Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קודם כל, אני לא התחלתי. אני בסך הכל עשיתי השוואה בין המכירות של כל רכבי 7 מקומות.

לפי ההגיון שלך סמארט פורטו מתחרה במיאטה כי ל-2 הרכבים יש 2 מושבים בלבד.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הפיתרון לבעיית הכבישים הוא פשוט מאוד. להוריד מהכביש את כל הרכבים שיש להם יותר מ-10 שנים. שמעתי שיש מדינות שנוהגות כך. תארו לכם איזה כיף יהיה בכביש רק עם מכוניות חדשות.

מטבע הדברים גם המחיר של המכוניות החדשות יצטרך לרדת דראסטית, כי לא ישתלם לקנות רכב ל10 שנים בהרבה כסף.

אנשים נהרגים גם ברכבים של 2017 גם אם יש בהם מערכות בטיחות זה לא יעזור.

פורסם

אני בהתחלה זלזלתי (אפשר לקרוא על זה בהודעות הקודמות שלי מהעבר הרחוק), אבל כששמעתי שהדגם החדש של הרכב שלי מגיע עם מערכות בטיחות והכל מובנה, פשוט קינאתי. אני לא הולך להחליף את הרכב ולזרוק 20K לפח בשביל מערכות בטיחות, אבל הקטע הזה שהרכב בולם אוטומט כשהוא מזהה מכשול - זה אדיר.

הרבה פעמים אתה חולם בנסיעה עירונית, או מסתכל ימינה ולא מסתכל שמאלה, והדבר הזה פשוט מציל אותך.

גם בחניה יכול לקרות לך שאתה מתקדם לקיר יותר מדי, לא מעריך נכון את המרחק ו...בום.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
אני בהתחלה זלזלתי (אפשר לקרוא על זה בהודעות הקודמות שלי מהעבר הרחוק), אבל כששמעתי שהדגם החדש של הרכב שלי מגיע עם מערכות בטיחות והכל מובנה, פשוט קינאתי. אני לא הולך להחליף את הרכב ולזרוק 20K לפח בשביל מערכות בטיחות, אבל הקטע הזה שהרכב בולם אוטומט כשהוא מזהה מכשול - זה אדיר.

הרבה פעמים אתה חולם בנסיעה עירונית, או מסתכל ימינה ולא מסתכל שמאלה, והדבר הזה פשוט מציל אותך.

גם בחניה יכול לקרות לך שאתה מתקדם לקיר יותר מדי, לא מעריך נכון את המרחק ו...בום.

לא יודע לא נסעתי ברכב שיש בו מערכות בטיחות אבל עדיין מוכרים כאן בארץ רכבים שיש להם דירוג מערכות בטיחות של 0 וגם 1 כמו הדאצ'יות ועוד הרבה

פורסם
אתה רק צריך להוריד מהמשוואה שלך 389 אאוטלנדר intense כי הם עם 5 מקומות.

יש גם instyle עם 5 מקומות... אי אפשר לדעת כמה מהם נמכרו כי זה מופיע ביחד

כמו"כ יש גם INTENSE עם 7 מקומות

פורסם
לא יודע לא נסעתי ברכב שיש בו מערכות בטיחות אבל עדיין מוכרים כאן בארץ רכבים שיש להם דירוג מערכות בטיחות של 0 וגם 1 כמו הדאצ'יות ועוד הרבה

דירוג מערכות בטיחות של משרד התחבורה שווה כקליפת השום. רוב הרכבים מקבלים התקנה של מובילאיי בארץ וזה לא עובד כמו מערכות מקוריות, בטח כאלה עם יכולות אקטיביות.

פורסם
לפי ההגיון שלך סמארט פורטו מתחרה במיאטה כי ל-2 הרכבים יש 2 מושבים בלבד.

קצת דמגוגיות התגובות האלה. סמארט פורטו לא משווק כרכב דו מושבי, כך גם לא המיאטה. אחד זה רכב עירוני קטנטן והשני רודסטר ספורטיבי. במקרה של 7 מושבים כן לגיטימי להשוות רכבים מסגמנטים שונים לדעתי. משפחה שצריכה לשנע 7 נפשות כן תעמוד בפני בחירה בין מה שיש לשוק להציע עם 7 מושבים. בן אדם לא יכול להתלבט בין סמארט פורטו לבין מיאטה, כי אלו רכבים שמשרתים מטרות שונות. אז נניח שלדעתך ולדעתי גרנד פיקאסו עדיפה, הרוב לא מסכים איתנו וזו עובדה. יותר מדי זילזול באינטלגנציה ממישהו שכתוב תחת היוזר שלו מוביל דעה, באמת.

פורסם

גם כאשר ההפרש במחיר 100 אלף שקלים ההשוואה לגיטימית? וכאשר הרכב יכול להסיע 7 אנשים בוגרים בצורה מרווחת ומפנקת, עם מזגן אחורי עילי לכל נוסע בניפרד, שלל פינוקים, רמת גימור ברמה אחרת. כל מה שקובע זה 7 מושבים וזהו?

( למקרה שלא הבנת כתבתי על קיה קרניבל החדשה ).

זה כמו להשוות קורולה מול סופרב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ההשוואה שלי נעשתה על נתוני המכירות של רכבי 7 מקומות. בקטע של מכירות זה לא משנה מי מרווח ממי... אלא מי מוכר יותר ממי. כל אחד והשיקולים שלו.

לגופו של ענין, חוץ ממזגן עילי לכל נוסע לא ציינת יתרון ממשי לקרניבל. מה שגם שהילדים שלי בשורה השלישית מעולם לא התלוננו שחם להם בקיץ. המזגן הגיע אליהם.

היתרון האמיתי של הקרניבל הוא מושב שמיני חוקי בשורה השלישית, חוץ מזה הוא נראה טנק מבחוץ, ולא ממש מרווח מבפנים. מושב אמצעי קטן בשורה השניה. אין תא מטען כשכולם פתוחים (התרשמות מצפיה ביוטיוב). על מה להוסיף עוד עשרות אלפי שקלים? בתחום איכות ופינוק אין יתרונות.

נותר רק לסכם כמו שכתבתי בהודעה הראשונה: נתוני המכירות מוכיחים חד משמעית (בהפרשים מדהימים) מה הרכב הכי משתלם בסגמנט.

(ברור שאם היה לי כסף, הייתי הולך על וולוו או אאודי. אבל אין לי. לא עבור המחיר הראשוני, לא התחזוקה ולא הדלק)

פורסם

כל מה שכתבת לא נכון, נסעת ברכב? ראית אותו מבפנים?

הוא אכן טנק וזה החיסרון היחיד שלו, מנוע שמשאיר אבק למיציבושי, זאת אומרת שאתה רואה ק אבק ומזדחל אי שם רחוק..

פג'ז ענק מאוד (לגובה) גם בכשכל הכיסאות פתוחים.

מרווח פנים עצום.

פורסם

אתה וגם הוא שואלים אם נסעתי ברכב, כשאני כותב במפורש שראיתי סקירה ביוטיוב...

הסתכלתי שוב ואתה צודק, יש תא מטען כשכל המושבים פתוחים, בניגוד לאחרים. אבל עדיין, המושב האמצעי בשורה השניה - מזערי. המרווח הכללי במיצובישי מצויין, אז ההפרשים בין הטנק הענק לבין המיצובישי הם לא משמעותיים. זאת אומרת, יש לך מרווח גדול - אבל לא בטוח שאתה צריך אותו. באחת הסקירות, הכתב אפילו התלונן שצריך ממש להתאמץ כדי להגיע למסך המגע.

אז יש לנו מושב שמיני חוקי; תא מטען גדול, כשכל המושבים סגורים - אחד היתרונות החשובים ביותר; ומנוע חזק.

מנגד זה אתה מקבל: טנק ענק, ללא שום פוזה של ג'יפ. צריכת דלק גבוהה מאוד ("בנהיגה רגועה, שהיא ברובה בינעירונית, אפשר לחלץ מקיה קרניבל 7.5 ק"מ לליטר"... הזוי). אין סאנרוף, אחד הפינוקים הכי אהובים. תוספת של עשרות אלפי שקלים במחיר (מינימום 50K).

ואם כבר, הייתי הולך על טויוטה סיינה מיבוא אישי.

(בתמונה: המושב האמצעי בקיה קרניבל)

ללא שם.jpg

פורסם

אל תתיחס לרכב כרכב עם 8 מקומות אלא לרכב עם 7 מקומות מאוד מאוד מרווחים, בשורה השניה זה 2 כורסאות עם מזגן VIP.

מנוע זולל דלק אך חזק מאוד (זה הקיה הכי מהירה וחזקה יותר שיש בישראל )

המושב השמיני שמגיע עם בוסטר מובנה, זה בונוס.

פורסם
קצת דמגוגיות התגובות האלה. סמארט פורטו לא משווק כרכב דו מושבי, כך גם לא המיאטה. אחד זה רכב עירוני קטנטן והשני רודסטר ספורטיבי. במקרה של 7 מושבים כן לגיטימי להשוות רכבים מסגמנטים שונים לדעתי. משפחה שצריכה לשנע 7 נפשות כן תעמוד בפני בחירה בין מה שיש לשוק להציע עם 7 מושבים. בן אדם לא יכול להתלבט בין סמארט פורטו לבין מיאטה, כי אלו רכבים שמשרתים מטרות שונות. אז נניח שלדעתך ולדעתי גרנד פיקאסו עדיפה, הרוב לא מסכים איתנו וזו עובדה. יותר מדי זילזול באינטלגנציה ממישהו שכתוב תחת היוזר שלו מוביל דעה, באמת.

לדעתך זה דמגוגי ולדעתי להשוות רכבים שיש בניהם פער מחיר של 100 אלף ש"ח הוא דמגוגי ולדעת ישראל ישראלי להשוות בין רכבים שיש להם פער של 5% ברוחק הסרנים הוא דמגוגי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אתה וגם הוא שואלים אם נסעתי ברכב, כשאני כותב במפורש שראיתי סקירה ביוטיוב...

הסתכלתי שוב ואתה צודק, יש תא מטען כשכל המושבים פתוחים, בניגוד לאחרים. אבל עדיין, המושב האמצעי בשורה השניה - מזערי. המרווח הכללי במיצובישי מצויין, אז ההפרשים בין הטנק הענק לבין המיצובישי הם לא משמעותיים. זאת אומרת, יש לך מרווח גדול - אבל לא בטוח שאתה צריך אותו. באחת הסקירות, הכתב אפילו התלונן שצריך ממש להתאמץ כדי להגיע למסך המגע.

אז יש לנו מושב שמיני חוקי; תא מטען גדול, כשכל המושבים סגורים - אחד היתרונות החשובים ביותר; ומנוע חזק.

מנגד זה אתה מקבל: טנק ענק, ללא שום פוזה של ג'יפ. צריכת דלק גבוהה מאוד ("בנהיגה רגועה, שהיא ברובה בינעירונית, אפשר לחלץ מקיה קרניבל 7.5 ק"מ לליטר"... הזוי). אין סאנרוף, אחד הפינוקים הכי אהובים. תוספת של עשרות אלפי שקלים במחיר (מינימום 50K).

ואם כבר, הייתי הולך על טויוטה סיינה מיבוא אישי.

(בתמונה: המושב האמצעי בקיה קרניבל)

אל תנסה אפילו להשוות בין הקרניבל לאואוטלנדר.

כמוביל נוסעים, שום רכב שטח, גם כזה שעולה פי 2 ממנו, אינו מתקרב לרמת הנוחות שלו.

אבל צריך לוותר על השופוני, וזה קצת בעייה..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לדעתי האישית, למיצובישי אואוטלנדר אין שום פוזה של ג'יפ.

בעיני הוא משויך כמוביל נוסעים / מיניוואן 5 - 7 מקומות ישיבה.

האואוטלנדר אינו מתקרב לרמת הנוחות והפאר של מובילי נוסעים אחרים.

• תוכן חדש...