Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, falou כתב:

אין "לא מוטה כספית" הכל שם זה לא כסף גדול, זה כסף ענק.

בוא תסביר לי איך מי שמקבל מענק מחקר מהממשלה מוטה על ידי רווחי חברות הציוד והתרופות. היוצא מהכלל הוא אם המענק ניתן בכפוף לציפיה להששגת תוצאות שתואמות לאג׳נדה הממשלתית.

החשש מהטיה היוא סיבה להגדלת תקציבים, לא לסגירתם. אלא אם מדובר בברה״מ ובליסנקו

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 דקות, gadik6 כתב:

אתה מביך. אם יצרני חיסוני קוביד טועים, או "לא מדייקים", אז לשיטתך כל חיסוני הקוביד ובטיחותם מוטלים בספק?

תעבוד על אנלוגיות..

אם יצרן חיסונים יפרסם מחקר גרוע, זה יפגע באמינות של כל המחקרים שלו. נחש מה? בגלל זה בכל מחקר רפואי רציני, חייב להיות כתוב בפירוש מי הגורמים שמימנו את המחקר. אם אני זוכר נכון, אתה עובד בתחום רפואי-טכנולוגי, אז אתה אמור לדעת את זה לדעתי.

ובגלל זה חיסון לא יאושר לפני שיש גם מחקרים בלתי תלויים, שכמובן עברו ביקורת רצינית.

המקרה של קוביד הוא יוצא דופן, כי היתה מגיפה פעילה שהשפיעה על כל העולם והיה צריך פתרון מהיר. להשליך משם על כלל החיסונים, זה בדיוק מה שמתנגדי חיסונים ומכחישי מדע אוהבים לעשות.

לפני 21 דקות, falou כתב:

מטיל ספק- בוודאי.

פוסל?

לא.

כנראה שיש לנו סטנדרטים שונים. אם אני קולט שדוח, או אפילו מאמר במקומון, נכתב ברשלנות (שלא לומר זיוף) ומצטט מקורות שלא קיימים, אני זורק אותו לפח, גם אם אולי מתחבאות בו פניני מידע קסומים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

@פינדר גם המחקרים על חיסוני הקוביד נערכו לפי סטנדרטים מקובלים. הליך האישור היה מזורז, בעיקר מבחינת ביורוקרטיה, וגם האישור שניתן היה אישור חירום, לא אישור מלא.

חוץ מזה, כמו לכל תרופה, נערכו מחקרי post marketing (פאזה 4) נרחבים מאוד שפורסמו תוך מספר חודשים. הבולטים באותם מחקרים רחבי היקף פורסמו על בסיס מסדי הנתונים הישראליים. אגב, מדובר באותם מחקרים שזיהו את בעיית המיוקרדיטיס בגברים צעירי, (וגם את הסיכונים ההרבה יותר גדולים של הזיהום בנגיף באותם ימים.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 56 דקות, sperial כתב:

בוא תסביר לי איך מי שמקבל מענק מחקר מהממשלה מוטה על ידי רווחי חברות הציוד והתרופות

אם אתה חושב שלכל מחקר אין שום השלכה על שוק התרופות והוא נעשה רק לצרכי ידע נטו, אתה צודק.

או אם אתה חושב שחברות התרופות לא נותנות מענקים למחקרים שיוזמת הממשלה, גם אז אתה צודק

יש לכל המימון הזה רגולציה מאוד נוקשה, ועדיין, לטעון שאין לזה קשר זה להיות מאוד לא עובדתי.

לפני 52 דקות, פינדר כתב:

המקרה של קוביד הוא יוצא דופן, כי היתה מגיפה פעילה שהשפיעה על כל העולם והיה צריך פתרון מהיר. להשליך משם על כלל החיסונים, זה בדיוק מה שמתנגדי חיסונים ומכחישי מדע אוהבים לעשות.

הנה הדמגוגיה.

מתנגדי החיסונים ו-"מכחישי המדע"

כאילו חד הם.

כאילו אדם הוא מתנגד חיסון, אז הוא מתנגד כל החיסונים, ועל הדרך גם "מכחיש מדע" (מה שזה לא אמור להיות...)

ואחרי זה מתפלאים שבאה קונטרה מהצד השני, שמפרקת את הכל...

אם בא אדם ומתנגד לחיסון הקורונה בטענה שהוא לא נבדק מספיק ושהסיכון אינו סביר, הוא "מכחיש מדע" או רק "מכחיש חיסונים"?

מה לגבי מכחישי הקשר בין השמנת יתר לתמותה מקורונה?

לפני 57 דקות, פינדר כתב:

כנראה שיש לנו סטנדרטים שונים. אם אני קולט שדוח, או אפילו מאמר במקומון, נכתב ברשלנות (שלא לומר זיוף) ומצטט מקורות שלא קיימים, אני זורק אותו לפח, גם אם אולי מתחבאות בו פניני מידע קסומים.

יש לי סטנדרטים עניינים.

אם בדוח מסויים יש כמה נקודות לוקות, אבל רובה נכתב בדייקנות, אז לא שופכים את התינוק עם מים, על כמה נקודות שתן בודדות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

אז מי לדעתך צריך לממן את המחקרים? חוצנים ממאדים?  מבחינתך חברות התרופות פסולות. ה-CDC אינו ממומן על ידם (עיקר המימון הוא מהתקציב הפדרלי, אבל יש גם על ידי קרנות פילנטרופיות). אז הפתרון הוא להפסיק כל מחקר רפואי ולהשאר תקועים?

אם אתה כל כך חשדן כלפי חברות התרופות אתה צריך לממן את המחקרים מכספי משלם המיסים., לא לקצץ בהם כמו שעושה הממשל הנוכחי

אגב, להזכיר, להבאת תרופה מחיפוש המולקולה ועד רישיון לשיווק יש עלויות גבוהות. 10 ואף 11 ספרות, בדולרים. ועל כל תרופה שמגיעה לשיווק יש עשרות ומאות (אם לא יותר) מולקולות שנפסלות לשימוש, חלקן בשלבים מוקדמים וחלקן אחרי השקעות עצומות כולל מחקרי פאזה 3 יקרים. גם הפסדים אלה הן הוצאה שחברות התרופות צריכות לממן, העלות מכוסה על ידי התרופות שמגיעותֶלשיווק.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

מקרון זה שמאל קיצוני, או אולי ממשלת קנדה?

הפכת את מאסק לחסיד אומות העולם כי הוא הגיע לישראל אחרי 7.10. מקרון הגיע לפניו.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אתה מנסה לייצר סימטריה בין דיבורים לבין מעשים, כשבשטח אין שום סימטריה - השמאל, ותומכיהם, עושים פעולות נגד ישראל ו/או נגד יהודים, בין אם ישירות ובין אם בעקיפין, בעוד שהחטא של הימין, לרוב, זה דברים שהוא אמר, או אפילו "חשב".

תפסיק להתחמק ולסלף. אמרתי נאונאצים (ימין קיצוני) . השקפת עולמי ימנית. לא להתבלבל עם ביביזם, משיחיזם וקומוניסטים עם כיפה.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

ולעניין מאסק - מאסק לא אמר שום דבר "מזעזע". אתה בוחר, כביכול, לנסות לקשר בין זה לבין השואה או היהודים.

לא מקשר את זה ליהודים, אלא לתקופה של שילטון הנאצי שמאסק קרא לשכוח. אני מבין שגם מבחינתך זה אחלה. 

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

מה שמאסק אמר זה מה שקורה בשטח - גרמניה היא אחת הידידות הטובות של ישראל, אנחנו נוסעים במכוניות גרמניות וקונים צוללות מגרמניה

אין לי שום דבר נגד גרמניה של היום.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

שלא לדבר על כך שרובנו כנראה "אוהבים" את הגרמני הממוצע, למרות שהסבא הממוצע שלו אולי איכשהו היה קשור למפלגה הנאצית. זה לא לשים את אשמת העבר בעבר?

אין לי גם שום דבר נגד הגרמני הממוצע, בתנאי שהוא לא תומך בנאונאצים של היום. וזה בטח לא לשים את אשמת העבר בעבר. את העבר חייבים לזכור.

לפני שעתיים, falou כתב:

המפלגות שאתה מגדיר "ניאו-נאציות", ככה הן מגדירות את עצמן?

בטח שלא. זה אסור לפי החוק הגרמני. לפי הגדרת סוכנות הביון הפנימית של גרמניה, המשרד הפדרלי להגנת החוקה (BFV) ממאי 2025 AFD היא "ארגון ימין קיצוני מאושר". סיווג שמאפשרת לממשלת גרמניה לצותת לטלפונים של חברי המפלגה ולשכור מודיעים כדי לעקוב אחריהם.

לפני שעתיים, falou כתב:

כל השאר, כן. סבבה.

מה סבבה? לכנות את אנדרטת השואה בברלין "אנדרטת בושה"? ששואה זה "כתם לכלוך ציפורים קטן באלף שנות היסטוריה גרמנית מוצלחת"? שגרמנים הם הקורבן העיקרי? או שגרמנים צריכים להיות "גאים בהישגי החיילים הגרמנים בשתי מלחמות העולם"? 

לפני שעתיים, falou כתב:

בנאדם שנולד בגרמניה אחרי מלחמת העולם השנייה, מה הוא קשור לפשעי הנאצים?

לא קשור. אני אחרון שאטען את זה. הייתי בגרמניה לא פעם ולא פעמיים, הכרתי שם אנשים והייתי אתם ביחסי ידידות. השתתפתי ועזרתי לארגן סמינרים של אנשי מקצוע גרמנים בארץ. בתחרות בארה"ב, כשהמצבר ברכב שלי שבק חיים, דווקא חברה מהנבחרת הגרמנית עזרו לי (ומי עוד מחזיק כבלים ברכב שכור? 😊). שלא לדבר על זה שיותר מפעם אחת ישבתי סביב אותו שולחן בחדר אוכל עם משלחות של הבונדסוור פלוס תמיד מעדיף לשכור גולף או אאודי בחופשות. עם זאת, קיים הבדל תהומי בין להאשים את הגרמנים של היום לבין לסלוח או לשכוח את אתמול כמו שקרא מאסק.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

לא. מאסק לא התייחס ספציפית ליהודים או לאשמת השואה. זה אתם שבוחרים לנסות לקשר בין מה שהוא אמר לשואה.

לא שואה, אלא התקופה הנאצית. אי אפשר לדון בה מבלי להתייחס לשואה.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

הרי גם על טראמפ סיפרו שהוא תומך בפאשיסטים, שהוא קיצוני, שהוא יתהפך על ישראל, כשבינתיים קורה בדיוק ההיפך.

הוא כן תומך בפשיסטים בלי שום קשר לישראל.

לפני שעתיים, falou כתב:

אחת הסיבות שכל מפלגה שנייה היא "קיצונית" זה הצורך לנפק כותרות שיביאו לקליקים. הביטוי "ימין-קיצוני" (עוד יותר "משמאל-קיצוני") ישר מעלה קונטציות של נאצים, וזה יוצר דחיפות, בהלה ו... הקלקה. אז פתאום חצי מהעולם הופך לנאצים.

נו, שויין.

לגבי AFD זאת לא הגדרה של תקשורת אלא של סוכנות הביון הפנימית של גרמניה, המשרד הפדרלי להגנת החוקה (BFV).

פורסם
לפני 55 דקות, falou כתב:

אם בדוח מסויים יש כמה נקודות לוקות, אבל רובה נכתב בדייקנות, אז לא שופכים את התינוק עם מים, על כמה נקודות שתן בודדות.

אתה טוען שלצטט מחקרים מומצאים זה ״כמה נקודות לוקות״.

נסכים שלא להסכים.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 23 דקות, mikyl כתב:

לגבי AFD זאת לא הגדרה של תקשורת אלא של סוכנות הביון הפנימית של גרמניה, המשרד הפדרלי להגנת החוקה (BFV).

את זה אגב לא אהבתי כי ההודעה על זה הגיע בדיוק אחרי עליה נוספת שלהם בסקרים. אין ספק שמשהו במערכת הדמוקרטית עובד פחות טוב בכול העולם (כמו גם הבחירות ברומניה). אבל זה נושא שונה שלא בא להוריד מהגישה של ה afd...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

אין ספק שמשהו במערכת הדמוקרטית עובד פחות טוב בכול העולם

כמו שצ'רצ'יל אמר (או לפחות מייחסים לו), "השיטה הזו היא זבל, אבל אני לא מכיר אחת טובה יותר". ולגרמנים ישנם כמה סיבות להיות יותר קתולים מהאפיפיור.

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, פינדר כתב:

תעבוד על אנלוגיות..

אם יצרן חיסונים יפרסם מחקר גרוע, זה יפגע באמינות של כל המחקרים שלו. נחש מה? בגלל זה בכל מחקר רפואי רציני, חייב להיות כתוב בפירוש מי הגורמים שמימנו את המחקר. 

אבל הבאתי לך דוגמה לזה בדיוק - "ניסוי" של חברת חיסונים, שהתוצאות שלו התבררו כשגויות בחלקן הקטן, בין אם במכוון ובין אם לא, וזה לא המקרה היחיד.

אז מה, נפסיק להתחסן כי חברת החיסונים לא "אמינות"?

חוקרים ומדענים טועים במחקרים ובמאמרים שלהם, בשביל זה יש ביקורת עמיתים, וגם אחרי זה מתגלות לעיתים טעויות פה ושם.

לכן, לשלול את כל הדו"ח, שאינו מאמר מדעי, כי התגלו כמה טעויות, זה מביך. 

ועל אף הטעויות זה לא בהכרח דו"ח גרוע (אולי כן ואולי לא).

אגב, האם אתה מפעיל את אותם הסטנדרטים המחמירים גם לגבי כלי התקשורת?   כי אם כן אז אתה לא יכול להאמין למילה שכתובה בבי בי סי, סי אן אן, הארץ, ליינט ועוד.

לפני 22 שעות, mikyl כתב:

הפכת את מאסק לחסיד אומות העולם כי הוא הגיע לישראל אחרי 7.10. מקרון הגיע לפניו.

מה הקשר בדיוק?

מקרון והממשל שלו פועלים אקטיבית נגד ישראל, מה מאסק עשה רע לישראל?

לפני 22 שעות, mikyl כתב:

תפסיק להתחמק ולסלף. אמרתי נאונאצים (ימין קיצוני) . השקפת עולמי ימנית. לא להתבלבל עם ביביזם, משיחיזם וקומוניסטים עם כיפה.

אתה ימין כמו שאני רקדנית בלט.

בשבילך מאסק הוא ניאו נאצי הרי, אז כשאתה מכליל מפלגות או אנשים לגיטימיים כנאצים, זה אומר כמה ההגדרות שלך עקומות.

לפני 22 שעות, mikyl כתב:

לא שואה, אלא התקופה הנאצית. אי אפשר לדון בה מבלי להתייחס לשואה.

מי קבע, אתה?

נהרגו מעל ל-20 מיליון סובייטים, אז מה, אתה גם נעלב בשמם?

כמו שאמרתי, אתם בכח מנסים לייצר נרטיב שקרי כאילו מאסק פגע או הקטין את זכר השואה. 

לפני 22 שעות, mikyl כתב:

הוא כן תומך בפשיסטים בלי שום קשר לישראל.

שוב שקר. באיזה פאשיסטים הוא תומך?

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

לכן, לשלול את כל הדו"ח, שאינו מאמר מדעי, כי התגלו כמה טעויות, זה מביך. 

ועל אף הטעויות זה לא בהכרח דו"ח גרוע (אולי כן ואולי לא).

לא מדובר בשכיאה סטטיסטית (דבר לגיטימי, לכן מפרסמים ערכי p ורווח בר סמך וכיו״ב, ועושים כל מיני אנליזותֶמשניות כדי לוודא עקביות פנימית) אלא ברשלנות מוחלטת. להזכירך, במערכת המשפט הישראלית כבר עלו על כתבי תביעה והגנה מבוססי AI שצוטטו בהם חוקים ופסקי דין מצוצים מהאצבע.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זהו. אילון התנצל, אפשר לחזור לשגרה.

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעה, SlowRide כתב:

זהו. אילון התנצל, אפשר לחזור לשגרה.

עד היציאה הבאה.

זה או להתנצל או לשלם קנס רציני.

חשבון הוא יודע.

עריכה אחרונה על ידי רוןS

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 7 שעות, gadik6 כתב:

מה הקשר בדיוק?

מקרון והממשל שלו פועלים אקטיבית נגד ישראל, מה מאסק עשה רע לישראל?

לא אמרתי שעשה רע לישראל. הזכרתי את התבטאויותיו האנטישמיות ותמיכתו בנאונאצים. בתגובה טענת להגנתו שהיה בישראל אחרי 7.10 כאילו זה שולל את דבריי. אז גם מקרון היה כאן ועוד לפניו, אבל זה לא מפריע לו היום לפעול נגד ישראל.

לפני 7 שעות, gadik6 כתב:

אתה ימין כמו שאני רקדנית בלט.

לא מכיר אותך אישית, אתה רקדנית בלט?

לפני 7 שעות, gadik6 כתב:

בשבילך מאסק הוא ניאו נאצי הרי, אז כשאתה מכליל מפלגות או אנשים לגיטימיים כנאצים, זה אומר כמה ההגדרות שלך עקומות.

לא נאונאצי, אלא תומך בנאונאצים. לפי דבריך גם אלה וגם אלה הם אנשים או מפלגות לגיטימיים. לך תלמד מה הוא ההבדל בין ימין וימין קיצוני כמו פשיזם ונאציזם. ב-77 הייתי בין אלה שהובילו למהפך. לך תלמד מה זה היה חרות ומה זה היום "מפעל לריח רע" כמו שאמר בני בגין. ימין זה ממשלה מוגבלת ושווקים חופשיים, בטח לא קצבאות ילדים לפרזיטים על חשבונם של אנשים עובדים ולא תלושי מזון כדי לשלוט על הבייס. זה גם לא משיחיים ו-2 גדות לירדן. 

אני גם לא מכליל את מפלגות או אנשים לגיטימיים כנאצים. המועצה המרכזית של יהודי גרמניה הגדירה את ה-AFD כ"סכנה לחיים היהודיים בגרמניה" וכ"מפלגה גזענית ואנטישמית". סוכנות הביון הפנימית של גרמניה, המשרד הפדרלי להגנת החוקה (BFV) הגדיר את ה-AFD הארצית כ"ארגון ימין קיצוני מאושר". 

לפני 7 שעות, gadik6 כתב:

מי קבע, אתה?

נהרגו מעל ל-20 מיליון סובייטים, אז מה, אתה גם נעלב בשמם?

נעלב? לא, אני מתעב אותו. גם בתור אחד שאביו נלחם במלחמה ההיא, שדוד שלו חזר נכה מהחזית, שאבא של אשתו עבר את כל אירופה וגם בשמם של 26 מיליון סובייטים שנהרגו במלחמה.

לפני 7 שעות, gadik6 כתב:

כמו שאמרתי, אתם בכח מנסים לייצר נרטיב שקרי כאילו מאסק פגע או הקטין את זכר השואה. 

ברגע שקרא לשכוח את עברה הנאצי של גרמניה פגע ועוד איך. זה בעצם נרטיב של נאונאצים.

לפני 7 שעות, gadik6 כתב:

שוב שקר. באיזה פאשיסטים הוא תומך?

בחלק מהבייס שלו בארה"ב.

• תוכן חדש...