Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת כועס אני מודה.

חיפשתי באינטרנט איך להפעיל מגביל מהירות המונדאו 2011, ומסתבר שזה פשוט אופציה שהוסרה מהמפרט הישראלי!

כשבשאר העולם מקבלים בקרת שיוט ומגביל מהירות,,

פה מקבלים בקרת שיוט וכפתור off במקום.

אפשר הסבר?? אני מתקשה להאמין שזה חסך אפילו אגורה - מדובר פה באביזר תוכנה נקי.

איזה סיבה תיהיה ליבואן הישראלי להוריד מגביל מהירות, ועוד ברכב מנהלים?

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כדי להציע לך את הכפתור הבא בתוספת של ₪5000 .

באופן פרטי זה באמת כפתור שאף אחד לא משתמש בו (להבדיל מבקרת שיוט) .

פורסם

לי בקליאו יש את הכפתור הזה,לא משתמש בו ולדעתי מיותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא רק מיותר, גם מסוכן, מקווה עבורך שלא תקלע לסיטואציה שבה כל שתצטרך כדי לצאת ממנה זו מכת גז קטנה שלא תבוצע כי המגביל החליט שמספיק.

הדבר הזה טוב למדינות כמו שוויצריה ששם סופגים דו'ח מהירות מהקילומטר הראשון ( חבר שלי ספג שם שני דוחות ששניהם גם יחד במצטבר לא מגיעים לחריגה של 10 קמ'ש).

פורסם (נערך)

אתם רציניים? זה הפיצ'ר הכי חשוב באוטו! אני קורא לו "כפתור ביטול דוחות".

אני משתמש בו בכל נסיעה בין עירונית ארוכה, מכוון ל-110. חוסך לי את הצורך לבדוק כל הזמן כמה מהר אני נוסע, שזה אומר להוריד את הראש מהכביש כל כמה דקות ולהתרכז במינון של הגז במקום בתנועה. גם ככה כמעט כל הכבישים פה כל כך עמוסים שבקרת שיוט מיותרת לגמרי, חוץ מהפיצ'ר הזה.

ולגבי האצה - אם אני מגיע למצב שהאצה מהירה של c5 ב-110 היא מה שצריך כדי להציל לי את החיים - הלך עלי בכל מקרה. במהירות כזו כדי להאיץ בצורה סבירה (מהר זה לא) בכל מקרה צריך ללחוץ עד הסוף, עם או בלי מגביל מהירות.

ביאסת אותי לגמרי. אין מצב שאני מחליף למונדיאו. זה רק מצטבר לכמה חוסרים קטנים מעצבנים אחרים, כמו מראות מתקפלות או צלון בילט-אין בחלון האחורי. ועוד בשבת על הבוקר...

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

יש בקקטוס. עד רגע זה לא הבנתי איך אמורים להשתמש בזה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
גם ככה כמעט כל הכבישים פה כל כך עמוסים שבקרת שיוט מיותרת לגמרי

אני משתמש בבקרת השיוט בכל פעם שאני רק מריח כביש בינעירוני, אין כל בעיה וזה הרבה יותר נוח מלעייף את הרגל בסתם כביש משעמם וארוך וזה פותר גם את הבעיה של חריגה מהמהירות שקבעת.

יש גם אפשרות להעלות ולהוריד את המהירות בכפתורים מההגה במידת הצורך, אבל כמעט שלא צריך להשתמש בהם אם אתה קובע את המהירות בבקרת השיוט למהירות הממוצעת של שאר התנועה, שמאד עלתה דווקא מאז התקנת מצלמות המהירות, בכל השטחים שבהן הן לא נמצאות.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לא יודע איפה אתה נוסע, כביש 2 או 4 בשבת בבוקר נניח בין תל אביב לחיפה, אין אפשרות אפילו בצחוק להפעיל בקרת שיוט. ברגע שעוברים את אשדוד דרומה למשל התנועה יורדת משמעותית, אבל לכיוון צפון זה יותר קשה.

לי אישית הרבה פחות אינטואיטיבי לכוון מהירות ביד, וגם הבקרת שיוט ב-c5 מאוד אגרסיבית בהאצה, אז התוצאה ממש לא נעימה. לכבישים צפופים מגביל מהירות זה פיצ'ר ממש נח.

אני מסכים איתך

פורסם
אתם רציניים? זה הפיצ'ר הכי חשוב באוטו! אני קורא לו "כפתור ביטול דוחות".

אני משתמש בו בכל נסיעה בין עירונית ארוכה, מכוון ל-110. חוסך לי את הצורך לבדוק כל הזמן כמה מהר אני נוסע, שזה אומר להוריד את הראש מהכביש כל כמה דקות ולהתרכז במינון של הגז במקום בתנועה. גם ככה כמעט כל הכבישים פה כל כך עמוסים שבקרת שיוט מיותרת לגמרי, חוץ מהפיצ'ר הזה.

ולגבי האצה - אם אני מגיע למצב שהאצה מהירה של c5 ב-110 היא מה שצריך כדי להציל לי את החיים - הלך עלי בכל מקרה. במהירות כזו כדי להאיץ בצורה סבירה (מהר זה לא) בכל מקרה צריך ללחוץ עד הסוף, עם או בלי מגביל מהירות.

ביאסת אותי לגמרי. אין מצב שאני מחליף למונדיאו. זה רק מצטבר לכמה חוסרים קטנים מעצבנים אחרים, כמו מראות מתקפלות או צלון בילט-אין בחלון האחורי. ועוד בשבת על הבוקר...

אני חושב שכול אדם ישים לב אם הרכב מתחיל להאיץ אולי לא ב 2-3 קמ"ש אבל אם אתה נוסע 100 ואתה מתחיל להאיץ ל120 שמים לב.

אתה נוסע במהירות מסוימת,לוחץ על כפתור והוא לא נותן לך לעבור אותה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה אבזור ש99.99% מהאנשים לא משתמשים בו, שבערך 90% שיש להם אותו לא יודעים איך להפעיל אותו.

שהיה לי את הפיצר בעבר, נסעתי איתו פעם אחת וראיתי שזה לא בשבילי, עדיף להשתמש בבקרת שיוט. עצבן אותי שבמקרה שצריך להאיץ, יש השעיה עד שאתה מבין שצריך להוריד את הדוושה לרצפה.

עדיף הפיצר של הצפצוף שאתה עובר מהירות מסויימת, שגם אותו 90% מהאנשים לא מפעיל.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

אתה באמת מרגיש אם רצית לנסוע על 110 ובגלל ירידה קטנה, שבסופה משטרת התנועה טמנה לך מצלמה הגעת ל-115? או 120? בשום רכב נורמלי לא תרגיש בהבדל. מעדיף שהאוטו ישים לב במקומי.

אני מסכים איתך

פורסם

אם אני זוכר נכון עד 10 קמ"ש לא יתנו דוח בגלל סטייה,אבל מידי פעם אני מביט במהירות,עד עכשיו 13 שנה ללא דוח על מהירות.

פורסם

כן, אבל זה שכיוונת ל-110 לא מחייב שהמהירות המותרת היא 110.

ההסטוריה שלי עם דוחות מהירות פחות מוצלחת, מודה. ושוב, אני מעדיף להשקיע את הריכוז שלי בתנועה, לא בפידבק לופ אינסופי על מהירות.

כרגיל, יוצא שאני ב0.01٪, לא מודע לזה וחושב שכולם כמוני. נו שוין...

אני מסכים איתך

פורסם

אני משתמש בו בכל נסיעה בין עירונית ארוכה, מכוון ל-110. חוסך לי את הצורך לבדוק כל הזמן

וכך אתה בוודאי גם עוקף רכב איטי שנוסע על 109.5 קמ"ש... :twisted:

פורסם

עדיין לא מצאת זמן לעיין בספר הרכב?!

הנחיות לשימוש קיימות גם בתפריט העזרה בצג המגע.

בנסיעה, תסיט את הגלגלת בצד שמאל כלפי למעלה ועם כפתורי + - תכוון את מגביל המהירות. הקקטוס לא יאיץ אל מעבר למהירות שקבעת בכל הילוך. אם אתה חייב להאיץ בבת אחת, לחץ על דוושת הדלק עד הסוף. תרגיש ״קליק״ כמו בקיק-דאון. זה מבטל רגעית את המגביל.

באמצעות כפתור memory אתה יכול לקבוע מראש מהירויות הגבלה על צג המגע. 50, 90, 100, 110 וכד׳.

מעשית, אני לא משתמש בזה. להערכתי זה ממש מיותר. היצרן מתקין את זה כי זה מעניק לו נקודות זכות בזול במבחני euroncap.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

• תוכן חדש...