Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני כחודש נכנסתי לכאן והצגתי בעייה שהייתה לי , הרכב מסוג סובארו דיאל, היה נוסע רגיל ופתאום ללא כל התראה מוקדמת היה מקרטע כזה תוך כדיי נסיעה ורק פמפום בגז היה משחרר את הקירטוע הזה, אם לא הייתי מפמפם בגז, אז הרכב היה נכבה, קרה לי גם כשפימפמתי פשוט הרכב כבה, מה שטוב זה שברגע שהרכב כבה, הייתי מניע מייד שוב והכל היה חוזר לקדמותו.

הייתי בטוח לפני כחודש שזה נובע מדלק מהול, בגלל שלא תידלקתי בתחנה שאני תמיד מתדלק בה - מתברר שזה היה צירוף מקרים וזה לא הדלק.

אחרי שזה קרה לי כמה פעמים,החלטתי לחפש את הבעייה לבד(גם הזדמנות לטפל ברכב הזה קצת כמו שצריך) וצמצמתי אפשרויות.

בהתחלה החלפתי פלאגים,נסעתי שבוע,היה שקט ,עד שהופיעה הבעייה שוב, הלכתי הלאה,ניקוי קרבורטור,פילטר דלק,משאבת דלק, נסעתי שבוע...הרכב נסע מעולה, עד היום,שוב פעם...החלטתי ללכת על הרוטור ומכסה המפלג-כמו שכתוב בספר היינס.

ופה מתחיל הקטע .

הלכתי למוסך מרכזי לקנות רוטור ומכסה מפלג,לא רציתי הפעם תחליפי ,אמרתי נוסיף קצת ונקנה מקורי.

פירקתי את הישן שהיה לי ברכב, היה כתוב עליו מיוצר באיטליה-תחליפי כצפוי, בספר שאני מנהל על אחזקת הרכב היה כתוב שהחלפתי אותם לפני שלוש שנים.בספרות היינס כתוב,אם יש ספק -תחליף.

בקיצור, הרוטור היה עם סימנים כאילו שייפו אותו עם נייר זכוכית,במקורי הוא בצבע מתכת זהובה, אצלי המתכת הייתה משוייפת בפינות ומלא שריטות על החלק המתעתי של הרוטור,וכאילו ירדה ממנו שכבה,והמכסה מפלג כל 4 המגעים שלו עם ציפוי כמו פחם אפור,גירדתי עם הציפורן וממש ירדה שכבה של אפור כזה,המשכתי לנקות את המגעים והמגע המרכזי ופשוט יצאו מין קילופים כאלו,ממש חתיכות דקות...החלטתי שאין מה לעשות והגיע הזמן להחליף.

אני מגיע למוסך המרכזי למחסן חלפים ומבקש רוטור ומכסה מפלג,

פתאום מגיע מוסכניק אחד ומתחיל לומר לי כל מיני דברים בסיגנון של תביא את הרכב ונחליף לך, רוטור ומכסה מפלג בחיים לא מחליפים(הרגע אמרת נחליף לך...)

בקיצור הוא התחיל לריב איתי על זה שבחיים לא צריך להחליף רוטור ומכסה מפלג,אם כבר חוטים וזהו וזאת בטוח לא הבעייה.

החלטתי לקנות את החלקים בכל זאת(נו מה...),

הגעתי הבייתה והרכבתי הכל תוך 10 דקות, חוטים לא החלפתי כי יש לי חוטים מיוחדים שקניתי מחו"ל לפני כשנה, חוטים מיוחדים 9מ"מ, עבים מאוד, לא ניראה לי שיש בהם בעייה.

בקיצור עשיתי סיבוב,הרכב נוסע פצצות(טוב, כבר החלפתי חצי אוטו,חסר לו שלא...).

רציתי לשאול , אחרי כמה זמן באמת כן צריך להחליף רוטור ומכסה מפלג,ואיך יודעים שיש בהם בעייה, מה הסימפטומים?

וחוץ מזה ממה יכולה לנבוע בעייה כמו שלי? עכשיו הרכב נוסע פשוט מעולה,בחיים לא היה ככה, מניע מכה האשונה ,האם חוץ ממה שהחלפתי יכולות להיות עוד סיבות? אם כן אשמח לשמוע.

סוף שבוע נעים לכולם.

תודה לכל העונים.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סיכמת בהודעתך את עשרות ההודעות שנכתבו בנושא גמגומים/התנעה קשה וכו'.

בהנחה שהמנוע תקין , כולל בוכנות רינגים ושסתומים - כל מה שנשאר הוא מערכת החשמל ומערכת הדלק.

עברת אחד אחד על הדברים וטיפלת בהם , תוך שאתה משפר כל פעם קצת (גם אם לא בהכרח היה צורך ,להזיק זה בטח לא מזיק) עד שהגעת לגורם העיקרי לבעייה (לא היחיד ,לפי תיאורך).

עבודת אבחון יפה , גם אם קצת יקרה (החלפת , מה שנקרא ,"על עיוור") .

אגב - את כל החלקים הללו ניתן להשיג בקלות באיזור רח' יצחק שדה (הכי גדול זה "גל-אור" ברח' שונצינו ,אבל יש עוד) בלי שאלות וויכוחים.

פורסם

השאלה היא האם הבעייה נפתרה או לא? והאם יכולים להיות עוד סיבות לבעייה הזאת של קירטועים פתאומיים ללא שום אזהרה מוקדמת?

היום פשוט זה קרה לי על הבוקר ולא הפסיק, נסעתי עם קרטועים ופמפומים,ממש מצב בלתי נסבל, רבע שעה ולא עזר כלום עד שהחלטתי להחליף רוטור ומכסה מפלג - אחרי ההחלפה הרכב מניע ישר ,ואין שום קירטועים.

מקווה שזה הסוף.

פורסם

יש לי גם אוטו כמו שלך והיה לי פעמיים סיפור כמו שלךת פעם אחד זה היה קרבוראטור ופעם שניה המפלג ....המפלג הלך אחרי 11 שנה דרך אגב כאשר הרכבת אותו הוא יושב על כזה ציר שאתה יכול להזיז ימינה שמאלה) את גוף המפלג חריץ עם בורג ליד גוף המפלג....(זה כיוון הצתה עד כמה שאני יודע ואחרי החלפה של רוטור כדאי לכוון מחדש

הסימפטומים:

מפלג לא תקין: כאשר האוטו אומד במקום אפשר לשמוע פעם בכמה זמן רעש של זימזום כזה )כמו רטט של פלאפון(שנובע מחופש בציר הרוטור...

לאחר תקופה מסויימת ניתן גם להרגיש אי יציבות בטורים של האוטו

לגבי הסימפטומים של קרבוראטור יש די הרבא כמו למשל האוטו נכבע אחרי הנע בבוקר אוטו מקרטע כו...

ההבדל בין בעיות במפלג לקארבוראטור שהמפלג בשלב התחלתי עושה בעיות תוך כדי נהיגה בלבד ( כאשר לוחצים על הגז)

והקארבוראטור גם בנהיגע וגם בעמידה...

ולפי מה שאתה אמרתה כודם אני כמאת בתוך שזה המפלג....

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם
יש לי גם אוטו כמו שלך והיה לי פעמיים סיפור כמו שלךת פעם אחד זה היה קרבוראטור ופעם שניה המפלג ....המפלג הלך אחרי 11 שנה דרך אגב כאשר הרכבת אותו הוא יושב על כזה ציר שאתה יכול להזיז ימינה שמאלה) את גוף המפלג (זה כיוון הצתה עד כמה שאני יודע ואחרי החלפה של רוטור כדאי לכוון מחדש

הסימפטומים:

מפלג לא תקין: כאשר האוטו אומד במקום אפשר לשמוע פעם בכמה זמן רעש של זימזום כזה )כמו רטט של פלאפון(שנובע מחופש בציר הרוטור...

לאחר תקופה מסויימת ניתן גם להרגיש אי יציבות בטורים של האוטו

לגבי הסימפטומים של קרבוראטור יש די הרבא כמו למשל האוטו נכבע אחרי הנע בבוקר אוטו מקרטע כו...

ההבדל בין בעיות במפלג לקארבוראטור שהמפלג עושה בעיות תוך כדי נהיגה (כאשר לוחצים על הגז)

והקארבוראטור גם בנהיגע וגם בעמידה...

ולפי מה שאתה אמרתה כודם אני כמאת בתוך שזה המפלג....

תרשה לי תיקון קטן!

ראשית אחרי החלפת רוטור , אין צורך לכוון הצתה!

הרעש שנשמע מציר המפלג, בעיקר במפלג , בעל הצתה אלקטרונית, בא מבוקסה שחוקה,

שבה נע ציר המפלג, אשר גורם לחופש גדול בציר, לחיתוכים וזיופים בנסיעה, ולפעמים גם לכבוי הרכב,

הפתרון החלפת מפלג!

שנית מפלג יכול לעשות בעיות דומות , לבעיות של קרבורטור, והם יכולים להתרחש,

גם בנסיעה, בכל מהירות, וגם בעמידה!

בדיקה יסודית, ואבחנה מדוייקת,יכולה לחסוך החלפת / תיקון מיותרים ויקרים, כמו משאבת דלק חשמלית( יקרה מאד) ואו לסדר , את הטעון תיקון בלבד, כלומר מפלג, או קרבורטור!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום לכולם.

לפני כחודש נכנסתי לכאן והצגתי בעייה שהייתה לי , הרכב מסוג סובארו דיאל, היה נוסע רגיל ופתאום ללא כל התראה מוקדמת היה מקרטע כזה תוך כדיי נסיעה ורק פמפום בגז היה משחרר את הקירטוע הזה, אם לא הייתי מפמפם בגז, אז הרכב היה נכבה, קרה לי גם כשפימפמתי פשוט הרכב כבה, מה שטוב זה שברגע שהרכב כבה, הייתי מניע מייד שוב והכל היה חוזר לקדמותו.

הייתי בטוח לפני כחודש שזה נובע מדלק מהול, בגלל שלא תידלקתי בתחנה שאני תמיד מתדלק בה - מתברר שזה היה צירוף מקרים וזה לא הדלק.

אחרי שזה קרה לי כמה פעמים,החלטתי לחפש את הבעייה לבד(גם הזדמנות לטפל ברכב הזה קצת כמו שצריך) וצמצמתי אפשרויות.

בהתחלה החלפתי פלאגים,נסעתי שבוע,היה שקט ,עד שהופיעה הבעייה שוב, הלכתי הלאה,ניקוי קרבורטור,פילטר דלק,משאבת דלק, נסעתי שבוע...הרכב נסע מעולה, עד היום,שוב פעם...החלטתי ללכת על הרוטור ומכסה המפלג-כמו שכתוב בספר היינס.

ופה מתחיל הקטע .

הלכתי למוסך מרכזי לקנות רוטור ומכסה מפלג,לא רציתי הפעם תחליפי ,אמרתי נוסיף קצת ונקנה מקורי.

פירקתי את הישן שהיה לי ברכב, היה כתוב עליו מיוצר באיטליה-תחליפי כצפוי, בספר שאני מנהל על אחזקת הרכב היה כתוב שהחלפתי אותם לפני שלוש שנים.בספרות היינס כתוב,אם יש ספק -תחליף.

בקיצור, הרוטור היה עם סימנים כאילו שייפו אותו עם נייר זכוכית,במקורי הוא בצבע מתכת זהובה, אצלי המתכת הייתה משוייפת בפינות ומלא שריטות על החלק המתעתי של הרוטור,וכאילו ירדה ממנו שכבה,והמכסה מפלג כל 4 המגעים שלו עם ציפוי כמו פחם אפור,גירדתי עם הציפורן וממש ירדה שכבה של אפור כזה,המשכתי לנקות את המגעים והמגע המרכזי ופשוט יצאו מין קילופים כאלו,ממש חתיכות דקות...החלטתי שאין מה לעשות והגיע הזמן להחליף.

פתאום מגיע מוסכניק אחד ומתחיל לומר לי כל מיני דברים בסיגנון של תביא את הרכב ונחליף לך, רוטור ומכסה מפלג בחיים לא מחליפים(הרגע אמרת נחליף לך...)

בקיצור הוא התחיל לריב איתי על זה שבחיים לא צריך להחליף רוטור ומכסה מפלג,אם כבר חוטים וזהו וזאת בטוח לא הבעייה.

הגעתי הבייתה והרכבתי הכל תוך 10 דקות, חוטים לא החלפתי כי יש לי חוטים מיוחדים שקניתי מחו"ל לפני כשנה, חוטים מיוחדים 9מ"מ, עבים מאוד, לא ניראה לי שיש בהם בעייה.

רציתי לשאול , אחרי כמה זמן באמת כן צריך להחליף רוטור ומכסה מפלג,ואיך יודעים שיש בהם בעייה, מה הסימפטומים?

וחוץ מזה ממה יכולה לנבוע בעייה כמו שלי? עכשיו הרכב נוסע פשוט מעולה,בחיים לא היה ככה, מניע מכה האשונה ,האם חוץ ממה שהחלפתי יכולות להיות עוד סיבות? אם כן אשמח לשמוע.

סוף שבוע נעים לכולם.

תודה לכל העונים.

יכול להיות שהחלפת חלקים תקינים סתם?
פורסם

היי

יכול להיות וסביר שהחלפתי כמה חלקים סתאם-וטוב שכך, סוף סוף נעשה מין יישור קו.

עוד דבר, נניח והקטע חוזר על עצמו, כלומר נניח מחר אני נוסע ושוב הרכב מתחיל לקרטע או שאני לוחץ גז עד הסוף וכאילו הרכב רוצה להיכבות, מה תהיה הבעייה, מהו השלב הבא?

קרבורטור תקין, דיסטרביוטור תקין, מה עוד יכול להוביל לבעיות מסוג זה,ואגב, הוואקום תקין ואין דליפה.

תודה לכול העונים.

פורסם

תקלות בסובארו די.אל? :shock:

מי ישמע כדבר הזה? :shock: :shock:

גמגומים והשתעלויות זה לא אמור להיות בעיות של צרפתיות?

הנה נופץ המיתוס של "רק לשים דלק ולנסוע" :lol:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
שלום לכולם.

ופה מתחיל הקטע .

סוף שבוע נעים לכולם.

תודה לכל העונים.

חשוב לציין שבמקרה שלך המכסה המפלג הקודם פיתח שחיקה במגעים ו/או שפשוט עם הזמן (זה מה שקורה ברוב המקרים) מתפתחים סדקים קטנים (או אחד גדול) במכסה המפלג שכמעט בלתי ניתנים לאבחון - מהם בורח ניצוץ. מאחר וזה בד"כ מאוד לינארי, קשה להרגיש בזה עד לרגע שאתה מתחיל להתקל בבעיות הצתה בבוקר ו/או בנסיעה (אחרי שהחלק כבר מתחמם ומתרחב).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עדכון עכשווי

הרגע חזרתי מנסיעה, ושוב קורה לי ,רק שהפעם זה כל הזמן ולא מפסיק, אני חייב לנסוע תוך כדיי פמפום,אם אני מחזיק את הגז קבוע,הרכב מקרטע ורוצה להיכבה,אם אני עוזב תגז, הרכב בולם את עצמו בצורה דרסטית

מה יכולה להיות הבעייה,אולי קרבורטור מלוכלך....?

אני אובד עצות

כל עצה תתקבל בברכה

לילה טוב לכולם.

פורסם

עם אתה אומר שהוחלף המפלג אז זה קארבוראטור וכיוון שאתה אומר שגם הוא עבר ניקוי אז עולי לא הרכיבו אותו טוב(נשארו כמה חלקים מיותרים) ולא נעשה כיוון כמו שצריך....

אתה יכול להסביר קצת יותר בפירות איך בדיוק ובאיזה צורה היא מקרטעת?

כלומר עם נגיד אתה לוחץ על הגז עד סוף הרכב מתחיל לנסוע נורמלית או עדיין מקרטע?

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

אם אני לוחץ גז עד הסוף אז 2-3 שניות ראשונות הרכב כאילו רוצה להיכבות ואז אחרי כמה שניות כאילו הוא נכנס לתאוצה ואז כבר הוא מאיץ,בדקתי לפני חצי שעה הוא גם מגיע ל 140 בלי שום בעייה,חשבתי אולי יש לכלוך בקרבורטור והתאוצה תשחרר אותו אך לצערי.....לא.

נראה לי שאני מחר על הבוקר קופץ לקרבורטוריסט לראות אולי משהו השתבש שם.

כרגע אני בעבודה, בבאסה עד הבוקר.....נראה מה יהיה.

פורסם
אם אני לוחץ גז עד הסוף אז 2-3 שניות ראשונות הרכב כאילו רוצה להיכבות ואז אחרי כמה שניות כאילו הוא נכנס לתאוצה ואז כבר הוא מאיץ,בדקתי לפני חצי שעה הוא גם מגיע ל 140 בלי שום בעייה,חשבתי אולי יש לכלוך בקרבורטור והתאוצה תשחרר אותו אך לצערי.....לא.

נראה לי שאני מחר על הבוקר קופץ לקרבורטוריסט לראות אולי משהו השתבש שם.

כרגע אני בעבודה, בבאסה עד הבוקר.....נראה מה יהיה.

איזה משאבת דלק הרכבת ומאיפה ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...