילים לעבור לנתיב שלי ועל הדרך זורקים לנהג מבט של "תתבייש לך משאית השאירה לך אבק" :lol:

אושריקו תפסיק לצפות ממשאיות עמוסות עם סחורה שעלולה ליפול לנסוע מהר, וגם אני אגלה לך לך סוד כנהג טריילר, למשאיות קל להגיע למהירות 20-30 אבל מגיע השלב שלטפס הלאה לוקח יותר זמן,כמו שהרכב שלך לא מאיץ מ100 ל150 כמו שהוא מאיץ מ0-50.

פורסם

^^^

זה כדי לפנות לך דרך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אז עכשיו מציק לך שמשאית שהתחילה נסיעה בקצב שאישרת כתקין, לא המשיכה להאיץ?

שוב, מה הבעיה? תעקוף.

!AWDSOME

• תוכן חדש...