Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי ירצה לשלם שווי שימוש ענקי על גרוטא?

אם כבר, ליסינג תפעולי שהסוכנתתשלם רק שווי שימוש. כל רכב משפחתי חדש יתאים למשימה, למשל אוקטביה חדשה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תקנה לה סילוורדו.

למי שלא הביען שווי השימוש של סילוורדו הוא 0 (כמו כל כלי הרכב שמשקלם הכולל מעל 3.5 טון)

יש עם זה שתי בעיות:

1) סילוורדו זה לא זול.

2) צריך יהיה לממן לה רשיון למשאית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

סילוורדו עולה 270 אלף שמתוכם מזדכים על 50 אלף מע''ם במקום. כמו כן זיכוי מלא על סולר ואחזקה הופכים את התופעה של שימוש בבהמות לצורך התניידות יומיומית לנפוצה וכדאית.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

רק אם יש לך בית פרטי עם חניה כפולה ואתה לא צריך להיכנס למרכזי ערים, לחנות בחניונים תת קרקעיים, לנסוע למרכזי קניות וכו'.

אי אפשר לחנות סילברדו בחניה סטנדרטית של בניין מגורים. בהרבה ערים יש בכלל הגבלת חניה למכוניות מעל 3.5 טון, הן אמורות לחנות בחניונים מחוץ לעיר. אי אפשר להיכנס לחניון עם הגבלת גובה 1.90 למשל. אי אפשר למצוא מקום בחניה של הסופר. זה מאוד מגביל על אף שווי שימוש 0 וזיכוי על הסולר.

• ספונסר פורום
פורסם

בוקר טוב,

הפעם בעניין רכב משומש, אם תיבת הילוכים ידנית באה בחשבון, חפש קקטוס יד שניה, מנוע 1.2 ליטר אטמוספרי.

מרווח, חסכוני, מראה מיוחד ולא יקר.

צוות לובינסקי

פורסם
וכמובן, לא בטוח כמה סוכנת המכירות תשמח לנסוע ברכב מכובד בן 6 ולשלם שווי מס כאילו הוא חדש.

היי,

אודה לך אם תפרט בבקשה...

פורסם
הערה מאוד נכונה. אם מדובר ברכב צמוד, כל רכב יוקרה ישן יעלה לעובדת סכום כל כך גבוה בשווי שימוש שפשוט חבל בכלל לדבר על זה בתור אופציה. מרצדס מונית לשעבר שכחדשה עלתה 300.000 אלף ש"ח אבל היום נקנתה ב 30.000 מבחינת רשויות המס עולה לעובד את אותו הסכום במסים שמחושב לפי 300.000 ש"ח.

וכמובן שרכב כזה לא עושה רושם על אף אחד, אולי רושם הפוך ממה שרוצים להשיג.

היי,

אז אתה מציע לרכוש רכב קטן?

או שמגיל מסוים על הכביש מתבטל המס הזה?

איך זה עובד אני לא מכיר את הנושא.

פורסם
טיוטה ספייס ורסו 12-13 כנראה יהיה אופציה מעולה בשבילך.

כמו שנאמר קודם קח בחשבון שאם הרכב ישאר אצלה אחרי שעות העבודה, היא תאלץ לשלם שווי מס של 2.48% ממחירון הרכב כחדש, כל חודש מהברוטו שלה - כלומר, משהו כמו 2,700 שקל רק שווי מס עבור הספייס ורסו.

ישנה הטבה בשווי המס של העובד בערך של 490 ש"ח, עבור רכב היברידי.

מצד שני, קשה לי לחשוב על רכב היברידי שהייתי מגדיר מכובד.

היי,

איך אני יכול להגיע למצב שיש לעובדת את הרכב ואני לא משלם את המס הלא הגיוני הזה? מה כל חודש 2.48% או כל שנה?

פורסם
אני אכלתי אותה ככה עם הלנצ'יה...

היא הייתה חלום שלי - וקיבלתי אותה כרכב צמוד.

מה שלא ידעתי, יותר נכון - מה שלא סיפרתי לרואה החשבון - זה שהלנצ'יה עלתה 128 אלף שקל כחדשה.

לכן, יצא שהפסדתי סביבות 1000 ש"ח מדי חודש במשך 13 חודשים שעבדתי בהם במקום עבודה מסויים שהכיר לי בלנצ'יה כרכב צמוד.

אם מביאים בחשבון 48 אלף שקל שהיא עלתה לי במקור - יוצא ששילמתי עליה 60 אלף שקל. במחיר כזה כבר עדיף היה לרכוש פיקנטו בת חצי שנה ולא לנצ'יה בת 3.

לומדים בדרך הקשה :/

היי,

כל חודש אלף ש"ח? איך בדיוק נעשה החישוב?

פורסם

אם אתה מצמיד את הרכב לסוכנת, כלומר היא יוצאת איתו מהבית, חוזרת איתו הביתה ויכולה לעשות בו שימוש פרטי - הרכב הוא רכב צמוד של העובדת.

אתה מחוייב לגבות מהעובדת שווי מס בשל העובדה שהרכב משמש גם צרכיה הפרטיים (גם הגעה וחזרה מהעבודה נחשב) ולא יושב בחניון של העבודה בלבד.

שווי השימוש הוא 2.48% כל חודש משווי הרכב כחדש, וצמוד גם למדד.

אז אם נניח רכשת לעובדת מרצדס בת 7 ב- 80,000 ש"ח, שעלתה כחדשה 350,000 ש"ח - העובדת תשלם מס לפי 350,000 ש"ח.

נניח ואתה משלם לאותה עובדת 9,000 ש"ח לחודש, אם תצמיד לה רכב כזה ירדו לה מיסים נוספים בשל הרכב בשיעור של כ- 3,500 ש"ח וישאר לה שכר של כ- 4,000 ש"ח בלבד.

אם לעומת זאת תצמיד לה רנו פלואנס חדשה מהניילונים שעולה 125,000 ש"ח, היא תשלם רק כ- 1,100 ש"ח במיסוי על הרכב ושכרה ישאר כ- 6,500 ש"ח.

אז היא גם נוסעת על רכב ישן יחסית וגם נפגעת קשות בשכר.

פורסם

פשש לא ידעתי שיש כזה מס,

המס הזה אומר בעצם שהרכב הוא רווח נקי לעובדת מצד העבודה, אז בוא ניקח גם על הרווח הזה מיסים? מדהים.

אם אני לא לוקח מיסים מהעובדת מי יכול להוכיח עכשיו שהרכב הזה משמש את צרכיה הפרטיים? מבחינתי זה רכב של החברה וזהו.

שולחים חוקר לכל רכב חברה או מה?

פורסם

המס הזה מאוד הגיוני, פרט כמובן לעובדה המצערת שהוא לא מתחשב בגיל הרכב (או בעצם במחירו הנוכחי)

במקור הוא נועד להפחית קצת את תופעת הליסינג. אם אתה זוכר, פעם שווי מס נקבע לפי קבוצות הרישוי והיה נמוך משמעותית מעלות הליסינג למעביד (סד"ג של 1000 וקצת לקבוצה 2). לבעלי משכורת גבוהה יחסית, היה יוצא זול יותר לקחת רכב בליסינג מאשר להחזיק רכב משומש, רק כי הם שילמו הרבה פחות מס משווי הטבה. שזה כמובן לא הגיוני בשום צורה שהיא (הטבת מס שרק עובדים חזקים יכולים לנצל, ללא שום יתרון למשק).

לשמחתינו, חלק מהשפעות שווי המס הדיפרנציאלי היו גיוון בשוק הרכב בכלל, כי הביקוש כבר לא נקבע אך ורק לפי קבוצות רישוי. עד אז נמכרו פה בעיקר משפחתיות 1.6 אוט', כי זו היתה ההצעה הכי הגיונית בליסינג.

ולמקרה שלך, אם העובדת לא יכולה להשתמש ברכב מחוץ לעבודה (כלומר היא לא לוקחת אותו הביתה) למיטב הבנתי זה לא נחשב רכב צמוד ולכן אין שום חבות במס.

לא יודע לגבי אכיפה, אבל לא נראה לי ששווה להסתבך על סכומים כאלו, או בכלל.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
פשש לא ידעתי שיש כזה מס,

המס הזה אומר בעצם שהרכב הוא רווח נקי לעובדת מצד העבודה, אז בוא ניקח גם על הרווח הזה מיסים? מדהים.

אם אני לא לוקח מיסים מהעובדת מי יכול להוכיח עכשיו שהרכב הזה משמש את צרכיה הפרטיים? מבחינתי זה רכב של החברה וזהו.

שולחים חוקר לכל רכב חברה או מה?

אין לי מושג איך מוכיחים. יכול להיות שבטעות תדחוף להוצאות משהו שקשור לרכב מחוץ לשעות העבודה למשל ויצליבו את המידע. תהיה בטוח שרכב שהוא לא מסחרי ולא צמוד לאף אחד מעורר חשד.

אם אתה ורואה החשבון שלך הולכים להצהיר הצהרה שקרית לרשות המיסים, בהצלחה.

לגבי המס עצמו, לא מבין את התדהמה. אחרת כל עובד היה מבקש: במקום לשלם לי משכורת, תשכור לי דירה, תן לי רכב, תקנה לי מצרכים בסופר ושלח אותי לחופשות. במקום שכר של 12000 שח תן לי רק את המינימום, 5000 שח. ואז בעצם כל ההוצאות ישולמו מהברוטו ולא ישולם מס הכנסה בכלל.

לא הגיוני.

באופן כללי כל הטבה לשימושו הפרטי לעובד חייבת במס. יש כמה חריגים אבל בקטנה.

גם תלושי חג למשל שאתה מעניק לעובד לרגל חג חייבים במס. גם טלפון סלולרי.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

בנוגע לתלושים וכו' ידעתי, אך הרכב זה חידוש. להצהיר שקר? לא הכיוון...

במידה ורכב הסוכן משמש אותו לנסיעה ארוכה והוא חוזר למחרת, מחנה את הרכב במקום העבודה או בביתו של המעביד ולוקח את רכבו הפרטי לביתו. במקרה זה אני יכול להצהיר שהרכב הוא נטו לעבודה, האם זה תקין? האם אשלם מיסים אחרים?

• תוכן חדש...