Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לי ביסודי היו שיעורים בחקלאות, ופעם בשבוע נסענו באוטובוס לאיזו חווה עירונית לטפל בערוגות שלנו, שבהן שתלנו כל מיני ירקות. היו גם שיעורי מוזיקה, ו"אומנות", שמאחד מהם יש לי איפשהו עד היום סטנד מעוצב לקלטות אודיו מפרספקס...

בתיכון שלי היו שיעורי תפירה, קרב מגע, כלכלת בית ושיעורי תכשיטנות שבהם כולם השתתפו- בנים ובנות. יצרתי שם עגילים, תיק גב וקלמר מג'ינס, ואמא שלי עד היום מכינה עוגת תפוחים אחת לפי מתכון שהבאתי איתי מאחד השיעורים. גם יש לי חגורה כתומה בקרב מגע ;)

ואני ילידת 80, כך שכל זה קרה לקראת סוף שנות ה-80 וה-90, וזה לא כזה הרבה זמן אחורה בשביל לשאול את עצמנו איפה טעינו מאז.

עריכה אחרונה על ידי MiKa_P

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

גם אני זוכר את שיעורי מוזיקה ואומנות אצלנו ביסודי :oops:

אני מקווה שגם היום יש את זה. בשביל הילדים.

הזכרת לי שגם אנחנו שתלנו כל מיני ירקות, היה ממש כיף.

sperial, איזה יופי. לרוב אומרים שלמדתי מאבי להחליף תקע, לתקן ברז שדולף. אצלך זה הפוך.

כל הכבוד לאמך.

Soundman, נראה שזה ממש משחק ילדים עבורך. כל הכבוד.

אני ניסיתי להתעסק עם זה היום, אבל אי אפשר להחליף את החוט, עד שהתריס לא יורד עד הסוף.

מה שעשיתי היום זה ממצב שהתריסים היו תקועים, ולא יורדים יותר מחצי

הצלחתי להבין איך לגרום להם לחזור לרדת עד הסוף, וליישר אותם.

בין החריצים של התריסים (יש מלא חריצים קטנים כאלה, כמו במצה) מכניסים מברג שטוח, ודוחפים.

ניסיתי לעשות את זה לבד עם הידיים - אני לא ממליץ חברים. רק עם מברג.

כעת התריס ישר ויורד עד הסוף.

צילמתי את המצב לפני ואחרי.

image.jpg

image.jpg

photo5787669668213926015.jpg

photo5787669668213926014.jpg

נשאר רק להחליף את החוט, והמשימה הושלמה.

לאחר מכן מי שירצה אני אבוא ואחליף לו smile.png

פורסם

מקרית גת.

אני עדיין לא מעדכן, כי כרגע אני מנסה לטפל במשהו אחר.

בינתיים למדתי לסדר את השלבים בתריסים. בחוט עדיין לא נגעתי.

כרגע אני מנסה ללמוד איך מטפלים בברז מתחת לשיש שמטפטף.

אני חושב שפחות או יותר יש לי את הידע הדרוש לכך.

פשתן, טפלון, ברז קטן חדש.

הבנתי שאני צריך ללפף על ההברגה קצת פשתן, לאחר מכן על ההברגה והפשתן ללפף כמה סיבובים של טפלון.

להשאיר קצת רווח בראש ההברגה ששם לא יהיה לא פשתן ולא טפלון.

אני פעם ראשונה מתעסק בזה. אבל לכל דבר יש פעם ראשונה.

אני אטפל בזה, לאחר מכן אני אחזור לטפל בחוט. בינתיים הוא מחזיק מעמד משתדלים שלא לגעת בו.

פורסם (נערך)

סופרמן - לברז הקטן קוראים "ניל"- כיון שהיצרן המקורי נקרא NIL.

אינסטלטורים ממליצים לרכוש את המקורי, סה"כ מדובר בסכומים קטנים.

לדעתי רצוי לרכוש ברז עם ראש "פרפר" - האחיזה בו יותר טובה מאשר בברזים עם ראש עגול עם זיזים קטנים, חשוב אם הברז נתפס.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן רכשתי את המקורי, זה גם מה שהמליצו לי בחנות. אמרו שההפרש לא גדול.

מה שכן אמרו לי תיזהר. זה נראה ברז קל. אבל עם כמה שהוא קטן צריך לדעת להתעסק איתו.

לא ייחסתי לזה חשיבות בהתחלה.

אבל כעת אני קצת חושש. לכן אני עדיין בשלבי הלמידה.

האינטרנט מתחלק לחלק שאומרים שניתן לעשות לבד, חלק שאומרים שאם הצנרת במצב גרוע

והכל שם חלוד, עדיף שלא לנסות, בכדי לא להגיע למצב שמקלקלים משהו ונשארים בלי מים או עם בית מוצף.

חשבתי שאם יש לי חוט פשתן וסרט טפלון אז אין לי מה לדאוג, אבל כנראה באינסטלציה זה לא עובד ככה.

יהיה צורך ללמוד עוד קצת לפני שאני אגש למשימה בביטחון מלא.

פורסם

לא צריך גם פשתן וגם טפלון. רק טפלון גם מספיק. חשוב ללפף לכיוון הנכון (אם ההברגה פונה אליך אז עם כיוון השעון כך שכשתבריג אותו הטפלון לא ייפתח) ולשים טפלון בנדיבות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בבית ישנים עם צנרת ישנה יש סיכוי לבלגן שמחליפים ברז.

ממליץ לך לעשות את זה ביום רגיל (לא שישי ולא שבת) ובשעות היום. שתוכל לקרוא לאינסטלטור.

כבר ראיתי שאינסטלטור ניסה לחזק ברז ושבר את הצינור שמחובר אליו, כי הצינור חלוד וישן.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
נעבור לשיעור ההיסטוריה.

בעבר היו בבית הספר שיעורי "מלאכה" - הבנים למדו לנסר, להקציע ולקדוח, הבנות לתפור ולרקום.

לא מזמן מצאתי אצל אמא שלי את פאר היצירה שלי משיעורים אלה.

אבל את הידע שלי בכל מיני תיקונים קטנים שאבתי משלושה מקורות:

המועדון הטכני ז"ל ברחוב ארלוזורוב בחיפה.

חוג חובבי הרדיו בבית מילר בחיפה.

והחשובה ביותר - אמא שלי, שלימדה אותי לתקן כל מיני דברים קטנים בבית. מהחלפת תקע ועד תיקון ברז דולף.

כדאי גם להוסיף כל מיני אנציקלופדיות שלא רק הכילו מאמרים שונים אלא גם "מוספים" שהכילו הוראות לבניה של כל מיני דברים שהיום כנראה לא היו מקבלים אישור לרדת לדפוס (החל מזיקוקים, קשתות-צלב וכלה באמצעי חבלה שונים).

בנוגע לתריס - מניסיון שלי השוליים שבגלגל לא ממש עמידים ובדרך כלל הם לא שורדים הרבה אחרי החלפה של החבל (הם מתעקמים בקלות רבה).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תוכן חדש...