Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך אתם עוברים נתיב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מוציא את הראש הכי טוב.

בחורף זה קצת מבאס אבל אני לא מאמין במראות

Sent from my iPhone using Tapatalk

מראות זו המצאה נוראית, הורס את האוירודינמיות של הרכב, לכן צריך להוריד אותן.

ופגיעה ברכב?, בשביל מה יש ביטוח? :-D

פרנקופיל מושבע!

פורסם (נערך)

חפירה על כך שכיוון מראות נכון מביא לאפס שטחים מתים בעוד 3... 2... 1....

נהגתי במספיק רכבים פרטיים כדי לומר בביטחון מלא שבכל רכב אפשר לכוון את שתי מראות הצד כך שיימנע לגמרי השטח מת, בגבולות של נתיב אחד הצידה.

מראה מרכזית

(רגילה, לא פנורמית)- כוון אותה כדי שתראה לך רק את החלון האחורי ואת כולו.

מראה ימנית- תוציא אותה החוצה עד שתגיע לחפיפה המינימלית ביותר, ברוחב אצבע בערך, בינה לבין המראה המרכזית (צד ימין של המרכזית עם צד שמאל של הימנית).

מראה שמאלית- תוציא אותה החוצה עד שתגיע לחפיפה המינימלית ביותר בינה לבין המראה המרכזית (צד שמאל של המרכזית עם צד ימין של השמאלית).

כעת אם יש רכב מאחוריך ו/ או לצידך, אתה רואה אותו באחת או שתיים מהמראות כדלהלן- או רק במראה המרכזית, או במרכזית ואחת ממראות הצד, או רק באחת ממראות הצד, או באחת ממראות הצד ובנוסף בזווית העין דרך חלונות הצד.

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
מוציא את הראש הכי טוב.

בחורף זה קצת מבאס אבל אני לא מאמין במראות

Sent from my iPhone using Tapatalk

אני מגדיל ראש שם קסדה כי פעם קיבלתי קנס על השחתת תמרור שבאמצעות מצח.

Bazinga

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
נהגתי במספיק רכבים פרטיים כדי לומר בביטחון מלא שבכל רכב אפשר לכוון את שתי מראות הצד כך שיימנע לגמרי השטח מת, בגבולות של נתיב אחד הצידה.

אבל הרבה פעמים יש יותר מנתיב אחד לצד הנהג. רכב מנתיב סמוך, דרך צדית, שול, יציאה ממתחם או אפילו רכב שיורד ממדרכה עשוי להיכנס לשטח הנתיב אליו אנו עוברים.

אפילו בגבולות של נתיב בודד הצדה - נניח שיש שם קטנוע אבל כל מה שרואים ממנו זה את קצה הזנב שלו במראה - זה משהו שאפשר לפספס.

וכמו שאמרתי - כיוון מראות שאתה מציין מסתמך על צמצום הפער בין הכיסוי של מראות הצד לבין הראיה ההיקפית של הנהג. אבל ראיה היקפית עצמה משתנה בין נהגים ורכבים. ויש עוד סייגים.

ועוד הערה: לא בכל רכב יש צורך בחפיפה כל כך קטנה בין מראת הצד למראה המרכזית. אם למראה השמאלית יש קטע קמור, ניתן להסתפק בפתיחתה רק עד שלא רואים את דופן הרכב במראה, ולפתוח רק את המראה הימנית לחפיפה מינימלית.

לחפיפה עם המראה המרכזית יש חשיבות למצב ששדה הראיה במרכזית מוסתר על ידי נוסעים, מבנה החלון האחורי, רכב עוקב או שיירה, וכן למצב של איבוד מראת צד.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

קודם כל הכרחי לשמור על כיוון מראות תקין. הבחור שציטטתי למטה תיאר זאת יפה

בנוסף אני לאורך כל הנסיעה מסתכל תדיר במראות (גם כשאני שעה על כביש 6 בשיוט בימני) ככה שאני רוב הזמן זוכר איפה יש מסביבי רכבים

תנאים (חלקיים) להתחלת עקיפה:

1. העקיפה נחוצה

2. אין לי למשל מישהו על התחת או שחוסם לי את שדה הראיה

3. המהירות שלי מתאימה לנתיב החדש

סדר פעולות בעקיפה:

1. איתות

2. מבט למראה האחורית (כמספר שניות על מנת ללמוד גם מהירויות ותרחישים צפויים)

3. מבט חזרה קדימה

4. מבט לחלון קדמי ימני ומראה ימנית (מלווה בהפנית הראש)

5. מבט חזרה קדימה

6. התחלת עקיפה

7. מבט נוסף ימינה (חלון ומראה)

8. מבט חזרה קדימה

9. השלמת עקיפה

10. מבט מראה אחורית ולאחר מכן מראה שמאלית על מנת לקבל תמונה היקפית עדכנית

כמובן שזו תבנית ובמציאות זה לפעמים משתנה לפי הנסיבות

קודם כל מכוונים את המראות ככה שתראה בהן את כל התמונה (סוג של רצף מראתי).

ז"א, מכוונים את המראה האמצעית ככה שרואים בה את כל השמשה האחורית (אם יש לך מראה פנורמית זרוק אותה לפח מעכשיו, מקורי זה הכי, אחי), ואת המראות צד ככה שלא רואים בהם את הצד של הרכב.

ככה יוצא שרכב שנעלם לך מהמראה האחורית, מיד מופיע במראת צד, ואז ישר תראה אותו בחלון (או בסדר הפוך, במקרה של רכב נעקף).

בנוסף, איתות. חייבים לאותת, נקודה.

עוד נקודה מאוד חשובה - לעולם אל תעקוף כמו ערס מצוי, ז"א להיצמד לאחורי רכב נעקף, ואז לזנק הצידה. את העקיפה צריך להתחיל מבעוד מועד, כדי שלא תפתיע את הנהג שלפניך, וגם אם הוא כן לא ישים לב אליך, ויתחיל עקיפה גם הוא, יהיה לך זמן להאט (ולא עם צד של רכב על גדר הפרדה).

כנ"ל חזרה לנתיב. קודם מוודאים שיצרת מספיק מרחק בינך לבין הרכב שעקפת, ואז חוזרים (כלל אצבע - רואים את כל האוטו במראה האמצעית). ואז גם כן, מאותתים ימינה, וחוזרים באיטיות לנתיב תוך שמירת מרחק.

Sent from my ASUS_Z00A using Tapatalk

+1

עריכה אחרונה על ידי היו זמני בומבה
פורסם (נערך)

כן, יש מקום למעט בעקיפות (גם בדרך דו מסלולית) ואז בעיות שדה ראיה פשוט מציגות את עצמן פחות. גם בדיקת מראות שגרתית (התדירות תלויה בעומס התנועה) מאוד עוזרת להתגבר על בעיות שדה ראיה.

מבחינת סדר פעולות, אני התחנכתי על בדיקת מראות מקדימה להפעלת האיתות.

איתות אינו הצהרת כוונות עריטלאית אלא הצהרה על פעולה, שהנהג עומד לבצע בטווח הזמן המיידי (מספר שניות). לכן אין טעם לאותת מבלי שנדע האם התמרון (שהאיתות שלנו מנבא) אפשרי.

להבדיל, אם בדיקת המראה מלמדת שאין מי שיראה את האיתות שלנו או שאין מישהו מספיק קרוב כדי שהאיתות שלנו ישנה לו, ניתן להסתפק באיתות קצר וכמעט "סמלי".

מעבר לכך, אני מאוד מסכים עם המינוח "להתחיל עקיפה". לא פשוט "עוברים" נתיב. מתחילים לעקוף בהדרגה ותוך כדי כך בודקים שוב מראות. לא בטוח שיש טעם להעיף מבט נוסף לחלון הצד.

כמו שאמרת נכון, המבט הוא לחלון הצד הקדמי, לא מעבר לכתף לעבר החלון האחורי.

גם בדיקת מראה, לפחות זו הימנית, מוטב שתיעשה עם הטיה קלה של הראש. כאשר שדה הראיה במרכזית מוסתר, צריך להטות את הראש עוד יותר כדי לראות "אחורה" במראות הצד.

ברכבים מסוימים (רכבים מסחריים ומשאיות בעיקר) מתעורר גם הצורך לבדוק מראות תוך כדי הישענות קלה לפנים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...