Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך אתם עוברים נתיב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קודם כל מסתכל במראה האמצעית, ואח"כ מסתכל על מראות הצד בהתאם.

הרבה אנשים שדברתי איתם, אמרו לי שהם רק מסתכלים על מראות הצד.

האם הסתכלות על המראה האמצעית היא חיונית?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסתכלות במראה האמצעית נותנת לך תמונה כללית, אני גם מסובב את הראש כשאני לא בטוח, בגלל שקורה הרבה פעמים שרכבים מקבילים אחד לשני ולא רואים אותם במראה

פורסם

במראה האמצעית אני עוקב כל הזמן אחרי מה שקורה מאחורי. במראות צד אני משתמש כאשר אני כבר מכיר את הסיטואציה וצריך לעבור נתיב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לי אין למה להסתכל במרכזית כי אני פשוט לא רואה בה כלום בגלל מושבים שמסתירים,אז מסתכל למראות צד וגם דרך החלון של הנוסע מאחור (שטח מת).

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני רגיל מהאופנוע גם לסובב את הראש, טריק קטן שמישהיא לימדה אותי להתכופף כשמסתכלים במראות צד, זה מגדיל את שדה הראייה, תמיד מסתכל גם במראה האחורית, עוד דבר שמגדיל את שדה הראייה זה כיוון נכון של מראות הצד, שרואים רק בקצה המראה את הרכב שלך, ממש מינימום שאפשר.

פורסם

כל המראות, תמיד. כל הזמן מסתכל במראות, כל כמה שניות על מנת לוודא מה קורה מסביבי. בעת מעבר נתיב, בהתאם למצב. אם המצב הוא כביש ריק, לילה, לא ראיתי רכבים שמתקרבים אליי , אז רק מביט במראת הצד ועובר. אם מדובר באזור עמוס יותר, לעתים גם נותן מבט מהיר מעבר לכתף ע"מ לא לפספס דו גלגלי.

פורסם

^

לא חושב שקוראים לזה בשום שם. חוץ מכמה אופנועים לשעבר, פגשתי מעט מאוד אנשים שעושים את זה.

אפילו פה בפורום קיבלתי הרצאה בזמנו שלא צריך את זה אם המראות מכוונות כיאות. כל הניסיונות שלי להסביר שמדובר בכלי נוסף חשוב שראוי להשתמש בו, עלו בתוהו.

פורסם

בהחלט קוראים לזה ככה באירלנד ובהדרכה של הרכיבה מאוד מקפידים על זה.

אני בגישה של גם ככה אני מזיז את העיניים וקצת את הראש למראה, אז מה כואב לי לסובב עוד קצת?

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
במראה האמצעית אני עוקב כל הזמן אחרי מה שקורה מאחורי. במראות צד אני משתמש כאשר אני כבר מכיר את הסיטואציה וצריך לעבור נתיב.

אחד לאחד.

אוי ואבוי להסתכל רק על מראה אמצעית כשרוצים לעבור נתיב!

אני שם לב שזה קורה אצל הרבה נהגים חדשים.

• תוכן חדש...