Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

לפני מספר חודשים אופנוע התנגש ברכבי, והתפנה לבית חולים. לטענתי זה באשמתו, הוא כמובן טען הפוך. עדי ראיה שהיו שם תומכים בדברי. 

דיווחתי לביטוח שלי והם פנו אלי אחרי מס' שבועות בבקשה שאשלח רשיון נהיגה כי זה הנוהל במקרה שיש תאונה עם קטנוע. שלמרות שאני לא אשם ולא צריך לשלם השתתפות עצמית בכל אופן יש איזה התקזזות בין הביטוחים. לא הבנתי בדיוק. המשכתי בחיים.

היום מצאתי בתיבת הדואר את המכתב המצורף, ואני נתבע מס' 1. מה זה אומר? זה פרוצדורה רגילה של כל תביעת גוף? אני צריך לקחת עו"ד? מישהו יכול להוציא ממני כסף? 

אשמח לכל מידע ועזרה

תודה

20250827_193339.jpg

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

בשביל מה יש לי ביטוח חובה אם לא בשביל זה? למה שאני יוציא כסף מהכיס?
מייד אחרי התאונה הגיע שוטר למקום ושאל את שנינו מה קרה אז אני מאמין שיש תיעוד לדברים שאמרתי גם אצלו.

עריכה אחרונה על ידי YULI1
פורסם (נערך)

ביטוח חובה זה על אנשים

ביטוח צד ג זה על רכוש האחר 

אבל גם אם יש לך צד ג הוא יכול ליתבוע אותך וכדי להעביר את התביעה לצד ג או לטעון שאתה לא אשם (לאחר שהמישטרה החליטה למשל לא ידוע מי אשם. )אתה צריך עורך דין

אני בזמנו ניתבעתי בתאונה כשאני הייתי על הקטנוע משטרה החליטו שלא ידוע מי אשם והרכב תבעו אותי נזק ממון במקום ליתבוע את הצד ג שלי מה שעלה לי באלפיים שקל לעו״ד שיעביר את התביעה לצד ג  לא היה לי נעים בכלל

עריכה אחרונה על ידי דובצע
פורסם (נערך)

מתוך ההתייחסות למומחה רפואי ומתוך תביעת ״הפול״ אני מסיק כי מדובר בתביעת ביטוח החובה, לנזקי גוף.  ביטוח החובה מיוחד בכך שהוא משלם בלי קשר לאשמה, והביטוח של כל רכב משלם לנפגעים שהיו בו. ולנפגעים לא מבוטחים שלא היו ברכב (למשל הולכי רגל). אני מנחש שהאופנוען לא היה מבוטח בביטוח חובה וכעת תובע את כל העולם, אישתו וכלתו, וגם אותך.

העבר את התביעה מייד לסוכן/חברת הביטוח המבטחים אותך ותן להם לטפל באירוע. אתה מחוייב לכך בתנאי הפוליסה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התביעה היא על נזקי גוף ולא על נזק לרכוש

העבר מיד את התביעה לחברת ביטוח החובה שלך!!

משם היא אמורה לטפל בכך.

• אהבתי 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, דובצע כתב:

אתה צריך ללכת למישטרה לדווח אך התאונה קרתה ואם הם יחליטו שהם לא יודעים מי אשם והאופנוע תובע כסף אתה צריך עורך דין

לפני 3 שעות, דובצע כתב:

ביטוח חובה זה על אנשים

ביטוח צד ג זה על רכוש האחר 

אבל גם אם יש לך צד ג הוא יכול ליתבוע אותך וכדי להעביר את התביעה לצד ג או לטעון שאתה לא אשם (לאחר שהמישטרה החליטה למשל לא ידוע מי אשם. )אתה צריך עורך דין

אני בזמנו ניתבעתי בתאונה כשאני הייתי על הקטנוע משטרה החליטו שלא ידוע מי אשם והרכב תבעו אותי נזק ממון במקום ליתבוע את הצד ג שלי מה שעלה לי באלפיים שקל לעו״ד שיעביר את התביעה לצד ג  לא היה לי נעים בכלל

תשובות לא רלבנטיות 

אתה מגיב כאילו מדובר בתביעה על נזק רכוש כאשר ברור שמדובר בתביעה על נזקי גוף

ציטוט של אחד מכללי הפורום המשפטי

4. אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!

עריכה אחרונה על ידי ישה
  • אהבתי 4

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, sperial כתב:

אני מנחש שהאופנוען לא היה מבוטח בביטוח חובה וכעת תובע את כל העולם

לא הבנתי על סמך מה הניחוש.

לכאורה הוא תובע את "הפול" שהיא חברת הביטוח בה הוא ביטח את האופנוע (כי אם לא, מה הקשר אליהם?), ואת פות"ש שהוא המעורב הנוסף בתאונה.

בכל מקרה המכתב המצורף הוא הנחיות לתובע, מה שאומר שעדיין לא נקבע דיון, ככל שהמשפט יתקדם הנתבע יצטרך להתגונן בהתאם (אם כי כמה שאני יודע "הפול" אמורים לשפות אותו בלי קשר לשאלת האשמה). כרגע לא חושב שיש מה לעשות (כמובן חוץ מדיווח לביטוח שלו) - אני כן ממליץ לרשום את מספר התיק ולעקוב אחריו בנט המשפט, שלא יהיה מצב שהוא נעדר מדיון שהוזמן אליו.

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

אם האופנוע היה מבוטח, לא היה כל עניין להוסיף את שם נהג כנתבע נוסף. הוא היה פשוט מגיש תביעה נגד הפול וזהו. 

כפי שציינת הרי אין עניין של אשם בעת תביעת ביטוח חובה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני כשעה, fatboy1340 כתב:

אם האופנוע היה מבוטח, לא היה כל עניין להוסיף את שם נהג כנתבע נוסף. הוא היה פשוט מגיש תביעה נגד הפול וזהו. 

כפי שציינת הרי אין עניין של אשם בעת תביעת ביטוח חובה.

לא זה

לפני כשעה, אלעדית כתב:

ואם הוא לא מבוטח, איך השתרבב כאן הפול?

לשאלתך, יתכן שזו הוספה פרוצדורלית.

ולא זה כנראה

כך על פי חוק הפלת"ד   סעיף  3 (ג)

"אירעה תאונת דרכים שבה היו מעורבים אופנוע אחד או יותר ורכב אחר אחד או יותר שאינו אופנוע, ישלמו המבטחים של הרכב האחר למבטחים של האופנוע, 75% מהפיצויים על נזקי גוף שהמבטחים של האופנוע חייבים בתשלומם עקב התאונה," 

• מעניין 2

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אבל למה תובעים את פות״ש ולא ישירות את המבטח שלו.

וזה בלי להתייחס לחוק המעוות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 19 דקות, ישה כתב:

לא זה

ולא זה כנראה

כך על פי חוק הפלת"ד   סעיף  3 (ג)

"אירעה תאונת דרכים שבה היו מעורבים אופנוע אחד או יותר ורכב אחר אחד או יותר שאינו אופנוע, ישלמו המבטחים של הרכב האחר למבטחים של האופנוע, 75% מהפיצויים על נזקי גוף שהמבטחים של האופנוע חייבים בתשלומם עקב התאונה," 

נניח וזו הסיבה. אבל כאן מדובר על התקזזות בין חברות הביטוח, ללא מעורבות מי מהנהגים. זה לא מסביר את צירופו של פותש כנתבע

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

עצלות. הם לא בדקו מי חברת הביטוח שלו אלא תבעו אותו (כי הוא הופיע במסמכי המשטרה), עם התקדמות התהליך חברת הביטוח שלו תיכנס לנעליו.

לא הכרתי את החוק הזה. מעניין אם ברכב לא מבוטח קרנית משלמת 75%

פורסם (נערך)

נסביר

תובעים את הנהג גם אם יודעים מי חברת הביטוח שלו כדי להלחיץ את הנהג שילחיץ את חברת הביטוח שלו והיא אכן תיכנס לתמונה כאשר פות"ש יעדכן אותה על התביעה

ולמרות שחברות הבטוח מתחשבנות ביניהן יש הבדל אם התביעה נסגרת על מיליון ש"ח או חמישה מיליון ש"ח  ולכן מינוי מומחה מטעם התובע ומינוי מומחה מטעם הנתבע ואחכ מינוי מומחה מטעם בית המשפט 

וכן במקרה שלא מבוטח קרנית תיכנס לתמונה ואחכ תמרר את חייו של הנהג שלא ביטח עצמו

ספריאל למה החוק מעוות?

עריכה אחרונה על ידי ישה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...