Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השארה של מנוע עומד בעצירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

תמיד נראה לי מוזר שאנשים עוצרים, נשארים ברכב זמן ארוך -- והמנוע עובד. אני לא מתכוון למזג אוויר חם שצריך מזגן דווקא. סתם, בנאדם עוצר, מחכה למשהו, 20 דקות, הרכב עובד (היום בבוקר קרה לי שוב). וכל זה זה על רקע של מודעות גוברת לחיסכון, לאיכות הסביבה, עם מערכות עצור וסע שמשגעות את השכל... למישהו יש הסבר?

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן,יש הסבר .במידה והרכב הוא רכב חברה כאשר בעל רכב לא משלם על דלק אז הוא לא מתייחס על דלק ולא חבל לא שרכב עובד כי רכב לא שלו ולא חבל עליו.דבר נוסף בימים חמים אנשים רוצים להתפנק ולא לסבול מחום ברכב אז רכב עומד עם מנוע ומזגן פועלים.במצב שרכב עובד בסרק אין יותר מידי זהום אוויר ,מה שרכב פולט בסרק ב20 דקות אתה יכול לנסוע בתורים גבוה דקה ותזהם את הסביבה יותר.

פורסם

חוסר מודעות נטו.

בלי קשר לרכב חברה, ראיתי הרבה כאלה גם במצבים שהם משלמים על הדלק.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לא יודע מה איתך אבל אם אני אשב ברכב 20 דקות בלי מזגן לא משנה באיזה חודש אני אהפוך לשלולית..

ולפתוח חלון לא יעזור ברוב המקרים+לקבל את כל הסרחון ישר לפנים של הרכבים שעוברים על פניך.

פורסם
יש גם את אגדת ההתנעה, זו שאומרת שלהתניע את הרכב עולה יותר משיעבוד בסרק דקות ארוכות.

אין לי מושג אם זה נכון.

אם זה נכון אז למה אנחנו משלמים על מערכות Stop-Start?

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

זה לא נכון בכלל

ובלי קשר גם אני לא מחכה שאני מחכה ברכב

למה לי לסבול בשביל כמה שקלים של דלק במיוחד אם חם בחוץ

דייהטסו שרייד סדאן 97 sold

פונטו 2002 sold hgt

שברולט ספארק 2011 sold

פונטו ספייס 2002 16v 1.2 מונמכת מאוד ;)

פורסם
אם זה נכון אז למה אנחנו משלמים על מערכות Stop-Start?

מערכות Stop-Start מיועדות למנוע זיהום אויר ותו לא. יש תקני זיהום וזו הדרך של היצרניות לעמוד בהם.

זה לא נכון בכלל

ובלי קשר גם אני לא מחכה שאני מחכה ברכב

למה לי לסבול בשביל כמה שקלים של דלק במיוחד אם חם בחוץ

מכיוון שהבלאי שהמנוע צובר בזמן עמידה במקום הוא אסטרונומי לעומת בלאי של נסיעה.

פורסם

התייחסתי למקרה שתאר פות''ש, במקרים בהם לא נדרש מזגן.

סתם בלילה בחניה מחכים למישהו 20 דק' עם רכב מונע.

נחדד, החלונות אפילו פתוחים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
מערכות Stop-Start מיועדות למנוע זיהום אויר ותו לא. יש תקני זיהום וזו הדרך של היצרניות לעמוד בהם.

אם ההתנעה צורכת יותר דלק משמע שהיא מזהמת יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש לי חבר שנסע ברכב שלו כמעט ללא דלק, הוא הצליח להגיע ליעד שלו וכיבה את הרכב, אחרי כמה דקות בא להניע שוב, והרכב לא הניע.

יכול להיות שבדיוק בשניה שהוא כיבה את הרכב אז גם נגמר בדיוק הדלק, אבל מצד שני אני יותר נוטה להאמין שהצתה ראשונית דורשת מעט יותר דלק מאשר רכב שכבר מונע.

פורסם

מכיוון שהבלאי שהמנוע צובר בזמן עמידה במקום הוא אסטרונומי לעומת בלאי של נסיעה.

בסופו של דבר הרכב נועד לשרת אותי

אם אני אחשוב על כל בלאי שנגרם לרכב אז עדיף לי לא לנסוע בו בכלל

במיוחד איך שאני נוסע בו

דייהטסו שרייד סדאן 97 sold

פונטו 2002 sold hgt

שברולט ספארק 2011 sold

פונטו ספייס 2002 16v 1.2 מונמכת מאוד ;)

פורסם
אם ההתנעה צורכת יותר דלק משמע שהיא מזהמת יותר.

מי אמר שהיא צורכת יותר דלק?.. אתה רוצה אולי לפנות לכל החברות בתעשיית הרכב ולהודיע להם שנראה לך שהם עשו טעות בחישוב?... זה אולי נכון למנועי קרבורטור של פעם. לא יודע אם "מחקרים בדקו" וכו', אבל זה ויכוח אינטרנט שמתחולל בכל פורום בערך. לטעמי, בהנעה קרה יש סיכוי שישנו שימוש בתערובת עשירה יותר, אך לאחר מכן כל עוד המנוע בטמפ' עבודה הנעה לא צורכת יותר כמות דלק מ5 דקות עמידה.

יש לי חבר שנסע ברכב שלו כמעט ללא דלק, הוא הצליח להגיע ליעד שלו וכיבה את הרכב, אחרי כמה דקות בא להניע שוב, והרכב לא הניע.

יכול להיות שבדיוק בשניה שהוא כיבה את הרכב אז גם נגמר בדיוק הדלק, אבל מצד שני אני יותר נוטה להאמין שהצתה ראשונית דורשת מעט יותר דלק מאשר רכב שכבר מונע.

אז אל תהיה "נוטה להאמין". תבדוק, תחקור ותחזור לחנך אותנו.

וראה תגובתי למעלה. אולי בהנעה קרה ישנו סיכוי שמחשב הרכב מערב תערובת עשירה יותר במקצת אבל בחייאת חבר'ה קצת פרופורציות, זה לא שהנעת רכב מעלימה ליטר דלק...

בסופו של דבר הרכב נועד לשרת אותי

אם אני אחשוב על כל בלאי שנגרם לרכב אז עדיף לי לא לנסוע בו בכלל

במיוחד איך שאני נוסע בו

הרכב נועד לשרת אותך ואתה משלם לו על כך, כמה אתה משלם זאת כבר החלטה שלך.

פורסם

OMRICON, אני לא טענתי שהוא צורך יותר דלק. אני טענתי שא זה היה המצב אז מערכות SS לא היו מצמצמות את פליטת המזהמים. במנוע הזרקה ישירה ומנוהל מחשב אין שום סיבה שבעולם שהנעה תצרוך יותר דלק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
יש גם את אגדת ההתנעה, זו שאומרת שלהתניע את הרכב עולה יותר משיעבוד בסרק דקות ארוכות.

אין לי מושג אם זה נכון.

יש בזה משהו מן האמת, התנעת רכב קר גורמת לבלאי גדול ממאות קילומטרים של נסיעה מאומצת.

מאידך, התנעת מנוע חם שכל הרכיבים בטמפרטורת עבודה והשמן עדיין לא ניגר בחזרה אל האגן לא תגרום לשום בלאי.

לדעתי זה מקור הטענה.

• תוכן חדש...