Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אשתי הייתה בנסיעה מנהלתית היום, ונאלצה לבלום בפתאומיות עקב רכב שפרץ לכביש.

הנהג שמאחוריה לא שם לב / היה עסוק בסלולרי / התעטש / או מה שלא יהיה, ונכנס ברכב בעוצמה.

אני מצרף תמונה של הרכב לאחר הפגיעה.

כמו שאפשר לראות בקלות, יש פגיעות רציניות בפגוש, מכסה תא מטען, פנסים (נראה לי בעיקר השמאלי), וזה לפני שפרקו והסתכלו בפנים.

הנהג הפוגע די מודה באשמה (בהתחלה ניסה לטעון שהיא אשמה כי בלמה, אבל הסברתי לו שבתאונה מאחור במהירות כזו, הסיכוי שהוא לא אשם הוא אפסי).

בשיחה אתו התברר שאין לו ביטוח צד ג'.

אני רחוק מלהיות שמאי, אבל נראה לי מהתמונה שיש כאן נזק של לפחות 20K, וזה בלי שאני יודע אם יש משהו בשלדה (הגעתי למספר הזה כי באירוע אחר, לפני כשנה, היה צריך להחליף כנף, וזה עלה 6K). אני מטפל כמובן אך ורק במוסך מורשה, ואני די סומך עליו.

אז יש לי כמה שאלות:

1. ממה שנראה לכם (וברור שזה לא ייעוץ רשמי וכו' וכו' וכו') - עד כמה חמור הנזק?

2. האם כדאי ללכת להיבדק גם אצל רופא? היא כרגע לא מרגישה משהו, אבל נראה לי שבפגיעה כזו יש חשש לצליפת שוט.

3. מה הכי כדאי לעשות לגבי הביטוח? אני מבין שיש שתי אפשרויות עקרוניות:

א. להפעיל את הביטוח שלי, לשלם השתתפות עצמית, ולקבל מהפוגע (בהסכמה) את ההשתתפות עצמית והיעדר תביעות 3 שנים קדימה (להערכתי - כ-5K סה"כ, בלי שבדקתי מול הביטוח)

ב. לקבל הערכת שמאי, לבצע את התיקונים על חשבוני (ומדובר כאן על סכום גדול יחסית להערכתי, וזה לא יהיה פשוט עבורנו), ולתבוע אותו על הכול בתביעות קטנות. החסרון - זמן, וגם לא בטוח מה נקבל בפועל.

מה דעתכם? אשמח לקבל כל תובנה שהיא על המקרה.

פורסם

1. הרכב די חדש, ולכן אתה תרצה תיקון יסודי והכל כמו שצריך, מהתרשמות חזותית יש פה תיקון בעלות 5 ספרתית.

2. חשוב מאד מאד שהיא תלך לבדיקה רפואית, גם אם מרגישה מצויין, ולו מהסיבה שאם עוד שבועיים היא פתאום תרגיש כאבי גב/צוואר יהיה אפשר לשייך את זה לתאונה, וכדאי מאד שהבדיקה תיעשה ב 24 שעות העוקבות לתאונה.

3 . הדבר האחרון שהייתי עושה זה לתקן בעצמי ואז לתבוע, לך תדע אם ומתי תראה את הכסף.

אני הייתי מפעיל את הביטוח, העובדה שמישהו בוחר לנסוע בלי ביטוח צד ג כבר אמור לתת לך אינדיקציה על צורת העבודה שלו..

הביטוח כמראה בכל מקרה ידאג לך ובמקביל יתבע את הפוגע, צריך לנסות ולוודא שאם הפוגע משלם על הנזק, אזי שאו שהוא פשוט ישלם עבור על התיקון, או שהתשלום שלו יכסה גם את הפסד הנחת היעדר תביעות.

בכל מקרה כדאי להתחיל מהערכת שמאי לגובה הנזק לעניות דעתי.

העיקר הבריאות...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אוסיף מספר מילים

את נזק הגוף מכסה ביטוח החובה שלך!

האופציה שבעל הרכב הפוגע ישלם לך את ההפסד של היעדר תביעות ועליית הפרמיה, הוא תיאורטי, כי זה לא יפטור אותו מתביעה על הנזק הכספי שחברת הביטוח שלך תתבע אותו.

לכן אין לו כל כדאיות להסכים לכך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תבקש מאשתך ללכת להבדק אצל אורטופד, אז לך למשטרה להודיע על תאונת דרכים, תמלאו את כל הטפסים ותקבלו אישור מתאים לאחר זמן מה. תשמרו את כל הטפסים והניירת שאתם מקבלים ותעשו העתקים. בכל פנייה לרופא, תוודאו שירשום שהכאב קשור לתאונת הדרכים.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

פורסם

ישה, מבחינתי מה שחברת הביטוח תעשה זה לא עניין שלי, אלא בינה לבינו.

המטרה שלי היא לכסות את ההפסדים שלי.

חשבתי להגיד לו - בוא נסגור את זה בינינו בסכום הנ"ל, ואם לא יסכים - נלך לתביעות קטנות ושם אוסיף גם את אובדן זמן העבודה של אשתי ושלי, מה שיותר מיכפיל את הסכום.

מה דעתך?

פורסם

לדעתי הלא מקצועית, יש כאן תאונה לא קלה (גם לא חמורה) אבל תיקון של 5 ספרות + חשש לפגיעה גופנית.

אל תתפשר עם הפוגע, אם לא היה לו צד ג' אפשר להניח איזה מן אדם הוא, בנוסף אם לא היה לו כסף לצד ג' (הנחה בלבד) מאיפה יהיה לו כסף לשלם לך תיקון של אלפי או עשרות אלפי שקלים.

תבע את הביטוח שלך כי בשביל זה עשית את זה. לגבי ההשתפות עצמית + הנחת העדר תביעות חכה למשפט שיתבעו אותו חברת הביטוח שלך (והם יתבעו אותו) ותראה אם תוכל לקבל בהמשך את השיפוי על ההשתפות עצמית + ירידת ערך.

פורסם (נערך)

גם אם אתה תובע את הביטוח שלך, הם יתבעו אותו על הנזק (זה נקרא שיבוב) אז בכל מקרה הוא לא גומר בהשתתפות העצמית שלך.

בקיצור תתבע את הביטוח שלך, ואחרי זה תתבע ממנו את הנזקים שנגרמו לך, לא בטוח שתוכל לקבל ממנו כלום.

הנזק לרכב שלך בהערכת אצבע 15000 לא כולל ירידת ערך (בלי ניפוח מחירים):

פגוש חיצוני פנימי

דלת תא מטען

פח אחורי

צבע

עריכה אחרונה על ידי armagedon
  • תוכן חדש...