Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

רכב נרכש לפני 3 ימים מחברת השכרה עם 131,000 ק"מ.

.בנסיעה מאומצת ברוורס בעליה צרה (דרש הרבה עצירות-זינוקים לצורך תיקוני כיוון) באורך של כ-60, באמצע העלייה הורגש ריח שרוף חזק. בזינוקים נדרשה עבודה מאומצת עם דוושת הגז, התחושה הייתה שמשהו מחזיק את הרכב ואני נלחמת נגדו (קצת כמו כששוכחים לשחרר את בלם היד - ווידאתי שהיה למטה)

אני מנסה לזנק, האוטו לא זז, אחרי מספר שניות כאילו משהו משתחרר (אני בינתיים מורידה את הקלאץ' כדי למנוע בלאי) והאוטו מדרדר קדימה. מזנקת שוב, מתחיל לנסוע לאחור, כמצופה. בזינוק הבא אותו תהליך.

ממה שקראתי (אבל לא מצאתי אזכור לכך בספר הרכב), מותקנת בו מערכת סיוע בזינוק שמונעת מהרכב להידרדר לאחור בנסיעה קדימה. האם זה ההסבר לקושי לזנק?

האם ניתן לנתק את המערכת? אם כן, האם מישהו יודע איך עושים זאת?

האם הריח השרוף (מניחה שמקורו בקלאץ') עשוי להצביע על מצמד שרוף או מתקרב לתפוגה?

הסברים נוספים, מה כדאי לבדוק? המלצות לצורת נהיגה אחרת (איפה טעיתי)?

את העלייה הזאת עשיתי ברוורס באימפרזה ידנית באופן דומה (הרכב שנת 2004, עבר 156,000 ק"מ עם קלאץ' מקורי) ללא בעיות מיוחדות. זינוק, נסיעה איטית עם קלאץ' חצי מורם, עצירה, תיקון, זינוק...

עזרה בבקשה!

שבת שלום,

ליהי

פורסם

האם את נוגעת בדוושת הבלם תוך כדי?

מערכת עזר לזינוק בעליה לא אמורה להידרך אם לא לוחצים על הבלם.

היא תעקב אותך רק בזינוק הראשני והאלה במשחק גז/ קלאץ' היא לא אמורה להיתערב.

פורסם

הייתי חייבת להשתמש בבלם, כי העלייה צרה ונדרשים תיקונים שמחייבים עצירה ובדיקת המיקום שלי ביחס לכביש.

פורסם

תצורכי ללמוד לעלות את העליה בלי שימוש בבלם, רק עם משחק גז/קלאץ'.

או להשתמש בבלם יד.

אכן מנגנון לא נעים שדי מפריע למי שמיומן לנהוג בידני ללא המנגנון.

באוטו שלי (סיטרואן) שמתי לב שאם משאירים את דלת הנהג פתוחה - זאת אומרת לא פתוחה לגמרי אלא לא סגורה עד הסוף, במצב בו האור הפנימי נדלק - אז מנגנון עזר לזינוק לא נדרך.

זה מאפשר לבצע תמרונים בלי שהוא יתערב ויפריע.

פורסם

תודה רבה על ההמלצה, בוקי!

מדפדוף בפורומים זרים, מצאתי תלונות דומות על המערכת. שם דובר על כך שהמאבק עם המערכת גרם להשתהות מנוע (ENGINE STALLING).

האם יתכן שמקור הריח מהמנוע?

עד כמה הנזק שנגרם יכול להיות חמור? האם יש מה לעשות, חוץ מלאפשר למנוע ולקלאץ' להתקרר?

פורסם

שימי לב שהוספתי להודעה קודמת עוד משהו.

ריח זה קלאץ'. בישלת אותו קצת. אם הוא עדיין עובד כצו שצריך, לא קריטי. תשתדלי לא להגיע למצבים האלו. הכי חשוב, לא לעלות את הסל"ד יותר מידי. נניח עד 1500-1600. אם אפשר, פחות.

אין שום אפשרות לרדת ברוורס ולעלות את העליה עם הפנים קדימה? זה עדיף.

פורסם

בוקי, המון המון תודה על כל העצות והעזרה!

אנסה לאמוד את הנזק לקלאץ' בבוקר, מקווה לטוב.

אנסה את הפטנט עם הדלת, וגם אני חשבתי על הפיכת כיוון הנסיעה, כך שהיציאה תהיה בנסיעה קדימה...

.בינתיים, זו הנקודה השלילית היחידה של הרכב שאני מאוד מרוצה ממנו, אלמד לעבוד עם המערכת

פורסם

את הפטנט עם הדלת אני מאוד לא אוהב, היא עוד יכולה להיפתח לגמרי.

תנסי ללמוד להסתדר בלי להשתמש בזה.

הכי טוב, לעלות עם הפנים קדימה. אפשר לשלב את הקלאץ' לגמרי וזה חוסך המון בלאי. וגם אין צורך בתיקוני כיוון.

פורסם

בוקר טוב לכולם,

עדכון מצב בינתיים: לקחתי את האוטו למוסך יונדאי, שם בדקו אם ניתן לנתק את המערכת.

המערכת לא ניתנת לניתוק ולא ניתן לשנות את ההגדרות שלה (פרק הזמן עד שהיא משחררת את הבלמים או השיפוע שמפעיל אותה).

לא נראה שלמערכת יש חיישן פיטול, כלומר, מה שלא אעשה עם הקלאץ' והגז, היא תמשיך להחזיק את הרכב למשך כ-2 שניות.

ניתוק בקרת היציבות לא מנתק את המערכת.

ממשיכה לחפש דרכים לעבוד עם המערכת ולא נגדה.

אם נמצא בפורום איש טכני במכיר את המערכת ואת אופן הפעולה שלה, אשמח לדעת אם הבנתי נכונה ואם יש בכל זאת משהו שאני יכולה לעשות כדי לבטל את ההשהייה בזינוק.

כיוון שרוב הנהיגה שלי מבצעת בחיפה, ואני רגילה לזינוקים בעליה ברכבים ידניים, ההתערבות של המערכת מאוד מרגיזה ומפחיתה ממידת ההנאה שלי מהרכב.

יום נפלא ובטוח לכולם,

ליהי

פורסם

בוקר טוב לכולם,

עדכון מצב בינתיים: לקחתי את האוטו למוסך יונדאי, שם בדקו אם ניתן לנתק את המערכת.

המערכת לא ניתנת לניתוק ולא ניתן לשנות את ההגדרות שלה (פרק הזמן עד שהיא משחררת את הבלמים או השיפוע שמפעיל אותה).

לא נראה שלמערכת יש חיישן פיטול, כלומר, מה שלא אעשה עם הקלאץ' והגז, היא תמשיך להחזיק את הרכב למשך כ-2 שניות.

ניתוק בקרת היציבות לא מנתק את המערכת.

ממשיכה לחפש דרכים לעבוד עם המערכת ולא נגדה.

אם נמצא בפורום איש טכני המכיר את המערכת ואת אופן הפעולה שלה, אשמח לדעת אם הבנתי נכונה ואם יש בכל זאת משהו שאני יכולה לעשות כדי לבטל את ההשהייה בזינוק.

כיוון שרוב הנהיגה שלי מבצעת בחיפה, ואני רגילה לזינוקים בעליה ברכבים ידניים, ההתערבות של המערכת מאוד מרגיזה ומפחיתה ממידת ההנאה שלי מהרכב.

יום נפלא ובטוח לכולם,

ליהי

פורסם

if you can't beat them, join them

אני משער שפשוט תצטרכי להתרגל ולעבוד עם המערכת והקלאצ' ברגישות המתבקשת.

מערכת ה hill hold עובדת נפלא ומנסיוני זה עניין של רגש וקורדינציה בין אופן תפקוד המערכת לקלאצ' ולגז.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

המערכת כן משתחררת כשהיא מזהה תחילת תנועה. פשוט צריך יותר גז ויותר להרים קלאץ' ממה שאת רגילה.

אני אחרי מעל 20.000 ק"מ ברכב עם המערכת (ואיזה 700-800 אלף ק"מ במכוניות ידניות בלי המערכת קודם לכן) עדיין לא התרגלתי. היא ממשיכה לעצבן.

פורסם

ההורים שלי גרים בחיפה ברחוב ללא מוצא שאני נכנס אליו ברוורס כדי לחסוך לעצמי את הפרסה בסופו ועם הזמן גילית כמה טריקים לעקוף את המערכת.

המערכת פועלת בשני מצבים - כשמשולב הילוך ראשון, היא מונעת דרדור אחורה. כלומר אם הרכב בירידה, היא לא תפעל. ברוורס היא פועלת הפוך - כלומר מונעת דרדור קדימה (לא תפעל בעליה). כשאין הילוך משולב, המערכת לא נדרכת. כלומר בניוטרל הרכב מתדרדר קדימה ואחורה.

השיטה היא שכשאני חונה עם הפנים "למטה", אני נוסע אחורה ברוורס מין הסתם, ומתדרדר קדימה בניוטרל ולא ברוורס (כי ברוורס כאמור המערכת מחזיקה את האוטו וזה מציק).

אם נדרשת עצירה בזמן טיפוס ברוורס, כשאני רוצה להתחיל לנסוע אני לא נוגע בגז אלא עוזב את הברקס ונותן למערכת "לתפוס". תוך כדי מרים את הקלאץ' ל"נקודת החיבור" ונותן למערכת להשתחרר ולאוטו להתחיל להתגלגל. רק אז אני מוסיף גז.

הריח השרוף הוא תוצאה של יותר מדי גז ומעט מדי קלאץ' - הקלאץ' מחליק, מתחמם ומתחיל להסריח. לא צריך להתרגש מזה יותר מדי, אבל כדאי לא להגיע למצב הזה בעתיד כי הוא מקצר את החיים של הקלאץ'.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אתה בטוח שהמערכת אצלך לא פועלת בניוטרל?

זה דורש עוד חיישן בגיר, חיישן הילוך ראשון משולב ובדרך כלל אין כזה. יש רק חיישן רוורס שגם מדליק אורות רוורס.

אצלי יש שני מצבים - פועלת למניעת דרדור אחורה בכל ההילוכים כולל ניוטרל למעט רוורס או פועלת למניעת דרדור קדימה ברוורס.

פורסם

בדקתי את זה, אז כן. אבל כשאחראי פורום טכני שואל אותך אם אתה בטוח, אתה הולך לבדוק. אז אני אבדוק את זה מאוחר יותר ואעדכן.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...