Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פטריות בעור אצל הילד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי עומרי,

אם לא מתחשק לכם לחכות 3 שבועות, או לנסות טיפולים מבלי רופא, אני ממליץ שתלכו לרופא/ת הילדים שלכם.

רובם המוחלט יודעים לאבחן את המקרים הקלאסיים ולתת את הטיפול המתאים גם ללא רופא עור.

את התור לרופא העור פשוט אל תבטל למקרה שרופא היחלדים לא ידע לתת מענה, או שהמענה לא יצליח. אם יצליח, תבטל.

רפואה שלמה.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בכל מקרה אל תחכה 3 שבועות, אם עוד שלושה שבועות זה לא יופיע הרופא לא יידע מה להגיד לך.

תתחיל מרופא ילדים ואם הוא לא יידע תקבע תור דחוף.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

פורסם
טיפול בפטריית שמש הוא קצר מועד, אבל איזו משחה שמת שפגעה בתפקודי כבד?:shock:

בעבר טיפלו בפטריות בכדורי ניזורל שידועים כפוגעים בכבד (ירדה מהמדפים לפני כשנתיים-שלוש עקב מקרי מוות), אבל למיטב ידעתי בטיפול משחתי אין בעיה/

פורסם

גם בטיפול משחתי אפשר להרוס את הכבד, בין אם כתוצאה ממינון עודף או בעקבות בעיה גופנית כלשהי.

אימתתי עם ההנהלה (מומחית למינונים).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בניגוד לנאמר, פטריות אינן אוהבות דווקא חום וחושך. הן מחפשות לחות ומזון.

דבר ראשון - לנסות לשמור את האזור כמה שיותר יבש.

במידה ומגרד - לנסות לעמוד בפיתוי (אני יודע - זה קשה ולא תמיד אפשרי).

כפי שנאמר, ניתן להשתמש בקרם אגיסטן (חשוב לשים לב להוראות השימוש !!!).

אם הפטרייה עדיין קיימת כאשר מגיע התור לרופא עור - ליידע אותו על השימוש באגיסטן.

מאוד מומלץ לפנות לרופא ילדים ולקחת הפנייה לבדיקת תיפקודי כבד (בדיקת דם) מאחר ואגיסטן עלול לגרום לפגיעה בכבד

פורסם

האמת לא הייתי מחכה 3 וחצי שבועות, אולי אני קצת פסיכי אבל הייתי קובע תור קרוב יותר גם אם זה במרחק נסיעה לא קטן מהבית שלי וזה בשביל השקט הנפשי שלי.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

כו-לה פטריית שמש.

גם רופא משפחה זה טוב, ושום תכשיר בשימוש סביר לא ייגרום נזק.

מסבנים פעם-פעמיים עם שמפו מניזורל, וזה עובר.

לגבי מה פטריות אוהבות, אז חום בקיץ, על הגוף פירושו לחות.

ומזון יש להם מהעור (כאמור, זו פטריה שנמצאת אצל כולנו), לכן לקרצף טוב טוב עוזר ואם ממש בעייתי, גם תזונה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

3 וחצי שבועות לרופא עור?

באיזה קופ''ח אתה.

אצלנו תוך ימים ספורים ובקלות (הילדים במכבי)

אז רופא ילדים,או אפילו רוקח מקצועי יתן משהו ללא מרשם אם יש.

עדיף להתיעץ עם רופא ילדים או רוקח.

פורסם
כו-לה פטריית שמש.

גם רופא משפחה זה טוב, ושום תכשיר בשימוש סביר לא ייגרום נזק.

מסבנים פעם-פעמיים עם שמפו מניזורל, וזה עובר.

ואם ממש בעייתי, גם תזונה.

1. לא ידוע לי שתזונה משפיעה על נוכחות פטרייה.

2. לפי התיאור, הפטריה מופיעה בכמות גדולה - לכן יש צורך שימוש בכמות גדולה יחסית של תרופות נוגדות פטריה - ואז יש סיכוי מוגדל לנזק עקב תופעות לוואי.

3. השמפו מכיל ניזורל (או בשמו הגנרי : ketoconazole. זהו חומר אנטיפטרייתי) במינון יחסית נמוך. אך כאשר משתמשים בכמות גדולה ממנו - אזי כמות החומר הפעיל יותר גדולה - והסיכוי של תופעות לוואי גדל.

3 וחצי שבועות לרופא עור?

באיזה קופ''ח אתה.

אצלנו תוך ימים ספורים ובקלות (הילדים במכבי)

אז רופא ילדים,או אפילו רוקח מקצועי יתן משהו ללא מרשם אם יש.

עדיף להתיעץ עם רופא ילדים או רוקח.

זמן המתנה לרופא תלוי בקופ"ח ובאזור מגורים. במכבי באזור חיפה - בסביבות חודש המתנה לרופא עור.

פורסם
1. לא ידוע לי שתזונה משפיעה על נוכחות פטרייה.

2. לפי התיאור, הפטריה מופיעה בכמות גדולה - לכן יש צורך שימוש בכמות גדולה יחסית של תרופות נוגדות פטריה - ואז יש סיכוי מוגדל לנזק עקב תופעות לוואי.

3. השמפו מכיל ניזורל (או בשמו הגנרי : ketoconazole. זהו חומר אנטיפטרייתי) במינון יחסית נמוך. אך כאשר משתמשים בכמות גדולה ממנו - אזי כמות החומר הפעיל יותר גדולה - והסיכוי של תופעות לוואי גדל.

זמן המתנה לרופא תלוי בקופ"ח ובאזור מגורים. במכבי באזור חיפה - בסביבות חודש המתנה לרופא עור.

1. לא יודע אם יש הוכחות מדעיות חד משמעיות, אבל לכל מי שיש זיהום פטרייתי מומלץ לקצץ בסוכרים/פחמימות.

2+3. לא נכון. אין פה עניין כמותי ולא צריך כמות של תרופות. אני לא יודע מאיפה הוצאת את זה. אתה סתם מחנטרש ומפחיד ללא סיבה. רוחצים פעם, פעמיים, שלוש עם השמפו, בהתאם לכמות במרשם, וזהו (עד הפעם הבאה, לפעמים).

פורסם

כולם נהיו רופאים פה...

לפות"ש - לצערי - קצת הרמת הטון (בטלפון) + הפעלת לחץ מתון / קביעת תור לרופא עור זמין יותר - זה הפתרון המיידי שלך.

היו בריאים.

alfa 156 2.5.

פורסם

2+3. לא נכון. אין פה עניין כמותי ולא צריך כמות של תרופות. אני לא יודע מאיפה הוצאת את זה. אתה סתם מחנטרש ומפחיד ללא סיבה. רוחצים פעם, פעמיים, שלוש עם השמפו, בהתאם לכמות במרשם, וזהו (עד הפעם הבאה, לפעמים).

אני מניח כי הניסוח שלי לא היה מובן.

ככל שאתה משתמש ביותר שמפו, אזי אתה למעשה גם משתמש ביותר חומר אנטי-פטרייתי (ניזורל) - וזה מעלה את הסיכון לתופעות לוואי.

עקב צורת הניסוח שלך, עד עכשיו הייתי בטוח כי זהו שמפו שנמכר חופשי בסופר, כמו כל שמפו אחר.

רק מאחר שכתבת שזה לפי מרשם, התחלתי להתעמק. ואכן, זהו שמפו שאמור להימכר לפי מרשם רופא בלבד (לפני כן, בדקתי רק לגבי החומר הפעיל עצמו).

http://bit.ly/2qVccEG

אינני יודע אם רופא משפחה רשאי לתת מרשם לשמפו זה. אני מעריך (אך לא בטוח) כי זה ניתן רק ע"י רופא עור (וצריך לחכות כ-3 שבועות אליו).

במרשם נתון לך מינון ספציפי. אם תעבור את המינון - זה מגדיל סיכון לתופעות לוואי (כאשר רופא רושם לך מינון מסויים, זה לא סתם איך שבא לו אלא לפי מחקרים שקובעים רמה תרפויטית (=רמת תרופה בדם) שעדיין איננה רעילה/מזיקה).

אז כל מה שהתכוונתי - לא לעבור את המינון. לא להגזים - אחרת זה מגדיל סיכון לתופעות לוואי.

ואם אתה לא מסכים - אז אני אשמח לקבל את התואר : סתם מחנטרש ומפחיד :-)

ציטוט הוראות שימוש של השמפו, לפי הנחיות משרד הבריאות :

מינון:מינון לפי הוראת הרופא בלבד.מינון מקובל בהיעדר הוראה אחרת מהרופא:יש להשתמש בשמפו פעמיים בשבוע למשך שבועיים עד ארבעהשבועות. ראה/י ב"אופן השימוש".אין לעבור על המנה המומלצת.

פורסם
אני מניח כי הניסוח שלי לא היה מובן.

ככל שאתה משתמש ביותר שמפו, אזי אתה למעשה גם משתמש ביותר חומר אנטי-פטרייתי (ניזורל) - וזה מעלה את הסיכון לתופעות לוואי.

בעברית, אתה ברור מאוד, אבל למה זה רלוונטי?

על אילו מינונים אתה מדבר בכלל?

על אילו סיכונים?

ואיך זה רלוונטי לילד שצריך שתי מקלחות עם החומר?

עכשיו, אני "שמח" שעכשיו התחלת להתעמק מה החומר שכתבתי עליו, אחרי שאתה מפזר אזהרות.

ההשערות שלך לגבי איזה רופא יכול לרשום את השמפו, כמו כל מה שכתבת, מבוססות על... כלום. רופא משפחה יכול לרשום את השמפו (לא כדורים, זה הליך מורכב ולהם יש סיכונים, ואל ייתנו אותם לא לילד ולא לפטריית שמש). יותר מזה, יש מדינות מערביות בחו"ל בו הוא לא מחייב מרשם רופא.

בקיצור, אתה לא מבין בזה כלום, אתה לא יודע מה המינונים, אין לך מושג אם יש בכלל סיכונים, אתה רק מפזר מילים מפחידות כמו "תופעות לוואי" כשכל מה שאתה אומר זה שתרופה צריך לקחת לפי הוראות הרופא.

וואלה?!

זה כו-לה פטריית שמש (ללכת לרופא לאבחון מסודר, כמובן). מקרצפים עם ניזורל פעם - פעמיים, וזה עובר.

עד אז אפשר להשתמש בתרסיס לימיסיל, אם מציק ומגרד (לבדוק עם הרוקח אם יש הגבלה ביישום על ילדים).

פורסם

חברים, כמו תמיד, אני מאוד מרוצה מהשרשור הזה כי כשאני חיפשתי מידע בנושא היה קשה למצוא והאינדיבידואל הבא שיחפש מידע יקבל קצת יותר בזכותכם.

לענייננו - רכישת הסבון "סבוסל" היא ללא מרשם, ולהבדיל משמפו ניזורל המכיל Ketoconazole שמפו סבוסל מכיל Selenium sulfide, כמו כן להבדיל מהמינון המומלץ בשמפו ניזורל (פעמיים בשבוע למשך שבועיים עד ארבעהשבועות) המינון המקובל בהעדר הוראה אחרת מרופא לשמפו סבוסל הינו פעם ביום למשך שבוע. בכל אופן נראה שהחומר הפעיל בשמפו "ניזורל" הוא יותר אגרסיבי מאשר החומר ב"סבוסל".

לגבי קיצוץ בפחמימות\סוכרים (שתמיד כדאי בכל מקרה) להבנתי גם יש השפעה בנושא.

לגבי תור לרופא, כמובן שננסה להקדים את התור ובכל מקרה נפנה גם לרופאת הילדים.

ושוב תודה גדולה לכולכם.

• תוכן חדש...