Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פילטר דלק הוחלף לפני שבועיים והוספתי עוד אחד לפני הקרבורטור רק בשביל אקסטרה...

לגבי משאבת דלק, בדקתי לחץ - יש 2 פיאסאיי = תקין.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז זה הקרבוראטור .... רוב הסיכויים הכיוון לא טוב , אבל תגיד לזה שיכוון לך שלא יכוון לפי "העין" כמו שהם אוהבים לעשות..לעשות עם מיכשור בלבד (בדיקת תערובת) ! ....

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

האמת היא שאת הקרבורטור ניקתי בעצמי ,כשמרת שעשיתי ניקוי קרבורטור התכוונתי עם ספריי קרבורטור,רוקנתי ספריי שלם....ניראה לי שהקרבורטור דורש ניקוי, פעם אחרונה שעשיתי ניקוי + פירוק שלו הייתה לפני 3 שנים בערך....מקווה שזאת הבעייה.

עדיין בעבודה בבאסה....

פורסם

הספריי במקרה זה לא יעזור אפילו עם תרוקן לשם 3 ספריים הוא לא מגיע למקומות החשובים בקרבוראטור ואפילו יכול לסתום את הקרבוראטור עוד יותר בגלל שהוא מפרק את הלכלוך ועושה סתימות עם אותו הליכלוך

במיוחד בקרבוראטור שהצתבר בו הרבה ליכלוך...

בהצלחה...

פורסם

כל כמה זמן צריך לעשות ניקוי קרבורטור? פירוק\אטמים וכו?

למה נועד הספריי קרבורטור בעצם אם לא לניקוי הקרבורטור ?

פורסם

הספריי נועד לניקוי קרבוראטור שהוא יחסית נקי כלומר בישביל שלא יצתבר לכלוך אך אסור להגזים עם זה כלומר אפשר לעשות את זה פעם ב.... אבל לא כדאי כי הספריי הזה לא כל כך בריע לאוטו ...

ולגבי ניקוי עם פירוק זה תלוי בקילומיתראז' שהאוטו עבר מהניקוי האחרון ואיכות הדלק... זה יכול להיות אחרי 3 שנים וגם אחרי 10 שנים...

עכשיו נזכרתי לשכן שלי היה אותו הדבר הוא החלית "להשקיע" וניקה את הקרבוראטור שלו עם ספריי ....בקרבוראטור שלא נגעו 6 שנים ונחש מה האוטו התחיל לקרטע בדיוק כמו שלך והתוצע : 400 שקל לניקוי עם פירוק...

פורסם

עכשיו שאני חושב על זה, מרגע הניקוי עם הספריי , הבעייה החמירה והגיעה למצב שכל הזמן מקרטע,לפני הניקוי שעשיתי, זה היה קורה באקראי פעם ב....,עכשיו המצב הוא כזה שמרגע ההנעה, מתחילות הבעיות, המוזר הוא שהרכב מניע מכה ראשונה .

נקווה שזה באמת ניקוי קרבורטור, אולי באמת הגיע הזמן לפירוק וניקוי כמו שצריך....

היום על הבוקר - עוד שעתיים אני הולך לסדר את זה...

במקום לישון אני תקוע עם הרכב הזה, כבר נמאס לי, כמה כסף הוצאתי וזמן בזבזתי עליו בחודש האחרון והוא עוד מקרטע לי.....

פורסם

אני חושב שבעיה שלך היתה רק עם המפלג ,את הבעיה עם הקארבוראטור קבר עשיתה לעצמכה כתוספת אבל לא נורה ...הכל לטובה... :-)

פורסם
למה נועד הספריי קרבורטור בעצם אם לא לניקוי הקרבורטור ?
כדברי חנניה רייכמן ז"ל - 'מכל תרופה, לפי כמות, יש להבריא ויש למות'.

ספריי קרבורטורים הוא ממס רב עוצמה לפחם, שרפים ולכות שהדלק משקיע. כל דלק מורכב מתערובת של חומרים שונים הרותחים בטווח טמפרטורות מסוים, ומתוספים לניקוי, שמירה וייצוב של מספר האוקטן או הצטן וכ"ו. נוסף לכך, אדי שמן מהמנוע מוזרמים למסנן האויר שלפני הקרבורטור כדי להשרף במנוע וגם הם משקיעים בו מזהמים דביקים.

בקרבורטור ישנם נחירים בעלי חורים בקטרים מדויקים מאד (דיזות) המווסתים את זרימת הדלק ע"י ההתנגדות שהם יוצרים לזרימה. לא קשה להבין שאם לכה מתיישבת ומקטינה אפילו בעשירית מילימטר קוטר חריר שהיה במקור 0.8 מ"מ, תהיה לכך השפעה משמעותית על הזרימה ולכן גם על התנהגות הרכב. ספריי קרבורטורים נועד לנקות נחירים כאלה, לשחרר ולנקות צירים המסתובבים בקרבורטור וכדומה, אבל לא יותר.

בקרבורטור ישנן דיאפרגמות, קפיצים, צירים המסתובבים בקדחים בגוף האלומיניום (והמשתחקים עם הזמן), מחזירי שמן זעירים האוטמים צירים (בדגמים מסוימים), בוכניות של משאבות האצה, עקומות מתכתיות המכתיבות מידת פתיחה של מצערת הדלק בזמן עבודת המשנק, מוטטת (שטנגות זעירות) לכוון זויות ויחסי פתיחה ותנועה, מצוף ומחט אטימה הקובעים את מפלס הדלק בתוך הקרבורטור, צ'וק אוטומטי (בהרבה דגמים) הנישלט ע"י טמפרטורת המים במנוע ונפתח (גם כשהמנוע עדיין קר) ע"י דיאפרגמות וואקום למיניהן וצנרת גומי חיצונית המחברת את היחידות השונות לסעפת היניקה ולצנרת המים במנוע. לא הזכרתי עדיין סדקים ועיוותים בגלל התעללות או פגם מולד, מרווחים לא תקינים בין פרפר הדלק ובין גוף הקרבורטור, התייבשות אטמים ולסיום, עיוותים בגוף האלומיניום של הקרבורטור הנגרמים לפעמים עם הזמן עקב שחרור מאמצים בגוף המתכת בעקבות התהליך הטראומטי של היציקה בבית החרושת שייצר את הקרבורטור. כן, שכחתי לציין ברזים חשמליים זעירים (דיזות חשמליות), שסתומים חשמליים המשנים את הנקודה ממנה מגיע הוואקום ומנגנונים הדומים לבולם זעזועים הידראולי.

אם מישהו חושב שהתזת ספריי מתמודדת עם כל הנ"ל, שיקום.

יוסי

פורסם
האמת היא שאת הקרבורטור ניקתי בעצמי ,כשמרת שעשיתי ניקוי קרבורטור התכוונתי עם ספריי קרבורטור,רוקנתי ספריי שלם.
הנה התשובה לבעיה!

SUB14, זה לא שאני מזלזל בך חס וחלילה, אך פשוט אין תחליף עצמי לניקוי ו/או שיפוץ הקרבורטור במכון המיועד לכך.

אני מייעץ לך ללכת בהקדם האפשרי למכון קרבורטורים ע"מ שיבחנו את הקרבורטור - אולי הוא דורש שיפוץ כלשהו בנוסף לניקוי.

כמו שצביקה תמיד אומר - אחרי הניקוי ייעלמו כל הבעיות (אם הבעיה הייתה נעוצה בקרבורטור כמובן!).

ד"א, היכן אתה מתגורר? אם אתה באיזור המרכז אתה בטח כבר יודע שצביקה הוא המומלץ ביותר.

ושאלה: כמה עלה לך יישור הקו עד עכשיו?

יום טוב!

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

קרוב ל 1000 ש"ח כולל ניקוי הקרבורטור שאני הולך לעשות היום,זהו הסכום שהוצאתי עליו בחודש האחרון...

פורסם

עוד תופעה "מעניינת" של ספריי הקרבורטורים, לפעמים הם עלולים לפגוע באטמים/דיאפרגמה וכו...

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם
אני חושב שבעיה שלך היתה רק עם המפלג ,את הבעיה עם הקארבוראטור קבר עשיתה לעצמכה כתוספת אבל לא נורה ...הכל לטובה... :-)
אין לך מושג כמה אתה צודק!!!

את הבעייה בקרבורטור הוא קיבל כבונוס, והבעייה היתה ונשארה במפלג,

החלפת הרוטור והמכסה מפלג , זה הדבר הראשון שהוא היה צריך לעשות! לקח מקבלים רק דרך הכיס!

קראתי את כל השרשור מתחלתו עד סופו, ולא ידעתי , אם לבכות או לצחוק!

לצערי בעבודתי , אני נתקל עם עשרות"אובר חוכם" כאלה!

שימוש בספריי קרבורטורים מבלי לפרק את הקרבורטור לגורמים, גורם להמסת הפיח והשרף הנדבק

לצוואר הוונטורי של הקרבורטור, סותם חרירים קטנים ליניקת אוויר אטמוספרי, גורם לכבוי

הרכב בסרק, ולעלייה בתצרוכת הדלק!

הנזק הנוסף הוא המסת חלקי גומי בקרבורטור , כמו משאבת תאוצה +גרמושקה למשאבת תאוצה, מפורר אטמים יבשים , ומחדיר לכלוך לתוך נחירי הדלק בקרבורטור!

מסקנה ניקוי חיצוני של קרבורטור בעזרת ספריי קרבורטור, הוא לכשעצמו יגרום לנזק,

ולא לתועלת!

ממליץ להפוך " שיעור" זה לדביק על מנת יראו ויראו!

יום טוב שיהיה לכם!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
בהתחלה החלפתי פלאגים,נסעתי שבוע,היה שקט ,עד שהופיעה הבעייה שוב, הלכתי הלאה,ניקוי קרבורטור,פילטר דלק,משאבת דלק, נסעתי שבוע...הרכב נסע מעולה, עד היום,שוב פעם...החלטתי ללכת על הרוטור ומכסה המפלג-כמו שכתוב בספר היינס.

הנה המקום בו הצלחת להוליך אותנו שולל (מסומן באדום).

ניקוי קרבורטור הינו פירוקו לחלקים ,טבילתו בחומר , הח' אטמים וכו'.

השפרצת ספריי לתוכו , כפי שכבר הסבירו , לא ממש עוזרת ברוב המקרים.

לו היית מציג את זה בצורה הזו - היית מקבל את התשובות מזמן.

אל תיקח את זה קשה - אלא פשוט שים לב (וגם שאר הצופים בשרשור) עד כמה המידע שאתה נותן משפיע על נסיון האבחנה.

בכל מקרה - הכסף שהשקעת , מלבד הספריי , אינו כסף זרוק -הוא יחסוך ממך את התקלה הבאה.

פורסם

עדכון חם מהתנור....

חזרתי הרגע מביקור אצל מקום שנקרא:

מגן קרבורטורים באיזור התעשייה תל חנן בנשר(חיפע\קריות למי שלא מכיר).

אני חייב לציין ולשבח את המקום הזה, הגעתי לשם ממש במקרה מהמלצה של חנות חלפים,ברגע שהגעתי ,קיבלו אותי ממש יפה ולמרות העומס שהיה ,ישר הכניסו את הרכב שלי, בהתחלה סיפרתי להם על התופעות שהיו לי,בתחילה בדקו לי הצתה,חוטים,מפלג וכל מה שקשור למערכת החשמל ברכב, הכל יצא תקין(הכל חדש.....איך לא),הגענו לקרבורטור, הוא הביא פנס חזק וכיוון ללוע הקרבורטור ואז יכלו לראות בבירור שהדלק שמגיע - מגיע ויוצא דרך חור ממש קטן לתוך הקרבורטור,אבל מגיע בפולסים,לא ממש פולסים,כאילו משהו יורק את הדלק ולא מזרים אותו בצורה חלקה,הוחלט לבצע ניקוי קרבורטור.

שאלתי כמה יעלה,אמרו לי 480 ש"ח ניקוי וכל מה שצריך.

הקרבורטור פורק והוכנסו כל חלקי המתכת שלו למין מכשיר כמו מכונת כביסה,שמערבל כל הזמן את החלקים בחומר הזה,לאחר כ 40 דקות, הכל ייצא חדש.

התחלנו בהרכבה, החליפו אטמים\גומייה שהפילטר יושב עליה. הכל הורכב,מניע מכה ראשונה,מכניסים את הרכב לאיזור הכיוונים,הרכב מכוון ע"י המחשב והגאזים וגם באותה דרך כיוון הצתה,נוסעים לסיבוב,הרכב שקט שחבל על הזמן,נוסע ומאיץ כמו שד, קיק דאון במהירות 95 קמ"ש,זה בחיים לא היה לי.....גיר אוטומט 3 הילוכים....עוצרים ברמזור...דומייה,רגע המנוע עובד בכלל?! עובד ועוד איך עובד...

חזרנו למוסך,שאלתי כמה מגיע לך , ענה לי 400 ש"ח, ותחזור בעוד שבוע לבדיקת כיוונים.

אוסיף ואציין שלאורך כל הטיפול הם ענו לי על כל שאלה בסובלנות,ואפילו לגבי השאלה אם ניתן לחבר את שתי הלועות יחדיו בקרבורטור של סובארו ולהפוך אותו בעצם לקרבורטור כפול,...אפשרי ביותר,אבל צריך לאלתר חיבור\הלחמה וזה יגרום לצריכת דלק מאוד גבוהה.

עוד דבר, לגבי מפלג\מכסה מפלג\רוטור\חוטי הצתה, בעיות עם אלמנטים אלו הינם תמיד בעיות קבועות,או שיש או שאין,אם זה פעם כן ופעם לא אז זה לא דיסטרביוטר,אם ישנם זיופים וקירטועים כל הזמן מרגע ההנעה אז זה יכול להיות מפלג,אם לא אז או קרבורטור,או משאבת דלק.

נפרדתי מ 400 ש"ח ,נסעתי הבייתה בגשם,הרכב נוסע פצצות,פשוט לא ייאמן.

אני ממליץ לכל בעלי סובארו לאונה לעשות ניקוי גם אם לא ממש צריך ועברו כמה שנים או שלא עשיתם אף פעם-זה מחזיר את החיים למנוע,יותר שקט,יותר כוח,אין רעידות,פחות דלק...בסה"כ זה מחזיר את ההשקעה בדלק בתקופת זמן מסויימת=שווה שווה שווה.

ולא להשתמש בחיים בספריי קרבורטורים, 400 ש"ח וישר מרגישים בהבדל,אין אפס.

שבת שלום לכולם.

• תוכן חדש...