Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

SX4 האצ'בק שנת 2012 תקציב 55K-60K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ובכן, אני קורא גם כאן וגם באתרים אחרים ברחבי הרשת ששוק יד השניה "על הפנים" מכוניות נמכרות בד"כ מתחת למחירון, ובמקרה הטוב באם הרכב "מדוגם" (נקי מתאונות, יד ראשונה,ק"מ נמוך) , אזי משלמים מחיר מחירון +/-

שאלתי, בתור קונה/מוכר רציני, במידה ואנו מתייחסים למחירון של יצחק לוי (לצורכי ביטוח לדוגמא) האם מתייחסים למחירון המשקולל או רק למחירון הבסיס?

נכון, כל מקרה לגופו, אך שמתי לב שיש הבדל של אלפי שקלים בן מחירון הבסיס למחירון המשוקלל.

ואתן לכם דוגמא.

שנתון 2012

סוזוקי SX4 האצ'בק דגם GLX, יד ראשונה (מרופא:-D) מטופלת כהלכה, טסט ל8 חודשים, על פניו ללא בעיות שנראות לעיין. נקייה ממכות או תיקוני פחחות, אם כי הצמיגים יבשים (הגיוני לאחר 4-5 שנים):wink:

מחיר בסיס: 56,000 - לפי לוי

מחיר מבוקש משוקלל - 64,000 - גבוה מהשקלול, אבל יש גמישות

המוכר בטענה שיש לו "רכב בונבונירה" והוא מעוניין למכור קרוב למחיר המשוקלל.

לך תסביר למוכר שהשוק "מת" ואם הוא רוצה למכור הוא יהיה חייב להתגמש,לא כל יום מתקשר אליו קונה רציני, אממה גמישות מבחינת המוכר = 2000 שח, עדיין נשמע יקר מדי בהתאם לתנאי השוק.

המוכר מרגיש כפראייר ולא מעוניין למכור במחיר מחירון בסיס, הקונה מצד שני לא מעוניין להרגיש גם כן פראייר ולשלם מעל מחיר מחירון בסיס, אולי 5% , במיוחד לאור העובדה שרכבים נמכרים היום הרבה מתחת למחירון שלהם.

סוגייה מעניינת, אז מי ימצמץ ראשון:?:

אני באם לא הבנתם , בצד של הקונה.

קצת פרטי רקע...

תקציב 55,000 - 60,000

רכב (חייב להיות אוטומטי) ישמש כרכב שני במשפחה, חשוב שיהיה בגודל קומפקטי, (הילדים רק קיבלו רישיון נהיגה)

ישמש במהלך השבוע בנסיעות עירוניות, סוף השבוע נסיעות ארוכות יותר מחוץ לעיר.

נסיעה של 15,000-18,000 ק"מ בשנה

דגש על אמינות וחיסכון, כמה שפחות הוצאות אחזקה (טיפולים) + דלק

הטלתי ווטו על מכונית אירופאית (מנסיון)

לא מעוניין כרגע בסופר מיני, מרגיש לי קטן מידי.

לכן נשארתי עם SX4, או טויוטה ספייס ורסו (הונדה ג'אז - ביטוח וחלפים יקרים, ירדה מהפרק)

אם כי הטויוטה רועשת יותר ופחות נעימה לנסיעה מחוץ לעיר.

האם פספסתי משהוא ?

הארות והערות יתקבלו בברכה

עריכה אחרונה על ידי yossil07
פורסם (נערך)

יש לך עוד אפשרויות רבות ולא אירופיות :

ניסאן טידה או נוט

יונדאי I30 / קיה סיד / קיה פורטה .

האם חשוב לך צורת האצ'בק דווקא ?

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
פורסם

ניסאן טידה או נוט

מאזדה 3

יונדאי I30 / קיה סיד / קיה פורטה

SX4 וספייס וורסו הן לא בדיוק מאותה קטגוריה

תודה, ניסן = קרסו (לא מתקרב, כבר נכוותי בעבר)

למרות ש ה NOTE מזכירה מאוד את הטויוטה ספייס ורסו

מאזדה 3 - גדולה יותר ,ביטוח + אחזקה יקרה, כולל צריכת דלק לא משובחת

I30/ סיד האצ'בק- לא חשבתי עליהם משום מה,

האם זו קניה נבונה יותר מ SX4 ?

באם כן, הכיצד?

פורסם

לאחי יש נוט והוא מרוצה .

הוא מדווח על צריכה של 1 ל13 שזה יפה לאוטומט.

הוא כמובן לא מבקר אצל קרסו מהסיבות הידועות.

זה לא רכב שדורש מומחיות מיוחדת שתצדיק ביקור אצל הוד מעלתו וכנ"ל טידה.

SX4 כנראה חסכונית יותר מI30 וממאזדה 3 אבל כמו שראית בעלי סוזוקי חושבים שיש להם זהב ביד וכנ"ל בעלי טויטה ספייס וורסו.

פורסם

ספייס ורסו הרבה יותר חסכונית מהSX4 (אני מחזיק בטיוטה), בשיוט נינוח ובכללי הטויוטה הרבה יותר נעימה מהסוזוקי (גיסי מחזיק אחת כזו כך שיש השוואה מוחשית).

פורסם

ניסאן טידה או נוט

יונדאי I30 / קיה סיד / קיה פורטה .

האם חשוב לך צורת האצ'בק דווקא ?

כן, האצ'בק/תצורת 5 דלתות מועדפת עלי,מעדיף רכב קומפקטי.

פורסם
ספייס ורסו הרבה יותר חסכונית מהSX4 (אני מחזיק בטיוטה), בשיוט נינוח ובכללי הטויוטה הרבה יותר נעימה מהסוזוקי (גיסי מחזיק אחת כזו כך שיש השוואה מוחשית).

מה באשר לאיבזור בספייס ורסו? מגיע ברמת גימור אחת בלבד החל משנת 2012

האם חלונות חשמל מאחור, מולטימדיה?

טיפולים , ביטוח מקיף?

פורסם

תן לו את המספר טלפון שלך ואת הסכום שאתה מוכן לשלם,

יש סיכוי לא רע שעוד שבועיים תקבל ממנו טלפון.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

איך אתה משווה איכות נסיעה וחטיבת כוח של מנוע 1.3 וגיר רציף לבין מנוע 1.6 ו 120 כ"ס?

ה SX4 המדוברת לא שווה מעל המחירון, אולי מחירון. [לא רשמת ק"מ] אם אתה נעול דווקא על SX4.

לשלם 64 ש"ח על אוטו פושר בן 4 שנים עוד רגע 5!!??

פורסם

בתקציב שלך אני יכול להמליץ על הונדה סיוויק הצ'בק.

היום פרסמתי עבור חברה לעבודה את הרכב שלה .

יד ראשונה 70000 ק"מ ללא תאונות ושמורה מאוד .

עלייה לכביש סוף 2010 .

תעיף מבט כאן בפורום קונים מוכרים.

Sent from my Lenovo TAB 2 A10-70L using Tapatalk

פורסם
איך אתה משווה איכות נסיעה וחטיבת כוח של מנוע 1.3 וגיר רציף לבין מנוע 1.6 ו 120 כ"ס?

ה SX4 המדוברת לא שווה מעל המחירון, אולי מחירון. [לא רשמת ק"מ] אם אתה נעול דווקא על SX4.

לשלם 64 ש"ח על אוטו פושר בן 4 שנים עוד רגע 5!!??

לא משווה, אך לכל רכב יתרונות וחסרונות שלו ושני הרכבים הללו יכלו להתאים לסגנון שאני מחפש.

אכן המחיר של ה sx4 גבוה, אך אני מניח שיהיה מקום למשא ומתן.

כרגע עדיין לא נעול על כלום, ואולי גם אשקול את הניסאן נוט 1.6 למרות שאיני מחבב (בלשון המעטה) את השירות של קראסו והבטחתי לעצמי לא לגעת הרכבים שהוא מייבא, אבל אפר לרכוש את הנוט במחיר הרבה יותר נמוך (וכמובן למכור בעתיד במחיר נמוך) מאשר את ה sx4 מאתו שנתון

פורסם

בתור נקודה למחשבה - אתה יודע שיש מוסכים שלא קשורים לקרסו בשום צורה שהיא שיודעים לטפל בניסאן, נכון? לא מדובר פה באיזה רכב מסובך ובלתי ניתן לטיפול. ברכב מ-2012 שכבר לא באחריות אין שום צורך (או היגיון) לטפל במוסך מורשה יבואן.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

אז לאחר הרבה חפירות, התיעצויות ובדיקת 2-3 רכבים, יש לנו זוכה

ספייס ורסו 2013 יד ראשונה, 45,000 קמ

התרשמות ראשונית

ובכן.. הרכב מרגיש מיושן למרות השנתון (2013) בהשוואה לרכבים מודרנים (לא מזמן נפרדתי מהליאון 2011 1.2 STYLE ידנית שהייתה מאובזרת מעל ומעבר בהשוואה לספייס ורסו), רמת גימור TERRA (היחידה ששווקה ב2013-2015)מאוד מאוד מינימליסטית, ממש בושה, עד כדי כך חסכו שאפילו מאחור אין חלונות חשמל:-(

הכפתורים נראים פשוטים ומיושנים, הפלסטיק לא איכותי במיוחד, אפילו רעש מהאיתות נשמע "עתיק" וכמובן שאין שליטה מההגה על כלום כי אין כפתורים על ההגה:lol:

ובכל זאת כמה נקודות אור- למתלבטים או למזוכיסטים שכמוני:wink:

הרכב באופן מפתיע מאוד מרווח לפחות ל 4 נוסעים + מטען, קיפול המושבים מאפשר הובלה של מוצרים גדולים ( אני העמסתי אופני 26") תחתית כפולה בתא המטען עם תאי איחסון (מאוד שימושי ומסודר)

הישיבה מאחר זקופה וגבוהה, גם מקדימה דיי נוח (לפחות לנהג)

מערכת המולטימדיה בהתקנה מקומית דווקא מתפקדת יפה, אפשר לשמוע מוסיקה ולהתגבר על רעשי הנסיעה:-) , יש חיבור לאייפון, USB + AUX, יש מצלמת רוורס.

גיר רציף, התרגלתי מאוד מהר, עובד חלק, לא תלחצו חזק על הדוושה, לא תשמעו אותו "צורח" מעלה טורים, שיוט במהירות 120 על 2200-2400 סל"ד תלוי בתוואי הנסיעה, צריכת דלק...... מפתיעה לטובה מחוץ לעיר....5.6 ליטר / 100 ק"מ = 17.85קמ/ליטר

וזה נבדק בפועל למרחק של 150 ק"מ, אבדוק בעתיד עם הדיאגנוסטיקה של ENGINE.

גם בנסיעה במהירות 100-120 קמ"ש הרכב מרגיש יציב (לא היו רוחות כמו היום)

מקווה שהחיסכון בדלק והאמינות של טויוטה יתנו שקט ל3 שנים הקרובות ויחפו על חוסר האבזור והתחושה המיושנת מה.

לא מבין כיצד הציבור הסכים לשלם 109,000 שח לרכב חדש.

עריכה אחרונה על ידי yossil07
  • תוכן חדש...