Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וכך אתה בוודאי גם עוקף רכב איטי שנוסע על 109.5 קמ"ש... :twisted:

לא. ממש לא. ככה אתה מודע לתנועה ורואה אם אתה מפריע למישהו. במצב כזה - או שלא עוקפים או שמפסיקים את הגבלת מהירות לשניה, עוקפים, חוזרים ימינה ומפעילים שוב. לא רוקט סיינס.

תן לי קצת יותר קרדיט מזה...

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כן, אבל זה שכיוונת ל-110 לא מחייב שהמהירות המותרת היא 110.

ההסטוריה שלי עם דוחות מהירות פחות מוצלחת, מודה. ושוב, אני מעדיף להשקיע את הריכוז שלי בתנועה, לא בפידבק לופ אינסופי על מהירות.

כרגיל, יוצא שאני ב0.01٪, לא מודע לזה וחושב שכולם כמוני. נו שוין...

אבל מצד שני אם יש לך בקרת שיוט אתה יכול גם להגדיר מהירות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אבל מצד שני אם יש לך בקרת שיוט אתה יכול גם להגדיר מהירות.

נו, היינו פה כבר. בכביש צפוף אי אפשר לנסוע על מהירות קבועה. כל הזמן יש נהגים איטיים יותר פזורים בכל הנתיבים.

אני מסכים איתך

פורסם

יוליאן, אלה פונקציות דומות אך שונות.

בבקרת שיוט הרכב נוסע במהירות קבועה שהגדרת.

בלימיט השליטה על דוושת הבנזין בידך, אבל לא תוכל להאיץ אל מעבר לה.

פורסם

נכון אבל בשיוט אם לא תלחץ על + המהירות גם תהיה קבועה,אז זה סוג של פיתרון למי שאין הגבלת מהירות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סתם חיסכון של שני שקלים של יבואן קמצן. כמה עולה צילון נגלל במושב האחורי בגרסת הצ'בק? אבל אלה פריטים שאף אחד לא מחפש, אז למה לשים אותם? זה בכלל יכנס בשיקולים של מישהו ברכישה?

אני מסכים איתך

פורסם
ובטח אתה לא היחיד.

אז זהו, שאולי אני דווקא כן היחיד.

וברצינות, אתה קנית מונדיאו. היית קונה c5 במקום אם היית יודע שאין במונדיאו מגביל מהירות? אני קניתי c5 כי בשנתון שלי היא לדעתי עדיפה על המונדיאו. מצד שני, עוד כמה שנים קדימה, כלשמונדיאו יש מנוע חזק ואמין ולc5, איך נגיד בעדינות, לא, לא בטוח שהייתי מקבל את אותה החלטה, מגביל מהירות או לא.

אני מסכים איתך

פורסם
לא רק מיותר, גם מסוכן, מקווה עבורך שלא תקלע לסיטואציה שבה כל שתצטרך כדי לצאת ממנה זו מכת גז קטנה שלא תבוצע כי המגביל החליט שמספיק.

לחיצה על הגז עד הסוף מבטלת את ההגבלה ומאפשרת לך להאיץ מעל המהירות שהגדרת. לפחות בפיז'ו זה ככה, הגיוני מאוד שככה זה יהיה בכל רכב עם מגביל מהירות.

פורסם
אז זהו, שאולי אני דווקא כן היחיד.

וברצינות, אתה קנית מונדיאו. היית קונה c5 במקום אם היית יודע שאין במונדיאו מגביל מהירות? אני קניתי c5 כי בשנתון שלי היא לדעתי עדיפה על המונדיאו. מצד שני, עוד כמה שנים קדימה, כלשמונדיאו יש מנוע חזק ואמין ולc5, איך נגיד בעדינות, לא, לא בטוח שהייתי מקבל את אותה החלטה, מגביל מהירות או לא.

הגיוני. זה עדיין מעצבן.

פורסם
עדיין לא מצאת זמן לעיין בספר הרכב?!

מתנצל. לא יחזור על עצמו.

אבל ראיתי את הסרט, גרסת הבמאי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

שיקוליים שיווקיים בלבד, כמו כל האופצייות התוכנתיות הקיימות ברכב (הדלקת פנסים בזמן יציאה מהרכב, היבהוב כל פנסי האיתות בבלימת חירום וכו') ונעילת אופציות השידרוג העצמאיות.

בוויז יש את הציפצוף המעצבן כל פעם שעוברים את המהירות המותרת והוא עדיף על הגבלת המהירות הידנית כי הוא מתעדכן עם המסלול. לטעמי, בכל מקרה השימוש בו קצת מיותר, אם נשארים בקצב הנסיעה המומצע בכביש (כולל 140 קמ"ש בבוקר בכביש 6) הסיכוי לקבלת דו"ח קלוש כי כי הוא מתחלק בין כל הרכבים הנוסעים מסביב.

אצלי, בקרת שיוט תמיד בשימוש בנסיעות המנהליות שלי לעבודה. אני נוסע על 6 צפונה מוקדם בבוקר ודרומה בערב כך שאני לא עובר בפקקים ונסיעה בנתיב הימני ב 100 בבקרת שיוט מאוד נוחה ופשוטה (ישנם ימים שאני מציב את הבקרה בכשאני נכנס לצומת דניאל ומנתק אותה ביציאה לצומת קסם בלי לנגוע בגז/ברקס/בקרה לאורך כל הדרך)

פורסם

ותגיד - לא אפשרי פשוט לצרוב רכיבי תוכנה למחשב?

נגיד, הייתי שמח לצרוב לאוות נפשי,

נעילת רכב בשילוב ל-D ושחרור בשילוב ל-P,

מגביל מהירות,

מצב אורות אוטומטים - לדרוס בתאריכים מסויימים את החיישן והלדליק אור בכל מקרה (חורף),

הפעלת DRL של נורות איתות (כמו ברכבים אמריקאים)

ועוד שטויות בסגנון שהם תוכנה נטו.

לצרוב כוונתי היא בדרך של Extentions ולא בדרך של שינוי קושחה כמובן.

פורסם

נכון בתיאוריה...

-התקשורת ברכב מנוהלת על ערוצי CAN נפרדים שמחוברים בניהם באמצעות קופסאת מיתוג (HUB), בקרת מנוע/תה"ל למשל מחוברת פיזית בערוץ שונה מזה ששולט על הח"ח. יצרני הרכב לא מספקים מידע על הנתונים העוברים בערוצים יעודיים (ג'נריים) שלהם מסיבות מסחריות וחוקיות.

-הרעיון שלך לא חדש ונוסה כבר במספר מקומות, חבר מחשב רכב יעודי עם חיבור לכל ערוצי ה CAN הנדרשים שיריץ קוד בסיסי שיבצע את הנדרש. פעם חשבתי לבצע את זה אצלי עם יחידת האודיאו (מריצה אנדרואיד והמתחברת ל CAN) כדי למנוע ממחשב הרכב המקולל לעבור לאיוורור חיצוני כל כמה דקות. אחרי צלילה לפורמט התקשורת ולנדרש ירדתי מזה.

• תוכן חדש...