Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסבה לגז.

ariel000
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עתיד לעבור למקום עבודה שרחוק מרחק של כ-60 ק"מ מביתי.

כלומר ביצוע של כמעט 30K ק"מ בשנה.

מבחינת עלות, זה עלות של כ-1,200 שקל בחודש.

כרגע עם יטי 1.2 ידני, בנזין, 2012, יד 2.

אני מתלבט אם להחליף לרכב עם מנוע לוגם דיזל או אולי עדיף להתקין מערכת גז?.

עלות של בנזין בערך 6.20 לליטר, עלות של גז זה 3 שקל לליטר.

כלומר ירידה מ-1,200 בחודש ל-600 שקל בחודש.

אם הבנתי נכון, התקנה של מערכת גז זה 6-9K, נכון?.

אני מתעניין מה כדאי לעשות.

מה דעתכם?.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

ההפרש בין סולר לבנזין לכמות הק"מ שאתה תעשה בשנה היא זניחה (עשיתי חישוב לפני שקניתי דיזל). ובכללי 30 אלף בשנה זה באמת לא רציני. בקשר לגז אני לא יודע ולא מכיר. אני רק אגיד שהנסיעה ברכב דיזל ממש לא רעה כמו שחושבים (רעש וכאלה) ותמיד כיף לחשוב שאתה משלם פחות על דלק מאחרים (למרות שזה ממש זניח). דרך אגב עלות טיפולים על פי מה שבדקתי לרכב דיזל לא יקרה יותר מהפולו שלי.

Sent from my SM-N915F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם
ההפרש בין סולר לבנזין לכמות הק"מ שאתה תעשה בשנה היא זניחה (עשיתי חישוב לפני שקניתי דיזל). ובכללי 30 אלף בשנה זה באמת לא רציני. בקשר לגז אני לא יודע ולא מכיר. אני רק אגיד שהנסיעה ברכב דיזל ממש לא רעה כמו שחושבים (רעש וכאלה) ותמיד כיף לחשוב שאתה משלם פחות על דלק מאחרים (למרות שזה ממש זניח). דרך אגב עלות טיפולים על פי מה שבדקתי לרכב דיזל לא יקרה יותר מהפולו שלי.

קודם כל, יטי, לא פולו...למה להעליב? :)

אתה מדבר על 30K אבל צריך לקחת בחשבון שזה רק בית-עבודה-בית.

לזה צריך להוסיף עוד קילומטרז, אז אפשר להגיד 35 אולי 40K בשנה.

מעניין אותי כיצד עשית את החישוב שלך בנוגע לשווי בין בנזין וסולר.

המחיר כמעט אותו מחיר, לעיתים יותר זול בסולר.

בנוסף, רכב בנזין עושה 1:10-12 והסולר עושה 1:18, כלומר על אותו מיכל, אני נוסע יותר קילומטרז בסולר מאשר בבנזין.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

לקחתי עלות של סולר ועלות של בנזין חישבתי בנפרד כמה עולה ליטר וכמה באופן תיאורתי הרכב דיזל (אקסטרייל) צורך וכמה הבנזין(אאוטלנדר) . קח בחשבון שעם דיזל נוסעים יותר לליטר ועלותו נמוכה אבל עדין ההפרש זניח. ודיברתי על עלות טיפול בפולו שלי...

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם (נערך)

ההפרש בצריכה לא זניח . הדיזל חסכוני יותר (30٪ לפחות) אבל לרוב זה מתקזז עם עלות רכישת מנוע דיזל יקר.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

הרכב שלך הינו מדגם מנוע TSI הזרקה ישירה

הסבה לגז של רכבים הנ"ל היא יקרה יותר ומסובכת יותר.

בגלל שההסבה היא שונה הרכב ישתמש בבנזין בערך ביחס של 25% בנזין - 75% גז

ככה שחסכון רב לא תקבל.

פורסם
ההפרש בצריכה לא זניח . הדיזל חסכוני יותר (30٪ לפחות) אבל לרוב זה מתקזז עם עלות רכישת מנוע דיזל יקר.

מזמין אותך לקחת דף ועט ולעשות חישוב על 100 ק"מ לדוגמא וליראות התוצאות. בנוסף מנוע דיזל כבר לא יקר היום. ראה רנו פיז'ו ניסן ואולי שכחתי משהו. אבל בגדול אותו דבר.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

עלות הסבה היא 5-7 אלף

במנוע שלך זה לא רלוונטי

או שתקנה רכב שמתאים להסבה לגז ותסב

או שתקנה רכב מוסב

או שתקנה דיזל...

החסרון של גז זה תקלות בהתקנה.

פורסם

אני נוסע 50K בשנה נסעתי על בנזין ועל גז וכרגע נוסע על פלואנס דיזל, אני רוצה להגיד הדיזל מנצח ובגדול!

הגז יוצא לא כלכלי לפחות שלוש שנים אם תספור עלות התקנה טיפולים נוספים של מערכת הגז וגם תיקון ראש מנוע שיגיעה באיזה שהוא שלב ומכירה קשה יותר של הרכב בעתיד העיסקה מסורבלת ולא כלכלית.

קנה רכב דיזל יוצא גם חסכוני גם אין צורך לטפל בעוד מע' ובעיות שצצות מדי פעם עקב גז.

פורסם
אני נוסע 50K בשנה נסעתי על בנזין ועל גז וכרגע נוסע על פלואנס דיזל, אני רוצה להגיד הדיזל מנצח ובגדול!

הגז יוצא לא כלכלי לפחות שלוש שנים אם תספור עלות התקנה טיפולים נוספים של מערכת הגז וגם תיקון ראש מנוע שיגיעה באיזה שהוא שלב ומכירה קשה יותר של הרכב בעתיד העיסקה מסורבלת ולא כלכלית.

קנה רכב דיזל יוצא גם חסכוני גם אין צורך לטפל בעוד מע' ובעיות שצצות מדי פעם עקב גז.

אני עם גז 6 וחצי חודש וכיסיתי 80 אחוז מהמערכת... טיפולים תקופתיים עלו לי חינם

שיפוץ ראש בהחלט יעלה כמו עוד 3 חודשי חסכון. אבל ךהגיד 3 שנים? ועוד הרכב שלי חסכוני (1 ל12 13)

פורסם

כנראה יש לך טעות בחישוב.

הנה המספרים שלי:

בנזין: 2500 ק''מ לחודש / 12 קמ''ל * 6 ש''ח לליטר = 1250₪

סולר: 2500 ק''מ לחודש / 18 קמ''ל * 5.7₪ = 790₪

זה פער של 460₪ לחודש, 5500₪ לשנה!

נ.ב. בתחנות בהן אני מתדלק מחיר הסולר זול ב30 אג' לליטר.

נ.ב.2 מחיר הטיפולים זהה לחלוטין למחיר טיפול רכב זהה בנזין. מלבד הפלאגים שנחסכים.

ותחסכו ממני את הסליל הצתה בבקשה. זה לא הדיון.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אז עוד יותר טוב... עכשו אתה מחזק את הדעה שלי למה לא לקנות בעצם דיזל?

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם
לקחתי עלות של סולר ועלות של בנזין חישבתי בנפרד כמה עולה ליטר וכמה באופן תיאורתי הרכב דיזל (אקסטרייל) צורך וכמה הבנזין(אאוטלנדר) . קח בחשבון שעם דיזל נוסעים יותר לליטר ועלותו נמוכה אבל עדין ההפרש זניח. ודיברתי על עלות טיפול בפולו שלי...

אגב, החשבון הקודם שערכתי נכון למשפחתית רגילה. במצב של אאוטלנדר למשל, ההפרשים בין דיזל לבנזין כבר הרבה יותר גדולים.

בנזין 2500 לחודש / 8 קמ''ל * 6 ש''ח לליטר = 1875₪

סולר 2500 לחודש / 12 קמ''ל * 5.7₪ לליטר = 1190₪

הפער כבר עומד על 690₪ בחודש, מעל 8000 לשנה.

עדיין זניח?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
אז עוד יותר טוב... עכשו אתה מחזק את הדעה שלי למה לא לקנות בעצם דיזל?

איך אני מחזק את הדעה שלך אם אני חולק עליך?

אתה כתבת שההפרש זניח, אני הוכחתי שלא.

ועכשיו לדיון האין סופי כן דיזל לא דיזל, נטחן פה כבר עד דק.

אין לי כח להכנס לזה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...