Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיגו כבר 8 שנים. מודל 98. אוטו מעולה עם מעט מאוד. הבעיה הרצינית היא בטסט כאשר יוצא עשן לבן מהאגזוז. כבר כמה שנים שאי שמה תוסף - "דבש" , או תוספים אחרים ואיכשהו במאמץ.. מעבירים אותי. הפעם כל התוספים כבר לא עוזרים. מה עושים? חשוב לציין שהאוטו חזק נוסע מצויין וממש חבל לי רק בגלל זה להחליף אותו. בשנה הבאה אצטרך גם לעשות טסט כל חצי שנה כך שאני חייבת לפתור את הבעיה.תודה רבה

פורסם

לפי התיאור שלך יש לך בעייה במנוע של צריכת שמן.עשן יותר כחלחל מאשר לבן מעיד על כך.זה מצריך שיפוץ מנוע יקר שלא כדאי לך .עדיף להחליף את הרכב.

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

פורסם

עשן לבן יכול להיות קשור לגומיות שסתומים תיקון של 800 שח+.

אולי הרכב לא יעשן אם תרוקן את השמן לפני שאתה ניגש לבדיקה(ממש מחוץ למכון) ותחזיר אחר כך.

בהחלט פתרון שמהווה טרחה אבל מעניין לנסות.

פורסם

לרוקן את השמן? Ya right

יש לך עוד פנינים כאלה?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

או גומיות שסתומים או רינגים(בעברית:טבעות אטימה של הבוכנות). אם זה רינגים זה לפתוח מנוע..

מה שכן, לא צריך למהר להחליף רכב. לפעמים לתקן עדיף אם לכאורה חוץ מזה הכל טוב, כי מי יודע אלו בעיות יצוצו ברכב ה"חדש" שתקני..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם (נערך)
לרוקן את השמן? Ya right

יש לך עוד פנינים כאלה?

עשן לבן=שמן מנוע שנשרף

אין שמן מנוע-אין לחץ שמן- אין סיבה לעשן לבן

מבחינת נזקים לא יקרה כלום, המנוע הזה אוטוטו בן 20 שנה יש לו את החופשים מה כבר יקרה במהלך ה5 דקות שבעלת הרכב צריכה להציג שאין עישון?

עריכה אחרונה על ידי yonatanalman
פורסם

שמע לפעמים עדיף פשוט לא לדבר, אנשים עוד עלולים לקחת אותך ברצינות.

חמש דקות בלי שמן??? אם יקרה נס והמנוע לא ייתפס, וודאי שיקרה לו נזק בלתי הפיך כלשהו.

הזוי משהו [emoji849]

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

המלצה גרועה מאוד. ראשית כל בריקון שמן לא כל השמן יורד, עדיין נשאר במנוע שמן שיכול לגרום לעישון, אלא אם תריץ את המנוע מספיק זמן כדי שכל השאריות ישרפו.

אם תריץ את המנוע ללא שמן, גם כמה דקות יכולות לגרום נזק, אתה לא יכול להבטיח שלא.

ועוד - תיכשל על נורת לחץ שמן דולקת.

בקיצור, המלצה גרועה שאני לא ממליץ בשום אופן לאף אחד ליישם.

אם המנוע מעשן, תתקן אותו או תחליף את האוטו. אין מה לעשות.

העשן הזה גם מזהם מאוד את האוויר.

פורסם
עשן לבן יכול להיות קשור לגומיות שסתומים תיקון של 800 שח+.

אולי הרכב לא יעשן אם תרוקן את השמן לפני שאתה ניגש לבדיקה(ממש מחוץ למכון) ותחזיר אחר כך.

בהחלט פתרון שמהווה טרחה אבל מעניין לנסות.

תנסה את זה על האוטו שלך ואל תמליץ דברים כאלה לאחרים.

פורסם

ברוב המקרים מדובר בגומיות שסתומים, אבל בבדיקה דיי פשוטה של מכונאי יוכלו לומר לך מה הבעיה.

לפני הרבה שנים חבר שלי החזיק רכב כזה וסבל מאותה בעיה, בסוף הוא עשה גומיות שסתומים אבל טרם התיקון - לפני טסט היה מחליף לשמן 20W50 ושם תוסף דבש (זה היה עובר).

כמו שציינו לפניי - מדובר במפגע זיהום אויר חמור מאוד וזה גם מסריח את האויר בצורה מאוד קיצונית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ההצעה לרוקן מנוע משמן היא הזויה!

א. החלפת גומיות שסתומים יכולה להפחית את כמות העשן.

ב. אם ה"דבש" כבר לא עוזר, אפשר להפחית את כמות העשן (באופן זמני) אם מגדילים את הסמיכות של השמן.

אפשר לנסות שמן 30 במקום שמן 20-50 (רק לטסט!).

ג. אם כל זה לא יעזור, שיפוץ/החלפת מנוע. כנראה לא כלכלי ברכב בן 20.

פורסם (נערך)

זו לא הייתה המלצה אלה הצגה של אפשרות- זה לא משהו ששווה את הטרחה והמאמץ.

לא יודע אם מישהו כאן בדק כמה זמן מנוע יכול לעבוד ללא שמן.

בחיפוש קליל נמצאה דוגמא:

כאן המנוע שרד מעל חצי שעה, ולא חסר דוגמאות נוספות.

דעתי האישית בהיבט כלכלי:

גם אם הרכב עולה לבעלת הרכב 2000 שח כל שנה במוסך זה לא נורא, הארנק לא "סובל" ירידת ערך רכב, אני הייתי מתקן.

אם מעוניינים בבטיחות, חדשונות ואסטטיקה וכו... זה עניין אחר.

בנימה אישית הרכב האישי שלי( פיזו' 309 1991 1600 ידני) האח הבכור של ה205:wink:;

היום נכשל על עישון וזיהום אוויר, יום ראשון- גומיות שסתומים.

שבת שלום לכולם.

עריכה אחרונה על ידי yonatanalman
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כשהייתי בצבא אחד המכונאים רוקן שמן בסופה, שם פילטר חדש, שכח למלא שמן וסימן בכרטיס שבוצע טיפול. הנהג שהוציא את הרכב מהסדנא נתקע עוד בתוך הבסיס כי נתפס המנוע אחרי כמה דקות נסיעה.

מנוע נתפס = החלפת מנוע.

נסיעה ללא שמן זו לא אפשרות, זה כמו להציע למישהו שיש לו פנצ'ר לנסוע על 3 גלגלים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יונתן, אני קראתי פעם מבחן במגזין רכב מכובד, מבחן לתוסף אל שחק כלשהו.

לקחו שתי מכוניות חדשות לגמרי, באחת מלאו תוסף ונתנו לעבוד כמה דקות. בשניה לא מלאו.

אחרי זה רקנו שמן משתי המכוניות ונסעו. רק אחרי איזה 70 ק"מ במכונית ללא התוסף מנוע התחיל לדפוק. ברור שנזק התחיל להיגרם הרבה לפני (באוטו עם התוסף מנוע שרד אבל לא רלוונטי לדיון).

אבל זה לא אומר כלום, אני עדיין חוזר ואומר שאסור לעשות את מה שרשמת, סיכוי שמנוע ינזק הוא ממשי.

פורסם

אני חושב שמי שלא מבין איך מנוע פועל עדיף שלא יתן עצות רק יכולות לגרום נזק בלתי הפיך למנוע.לרוקן שמן מנוע בשביל לעבור טסט זה הזוי לחלוטין.אם אני לא מבין במשהו אני מעדיף לשתוק.

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

• תוכן חדש...