Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

יש לנו תריס גלילה בחלון שבסלון שהחוט שלו עוד מעט ויקרע סופית.

בינתיים הוא שורד:

[ATTACH=CONFIG]480358[/ATTACH]

קניתי חוט כזה:

[ATTACH=CONFIG]480359[/ATTACH]

אני לא יודע איך עלי לדעת באיזה אורך להשתמש?

אם הוא נמכר באורך 7 מטר, אז להשתמש בכל האורך?

כי כמו שאתם רואים בתמונה הראשונה - יש חוט עודף, אם אני אוכל בהחלפה להימנע מזה, זה יהיה מצוין.

אם צריך את מידות החלון אז בבקשה:

1.36 רוחב

1.50 אורך

ההחלפה ממה שאני זוכר לא מסובכת. רק צריך להיזהר כי יש שם מנגנון לא הכי ידידותי.

ממה שאני עוד זוכר, התריס שלנו גם תקוע באמצע שלו, לא יורד יותר מהאמצע (יש מצב שהוא עקום פשוט)

יש אולי איזה פתרון לזה? אם אני כבר מתעסק עם התריס אולי אוכל לסדר גם את זה.

תודה רבה smile.png

פורסם

http://www.drfix.co.il/rolling-shade-belt/

http://homeaid.xnet.co.il/%D7%94%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%94-300-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%94-%D7%91%D7%AA%D7%A8%D7%99%D7%A1-%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%94.aspx

אם אני זוכר נכון אורך השרוך צריך להיות כפול מאורך התריס (יש גם הבדל אם מדובר במנגנון שכולו בארגז התריס, או שהגלגל עם הקפיץ נמצא בשקע בתחתית החלון).

חפש בגוגל עוד מדריכים דומים, והחשוב ביותר - הזהר כאשר אתה מטפל בגלגל הקפיצי כאשר הקפיץ דרוך​.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial, תודה רבה לך על האתרים האלה.

הכל כתוב בפירוט, עם הדרכה מצולמת, זה יקל עלי מאוד את העבודה.

המון תודה.

אני אכן אזהר כשאני מטפל בגלגל הקפיצי. נקווה שזה לא כ"כ מסוכן.

מקריאה באתרים שצירפת מזהירים גם מהקפיץ, אני רוצה להאמין שאצליח לעשות את זה לבד.

מי שגם יחפש תשובה לשאלה איך לדעת מה אורך החוט הדרוש:

ממה שקראתי - צריך לקחת את אורך התריס, להכפילו פי 3, וזה אורך החוט הדרוש.

במקרה שלנו אורך התריס 1.50 כפול 3 אורך החוט - 4.5 מטר.

כל הכבוד sperial, תודה.

פורסם

תפסת אותי לא מוכן משום מ זכר לי פי 2, אבל אני חובב והסרטונים הם של מקצוענים.

עשיתי את העבודה הזו יותר מפעם, אם כי לא תמיד מספיק טוב, והתריס לא היה עולה עד סוף מסלולו. לחדר הכביסה (שבו השרוך היה נקרע תעתים קרובות, קרוב לודאי בגלל הלחות) הספיק 3/4 גובה.

הבעיה בגלגל הקפיצי הוא שמדובר באלומינים מכופף, ויש לו שוליים חדים. אם השרוך מחובר אליו בבורג יתכן שתזקק ליד שניה שתחזיק את הגלגל בזמן ההברגה. יש סוג שני שבו קושרים את קצה השרוך ואז משחילים אותו לתוך חריץ בגלגל.

סה"כ מדובר בפעולה די פשוטה, בקש עזרה משכן\חבר שיודע להחזיק כלי עבודה, וצפה בעבודה שלו. סה"כ זה לא מדע טילים, ואחרי שתראה את זה פעם פעמיים תסתדר לבד. ד"א - אני למדתי את זה מתוך הניסיון, לפני ימי היוטיוב. אתה יכול לנסות וללמוד לבד, מכסימות תשאר עם תריס מורד ותזמין חבר או בעל מקצוע בתשלום. רק שמור על האצבעות, תזקק להן עוד 80 שנה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתחיל דווקא מהסוף, בעניין האצבעות - :-D

אני מאמין שזו לא עבודה מסובכת. החלק המפחיד זה הקפיץ שכותבים עליו.

אבל אם אנשים עשו את זה לבד, זה מראה שזה אפשרי. רק צריך להיות זהירים.

את התשובה של פי 3 הבאתי מהאתרים שקישרת (אכן עושים רושם של מקצועניים)

חיבור הרצועה החדשה

1. ניקח רצועה חדשה. אורכה צריך להיות כפי שלושה מגובהו של התריס.

במקרה שלנו גובה התריס הוא 205 ס"מ, כלומר אנו זקוקים לרצועה באורך615 ס"מ.

ככה הגעתי לאורך שאנחנו צריכים - 4.5 מטר.

לפני שעה קלה קיבלתי הודעה מחבר פורום יקר (צבי) שהציע לי עזרה בתהליך, בעזרתו של חבר שעובד בקרית גת.

אם זה אכן יתאפשר, אני אוכל ללמוד מהבן אדם ולהחליף פעם הבאה לבד, וגם להחליף לאחרים אם מישהו יזדקק.

בינתיים לא אגע בתריס בכדי שהחוט לא יקרע.

אם לא יתאפשר, נפשיל שרוולים, וניגש אל המשימה.

גם אתה כתבת שהצלחת לעשות את זה לבד, לפני ימי

היוטיוב.

תודה חברים

פורסם

בהצלחה

ואל תשכח אותנו. יש כאן פורום שלם לרשותך.

פורסם

החלפתי כמה פעמים לבד , ברור שבפעם הראשונה תעשה טעות או שתיים אבל רק ככה לומדים לא?

משום מה דברים שלומדים מהיוטיוב לא מחזיקים לי במוח מספיק זמן , בשונה מדברים שמצליחים להבין לבד .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

אכן, צודק בהחלט.

אם לא מנסים לא יודעים.

אני הייתי ניגש לבצע את המשימה לבד, תוך כדי מתן תשומת לב לעניין הקפיץ.

כשקראתי את ההודעה שצבי שלח לי, חשבתי שזה רעיון טוב, אם מישהו עם ניסיון יוכל להגיע וככה אני גם אלמד ממנו.

אם אני אלמד ממנו, אני אוכל גם ללמד אחרים, וככה כל אחד ילמד את השני smile.png

פורסם

האורך תלוי באיזה תריס מדובר, מה שיש לך זה שהקפיץ למעלה זה אומר שצריך קצת יותר מפי 3, כי פעפ אחד צריך כדי לתת לתריס לרדת, פעם שניה כי החבל יורד מבחוץ עד למטה כדי ליכנס לברזל שצילמת, ופעם שלישית כדי לעלות שוב ולהתחבר לקפיץ,

ולמי שהקפיץ למטה מספיק רק כפול ו+

והתוספת הוא בשביל שיהיה רזרווה לסובב את הגלגל סיבוב אחד, +סיבוב לקפיץ, ביחד יוצא כ40 ס.מ.

פורסם

החלפתי כמה פעמים את החוט בתריסים.

אף פעם לא הייתה לי בעיה באורך של החוט, כי פירקתי את הישן מדדתי אותו וחתכתי מהחוט החדש לפי הישן.

צריך בפירוק להבין איפה החוט עובר ואיך החבל מתלפף על הקפיץ (לי היו עוד חלונות תקינים, אז הסתכלתי בהם).

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

אני מודד לפי האורך של הקצועה הישנה.

גם אני למדתי לפני עידן האינטרנט. למעשה, הרבה לפני. בבית הספר היסודי היה לנו פעם בשבועיים (במשך חצי שנה) חוג של עבודה מעשית בעבודות בית. לפרק מנעולי דלתות וצילינדרים, להרכיב שלבים של תריס גלילה ורצועות ועוד.

יזקף לזכותו של המורה תרשיש ז"ל.

בחצי השנה השני עשינו עבודות בפלסטיק. זוכר לטובה את המורה כרמי ז"ל.

נוסטלגיה משנת 1972-3.

פורסם

איזה יופי לקרוא את מה שכתבת.

חבל שהיום אין את זה בתוכנית הלימודים. היה יכול להיות שימושי מאוד.

למרות שהיום הילדים והאנשים בכלל סקרנים מטבעם לדעתי, וכמובן בגלל שיקולים כלכלים

מנסים גם ללמוד לעשות הכל לבד, אצלנו בכל אופן, ברוב הדברים שאפשר, אז משתדלים לעשות דברים לבד.

הזכרת לי גם מורה שזכור לי לטוב מבית הספר היסודי, שגם הוא כבר לא איתנו, אבל אני לא אשכח אותו אף פעם.

השיעורים איתו לא היו שיעורים מוגדרים, אלא כללים על החיים. היה מלמד אותנו מחוכמת חייו.

מחנך אותנו ממש במלוא מובן המילה. היה שולח אותנו לעשות עבודות בחצר בית הספר

כמה היינו מחכים לזה, ותמיד כולם רצו להיות מהאלה שמקבלים לעבוד עם המגרפה ולגרוף את העלים

חלק עבדו עם מפוח עלים, חלק צבעו את קירות הספרייה.

כיף שיש במה להיזכר. עוד יותר כיף שזכינו.

פורסם

תאמת. אני מעולם לא מדדתי את האורך.

אני הייתי מעלה את התריס.

מוציא את הרצועה הישנה. מהפולי של התריס.

מכניס חדשה + סיבוב נוסף. שהתריס יעלה למקסימום.

מוריד את התריס למטה. (עכשיו יש עליו את כל החבל שאתה צריך.)

ומשחיל אחורה לכיוון הקפיץ

ואז מפרק מהקפיץ את החוט הישן (מושך אותו החוצה רגיל. וזה גם מותח את הגלגלת. , מחזיק חזק את הגלגלת !! ו בזהירות שלא יקפוץ הגלגלת. היא יכולה לשבור / לחתוך לך את האצבע / יד .

כאשר הקפיץ מתוח סיבוב אחד לפני המקסימום. מחבר את החבל החדש לגלגלת.

בודק פעמיים שהתריס עולה למקסימום ויורד למקסימום. שאין צורך לישר שלבים. וכו.

וסוגר.

לוקח כ 10 דקות.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
אני מודד לפי האורך של הקצועה הישנה.

גם אני למדתי לפני עידן האינטרנט. למעשה, הרבה לפני. בבית הספר היסודי היה לנו פעם בשבועיים (במשך חצי שנה) חוג של עבודה מעשית בעבודות בית. לפרק מנעולי דלתות וצילינדרים, להרכיב שלבים של תריס גלילה ורצועות ועוד.

יזקף לזכותו של המורה תרשיש ז"ל.

בחצי השנה השני עשינו עבודות בפלסטיק. זוכר לטובה את המורה כרמי ז"ל.

נוסטלגיה משנת 1972-3.

נעבור לשיעור ההיסטוריה.

בעבר היו בבית הספר שיעורי "מלאכה" - הבנים למדו לנסר, להקציע ולקדוח, הבנות לתפור ולרקום.

לא מזמן מצאתי אצל אמא שלי את פאר היצירה שלי משיעורים אלה.

אבל את הידע שלי בכל מיני תיקונים קטנים שאבתי משלושה מקורות:

המועדון הטכני ז"ל ברחוב ארלוזורוב בחיפה.

חוג חובבי הרדיו בבית מילר בחיפה.

והחשובה ביותר - אמא שלי, שלימדה אותי לתקן כל מיני דברים קטנים בבית. מהחלפת תקע ועד תיקון ברז דולף.

• תוכן חדש...