Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרגלי נהיגה עם ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אישית אני תומך בזינוק בעליה עם בלם היד - עניין של הרגל רב שנים מהימים של מנוע בעל הספק 47 כ"ס ומומנט 6.4 קג"מ (פיאט 127 מדור ראשון) - אבל ברכבי דיזל או מנועים מטורבתים כנראה שאפשר להסתפק בהעברה זריזה של הרגל מהבלם לגז.

כמעט בכל הידניות החדשות יש מנגנון hill-hold, המייתר את הצורך בשימוש בבלם יד בזינוק בעליה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

504L- כך קראתי. קשה לבטל הרגלים של 40 שנה. אני גם לא בטוח שהמנגנון יעיל בזינוקים קשים באמת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
504L- כך קראתי. קשה לבטל הרגלים של 40 שנה. אני גם לא בטוח שהמנגנון יעיל בזינוקים קשים באמת.

חייב להגיד שאני מופתע לחלוטין בכל פעם מחדש מהיכולות של הhill Hold בלאון. הוא מחזיק את הרכב טוטלית גם ביציאה מחנייה בזווית של 60 מעלות - זווית שגם אדם מתקשה לעמוד בה בצורה נורמלית.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם

יעיל, יעיל מאוד. הוא מחזיק את הבלמים לחוצים עד שהרכב מתחיל לזוז.

!AWDSOME

פורסם

מעניין

לפני רמזור אני תמיד מאט עם ההילוכים, משלב רביעי - משחרר קלאצ, שלישי - משחרר קלאצ וכך הלאה, לפי השרשור זו לא הדרך הכי בריאה, אז מה עדיף?

ללחוץ על הקלאצ ללא תלות בהילוך, לעצור ולשלב לסרק?

פורסם

בעיניי אין צורך להמשיך בתהליך החל מהילוך שלישי.. הגעת ל30 קמ"ש? תכניס ניוטרל עד לעצירה. השימוש התכוף בקלאץ במהירויות הנמוכות האלה גורם לעומס רב ביותר על המכלול

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם

הבלימה צריכה להיעשות עם הבלמים, בליווי הורדת הילוכים.

אם זו האטה לקראת עצירה ברמזור, אני אישית לא יורד לשני, אין טעם לדעתי. עד שלישי, ואז כבר הרכב ב-20-30 קמ"ש, ניוטרל והבלימה הסופית לעמידה.

!AWDSOME

פורסם

זה תלוי ברכב (מנוע/גיר/יחסי העברה) אם ומתי להוריד לשני.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כמובן שאני משתמש גם בבלמים כדי לאזן סל״ד, אני בדר״כ מגיע גם להילוך שני, טוב לדעת שזה מגביר בלאי, למרות שעם סיטרואן קסטרה דיזל שנת 99 עשיתי 200 אלף עם הקלאצ׳ המקורי ויכלתי למשוך איתו עוד קצת.

פורסם
לפני רמזור אני תמיד מאט עם ההילוכים, משלב רביעי - משחרר קלאצ, שלישי - משחרר קלאצ וכך הלאה, לפי השרשור זו לא הדרך הכי בריאה, אז מה עדיף?

ללחוץ על הקלאצ ללא תלות בהילוך, לעצור ולשלב לסרק?

עדיין כדאי להוריד הילוכים, רק לא לשם בלימת מנוע אלא פשוט כדי להשאיר את כוח המנוע זמין להאצה. ההבדל הוא בתזמון של הורדת ההילוכים.

גם לא כדאי לשלב לסרק בעצירה אלא אם כן כבר נעצרו מאחוריך שתי מכוניות או משאית אחת גדולה. עד אז, תשמור לעצמך אופציית מילוט (תעצור מוקדם), תישאר בראשון ותשגיח על המראות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...