Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עיצוב מטבח

A.E.M
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לגבי המוצרים הלבנים כבר פירטתי:

מקרר, מקפיא, מדיח, תנור אפיה, תלת פזי לכיריים אינדוקציה.

מוצרים קטנים - קבועים: נספרסו, אירוצ'ינו, מכונת קפה פילטר, מיקסר, שעון-רדיו, טוסטר לחיצה, מיקרוגל, קומקום חשמלי, טלפון אלחוטי, מטען לסלולרי .

יוצאים מהאכסון לפי הצורך: גריל חשמלי, סיר חמין, טוסטר קופץ, מטחנת בשר, מיקסר מקל.

תמי 4 ממש נראה מיותר, ותופס יותר מדי מקום על השיש, שגם כך צפוף. שותים מי ברז, מים קרים מבר מים במקרר או מים רותחים מהקומקום החשמלי.

עם כל הרשימה הארוכה של כ-20 מכשירים חשמליים אני לא חושב שהמטבח שלי חריג בהשואה למטבח הישראלי המצוי. למשל - יש מעבד מזון, אבל השימוש בו נדיר מאד (יש בלנדר המותקן על המיקסר. רציתי לקנות גם מטחנת בשר המתחברת למיקסר, אשתי התעקשה על מכשיר עצמאי).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יש חסרון בלהתקין נקודת מים קרים נוספת מתחת לכיור? אולי לא הייתי משלם על זה כסף אבל אם כבר נותנים לי נקודה לבחירתי?

95 ס"מ עומק זה ממש עמוק. ממה שראיתי בחניות חשמל, רוב המקררים היום בעומק של 75-80 ס"מ.

קרא שוב, מדובר במידת *רוחב* לא *עומק*.

מקררי SBS נפוצים מאוד היום והמיינסטרים עומד על 90 ס"מ רוחב.

...ויש חיסרון בהתקנת נקודת מים נוספת: פוטנציאל לצרות נוספות (בד"כ). בשביל מה לך ?

בנוגע לנקודות חשמל על השיש - תלוי אם אתה עושה תצוגה סטייל מחסני חשמל על השיש או שאתה מאחסן את המיקסר\טוסטר וכד' בארון ומוציא לפי הצורך. אני באופן אישי בעד שיש כמה שיותר נקי ולכן דאגתי מראש למקום איחסון למוצרי חשמל הקטנים. על השיש תמי4+מכונת קפה. סה טו.

טוסטר לחיצה, מצנם וכד' - באיחסון. מוציא לפי הצורך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק - זה תלוי בגודל ומבנה המטבח שיש לך.

בדירה הקודמת היה לי בארון מקום למיקסר ומקום למיקרו. התברר כי הוצאת המיקסר מהארון בכל פעם שנזקקים לו, והשימוש במיקרו בתא שלו, מסורבלים, ושניהם עברו אחר כבוד לשיש. הנפח בארון נוצל למטרות אחרות.

בדירה הנוכחית המטבח יחסית קטן ופשוט אין להם מקום בארון.

ותאמין לי - אשתי קפדנית לגבי הסדר בכלל ובמטבח בפרט. אבל גם מעשית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
קרא שוב, מדובר במידת *רוחב* לא *עומק*.

מקררי SBS נפוצים מאוד היום והמיינסטרים עומד על 90 ס"מ רוחב.

...ויש חיסרון בהתקנת נקודת מים נוספת: פוטנציאל לצרות נוספות (בד"כ). בשביל מה לך ?

בנוגע לנקודות חשמל על השיש - תלוי אם אתה עושה תצוגה סטייל מחסני חשמל על השיש או שאתה מאחסן את המיקסר\טוסטר וכד' בארון ומוציא לפי הצורך. אני באופן אישי בעד שיש כמה שיותר נקי ולכן דאגתי מראש למקום איחסון למוצרי חשמל הקטנים. על השיש תמי4+מכונת קפה. סה טו.

טוסטר לחיצה, מצנם וכד' - באיחסון. מוציא לפי הצורך.

איציק

דאגתי לרוחב 90 אז מהבחינה הזו זה בסדר.

בקשר לנקודת מים, יש מצב ששכנעת אותי. אני לא סובל צרות של אינסטלציה.

גם אני בעד שיש "נקי". זו אחת הסיבות שאני רוצה תמי 4 "תת כיורי. צודק sperial זה תלוי בגודל המטבח.

נראה לי שהגודל אצלי סביר. מדובר חלל של 459*327. אני מצרף תמונה. מוצרי החשמל "הנשלפים" מתוכננים להיות בפינה הרחוקה מתחת למדף. יהיו שם 2 נקודות חשמל בפנים. בהתחלה חשבתי לעשות שם תריס שיסתיר את כל הנישה אבל אישתי אוהבת את זה ככה.

הערות תמיד יתקבלו בברכה. :-)

20161210_214113.jpg

עריכה אחרונה על ידי A.E.M
פורסם

את המטבחים שלי אני בונה כאשר המרווח מסביב למקרר הוא במילימטרים, אני אוהב את המראה המושלם ולא אוהב לראות רווחים.

מקרר שמוציא מים קרים מגיע עם מערכת סינון למים.

אם אתה לא איטר, תדאג שהמדיח יהיה בצד שמאל של הכיור, טעינה ופריקה של המדיח נעשת ביתר קלות.

haters will hate

פורסם (נערך)

אם המרווחים הם במילימטרים, כיצד מוציאים את המקרר מהנישה שלו? היכן אוחזים בו?

החסרון של מקרר שמוציא מים קרים, זה העובדה שהוא לא מוציא גם חמים.

המדיח אכן מתוכנן לצידו השמאלי של הכיור.

אפרופו כיור! הגודל בתכנון כרגע הוא כיור של 60 ס"מ. מה הגודל אצלכם? 60 ס"מ זה לא קטן?

הבעיה היא שהגדלת הכיור ל- 70, תקטין את המגירות מימינו מ- 70 ל- 60 וזה מאוד חבל לנו. אחד מהם צריך להיות 60 והשני 70.

את מי יותר חשוב לפנק ב- 10 סנטימטרים? את הכיור או את המגירות?

עריכה אחרונה על ידי A.E.M
פורסם

לא מוצא חן בעיני שהמקרר והתנור שכנים. הייתי מפריד ביניהם.

האם חשבתם על מקום למקפיא עמוק?

לגבי המקרר - בניגוד לכיריים ותנורים, מדובר במכשיר ללא סטנדרטיזציה של המידות. ממליץ ך לגשת לחנות חשמל ולקחת מידות של מוצרים פוטנציאליים, ולפיהם למדוד את המטבח.

לגבי הערתו של בנצי - צריך להשאיר קצת מרווח סביב המקרר, וגם מאחוריו - אולם גודל המרווח תלוי בדגם המקרר ובדרך הרחקת החום ממנו. מכל מקום, אפשר לתכנן מרווח גדול (על חשבון הארון שלידו) ולצמצם עם לייסטים לפי גודל המכשיר שנרכש בסופו של דבר. צריך להביא בחשבון גם את מיקום שקע החשמל שלו + עומק השקע בתוספת מגן נחשולי מתח, ולדעתי גם ברז לבר מים.

אני חייב לומר שהשיש שלך נראה לי די קטן, במיוחד עם הנישה משמאל שאינה נגישה. זה נובע מכך שלמטבח רק שני קירות שמישים. האם חשבת על סגירה - שלמה או חלקית - של המטבח? בדירה הקודמת, למשל, המטבח היה אמור להיות פתוח - סגרתי אותו חלקית עם קיר בגבה 2 מ' שיצר לי את הפינה למקרר.

פורסם
אם המרווחים הם במילימטרים, כיצד מוציאים את המקרר מהנישה שלו? היכן אוחזים בו?

החסרון של מקרר שמוציא מים קרים, זה העובדה שהוא לא מוציא גם חמים.

המדיח אכן מתוכנן לצידו השמאלי של הכיור.

אפרופו כיור! הגודל בתכנון כרגע הוא כיור של 60 ס"מ. מה הגודל אצלכם? 60 ס"מ זה לא קטן?

הבעיה היא שהגדלת הכיור ל- 70, תקטין את המגירות מימינו מ- 70 ל- 60 וזה מאוד חבל לנו. אחד מהם צריך להיות 60 והשני 70.

את מי יותר חשוב לפנק ב- 10 סנטימטרים? את הכיור או את המגירות?

כשפותחים את הדלת יש מקום להחזיק על מנת להוציא את המקרר החוצה.

הוא יושב על גלגלים גם ככה

haters will hate

פורסם
לא מוצא חן בעיני שהמקרר והתנור שכנים. הייתי מפריד ביניהם.

האם חשבתם על מקום למקפיא עמוק?

לגבי המקרר - בניגוד לכיריים ותנורים, מדובר במכשיר ללא סטנדרטיזציה של המידות. ממליץ ך לגשת לחנות חשמל ולקחת מידות של מוצרים פוטנציאליים, ולפיהם למדוד את המטבח.

לגבי הערתו של בנצי - צריך להשאיר קצת מרווח סביב המקרר, וגם מאחוריו - אולם גודל המרווח תלוי בדגם המקרר ובדרך הרחקת החום ממנו. מכל מקום, אפשר לתכנן מרווח גדול (על חשבון הארון שלידו) ולצמצם עם לייסטים לפי גודל המכשיר שנרכש בסופו של דבר. צריך להביא בחשבון גם את מיקום שקע החשמל שלו + עומק השקע בתוספת מגן נחשולי מתח, ולדעתי גם ברז לבר מים.

אני חייב לומר שהשיש שלך נראה לי די קטן, במיוחד עם הנישה משמאל שאינה נגישה. זה נובע מכך שלמטבח רק שני קירות שמישים. האם חשבת על סגירה - שלמה או חלקית - של המטבח? בדירה הקודמת, למשל, המטבח היה אמור להיות פתוח - סגרתי אותו חלקית עם קיר בגבה 2 מ' שיצר לי את הפינה למקרר.

היום המקרר שלי בסמוך לתנור ואין עם זה שום בעיה. אולי אם הייתה אופציה לקונפיגורציה אחרת שהייתה יותר יפה/יעילה, הייתי משנה,אבל אני לא רואה כזו.

השיש קטן? זה קיר של 4.6 מטר. והדלפק יהיה באיזור 1.7.

ייתכן וצריך להתעקם מעט בשביל הנישה משמאל אבל לא נראה לי דרמטי כל כך. בד"כ פינות הן לא מנוצלות כהלכה או שלא נגישות בצורה אידאלית. נראה לי שאפשר לחיות עם זה.

פורסם (נערך)

השיש לא גדול, ביחוד כיון שחלקו "נגנב" לטובת הדלפק וחלקו בנישה האבודה. כלומר - השיש עצמו די גדול, אבל שטח הארונות מתחת קטן. אם זה כל השטח שיש לך הוא פחות ממה שיש לי, והמטבח שלי צפוף מאד.

חסרים ארונות עליונים. אתה זקוק להם, ויש לך לפחות 1.5-2 מ' רץ לצורך זה מעל השיש\כיריים\דלפק. אפשר להיות יצירתי עם ארונות סגורים, ויטרינות, מדפים או כל מיני קומבינציות.

מה עם שני הקירות - משמאל ומאחורי הדלפק?

האם אתה משאיר שטח ריק גדול באמצע המטבח? האם לא עדיף לנצל אותו?

העיצוב שלך מזכיר לי בדיחה עתיקת יומין:

איך קוראים ל-4 הבלטות לפני כיור?

מעמד האישה.

ולמה יש חלון מעל הכיור?

כדי שתהיה לה השקפת עולם.

פורסם

נדמה לי שהתמונה לא מאוד נאמנה למציאות

לדעתי המרחב יהיה פחות נדיב בתוך חלל החדר.

לעניין אכסון, אתה צודק. זה לא המון. על הקיר הפנוי יהיה מעין ארון ארוך (ולא עמוק) לאחסון של צלחות וכאלה. זה אמור לפנות לנו מקום מהארונות האחרים.

על הקיר מעל השיש נמענו מלשים ארון כדי שלא יחסום שדה ראיה מסוים מהסלון/הכניסה לבית. צריך לראות את כל התכנית של הדירה כדי להבין.

בנוסף, אני לא אוהב צפיפות ועומס של רהיטים.

תודה כבר אמרתי? : -)

פורסם (נערך)

האם המבט מהסלון הוא מצד הדלפק לכיוון המקרר, או מצד הקיר ה"חסר" לכיוון החלון?

נראה לי שהפרקטיות צריכה לנצח את העיצוב. בדוק אפשרות להוסיף ארונות מעל השיש מימין לחלון.

אם יש לך קיר פנוי בדוק כיצד לנצל אותו לכמה שיותר נפח אכסון. אחרת תשאר עם ערימות מחוץ לארונות. או, כמו אצלי, שהמרתף הפך למזווה ואני מתרוצץ בינו לבין המטבח.

עוד המלצה - כמה שיותר מגירות. כל כך יותר נוח מארונות רגילים, למרות המחיר מבחינת נפח ובעקר עלויות פרזול. אצלי, למשל, הצלחות והסירים במגירות גבוהות. כל כך יותר נוח מאשר בארון שהיה לי בדירה הקודמת.

המטבח הוא החדר המרכזי ביותר בבית, גם מבחינת העיצוב וגם מבחינת השימוש. הריהוט במטבח קבוע, והחלפתו כרוכה בהוצאות עצומות, לכן צרך לבנות מטבח פרקטי מאד מלכתחילה - בעןד שריהוט בשאר החדרים נייד וקל להחלפה, כך שאתה יכול להתחיל עם ריהוט זול ולשדרג במהלך השנים, שלא לדבר עלכך שהרהוט במטבח צריך להיות עמיד לעבודה קשה, חום וכל מיני חומרים מלכלכים ומקלקלים.

פורסם (נערך)

אם כך אני מבין מה מפריע לך בתליית ארון מעל הדלפק. זה החסרון של מטבח פתוח, יחד עם צורך בסידור בלתי פוסק שלו.

חשוב על ארון או ויטרינה ל"כלים יפים", כאשר מעל הדלפק ובכיוון הסלון מדפים פתוחים, אולי בצורת רבע עיגול, שישברו את הקו הישר של הדופן הצדדי של ארונות, במיוחד אם תציב עליהם משהו דקורטיבי. המשך הארון יכול להיות רגיל.

עוד עצה - שקע אחד או שניים מעל הדלפק, בשביל טוסטר ו\או מכונת קפה.

פורסם

מצרך לך תכנית שלי אולי יתן לך ראיון לגיוון

שמנו את התנור והכיריים באי ועשינו אי של כמעט 190 אורך שיתן לנו משטח עבודה מקסימלי במטבח של שיש

1103461436b304add4d38963dd8dfc7d.jpg

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

• תוכן חדש...