Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור שננעל בגלל כותרת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

די חדש בעולם הרכב ויש לי כמה שאלות לגבי המפרט של הרכב

1. כמה ק"מ לליטר נחשב לאוטו חסכוני לישראלי הממוצע?

2. במה תורם לי נפח המנוע ? ואם זה מבחינת מהירות אז במילא כולם מוגבלים במהירות לפי התמרור ?

3. איך יודעים אם הרכב רואה מוסך כל שני וחמשי או שהוא אמין ?

4. מה זה חמש דלתות ?

פורסם

1. אישי ומשתנה, למישהו 1:10 זה חסכוני, בשבילי חסכוני זה 1:14-1:15 משולב ומעלה.

2. נפח מנוע לא קובע ביצועים לבדו, בעידן של תיבות מרובות הילוכים וטורבו.

3. לא מקשיבים לסטיגמות הזויות, קונים רכב שמור (אם זה משומש) ומטופל כמו שצריך, ואם קונים חדש שומרים כמו שצריך, מטפלים בזמן וכו'.

4. רכב שיש לו 4 דלתות לנוסעים ודלת אחת שנפתחת כשפותחים את תא המטען, הצ'באק או סטיישן למשל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

2. נפח המנוע לא תורם מאום. פעם גדול היה נחשב והעיד על כוח. היום, בוחנים כ"ס . ולגבי המהירות - זה שיש מגבלת מהירות לא אומר שעומדים בה תמיד ומעבר לכך, לא חשוב כל כך שהגעת ל- 110 קמ"ש, חשוב איך הגעת לשם . רכב חזק עם ביצועים טובים מהנה לנהיגה (לאלה שאוהבים לנהוג והרכב לא רק כלי עבורם) . רכב חזק בטוח יותר בעקיפות (במהירות חוקים ולא חוקית) בגלל יכולתו לסיים עקיפות מהר וכו'.

3. בניגוד לנאמר מעלי, החלט משתמשים בחוכמת ההמונים. אחרי הסינון הראשוני, מחפשים במותג הרצוי, רכב שמור ומטופל.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם

מיכה, לא משתמש ב"חוכמת ההמונים". אנשים מדברים שטויות ומתבססים לי על סטיגמות משנות ה-80 וה-90, עברנו הרבה דברים מאז.

הטויוטה שהייתה להורים שלי הייתה אכזבה, הרנו שהייתה לי הציגה אמינות מעולה ונמכרה עם בדיקה נקיה לחלוטין, הרנו של ההורים גם מתפקדת מעולה כבר קרוב ל-4 שנים. מאז המקרים האלה אני לא מאמין בסטיגמות האלה. לא מן הנמנע (וזאת לא פעם ראשונה שאני רושם את זה) שאני חוזר לצרפתיות אחרי הפיאט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
מיכה, לא משתמש ב"חוכמת ההמונים". אנשים מדברים שטויות ומתבססים לי על סטיגמות משנות ה-80 וה-90, עברנו הרבה דברים מאז.

הטויוטה שהייתה להורים שלי הייתה אכזבה, הרנו שהייתה לי הציגה אמינות מעולה ונמכרה עם בדיקה נקיה לחלוטין, הרנו של ההורים גם מתפקדת מעולה כבר קרוב ל-4 שנים. מאז המקרים האלה אני לא מאמין בסטיגמות האלה. לא מן הנמנע (וזאת לא פעם ראשונה שאני רושם את זה) שאני חוזר לצרפתיות אחרי הפיאט.

תפתח פורום אחזקה, תראה איזה תקלות יש למכוניות מהמזרח ואילו מצרפת.

אתה לא רוצה להקשיב, אל תקשיב. אבל שאלת לעצמך למה עד היום (לפי טענתך אחרי 20 שנה) עדין יש סטיגמות לרכבים צרפתים?

פורסם

מחזק את דור, אל תקשיב לסטיגמות.

לצרפתיות יש סטיגמות רעות בגלל כמה גורמים.

א. לצערי חלק נכבד (99%) מהמוסכים בישראל לא יודעים לטפל ברכבים צרפתיים, לכן כל הזמן הרכב חוזר למוסך.

ב. רמת התחזוקה של הישראלי הממוצע שואפת ל - 0, רמת התחזוקה הזאת לא מתאימה לרכבים צרפתיים, אין מה לעשות.

ג. מנוע ה- THP (וגם אחיו בלי הטורבו) הוציא להם שם רע, ובתכלס זה מנוע כמעט גרמני טהור.

בגלל סיבות א'+ב', יש לרכבים הצרפתיים שם רע, ויש לי לא מעט חברים עם לא מעט צרפתיות שפשוט מתחזקים אותן כמו שצריך

וכמות התקלות אפסית, גם ברכב שיצאה לו הסטיגמא הכי רעה, C5.

הכל מתחיל ונגמר באיך מטפלים ברכב.

אז דחילק, נמאס לשמוע את הסטיגמא הזאת, מי שרוצה כאבי גב, חוסר נוחות, ועוד מספר דברים שימשיך לקנות

רכבים אירופאים וקוריאנים.

גם לרכבים שנחשבים הכי אמינים יש מחלות, לדוגמא גטס - תושבת מנוע, בעיה במנגנון של החלון, גומיות שסתומים,

אטם מכסה שסתומים, ועוד דברים שאני כרגע לא זוכר.

ולבחור שמעלי, אני לא מבין בשעונים, אבל לאיזה שעון יש סיכוי לשרוד יותר 20 שנה, לשעון דיגיטלי מתקדם או מכאני פשוט?

רועי

פורסם

מחזק את דור, אל תקשיב לסטיגמות.

לצרפתיות יש סטיגמות רעות בגלל כמה גורמים.

א. לצערי חלק נכבד (99%) מהמוסכים בישראל לא יודעים לטפל ברכבים צרפתיים, לכן כל הזמן הרכב חוזר למוסך.

ב. רמת התחזוקה של הישראלי הממוצע שואפת ל - 0, רמת התחזוקה הזאת לא מתאימה לרכבים צרפתיים, אין מה לעשות.

ג. מנוע ה- THP (וגם אחיו בלי הטורבו) הוציא להם שם רע, ובתכלס זה מנוע כמעט גרמני טהור.

בגלל סיבות א'+ב', יש לרכבים הצרפתיים שם רע, ויש לי לא מעט חברים עם לא מעט צרפתיות שפשוט מתחזקים אותן כמו שצריך

וכמות התקלות אפסית, גם ברכב שיצאה לו הסטיגמא הכי רעה, C5.

הכל מתחיל ונגמר באיך מטפלים ברכב.

אז דחילק, נמאס לשמוע את הסטיגמא הזאת, מי שרוצה כאבי גב, חוסר נוחות, ועוד מספר דברים שימשיך לקנות

רכבים אירופאים וקוריאנים.

גם לרכבים שנחשבים הכי אמינים יש מחלות, לדוגמא גטס - תושבת מנוע, בעיה במנגנון של החלון, גומיות שסתומים,

אטם מכסה שסתומים, ועוד דברים שאני כרגע לא זוכר.

ולבחור שמעלי, אני לא מבין בשעונים, אבל לאיזה שעון יש סיכוי לשרוד יותר 20 שנה, לשעון דיגיטלי מתקדם או מכאני פשוט?

שעון מכני

פורסם
תפתח פורום אחזקה, תראה איזה תקלות יש למכוניות מהמזרח ואילו מצרפת.

אתה לא רוצה להקשיב, אל תקשיב. אבל שאלת לעצמך למה עד היום (לפי טענתך אחרי 20 שנה) עדין יש סטיגמות לרכבים צרפתים?

תפתח עכשיו את העמוד הראשון ותגלה שכל התקלות נוגעות לVAGיות וליפניות.

עמוד שני - דומה.

רק בעמוד השלישי מופיעה תקלה (אחת) על 206!

גם העמוד הרביעי דומה.

פורסם
תפתח עכשיו את העמוד הראשון ותגלה שכל התקלות נוגעות לVAGיות וליפניות.

עמוד שני - דומה.

רק בעמוד השלישי מופיעה תקלה (אחת) על 206!

גם העמוד הרביעי דומה.

אז בדקתי גם אני.

כמעט כל השרשורים שפתחו עד עמוד 4 (לפי שעה הזאת), הם או שאלות לטיפול או בעיה של קוד מנוע שחברי הפורום עזרו כאן. אבל אני קורא באופן קבוע שרשורים בפורום הנ"ל. כל פעם אני נדהם על הבעיות של הצרפתיות, כי יתכן שבישראל לא יודעים לטפל (כפי שרועי אמר), אחרת איך קבוצה רנו זו הקבוצה השניה הגדולה בעולם?

כל דבר שמורכב ע"י בני אדם אפשר לפרק ולהחליף. אבל איך תסביר למשל שגיר הרובוטי הדו מצמדי של רנו הולך אחרי 150K? למה למשל אצל יצרניות מהמזרח זה לא קורה?

פורסם

gbguy, יצרניות מהמזרח קודם כל כמעט לא משתמשות בגירים רובוטיים, רק מהולוסטר (שלא נפוצה במיוחד בארץ) קיים גיר כזה, שזלג לאחרונה פה ושם להיצע הדגמים של קיה ויונדאי. האם הוא יהיה אמין? נחיה ונראה.

דייהולט? לא. יפניות למיניהן? כן, אבל לא קלאץ' כפול.

אגב, הגרמניות המהוללות עם הDSG7 שורדות הרבה פחות.

ומה הולך בגיר אחרי 150 אלף ק"מ? אם זה קלאצ'ים אז נראה לי סביר מאוד שילכו בק"מ כזה, בייחוד אם הרכב נסע רוב הזמן בפקקים או בעיר. בלאי טבעי.

none77 - גם אם תנרמל את זה, עדיין יש לא מעט צרפתיות שנעות על כבישי ישראל. עדיין היחס יוצא קטן יותר לטובת הצרפתיות.

בכל מקרה אחרי ניסיון כושל עם המלצות על יפנית ושני ניסיונות מוצלחים עם צרפתיות, לא רואה סיבה להקשיב לסטיגמות שהוכחו כמנותקות מהמציאות.

פורסם

אני חושב שצריך לבחון כול דגם לגופו.

אני למשל נסעתי 3 שנים על פנדה ללא תקלות,אבא שלי קנה רנו קליאו חדשה,אני רכשתי לפני חודש גם רנו קליאו 2012,אם רנו כול כך לא אמין,למה קניתי?

Sent from my A0001 using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...