Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאר'ד [ya'anu shirshur] טיפים קטנים לחיים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מספר תגובות (אמנם חורג ממסגרת הת'רד, אך למרות זאת אכנס לנושא מאחר וזה כבר עובר לטעויות עם השפעה על בריאות) :

1. מסכים עם רוב דבריו של ספריאל. ההסתייגות היחידה - שתיית מים מרובה איננה פוגעת בכליות . דווקא מחסור בנוזלים הוא זה שגורם נזק מצטבר לכליות (בד"כ פגיעה בכליות היא לא דבר הפיך). אם מעוניין בהסבר - אז עדיף בה"פ.

2. מבחינה מחקרית, נמצא כי תזונה מאוזנת עם ריבוי פירות/ ירקות הכי תורמת לבריאות. נקרא דיאטת/ תזונת DASH. נתן תוצאות מעט יותר טובות מתזונה ים-תיכונית. מחקר נערך ע"י איגוד הדיאטנים האמריקאי (נחשב לאורים ותומים בתחום התזונה).

לגבי תזונת פליאו - דיאטנית קלינית בבי"ח שעוסקת גם בהדרכה, חולקת על היתרונות שלה. אינני בטוח, אך כמדומני שגם איגוד הדיאטנים האמריקאי (זכור לי שראיתי משהו בנדון באתר שלהם, אך לא התעמקתי)

3. אכילת דברים מתוקים מכניסה את הלבלב להתקף פניקה, ועלולה לגרום לסכרת סוג 2 (= חוסר רגישות של תאים לאינסולין).

בניגוד לדברי YOTAMS4 - זה מוכח גם מוכח.

תוכיח.

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני במהלך לימודים בתחום רפואי. מה שרשמתי, זה המידע הבסיסי לגבי סכרת סוג 2.

כדי למנוע ויכוח מיותר - כל דבר שאנחנו אוכלים, במידה והגוף יכול לעכל את זה - אז בשל כזה או אחר, הגוף הופך אותו לסוכר פשוט (גלוקוז), אך זה תליך שנמשך זמן (לא מתבצע בבת אחת). אם אתה אוכל סוכר פשוט - אתה פשוט זורק לדם כמות ענקית של סוכר-פשוט בבת אחת.

ציטוטים מתוך ויקירפואה (אתר עם מידע רפואי אמין, מנוהל ע"י רופאים ובעלי מקצוע נוספים בתחום שמשיקים לרפואה) :

פתופיזיולוגיה של סוכרת מסוג 2

סוכרת מסוג 2 נגרמת על ידי הפרעה בשני מנגנונים עיקריים - פגיעה בייצור ובהפרשת האינסולין מתאי בטא בלבלב מחד, והפרעה בפעילות האינסולין על איברי המטרה - כבד, שריר ושומן (תנגודת לאינסולין) מאידך. השמנה וחסר פעילות גופנית גורמים לעלייה בתנגודת לאינסולין, שהיא ההפרעה העיקרית הגורמת להתפתחות של מצב טרום-סכרתי ולבסוף לסוכרת מסוג 2. סוכרת תופיע רק כאשר בנוסף לתנגודת לאינסולין תהיה גם הפרעה בהפרשת האינסולין.

http://bit.ly/2gkj5fT

סוכרת מסוג 2

בשני העשורים האחרונים מדברים על מגיפה של סוכרת מסוג 2. על פי הערכת המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), כ-18.2 מיליון תושבים בארה"ב סובלים ממחלת הסוכרת (כ-90% מתוכם חולים בסוכרת מסוג 2), ורק כ-13 מליון מתוכם אובחנו.[6] אחד מכל שלושה אנשים שנולדו בארה"ב בשנת 2000 יפתח סוכרת במהלך חייו. מספר החולים המשוער בעולם הוא כ-194 מליון. מספר זה צפוי לגדול לכ-2211 מליון חולים עד סוף העשור, ול-333 מליון בשנת 2025.[7]היארעות המחלה נמצאת במגמת עלייה בכל חתכי האוכלוסייה, בשני המינים ובכל הגילאים. מה שמדאיג במיוחד הוא העלייה בשיעור ההיארעות בקרב צעירים (מגילאי העשרה ועד העשור השלישי והרביעי)[8]ובני מיעוטים.[9] עלייה זו מקבילה לעלייה המדאיגה במימדי ההשמנה במדינות העולם המפותחות, ולאחרונה גם במדינות המתפתחות.[6] אחד הגורמים לה הוא השינויים הרבים באורח החיים: עלייה בצריכת מזון עתיר בקלוריות בקרב ילדים, מיעוט בפעילות גופנית, וגורמים רבים נוספים שטרם אותרו. קרוב לוודאי שבשלב מסוים, שיעור הסוכרת מסוג 2 ישתווה לזה של סוכרת מסוג 11 בגילאי הילדות.http://bit.ly/2gaGiO6

פורסם
תבקרו יותר את סבא וסבתא (למי שהם עדיין בחיים) שלכם, תגרמו להם אושר, יום יבוא כאשר הם ילכו לעולמם ותשמחו על כל זכרון ורגע שהיה לכם איתם.

+1. אפשר להוסיף גם לבקר כמה שאפשר את ההורים ולכבד אותם.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

אל תעשו יותר מ2 ילדים,

העולם הזה צפוף מספיק וצפיפות במדינה הופכת לבלתי נסבלת. פיצוץ אוכלוסין הוא לא פיקציה, הוא איום אמיתי על אורך החיים שלנו כיום. עיזרו להלחם בו.

יום טוב גם לך

פורסם

להפסיק להקשיב לכל מיני מחקרים. בסוף כולם מתים גם ככה. גם אלו שניהלו חיים בריאים. לעיתים הם אפילו מתים מהר יותר.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
אל תעשו יותר מ2 ילדים,

העולם הזה צפוף מספיק וצפיפות במדינה הופכת לבלתי נסבלת. פיצוץ אוכלוסין הוא לא פיקציה, הוא איום אמיתי על אורך החיים שלנו כיום. עיזרו להלחם בו.

כל פיצוץ אוכלוסין נפתר במלחמה בסופו של דבר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כל פיצוץ אוכלוסין נפתר במלחמה בסופו של דבר.

ביפן למדו לחיות עם פיצוץ אוכלוסין בלי מלחמה,

יש חינוך ותרבות.

שלא נדע מחלות הן המענה לפיצוץ אוכלוסין.

פורסם

שטפו את הפירות והירקות שאתם אוכלים עם מים וסבון לפני האכילה.

אני משרה לכמה דקות ואחכ שוטף.

אתם לא יודעים במה ריססו אותם, ומתי זה קרה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלא נדע מחלות הן המענה לפיצוץ אוכלוסין.

בסוף העצים יהרגו אותנו עם רעל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
תבקרו יותר את סבא וסבתא (למי שהם עדיין בחיים) שלכם, תגרמו להם אושר, יום יבוא כאשר הם ילכו לעולמם ותשמחו על כל זכרון ורגע שהיה לכם איתם.

במקרה שלי הסבא היה אלכוהוליסט אלים (למזלי מת ב1992), והסבתא, לפני שנפטרה, סבלה עשר שנים מאלצהיימר (למי שלא יודע, זאת מחלה שממש גורמת לך לאבד צלם אנוש, יותר גרוע מסרטן ואיידס ביחד).

אם היו לי אי פעם זכרונות נעימים מהם (לא שהיה יותר מדי, גם הסבתא, כשהייתה בריאה, לא הייתה בן אדם להיט), הם נמחקו מזמן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
שטפו את הפירות והירקות שאתם אוכלים עם מים וסבון לפני האכילה.

אני משרה לכמה דקות ואחכ שוטף.

אתם לא יודעים במה ריססו אותם, ומתי זה קרה.

עדיף בחומץ

ואל תאכלו תות שדה ,לפחות לא בארץ.

Miata ND2

פורסם
במקרה שלי הסבא היה אלכוהוליסט אלים (למזלי מת ב1992), והסבתא, לפני שנפטרה, סבלה עשר שנים מאלצהיימר (למי שלא יודע, זאת מחלה שממש גורמת לך לאבד צלם אנוש, יותר גרוע מסרטן ואיידס ביחד).

אם היו לי אי פעם זכרונות נעימים מהם (לא שהיה יותר מדי, גם הסבתא, כשהייתה בריאה, לא הייתה בן אדם להיט), הם נמחקו מזמן.

אני מצטער שאלה הזכרונות שלך.

• תוכן חדש...