Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עיצוב מטבח

A.E.M
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לדעתכם המלומדת במספר דברים. אני בדיוק בתהליך של עיצוב המטבח לדירה מקבלן.

1. נקודות מים! יש לי 2 נקודות נוספות על הנקודה של הכיור. נקודה אחת כנראה תהיה מאחורי המקרר (אף על פי שאני לא מחבב את המקרר ששייכים לז'אנר. הבנתי שהמנגנון נוטה להתקלקל, זה מייקר את המקרר וגם המנגנון של קרח למשל תופס שטח אחסון במקרר. אבל נזרום בנתיים).

מה לעשות עם הנקודה השנייה? חשבתי לייעד אותה למדיח או לבר מים תת כיורי. היועץ של המטבחים מנסה להוריד אותי מזה מכיוון שלדעתו זה פשוט מיותר ולא צריך לעשות סתם רק בגלל שהקבלן נתן. אמר לי לחבר את המדיח ואת תמי 4 לנקודה של הכיור ושלום על ישראל.

מה דעתכם?

2. נישה למקרר- כמה מרחק צריך להשאיר בצדדים ומעל המקרר? השאירו לי ממש סנטימטרים בודדים. הבנתי שהיום האוורור של המקרר הוא לרוב מקדימה ובתחתית המקרר ולכן הפשר להצמיד אותו, אבל בכל זאת... כמה מקום כדאי לבקש להשאיר?

הכיריים יהיו אינדוקציה (עם תלת פאזי) ובשקעים לא חסכתי לדעתי. תנור להבנתי לא זקוק לתלת פאזי.

זהו לעת עתה. אשמח ללמוד מנסיונכם. :-)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

1. נקודת מים למדיח נראית לי רעיון מצויין. נכון שאפשר לשרשר ברזים מתחת לכיור, דווקא הרעיון של הפרדת ברז המדיח מברז הכיור נראה לי נוח מבחינת המקום וגם חוסך השבתות אם אחד הברזים מתקלקל.

2. לטעמי מקרר עם בר מים\קרח הוא אחד כאבזרים השימושיים ביותר בבית. אמנם תופס מקום במקרר - אבל חוסך ממך את הצורך לקרר בקבוקים, כך שהמקום מתקזז (לא בדיוק - זה על חשבון המקום בפריזר, לא במקרר) . לחובבי מים קרים כמוני זה גן עדן. במקרר שלי אני יכול להחליף את מנגנון ייצור הקרח בתא אכסון - אין לי שום כוונה לעשות זאת.

3. המרווח הדרוש סביב המקרר תלוי בדגם המקרר שתקנה.

4. תנור אפיה סטנדרטי מצריך שקע חד פזי סטנדרטי. לכיריים אינדוקציה רצוי תלת פזי, אחרת יש הגבלה בשימוש במשטחים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי משאיר נקודה לתמי 4 ולא למדיח כי מדיח ממילא נמצא ליד הכיור ופשוט שמים T ומוציאים עוד ברז.

לגבי המקרר תשאיר נישה מספיק גדולה למקרר עתידי שאתה עלול לקנות. שלא יגביל אותך בעתיד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לדעתי תמי 4 הוא מוצר מיותר לחלוטין. לא בטוח שהוא לא מזיק בהיות המסננים כר לפריחת חיידקים.

כמקור למים קרים אני מעדיף את המקרר, למים חמים יש קומקום.

לגבי המקרר - אפשר לבנות את הנישה כאשר מסביב ארון או מדפים מודולריים שניתן לפרק לצורך הכנסת מקרר יותר גדול. אצלי המטבח תוכנן כך, אבל בסופו של דבר החלפתי את המקרר בכזה שבו תוספת של קרוב ל-200 ליטר רק על ידי מבנה עמוק יותר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

2. לטעמי מקרר עם בר מים\קרח הוא אחד כאבזרים השימושיים ביותר בבית. אמנם תופס מקום במקרר - אבל חוסך ממך את הצורך לקרר בקבוקים, כך שהמקום מתקזז (לא בדיוק - זה על חשבון המקום בפריזר, לא במקרר) . לחובבי מים קרים כמוני זה גן עדן. נראה לי שהיתרון של מקרר עם בר הוא בעיקר עבור הקרח, לא? את המים הרי התמי 4 מקרר בלאו הכי.

3. המרווח הדרוש סביב המקרר תלוי בדגם המקרר שתקנה. אין כלל אצבע של כמה סנטימטר להשאיר מכל כיוון?

הייתי משאיר נקודה לתמי 4 ולא למדיח כי מדיח ממילא נמצא ליד הכיור ופשוט שמים T ומוציאים עוד ברז. חשבתי על תמי 4 תת כיורי, אז ממילא גם הוא על יד הכיור. בהנחה שזה המצב, אמורה להיות העדפה לטובת המדיח או להיפך?

אדום... תודה על העזרה.

פורסם
1. נקודת מים למדיח נראית לי רעיון מצויין. נכון שאפשר לשרשר ברזים מתחת לכיור, דווקא הרעיון של הפרדת ברז המדיח מברז הכיור נראה לי נוח מבחינת המקום וגם חוסך השבתות אם אחד הברזים מתקלקל.

אגב, את נקודת המים למדיח עלי לבקש מתחת לכיור או בנישה של המדיח מאחורין?

פורסם

אני יכול רק לתת לך טיפ שבימים אלה יצא זהב. תרחיק את כל הארונות 5 סנטימטר מהקיר. זה גם משפר את העניין של קו אחיד עם מקרר וגם שומר על הארונות אם יש איזה דליפה או נזילה על הקיר.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

איזה קטע שאתה אומר את זה, בדיוק תהיתי על זה. ממה שזכור לי הם אכן הרחיקו את הארונות מהקיר (לדעתי כמעט 10 ס"מ אבל יכול להיות שאני טועה) והפריע לי אובדן המקום עקב כך.

אני לא מבין איך זה רלוונטי לקו של המקרר. אפשר להחליט שהקו של הארון הוא הקו של המקרר וגם להמשיך עם הארון עד הקיר... לא?

אתה ממליץ על מקרר וארונות באותו קו בדיוק? להבנתי, לוקחים את המקרר מעט קדימה כדי שהדלתות יפתחו בחופשיות.

פורסם

עוד דבר מומלץ זה קאנט אחורי בשיש. כך גם אם הרובע הולכת אין נזילה לתוך המרווח.

בכל מקרה הייתי משאיר נקודה אחת מתחת לכיור ואם צריך מפצל שם עם T או צלב בהתאם למספר היציאות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מקרר או עמוק יותר מארונות או ברוחב של כמעט 2 מטר. אין נפח מאין. לכן מרחיקים טיפה כדי לשמור על ארונות וגם שהמקרר לא יבלוט.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם
אשמח לדעתכם המלומדת במספר דברים. אני בדיוק בתהליך של עיצוב המטבח לדירה מקבלן.

1. נקודות מים! יש לי 2 נקודות נוספות על הנקודה של הכיור. נקודה אחת כנראה תהיה מאחורי המקרר (אף על פי שאני לא מחבב את המקרר ששייכים לז'אנר. הבנתי שהמנגנון נוטה להתקלקל, זה מייקר את המקרר וגם המנגנון של קרח למשל תופס שטח אחסון במקרר. אבל נזרום בנתיים).

מה לעשות עם הנקודה השנייה? חשבתי לייעד אותה למדיח או לבר מים תת כיורי. היועץ של המטבחים מנסה להוריד אותי מזה מכיוון שלדעתו זה פשוט מיותר ולא צריך לעשות סתם רק בגלל שהקבלן נתן. אמר לי לחבר את המדיח ואת תמי 4 לנקודה של הכיור ושלום על ישראל.

מה דעתכם?

2. נישה למקרר- כמה מרחק צריך להשאיר בצדדים ומעל המקרר? השאירו לי ממש סנטימטרים בודדים. הבנתי שהיום האוורור של המקרר הוא לרוב מקדימה ובתחתית המקרר ולכן הפשר להצמיד אותו, אבל בכל זאת... כמה מקום כדאי לבקש להשאיר?

הכיריים יהיו אינדוקציה (עם תלת פאזי) ובשקעים לא חסכתי לדעתי. תנור להבנתי לא זקוק לתלת פאזי.

זהו לעת עתה. אשמח ללמוד מנסיונכם. :-)

1. נקודת מים למקרר- רעיון טוב. כדאי.

נקודת מים למדיח ? מיותר מיותר מיותר. יש היום בשוק ברזים איכותיים משולבים (3/8" לברז כיור + 3/4" למדיח + יציאה לקיר של 1/2") ובכל מקרה נקודת מים למדיח לא תהיה מאחורי המדיח אלא בארון הצמוד לו, זה שמתחת לכיור. ברז ליד ברז זה הכי מיותר. חפש את הברזים של חברת "שגיב" הם טובים.

ככה זה נראה:

Double_Under_Sink_Valve.jpg

2. תלוי במידות המקרר. נהוג להשאיר 95 ס"מ עבור מקררי SBS שרוחבם הממוצע 90 ס"מ. מעבר לזה - בהתאם לדרישות ו/או למידת המקרר שלכם.

לתמי4 הייתי עושה נקודה בנפרד רק *אם* הוא ממש מרוחק מהכיור (ובד"כ גם זה לא מפריע לו לעבוד עם צינור 8 מ"מ ארוך - כך שגם זה לא הכי-הכי הכרחי).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא הזכרת נקודות חשמל. העצה שלי - תפזר הרבה מהן.

אצלנו מחוברים: מיקרו, טוסטר אובן, קומקום, מעבד מזון, מיקסר גדול, טוסטר קופץ, מקציף חלב. מתחברים מידי פעם: מוט בלנדר, טוסטר נלחץ, שואב אבק.

נכון שלא משתמשים בהכל בבת אחת ותמיד אפשר לנתק ולחבר, אבל הרבה יותר נוח שיש הרבה נק' חשמל, כך שתמיד יש אחת פנויה כשרוצים לחבר מכשיר מזדמן.

לגבי המרווח למקרר. אצלנו טעו במידות, או ליתר דיוק לא לקחו בחשבון שקצה ארון המטבח זה לא קצה השיש ושלקירות יש למטה פנלים ומצאנו את עצמנו עם מקרר שבמזל נכנס על המילימטר (ואני לא צוחק) ברווח שקבלן המטבח השאיר (הם לקחו את המידות ולפי זה עיצבנו את המטבח). לפני כחודשיים המקרר, שהיה בן כמעט 20 שנה, התפגר ולמצוא מקרר בנפח של 500 ליטר לפחות ושנכנס לגומחה של 77 ס"מ נטו לא היה טרוויאלי בכלל.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אני מבין שמדובר בזוג צעיר, ואם זה המצב הייתי מכין גומחה המתאימה למקרר 650 ליטר לפחות + ברז לבר מים קרים\קרח. הצרכים של משפחה עם שני הורים עובדים גדולים מאד, שכן הזמן הפנוי לבישול מוגבל, וצריך לבשל כמויות גדולות ולשמור כמה ימים, מה שמצריך לא מעט נפח קירור והקפאה.

אני עליתי ממקרר 650 ליטר למקרר 850 ליטר עם מידות גובה ורוחב דומות מאד, אבל הרבה יותר עמוק. יש לעניין חסרונות מסויימים, אבל תאמינו לי שתוספת של 200 ליטר לנפח המקרר התמלאה מהר מאד.

נושא נקודות החשמל דוסקס בפורום לא מזמן, אם כי איני מוצא את השרשור כרגע. מכל מקום, לי יש מעל השיש כ-10 שקעים סטנדרטיים ועוד 2-3 שקעי europlug חסרי הארקה, לא כולל שקעים למוצרים הלבנים (מקרר, מקפיא, תנור אפיה, מדיח ותלת פאזי לכיריים) - גום עשיריה זו מצריכה לא מעט juggling של המכשירים שונים. בנוסף הרבה תאורה - יש לי נקודה עם אהיל שלישיה מעל דלפק אוכל, 3 גופים בתקרה מעל השיש, עוד גוף אחד על הקיר ופסי LED מתחת לארונות, אבל אני קצת משוגע בעניין וגם המחיר ששילמתי היה זול מאד. אפשר להסתפק בפחות נקודות, אבל כדאי שגופי התאורה יהיו מספיק חזקים.

פורסם
1. נקודת מים למקרר- רעיון טוב. כדאי.

נקודת מים למדיח ? מיותר מיותר מיותר. יש היום בשוק ברזים איכותיים משולבים (3/8" לברז כיור + 3/4" למדיח + יציאה לקיר של 1/2") ובכל מקרה נקודת מים למדיח לא תהיה מאחורי המדיח אלא בארון הצמוד לו, זה שמתחת לכיור. ברז ליד ברז זה הכי מיותר. חפש את הברזים של חברת "שגיב" הם טובים.

ככה זה נראה:

[ATTACH=CONFIG]477990[/ATTACH]

2. תלוי במידות המקרר. נהוג להשאיר 95 ס"מ עבור מקררי SBS שרוחבם הממוצע 90 ס"מ. מעבר לזה - בהתאם לדרישות ו/או למידת המקרר שלכם.

לתמי4 הייתי עושה נקודה בנפרד רק *אם* הוא ממש מרוחק מהכיור (ובד"כ גם זה לא מפריע לו לעבוד עם צינור 8 מ"מ ארוך - כך שגם זה לא הכי-הכי הכרחי).

איציק

יש חסרון בלהתקין נקודת מים קרים נוספת מתחת לכיור? אולי לא הייתי משלם על זה כסף אבל אם כבר נותנים לי נקודה לבחירתי?

95 ס"מ עומק זה ממש עמוק. ממה שראיתי בחניות חשמל, רוב המקררים היום בעומק של 75-80 ס"מ.

נושא נקודות החשמל דוסקס בפורום לא מזמן, אם כי איני מוצא את השרשור כרגע. מכל מקום, לי יש מעל השיש כ-10 שקעים סטנדרטיים ועוד 2-3 שקעי europlug חסרי הארקה, לא כולל שקעים למוצרים הלבנים (מקרר, מקפיא, תנור אפיה, מדיח ותלת פאזי לכיריים) - גום עשיריה זו מצריכה לא מעט juggling של המכשירים שונים. בנוסף הרבה תאורה - יש לי נקודה עם אהיל שלישיה מעל דלפק אוכל, 3 גופים בתקרה מעל השיש, עוד גוף אחד על הקיר ופסי LED מתחת לארונות, אבל אני קצת משוגע בעניין וגם המחיר ששילמתי היה זול מאד. אפשר להסתפק בפחות נקודות, אבל כדאי שגופי התאורה יהיו מספיק חזקים.

עשרה לא כולל שקעים של מוצרים לבנים????

אני חשבתי על משהו כזה:

מקרר, מיקרו, תנור, מדיח, תמי 4, כיריים= 6 שקעים.

בנוסף לאלה תכננתי עוד 6 שקעים וגם זה נראה לי הרבה. מה כבר צריך? מכונת קפה, מעבד מזון, מיקסר. ואחרי זה זה נשארו עוד שלושה שקעים לדברים מזדמנים כמו מוט בלנדר וכאלה.

לגבי תאורה, חשבתי להסתפק בשניים- אחד תלוי מעל הדלפק ואחד בתקרה במרכז. חשבתי לתומי שזה יספיק.

• תוכן חדש...