Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני החלפתי שמשה בזמנו לאחד הרכבים שהיו בבעלותי במסגרת הביטוח שמשות.

קיבלתי שמשה לא מקורית אך לא תוצרת הארץ.

שנתיים עברו עד שמכרתי את הרכב והכל היה פיקס (חוץ מהשירות המחורבן של המתקינים וההתנהלות מול הביטוח , אבל זה סיפןר אחר)

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דווקא התקנת שמשות זה אחד הדברים שבארץ יש בהם יותר מידי נסיון בעקבות השכנים החביבים שלנו והתחביב שלהם לנסות להרוג אותנו עם אבנים.

במידה והשמשה מקורית לא אמורה להיות בעיה.

מה שכן, תוודא שהשמשה בעלת לפחות אותו מקדם סינון קרינה כמו המקורית. התקנה של שמשה ללא הגנה יכולה להפוך את השהיה ברכב בקיץ לסיוט לא קטן.

פורסם

לא ברור לי למה אנשים חושבים שבמפעל מתקיני השמשות הם. מהנדסי הדבקת קריסטלים עם חמש שנות סטאז'.

אתם באמת חושבים שאת השמשה מצמידים עם רובוט מונחה לייזר?

אם השמשה מקורית והמתקין התקין ולא חיפף/הרס/לכלך.... סע בשלום.....

פורסם

הבעיה שהמתקין כן חיפף הרס ליכלך

מה שלא יקרה במפעל

ואני לא מדבר באוויר

במכונית שלי הוחלפה שמשה עקב סדק

המתקין מפרק את הישנה בכל מיני אמצעים עדינים יותר ועדינים פחות

מתקין את החדשה ומחליט לבד כמה חומר למרוח "ככה בעין" כמו שסוגרים פה פלאגים "עם רגש"

בשורה התחתונה יש הרבה יותר רעשי רוח ממה שהיה קודם

ואני מכיר את התהליך מלא מעט מקרים

מי שצריך להסביר לו את ההבדל בין זה לבין מפעל, מיתמם.

אני לא אומר שצריך להקצין ולבקש רכב חדש או 17 טיפולים חינם

אבל זה בהחלט לא נעים ויש מקום לפיצוי מסוים

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
מה אתה יודע לספר על ההבדלים?

אני יודע לספר על ההבדל באיכות.

ב-307 הקודמת שלי הוחלפה שמשה קידמית מקורית במקום התחליפית שהייתה לי (בגלל חיישן גשם שלא רצה לעבוד).

בגלל שהשמשה הוחלפה בתחילת הקיץ, לא יצא לי לבדוק את אטימות השמשה. את הרכב שטפתי בבית עם 2 דליים של מים כך שלא נשפכו כמויות גדולות.

בגשם הראשון החזק אני מגלה דיפון דלת ימנית מלא מים.

בתחילה חשבתי שבקבוק מים שהיה שם נזל. למחרת חשדתי בגומיה של הדלת בגלל ששמתי לב שגם קורה A רטובה.

לבסוף חיברתי את המקרה עם השמשה ופירקתי את קורה A ושם ראיתי בדיוק מאיפה נכנס המים. בדיוק איפה שלא שמו מספיק חומר איטום.

מילה או שתיים על איכות העבודה - מקום גדול מאוד בירושלים.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לא ברור לי למה אנשים חושבים שבמפעל מתקיני השמשות הם. מהנדסי הדבקת קריסטלים עם חמש שנות סטאז'.

אתם באמת חושבים שאת השמשה מצמידים עם רובוט מונחה לייזר?

אם השמשה מקורית והמתקין התקין ולא חיפף/הרס/לכלך.... סע בשלום.....

דבר ראשון יש להם אקדח סיליקון שיודע להוציא כמות מדוייקת של סיליקון בכדי לאטום את השמשה, ולא מר מתקין ישראלי נגמר לי הסיליקון ואני מתעצל להחליף או יקר מידי, ואז שם מעט חומר.

וכן ברוב הפעמים יש להם רובוט שעוזר להם להרים את השמשה ולמקם אותה כמו שצריך.

יצא לי להחליף שמשה בגולף mk5, נתחיל בזה שבשביל להוציא את השמשה הם משתמשים במסור, והמסור הזה משחית כל דבר שבא איתו במגע, הקורות, פנים הגג והדשבורד.

ואני באתי לשם עם הרכב בנסיעה, יצאתי משם בנסיעה, וישר שמעתי רעשי רוח שלא היו מקודם.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לגבי ההחלפה - אמנם השמשה מקורית, אך ההתקנה מקומית.

מניסיוני, הם לא מאוד עדינים - לכלוכים, חתיכות זכוכית פזורות ברכב (כי הדרך הקלה עבורם, כנראה,

כוללת שבירת קצוות של השמשה הישנה בעת שליפתה).

למי שכתב "לעמוד למתקין על הראש, שיעשה עבודה איכותית" - הייתי נזהר עם זה.

זה תלוי על מי אתה נופל, יש כאלו שיעשו לך דווקא כי אתה "נודניק", " מציק להם", "מה הוא עף על עצמו, כולה איביזה..." וכו'.

פורסם

תחליף שמשה, תבקש טיפול קטן על חשבון הבית וסע לשלום.

אפשר לחשוב כולה שמשה. אני החלפתי כבר מספר שמשות בגלל פיצוץ של אבן קטנה, אף פעם לא היו נזילות ולא היו בעיות.

אם יחליפו ויהיו בעיות תשבור את הראש אז. למה לחפש צרות כבר עכשיו.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

רק תוודא שאת השמשה החדשה ברכב החדש שלך לא ירכיבו צ'יקו את ביבי נתניהו וכל מיני אנשים מוזרים.

אתם חושבים שזה רק שמשה, יש לזה חשיבות עצומה, כמו סינון ואטימות.

פורסם
תחליף שמשה, תבקש טיפול קטן על חשבון הבית וסע לשלום.

אפשר לחשוב כולה שמשה. אני החלפתי כבר מספר שמשות בגלל פיצוץ של אבן קטנה, אף פעם לא היו נזילות ולא היו בעיות.

אם יחליפו ויהיו בעיות תשבור את הראש אז. למה לחפש צרות כבר עכשיו.

"זה כולה שמשה", "לי לא היו שום בעיות". אז לך לא היו - בראבו. זה רכב מהניילונים. לא פיצוץ ולא אחרי חודש. עכשיו נמסר. מילא צ'מפיון היו מציעים טיפול ראשון, אבל הם אפילו את זה לא עשו כמחווה של רצון טוב. מנסיון איתם - לי הייתה שריטה (קטנה) ברכב שהוא נמסר, הנציג זלזל בי בטירוף ועשה טובה שעשו איזה פוליש קטן ואז מרוב שהוא מיהר לארוחת צהריים שלו אפילו מסירה כמו בן אדם הוא לא עשה לי. אתה תראה - אם יחליפו לך שמשה ופתאום יהיו לך רעשי רוח - הם יגידו שאתה הזוי ועל מה אתה מדבר ואין שום דבר. לא רק שאתה צריך לדרוש טיפול, אתה רוצה אישור על כך שהאיטום יגיע לרמת מפעל עד כמה שאפשר.

פורסם

"אתה רוצה אישור על כך שהאיטום יגיע לרמת מפעל עד כמה שאפשר."

אני כבר מדמיין את נציג השירות שצריך להקליד דבר כזה

"לכבוד dmtwjyl,

א.ג.נ,

הריני להודיעך כי בעקבות החלפת השמשה ברכבך החדש האיטום בוצע בדומה לרמת מפעל עד כמה שאפשר.

בכבוד רב,

מנהל הקרקס"

לא הגזמתם בכלל.

החלפת רכב? שלושה טיפולים פיצוי? נו באמת :lol:

אנשים מחליפים מנועים, גירים, טורבואים על ימין ועל שמאל בתקופת האחריות ומקבלים חצי מנה פלאפל בקושי, פה על שמשה פגומה יחליפו לו רכב, ברור.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

עדכון:

היום הכנסתי את הרכב למוסך היבואן, השמשה הוזמנה והגיעה אתמול.

התקשרו בצהריים להגיד שהשמשה שהגיעה, גם היא סדוקה...

אני נאלץ להמתין למחר..

דיברתי עם מנהל אולם התצוגה, שלאורך כל הדרך הוא בינתיים בסדר, ואמר שיפצו אותי.

בשיחה איתו אמר שמכיוון שהראתי לו שיתכן וישנה ירידת ערך של 0.5%, אזי הוא מוכן לפצות אותי ב 1% (כ 900 ש"ח).

אני מחכה ומקווה שהעבודה תהיה טובה ומושלמת, ואז אסכם איתו, אבל אני מבין ממה שאני קורא פה, שזה סביר והוגן?

אני לא מדבר על הטרטור, ולא להנות עם הרכב החדש בינתיים, אלא רק על "הבאסה" שהרכב עבר החלפה של חלק כל כך גדול, ושעלולות להיות לזה השלכות בעתיד על אולי איטום מושלם מרוחות ונזילות.

נחכה.

פורסם
"אתה רוצה אישור על כך שהאיטום יגיע לרמת מפעל עד כמה שאפשר."

אני כבר מדמיין את נציג השירות שצריך להקליד דבר כזה

לא הגזמתם בכלל.

החלפת רכב? שלושה טיפולים פיצוי? נו באמת :lol:

אנשים מחליפים מנועים, גירים, טורבואים על ימין ועל שמאל בתקופת האחריות ומקבלים חצי מנה פלאפל בקושי, פה על שמשה פגומה יחליפו לו רכב, ברור.

מעולה. אז אתה תמשיך לאכול את החרא במדינה שלנו ותן לאלה שמוכנים להלחם להינות ממה שמגיע לזה.

לצורך העניין - בדירה שלי עשו חיפוי קרמיקה על הקיר בצורה עקומה (לא עקום טירוף אבל עקום). אבא שלי האיר את עיני לזה וגם אני כמוך התחלתי להגיד לו - אתה חי בסרט, מי יעשה עם זה משהו, זה מספיק טוב. הוא נלחם בשבילי שבוע, הביא הוכחות של מהנדס ובסוף ברגע שהם קיבלו לידם את המכתב מהעורך דין - קנו לי את כל הקרמיקה מחדש, התקינו מאפס ופיצו אותי על הבדיקת מהנדס. ופתאום - הפלא ופלא - הקרמיקה פלס על הקיר. אז לך אין כוח להלחם? סלאמתק - תהנה עם הפשרות שלך, אבל תשאיר לאנשים אחרים את האופציה.

ולעניין - נשמע שפיצוי של 1% בהנחה והעבודה נעשתה כשורה + עצם העובדה שקיבלת יחס טוב זה סביר לגמרי. זרום עם זה.

פורסם (נערך)

"להילחם" זה קצת overstatement. כנ"ל "מגיע" במיוחד בהקשר הזה.

לא מגיע לו רכב חדש (lol), גם שלושה טיפולים זה הגזמה בטירוף. הנה רק האיר את תשומת לבם לירידת הערך וקיבל צ'ק. מה רע? (ואפילו עושה רושם שזה נעשה בנימוס יחסי, ללא שום "להילחם")

כל הכבוד על הנחישות אבל מה הקשר של הדירה שלך לדיון הזה?

אני פעם קניתי מחשב נייד והייתה שריטה באחד הכפתורים, החליפו לי מחשב חדש קומפלט בגלל כפתור. יצאתי גבר חושרמוטה.

מה הקשר? אין קשר.

עריכה אחרונה על ידי NINJMNKY

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...