Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבין שמוטלות עלי חובות תשלום כעצמאי, בהן בטח"ל ומס הכנסה.

מה שאינני מצליח להבין מה הן חובות אלו.

נכון להיום, המשכורת שלי כשכיר עומדת על כ8000 ברוטו, בנוסף אני עובד עם מישהו כעצמאי (כרגע, ע"מ לייצר דריסת רגל בעסק)ודורש כ1500 ש"ח חודשי, כאשר שתהיה עלייה בהמשך, לכיוון ה4000. איך אני מחשב את התשלומים הללו? ברור לי שהרבה מזה ילך למס הכנסה וביטוח לאומי. אני פשוט מנסה להבין כמה כדי שאדע מה להגיש.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

בשביל זה יש ראה חשבון או יועץ מס.

על העבודה השכירה תשלם מיסים כאילו זו עבודתך היחידה, כמובן בתנאי שתצהיר עליה כ"משכורת חדוש" בטופס 101.

על העבודה הנוספת תשלם מדי חודש או חודשיים מקדמות מס הכנסה ובט"ל, כפי שיקבע פקיד השומה, וכן מע"מ לפי הכנסות מינוס מע"מ על הוצאות, לאחר שתפתח תיקים ברשויות הרלונטיות (רשות המיסים ובט"ל). לאחר תום שנת המס יהיה עליך להגיש דוח שנתי, תקבע לך שומה ומס הכנסה ידרוש או יחזיר את ההפרש ביחס למה ששילתת כמקדמות. כמוכן יעביר את השומה לבט"ל, אשר יתחשבן אתך כעבור כחודשיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מוסיף לדברי ספריאל -> כאשר תפתח תיק ברשות המיסים, פקיד השומה יחליט האם אתה יכול לפתוח תיק בתור עוסק פטור (פעם נקרא עוסק זעיר) או בתור עוסק מורשה (ישנם מקצועות אשר החוק דורש כי יעבדו רק בתור עוסק מורשה, בלי קשר להכנסה שנתית).

כאשר אתה פותח את התיק ברשות המיסים, תעדכן את פקיד השומה כי אתה שכיר ומרוויח X. בהתאם לכך, הוא יקבע לך אחוז מס לתשלום.

במידה ותקבל מעמד של עוסק פטור - אתה מדווח על הכנסות בלבד (בלי לקזז הוצאות). אין זכאות להחזר מע"מ.

במידה ותקבל מעמד של עוסק מורשה - יהיה צורך ברואה חשבון. כאן יש אפשרות לקזז הוצאות.

בתחילת שנה (בערך מרץ/ אפריל), אתה מגיש דיווח שנתי (הכנסות/ הוצאות עבור שנה קודמת) לרשות המיסים.

פורסם

גיא - אאל"ט דוח שנתי מוגש עד סוף מאי, אם יש מייצג - עד סוף יוני.

הגשת הדו"ח מצריכה איסוף מסמכים החל מתחילת השנה, בדרך כלל הם מגיעים עד סוף אפריל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדקתי באתר של רשות המיסים לגבי תאריך הגשת דוח שנתי :

שנת מס מתחילה ב-‎1 בינואר ומסתיימת ב-‎31 בדצמבר. עליך למלא ולהגיש דו"ח שנתי על הכנסותיך והוצאותיך לשנת המס שהסתיימה, עד ה-‎30 לאפריל לאחר תום שנת המס.

אם הנך חייב בהגשת דוח באופן מקוון או מנהל/ת מערכת ספרים בשיטת החשבונאות הכפולה תוכל להגיש את הדו"ח עד ‎31 למאי, בשנה שלאחר תום שנת המס.

בכל מקרה - מאוד מומלץ לשאול את הפקיד שמטפל בפתיחת התיק מה החובות שלך, תאריכי הגשת דיווחים, אחוז מס וכו'.

אם שכחת לשאול - ניתן לגשת לפקיד השומה שאתה תשויך אליו ולברר זאת מולו.

פורסם

עד הכנסה של כמעט 100,000 ש"ח בשנה אתה 'עוסק פטור'. כלומר לא גובה מע"מ ולא משלם מע"מ.

לך לרו"ח, תפתח תיק עוסק פטור, הוא ינחה אותך בדיוק מה אתה צריך לעשות, ואילו הוצאות ניתן לקזז מההכנסה ואילו לא ניתן. זה לא מסובך אבל כעיקרון כל מה שמסייע לך לייצר את ההכנסה הנוספת אתה יכול לקזז באחוזים מסויימים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בדוח השנתי כשיש מייצג יש לו % מהתיקים שהוא צריך להגיש עד תאריך מסוים, עבור כל תאריך אחוז אחר. אצלי הגישו את הדוח שך 2015 רק לפני חודש.. צה שרשום באתר זה בשביל מי שמגיש לבד

פורסם

OK גיא, תודה על התיקון.

אני מגיש באמצעות יועץ מס, בדרך כלל מבקש ממני את החומר עד סוף יוני (אם לא הגשתי קודם, ובדרך כלל אני מקדים), השומה מגיעה מהר מאד.

• תוכן חדש...