Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם,

לפני שנה נמאס לי להטרטר בתחבורה הציבורית והחלטתי לרכוש רכב כדי להגיע מהבית לאוניברסיטה וגם לנסיעות בתוך העיר ומידי פעם גם מחוץ לעיר.

התקציב היה כ- 15-20 להכל, כלומר לרכב לתיקונים ולשאר ההוצאות. הכיוון היה רכב קטן ממודל כמה שיותר עדכני ורצוי שיהיה גם מפנק אם כי זה היה בעדיפות נמוכה יחסית. לאחר בירורים הכיוון נטה לפולו עם עדיפות לידנית, בפועל מצאתי רק אוטומטיות. אחרי שראיתי כמה במצב תחזוקתי מזעזע הגעתי לפולו שנת 2003 שזה הצורה החדשה עם פנסים עגולים, אוטומטית שנראתה במצב מכני סביר עם 134K ק"מ אם כי יד מאוד גבוהה (יד 8), המחיר שנדרש היה 11K אך בגלל העובדה שנורת ABS דלקה והעובדה שהטסט עמד לפוג בעוד חודש נסגרנו על 9K מה שהשאיר לי מרווח לתיקונים ולבלתמים.

רוב הטיפולים היו במוסך בירושלים שהוא לא מוסך יבואן/מורשה יבואן וחלק מהדברים עשיתי בעצמי.

הרכב נסע כ-10K ק"מ במשך השנה.

מצורף קובץ עם עלויות האחזקה הריאליות כפי שעלה לי במשך השנה.

עם הקנייה עשיתי יישור קו גדול, המוכר טען שבוצע טיימינג לפני שנה אך בבדיקה מול מוסך החברה היה רשום שבוצע לפני 4 שנים, החלטתי לא לקחת סיכון וליישר קו על כל הטיפולים, הרכב נכנס לטיפול שכלל החלפה של פילטר שמן אוויר ודלק טיימינג ומשאבת מים כמו"כ הוחלפו פלאגים שהתברר שהיו רגילים ולא פלטיניום כנדרש בסוג המנוע של הרכב.

יום למחרת הרכב נכנס שוב למוסך אחרי שהתחיל לגמגם ונדלקה נורת בדוק מנוע, בדיקת מחשב העלתה שאחד הקוילים נסדק ואין הצתה בצילינדר (כנראה בגלל החלפת הפלאגים) הוחלף קויל בעלות של כ-350 ש"ח.

את הטסט הרכב צלח בקלילות, למעט נורה שרופה שההחלפה שלה עלתה 20 ש"ח (יודע, הייתי צריך לבדוק לפני) במקום עצמו לא היה משהו רציני.

דבר שאפשר להגדיר כ"תקלה" קרה לי במהלך נסיעה מחוץ לעיר, בעצירה ברמזור הרכב כבה פתאום ונדלקו נורות EPC ובדוק מנוע, כיבוי והדלקה של הרכב כיבו את נורת EPC אבל לא את הבדוק מנוע, זה היה בערב חג אז לא היה זמן לטפל בזה, אחרי החג אחרי שהרכב עמד בהתנעה הרכב נדלק כאילו כלום לקחתי בכל זאת למוסך שבדק במחשב ואמר שאין תקלות בזיכרון, אחרי בדיקה בפורום החלטתי לבצע ניקוי מצערת וכיוון. הרכב נוסע פיקס מאז.

המיכל של המתזים היה מתרוקן תוך יום בגלל נזילה, החלטתי לטפל בזה בעצמי, היה צריך לפרק את הגלגל הקדמי שמאלי כדי להגיע למיכל התברר שהנזילה הייתה באחד הצינוריות שמחוברות למשאבה, קצת (הרבה) איזולירבנד פתרו את התקלה. חוצמזה החלפתי גם פילטר מזגן באופן עצמאי (פעולה פשוטה ביותר)

אחרי שנה שוב הרכב עבר טסט, היה בעיה עם הפנס השמאלי שנהיה עכור אבל שוב עשו לו פוליש במקום בעלות של 20 ש"ח והעבירו אותו. כנראה שאעשה ליטוש פנסים כמו שצריך בהמשך השנה.

אני מתכנן החלפה של התרמוסטט בקרוב, חום המנוע יורד בנסיעות בינערוניות, את ההחלפה אני אעשה בעצמי בעלות של כ-90 ש"ח לטרמוסטט ועוד בקבוק של נוזל קירור.

הרכב משרת אותי היטב, אין לי בעיה לנסוע איתו מחוץ לעיר למרות שהמהירות שלו לא מאוד גבוהה, מנוע 1400 בכל זאת. ההוצאות על תיקונים בשנה הראשונה היו הרבה יותר גבוהות ואני מקווה שלא יהיה השנה איזשהו תקלת שבר שתצריך תיקון יקר כך שהממוצע ירד. מתכנן להחזיק את הרכב עוד לפחות שנה עד שאסיים את הלימודים ואתייצב בעבודה מסודרת. מודה שאחרי קריאה בפורום מאוד חששתי מהעלויות אחזקה של הפולו אבל לדעתי העלות משתלמת, הרכב אולי ישן אבל בהחלט מספק את הצורך לשמו הוא נקנה.

ניהול הוצאות רכ.pdf

פורסם

תודה על הדיווח,

תקלת הabs - כיצד נפתרה? מדובר במערכת בטיחותית חשובה מאוד.

את הצינורית היה פשוט וקל להחליף. אלו צינורות סטנדרטיים וזולים מאוד. אם כבר פתחת זה מה שהיה רצוי לעשות...

מה שמגביל אותך מבחינת המהירות זה לא המנוע, אלא הגיר.

פורסם

התקלה התבררה כקצר שנגרם מקומבינת חשמל שעשו על המצבר, החלפה של הפיוזים שנמצאים מעל המצבר פתרו את הבעיה.

סידרתי את זה ביום שישי כשכל החנויות חלפים נסגרו וכבר לא היה לי כח לחכות עם התיקון, בינתיים זה מחזיק לא רע.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

עברה שנה והנה הזמן לעדכון נוסף,

נסעתי עם הרכב כ 10K ק"מ ועכשיו המד עומד על 154K. במשך 4 חודשים מהזמן הזה האוטו עמד, התלבטתי אם למכור את הרכב בגלל הנסיעה הזו אבל בסופו של דבר החלטתי להישאר איתו ובעצם למשוך איתו עד כמה שאפשר. במשך הזמן שהאוטו עמד הוקפאו הביטוחים והרישיון מה שחסך קצת כסף. כל העלויות מסוכמות בקובץ האקסל המצורף.

קצת לפני הנסיעה הייתה בעיה עם הטעינה של המצבר, הוחלף כבל בעלות של 94 שקלים ואחר כך אם הייתי נוסע עם מזגן הרכב לא היה מניע, קניתי כבלים כדי לא להיתקע עם הרכב, העניין נבדק וכנראה שהיה איזה חיבור רופף שגרם לאי-טעינה, תוקן ללא עלות נוספת.

ביציאה מהתיקון המזגן הפסיק לתפקד, אחרי בדיקה התברר שיש שקע של המדחס שיצא מהמקום, הוחזר ואובטח עם אזיקון והמזגן חזר לתפקוד מלא, נזק של 117 שקלים.

אחרי החזרה לארץ חודשו ביטוחים ורישיון. תוקן פנצ'ר ובוצע איזון פרונט. בהרכבה מחדש של המצבר נשבר בורג בצורת T שמחזיק את תפס המצבר, קניתי חדש מצמפיון בעלות מגוחכת של 66 שקלים.

אחרי שבועיים של נסיעה שמתי לב שיש נזילה של מים מתחת הרכב, הרכב נלקח למוסך והוחלף פלאנג' מים בעלות של 900 שקלים.

מעבר לזה לא היה שום דבר מיוחד, בוכנות בגז' קצת נחלשו ולא החזיקו את הדלת באוויר, הוחלפו בעלות של 100 שקלים ליחידה. החלטתי גם להתפנק ולשים שלטים חדשים. לקראת הטסט שהתקיים במאי החלפתי נורה קדמית ועל הדרך גם פילטר מזגן (40+20 בהתאמה) הרכב עבר את הטסט ללא שום בעיה ובמכה אחת.

אתמול בוצע טיפול שנתי שכלל החלפת שמן ופילטרים והחלפת נוזל בלמים. פלאגים הוחלפו לפני 20K קמ בקנייה ולכן לא נצרך להחליף אותם. בלמים נבדקו ונמצאו תקינים למרות שבשנתיים שהרכב אצלי לא הוחלפו הבלמים.

כרגע התכנון הוא למשוך עם הרכב עד כמה שניתן, אני מבין שלא אקבל עליו את השווי שלו בהתחשב בזה שהרכב במצב בסדר יחסית. אז כל עוד אין תקלה יקרה במיוחד, שכרגע ההגדרה שלי ליקרה היא תקלה בעלות של מעל לאלף שח, אני מתכנן להישאר עם הרכב. לפחות לעוד שנה.

כיוון שאני רואה שסוף החיים של הרכב מתקרבים זה יגזור משמעויות על שגרת האחזקה ועל טיב החלפים שאני אשים לרכב. אין טעם לשים חלק מקורי שיחזיק 10 שנים נוספות כאשר הרכב לא מתוכנן להישאר על הכביש מעבר לשנתיים שלוש.

[ATTACH=CONFIG]506155[/ATTACH]

ניהול הוצאות רכב - עלות רכב.pdf

פורסם

לא מעט תקלות ובעיות, אמנם בחלקם אתה מטפל לבד ומוריד עלויות אך קשה לומר שהרכב שלך מציג אמינות.

מקווה מאוד בשבילך שכמות התקלות ירדו משמעותית, אם לא מציע לך להחליף רכב,במידה וכמובן אפשרי מבחינה תקציבית.

• תוכן חדש...