Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקוח שלי השאיר אצלי אלן S4 לכמה עבודות מכניות.

לפני כמה ימים הגיע לבקר את הקטנה (באמת מכונית קטנה) בלוטוס גדולה יותר.

נתן לי את המפתחות ושלח אותי לסיבוב.

לקחתי איתי את אלכס העובד שלי, כדי שנוכל להחליף רשמים - ויצאנו אל האוטו.

IMG_0256.JPG IMG_0255.JPG IMG_0258.JPG

אמנם אני בספק עם תהיה כאן את אותה הציפיה ותקווה שהייתה כלפי הג'וליה, אבל אני מבטיח לספר לכם על התחוש שקיבלתי מכל הכפתורים,כמה חזק המזגן וכמובן אתייחס לאיכות של החומרים בפנים והאם האיכות עולה או נופלת מזו של המתחרות (מזדה 3 למשל).

שנה טובה לכל החברים.

פורסם

חזרת מהסיבוב? קרה משהו או שפשוט התאהבתם והחלטתם לברוח ולהתחיל במקום חדש [emoji6]

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

חרה של מכונית.. אגזוז אחד

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

יצאתי לסיבוב, לא ארוך במיוחד ולא על כבישים מעניינים במיוחד כך שהמבחן שלי מינימלי, ומתרכז בשאלה האם זו מכונית נהיגה או מכונית שרק נראית כמו מכונית נהיגה.

סביבת ההגה בהחלט מבטיחה, אהבתי את פס העור האדום במרכז הקשת העליונה. כפתור START STOP (בעל קפיציות שמעניקה היזון חוזר שלא יבייש הגה של ספורטיבית חמה) מעיר את הV6 של טויוטה מאחורי שלובש מגדש על (תוספת של לוטוס? מופיע בגרסאות המקור? לא יודייע).

IMG_0266.JPG

קו אדום ב-7K סלד, לא בדיוק כמו הדינו פיאט שלי משנת 68 שבה היה כתום ב-7200 ואדום ב-8K (ראו סימלון) אך יש לזכור שמדובר במנוע שיושב גם בקאמרי (אני מניח) ולא במנוע שהוצא לגמלאות ממכונית F1 שאיתו זכתה פרארי באליפות עולם בידיו של פיל היל.

נחזור לנושא. המנוע נשמע מעוווולה, תגובת הדוושה בסרק כמעט וגרמה לי לחשוב שאולי יש קרבורטורים שם על קו היניקה איפשהו (אפקט מגדש העל? לא יודע).

תקריב של לוח השעונים מראה שבחרתי במצב S (סילון נכון?)

IMG_0265.JPG סתם, סתם ספורט כמובן.

לוח השעונים לעיניין. והנה הכפתורים החשובים משמאל ללוח השעונים תראו IMG_0264.JPGמעל צג המולטימדיה הלא מרשים בעליל - אבל קיים.

הכי חשוב יש כפתור RACE ומה הוא עושה? נכון ניחשתם הוא מנתק הההההככככככלללללל, ויאפשר למי שמספיק בטוח בעצמו לצאת מכלל פיקוח אלקטרוני.

איך הקונסולה באמצע נראית?

IMG_0268.JPG עם עוד כפתורים שלא סובבתי אז סורי באגירה. תצטרך להתיישב באחת בעצמך ולסובב. כניחומים אני יכול להצביע על הירך שלי בתוך הג'ינס לפני לחיצה על הקלאץ' (מיד נגיע אליו) והברך השעירה של אלכס במושב הנוסע הוא מקומי אז עדיין קיץ אצלו בראש.

והנה המבחן תכלס. מה בחנתי בזמן הקצר שהיה לי (הלקוח מחכה לבד במוסך נייבש אותו זה כן, אבל לא מידי בכל זאת אנחנו באנגליה ונתנהג כמו בצפון אנגליה שזה אומר התחשבות כן אבל תוך כדי מתיחת גבולות כמובן)? התרכזתי בשאלה האם אמא שלי (לקראת גיל שבעים) הייתה יכולה לנהוג את האוטו הזה או לא.

במילים אחרות האם נדרש כאן תפעול של מכונת נהיגה או שזה אוטו לסבתות.

למען היחסיות - אמא שלי שתחייה נהגה בחדווה בהרבה מכונוית שחלקנו יגדירו מכוניות נהיגה למשל אימפרזה WRC, קליאו 172, דלתא אינטגרלה איוו 2, TO NAME A FEW. גולף GTI דור חמש ושש, וכשאני אומר נהגה אני מתכוון נסעה איתן לסופר, חנתה, וחזרה.

חוץ מלשאול למה הכסא קצת מחבק, ולקטר על כך שזה לא אוטומט לא ממש הרגישה משהו יוצא דופן לעומת הקורולה 02 שהייתה לה בזמנה. כן האימפרזה טיפה רועשת, והבליטה על המכסה מנוע מיותרת לדעתה..... אבל המכוניות האלו עברו את מבחן האמא.

לחיצה על הקלאץ, סימן טוב לבאות הקלאץ כבד אבל לא באופן מטופש או מבאס אלא באופן שאומר אני מפריד כאן 400כס. שילוב לראשון מזכיר מאוד את אופן ההתנהגות של תיבת ה-ZF המצוינת המצויה באסטונים DB4עד 6, מזראטי של שנות השישים, וגם באלפא מונטריאול (בקיצור תיבות שמתמודדות עם מומנט והספק גבוה) המהלך קצר, אבל נדרש טיפה כח כדי להכניס את ההילוך, מצוין לדעתי.

איך נקודת החיכוך? גם היא הגיונית, זה לא סוויץ און-אוף, ממש לא, ובהחלט מאפשר גלישה וחניה מקבילה בקלות (ראו תמונה אחרונה)

הילוך ראשון, יציאה לכביש הצמדת הדוושה לרצפה (האוטו היה כבר חם) ובחיי שלא הספקתי להגיע לרצפה לפני שהגיע הקו האדום, קלאץ' הילוך שני ווהנה אני על מהירות מאוד מוגזמת בישביל סביבה עירונית.

אז הרגעתי.

הגה טוב ממה שהצלחתי לחוות. נותן תחושה טובה, אולי זה בגלל שבאופן כללי הרגשתי כאילו אני יושב בין הגלגלים הקדמיים.

שיכוך מהמורות טוב, לא שבר לי את הגב האוטו וגם לא הרגיש רך.

צליל המנוע משכר ממש. פשוט יצא להם מוצלח. לא אגרסיבי מידי, צורח כן, אבל עם טיפהלה באס, לא כמו צליל הצרעה של פרארי. משהו אחר. טיפה שונה ובאופן טוב לדעתי.

בקיצור אמא שלי לא תוכל לנהוג בזה - עניתי על השאלה שיצאתי לבחון בזמן הקצר שהיה לי. ויצאתי מרוצה מהתשובה הזו.

בישביל לבדוק דברים נוספים צריך כמה שעות עם האוטו לפחות. זה היה רק סוג של טייסטר על מכונית חדשה כמעט לגמרי (לוחית 66 למי שמתמצא טיפה ברישוי בריטי) עם 895 מייל על השעון.

אלכס הסכים איתי שהצליל מצוין, שהאוטו באופן כללי מרגיש שהורכב באופן סביר (בלי קרקושים דפיקות ושטויות שניתן לצפות מיצרן זעיר).

איכות החומרים והפיניש באמת שלא ממש עניינו אותי בעת המבחן (סליחה עם הקוראים)שכן אף אחד בהת'ל(HETHEL) ליד העיר נוריץ' לא באמת חושב להתחרות בפורשה עם המכונית הזו, במיוחד לא עם ייצור של 500 מכוניות בשנה ותג מחיר של כ-80K לישט שזה מחיר של ריינג רובר חדש.

לדעתי הם בהחלט יכולים להיות גאים בעצמם המהנדסים בהת'ל על מכונית בעלת תעוזה, שלא מנסה להיות מושלמת, לא מתיימרת להתאים לכל אחד, ושרבים מהקוראים בפורום זה היו שמחים לאחת כזו בחנייה.

מכל מכוניות ה-66 שיוצאות השנה אל אולמות התצוגה, זו אחת שהייתי רוצה לנהוג בה שוב.

תודה לקוראים ולבעל הרכב מייקל.

IMG_0269.JPG

לא ניתקתי כפתור RACE אז יכול לדווח לכם האם כצעקתה באמת הכל מתנתק או שנשאר רק הממונה על ההגבלים העסקיים. זה למבחן הבא בסנטרטון בתקווה בקרוב בימינו.

עריכה אחרונה על ידי 57mmStroke
פורסם

כתיבה מצויינת. תודה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מה זו הביקורת הזאת? אף לא מילה על איכות המשטח של הדשבורד, האם הכפתורים נעימים למגע או שהם באיכות נמוכה. איך אפשר לסקור רכב ספורטיבי ללא המאפיינים הללו?

נהנתי לקרוא, תודה רבה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

תודה לבעלים בשמנו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...